Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest So sie 09, 2025 18:59

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 2481 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26 ... 166  Następna strona
 Polska Zjednoczona Platforma Obywatelska 
Autor Wiadomość

Post Re: Polska Zjednoczona Platforma Obywatelska
Alus napisał(a):
po pielgrzymkach BK do Lichenia nadal pozostaje ciekawy jak wyglądałoby klęczenie PO.......

A to Pan Prezydent nie jest Panem Prezydentem Wszystkich Polaków? :D Cóż, swe przesłanie, na podobieństwo papieża, nagrał na wideo i wysłał na krajowe plenum PO - i tylko tam..

I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)

Wt cze 14, 2011 18:49
Johnny99 napisał(a):
Alus napisał(a):
po pielgrzymkach BK do Lichenia nadal pozostaje ciekawy jak wyglądałoby klęczenie PO.......

A to Pan Prezydent nie jest Panem Prezydentem Wszystkich Polaków? :D Cóż, swe przesłanie, na podobieństwo papieża, nagrał na wideo i wysłał na krajowe plenum PO - i tylko tam..

Typowe....odwrócił kota ogonem....a to kocica :brawo:
Dla mnie jest Prezydentem wszystkich Polaków, jak był nim śp. L. Kaczyński...niemniej pielgrzymki śp. L.K. Prezydenta nie stanowiły dla mnie oceny wiary, klęczenia, członków PiS.

Wt cze 14, 2011 19:11

Cytuj:
niemniej pielgrzymki śp. L.K. Prezydenta nie stanowiły dla mnie oceny wiary, klęczenia, członków PiS.

A gdzie ja oceniam czyjąś wiarę??

I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)

Wt cze 14, 2011 19:21
zbanowany na stałe

Janusz Wojciechowski, wybitny polski parlamentarzysta, skomentował krzyki Tuska, że nie będzie klękał przed księdzem:

Cytuj:
Kiedyś na wsi był też zwyczaj, że gdy ksiądz szedł przez wieś do chorego z ostatnim namaszczeniem, to szedł przed nim ministrant i dzwonił dzwonkami, dając znak, że idzie ksiądz z Panem Jezusem. Albo że Pan Jezus idzie z księdzem. I wtedy rzeczywiście się klękało, Panu Jezusowi hołd oddając, nie księdzu.
Albo gdy ksiądz jechał furmanką jako pasażer, na specjalnie wymoszczonym siedzisku, wtedy też było jasne, że jedzie do chorego z Panem Jezusem, wtedy zwyczaj też nakazywał przyklęknąć na poboczu drogi i się przeżegnać.
Myślę, że to nie był zły zwyczaj.

Zresztą dziś, Panie Premierze, nie musi Pan klękać nawet przed Panem Jezusem, nikt Pana za to z kościoła nie wypędzi. Może Pan iść nawet do komunii świętej i wcale nie przyklęknąć, wystarczy, że schyli Pan głowę.
Można ją schylić tylko odrobinę przed siebie, podczas komunii nie potrzeba zginać karku ani na wschód, ani na zachód, nawet gdyby szyja z przyzwyczajenia ciągnęła w tamtą stronę.

Nie musi Pan też klękać przed księdzem przy spowiedzi, bo Pan nie potrzebuje się spowiadać, przecież grzechów nie popełnia pan żadnych. Tylko i wyłącznie dobre uczynki i spełnione obietnice idą za Panem w ślad. No i miłość oczywiście, którą pańskie rządy przepojone są na wskroś.

Szczęść Boże, Panie Premierze, Szczęść Boże!

Janusz Wojciechowski

Źródło: http://www.bibula.com/?p=39333
To naprawdę są szczyty, że właśnie w polskim kraju, polski premier wykrzykuje antykościelne, antyklerykalne hasła. W kraju, który, gdy był w wieloletniej niewoli, przeżył w dobrej kondycji duchowej, dzięki wsparciu Kościoła, dzięki opiece Bożej.
To mówi premier kraju, który wydał jednego z największych ludzi XX wieku, Papieża Jana Pawła II.

Wstyd!

Wt cze 14, 2011 19:22

Johnny99 napisał(a):
A konkretnie w którym miejscu "wyśmiewam" tam domniemanie niewinności?

W tym w którym piszesz, że to tylko kwestia kaprysu ustawodawcy.

Cytuj:
Przypomnienie dla fana PO nr 352463354234957: RZĄDZI PLATFORMA, A NIE PIS. PIS NIE RZĄDZI JUŻ ŁADNYCH PARĘ LAT. PLATFORMA JEST WŁADZĄ, A PIS NIĄ NIE JEST.

Pudło, Jasiu. Nie ma najmniejszych przyczyn żeby opozycja miała być darzona większym zaufaniem tylko dlatego, że jest opozycją. O ile jeszcze fałszerstwa wyborcze faktycznie łatwiej przeprowadzić ekipie rządzacej, to morderstwo może zlecić każdy, a już na pewno nie powinna mieć z tym problemów partia bedaca od lat jednym z głównych graczy o władzę w państwie.
A poza tym nie nazywaj mnie "fanem PO", nigdy nim nie byłem.

Wt cze 14, 2011 19:36

Witold napisał(a):
W tym w którym piszesz, że to tylko kwestia kaprysu ustawodawcy.

Nie rozumiem, dlaczego nazywasz to "wyśmianiem". Nie napisałem zresztą "kaprys", tylko "wolna decyzja". A akurat ta decyzja była podyktowana całkiem wzniosłymi, humanistycznymi argumentami, więc to raczej ty ją wyśmiewasz, nazywając "kaprysem".

Cytuj:
Nie ma najmniejszych przyczyn żeby opozycja miała być darzona większym zaufaniem tylko dlatego, że jest opozycją.

Pudło, Witek. Odpowiadałeś na moje tezy, iż władzy należy patrzeć na ręce i tak dalej. A następnie przyczepiłeś się do tego, że odnoszę to stwierdzenie jedynie do PO, a nie do PiS. W związku z tym zmuszony byłem przypomnieć, dlaczego odnoszę to stwierdzenie jedynie do PO, a nie do PiS - mianowicie dlatego, że mówię o władzy, a władzą jest PO, a PiS nie. Jeżeli PiS stanie się władzą, to zacznę je odnosić do PiS, a do PO nie. To wszystko. Czy w tym wypadku również masz jakieś logiczne wątpliwości?

Cytuj:
to morderstwo może zlecić każdy, a już na pewno nie powinna mieć z tym problemów partia bedaca od lat jednym z głównych graczy o władzę w państwie.

I co w związku z tym? Niezależnie od tego, jak wielkiej wagi grzech wymyślisz, zawsze będzie ta podstawowa różnica - czym innym jest, kiedy morderstwo zleca osoba nie posiadająca władzy w państwie, a czym innym jest, kiedy zleca je osoba posiadająca władzę w państwie.

Cytuj:
A poza tym nie nazywaj mnie "fanem PO", nigdy nim nie byłem.

A, to przepraszam. Mój błąd wynikł z tego, że zapominanie o tym, kto od kilku lat rządzi krajem, a od kilku miesięcy rządzi nim niepodzielnie, jest charakterystyczne dla fanów PO.

Wt cze 14, 2011 19:49
Gdyby PiS przejął władzę, winą i tak obicąższysz PO :D .....wredna opozycja nie będzie pozwalała rządzić i będzie zmuszała do karykaturalnych koalicji, jak ta w rodzaju z SO.

Wt cze 14, 2011 19:54

Alus napisał(a):
Gdyby PiS przejął władzę, winą i tak obicąższysz PO :D .....wredna opozycja nie będzie pozwalała rządzić i będzie zmuszała do karykaturalnych koalicji, jak ta w rodzaju z SO.

Nic się nie martw, kiedy PiS przejmie władzę, Platforma zapewne nie będzie już istniała :D

Wt cze 14, 2011 19:58
Johnny99 napisał(a):
Alus napisał(a):

Nic się nie martw, kiedy PiS przejmie władzę, Platforma zapewne nie będzie już istniała :D

Taki z Ciebie pesymista?.....to ile jeszcze musisz poczekać?....rozumię, że trzecią zatem zwrotkę piosenki zespołu Queen dedykowali młodzi sympatycy PiS szefowi? :D

Wt cze 14, 2011 20:04

Johnny99 napisał(a):
Pudło, Witek. Odpowiadałeś na moje tezy, iż władzy należy patrzeć na ręce i tak dalej. A następnie przyczepiłeś się do tego, że odnoszę to stwierdzenie jedynie do PO, a nie do PiS. W związku z tym zmuszony byłem przypomnieć, dlaczego odnoszę to stwierdzenie jedynie do PO, a nie do PiS - mianowicie dlatego, że mówię o władzy, a władzą jest PO, a PiS nie. Jeżeli PiS stanie się władzą, to zacznę je odnosić do PiS, a do PO nie. To wszystko. Czy w tym wypadku również masz jakieś logiczne wątpliwości?

Ale PiS jest u władzy. Nie sprawuje jej, ale czynnie uczestniczy w grze o władzę na najwyższym szczeblu i nie jest przecież pozbawiony wpływów. Nie ma najmniejszych powodów by ufać mu bardziej niż PO, tylko dlatego, że akurat jest opozycą.

Zresztą, co do fałszowania wyborów. Jeżeli jesiennie wybory wygra PO, a tak przypuszczalnie będzie, to plotki o fałszerstwach będą głośne. Zapowiedziano je przeciez już na prawie rok przed wyborami, a po ostatnich wyborach prezydenckich i wymysłach typu "kratka przy nazwisku Komorowskiego była większa" nie ma najmniejszych wątpliwości, że prawi i sprawiedliwi zaczną marudzić że znowu ich oszukano, a pewnie i znowu wyjdą na ulice na znak protestu.

Bo wbrew temu co pisze Johnny99, pomysł że PO mogłaby sfałszowac wybory nie wziął się z żadnej naturalnej nieufności wobec władzy. Wziął się stąd, że prawi i sprawiedliwi, "genetyczni patrioci", nie są w stanie zrozumieć, że ciągle przegrywają. są przekonani, że to oni są jedyną prawdziwą reprezentacją społeczeństwa, a ich partia jest jedyną prawidłową władzą. Jeżeli ich kandydat przegrał wybory prezydenckie, to przez pomyłkę albo przez oszustwa, jak np. większa kratka na karcie. Jeżeli PiS nie jest akurat u władzy, to tylko w wyniku działania złych sił. Jak masz wątpliwości co do tego, to spytaj tych co robili demonstracje na Krakowskim. Niestety deklaracje samego prezesa, że Komorowski wygrał wybory "przez pomyłkę", wskazują na to, że taka mentalność nie jest jedynie jakimś niszowym zjawiskiem wśród elektoratu PiSu, ale sięga szczebli najwyższych.

Wt cze 14, 2011 20:25

Johnny99 napisał(a):
Pilaster napisał(a):
Czy prawo do wynajęcia pociągu przysługuje tylko organizatorom "wydarzeń specjalnego rzędu"?

A kto tak twierdzi? Kto tu mówi o jakichś "prawach do wynajęcia pociągu"?

Przecież to Johny99, podobnie jak rzesza pozostałych genetycznych patriotów na innych forach, wszyscy używając tych samych sformułowań podanych w tej samej kolejności, podał informację o wynajęciu przez PO pociągu, jako o kolejnej straszliwej zbrodni PO :-(

Cytuj:
Cytuj:
Cała wypowiedź była o pilastrze, zaczynając od stwierdzenia, że twierdzi pilaster, że impreza w Smoleńsku jest tego samego rzędu co impreza w Gdańsku i zaraz potem, ze kiedyś tak nie twierdził

To pierwsze Pilaster stwierdził wielokrotnie, zestawiając ze sobą "imprezę w Smoleńsku" z "imprezą w Gdańsku" tak, jakby nie było między nimi żadnej różnicy (wskazuje na to samo użycie określenia "impreza" w odniesieniu do oddawania hołdu ofiarom katastrofy). Nikt natomiast nie napisał, że Pilaster kiedyś tak nie twierdził.

Johny99 tak twierdził:

Cytuj:
Widzimy zatem tutaj także kolejny target propagandowy: o ile przez pierwsze miesiące po katastrofie próbowano dowodzić, że nie jest ona "własnością PiS", bo przecież "zginęli w niej politycy wszystkich partii", którzy "mieli różne poglądy", a następnie hołd np. przed Pałacem oddawali ofiarom "wszyscy Polacy, a nie tylko pisowcy" - o tyle teraz ową linię należało zmienić. W tej chwili katastrofa jest wyłącznie pisowska, ofiary są wyłącznie pisowskie, hołdy dla nich są wyłącznie "pisowskimi imprezami", przed Pałacem byli wyłącznie zwolennicy PiS itd.itp.

Kolejne ingerencje medialnych siepaczy Michnika w posty Johnego99 :)

Cytuj:
Cytuj:
Władza (w domyśle PO) rozkazała pochować Kaczyńskiego na Wawelu mimo zdecydowanych sprzeciwów PiSu i rodziny Kaczyńskiego?

A co to ma do rzeczy?

Od tego rozpoczęło się zawłaszczanie katastrofy przez PiS

Cytuj:
Czy Wawel jest własnością PiS?

Chodziło Wam właśnie o to, żeby się nią stał. To się do końca nie udało, jedyne co osiągnęliście to splugawienie i zdeprecjonowanie świetego dla Polaków miejsca, ale zawłaszczenie katastrofy już wyszło PiSowi koncertowo.

Cytuj:
Cytuj:
W żadnych poważnych źródłach (także tych od "Władzy") takie twierdzenie nigdzie nie pada.

Od początku katastrofy padło ze strony Władzy mnóstwo twierdzeń - począwszy od wymyślanych na bieżąco fragmentów stenogramów, po sugestie, że Kaczyński w przeddzień katastrofy brał udział w zakrapianej imprezie - mających na celu wyrobienie w odbiorcach przekonania, że winnym katastrofy jest Lech Kaczyński.

Po pierwsze żadne organa Władzy tak nie twierdziły. Po drugie, nie były to wiadomości zmysłone. Po trzecie i tak, nawet przy najbardziej naciąganej interpretacji, nie zdejmowały odpowiedzialności z Protasiuka. Nawet gdyby zachlany jak bela Kaczyński sam wtargnął do kokpitu i ryczał "lądujcie s...syny, albo was załatwię", to i tak winny byłby Protasiuk. Chyba gdyby Kaczyński wyciągnął pistolet i groził że kogoś zabije. Dopiero to mogłoby Protasiuka usprawiedliwiać. :(

Cytuj:
Cytuj:
Wg raportu MAKu winny jest dowódca samolotu - Arkadiusz Protasiuk.

A jakie, wg raportu MAK, były przyczyny tego, że dowódca samolotu zawinił?

Brakowało mu kompetencji, kwalifikacji i doświadczenia.

Cytuj:
Cytuj:
Pisowską publicystykę w polskojęzycznej "Gazecie Polskiej", oraz jej elektronicznej mutacji "niezalezna.pl" publicystykę autorstwa niejakich Wyszkowskiego, Wolskiego, "nadubowca" Zaleskiego, (censored), etc.

Proszę mi podać przykład jakiejś publikacji ww. w której mówi się coś o "patriotycznym kościele narodowym".

Jest wystarczajaco wiele publikacji autorstwa "patriotów". Ostatnio posuwają się już do ..opluwania bł. papieża Jana Pawła II :-(

Cytuj:
Cytuj:
Hipotezy że został zamordowany nigdy nie wykluczono. Żadnego śledztwa w tej sprawie nie przeprowadzono. Zresztą PiS i jego medialne tuby z polskojęzyczną "Gazetą Polską" zabijały go codziennie po trochu. W końcu udało się... Już nie przeszkadza... :(

Oho - czyli Pilaster uważa, że być może Życińskiego zamordował.. PiS? To był zamach? Może jakaś sztuczna mgła? ;)

Ponieważ nie było śledztwa i tej możliwości nie wykluczono, jest ona co najmniej tak samo prawdopodobna jak zgon z przyczyn naturalnych. śp arcybiskup był przedmiotem potężnej kampanii nienawiść ze strony PiS, niemal w kazdym numerze "GazPolu" życzono Mu, aby "zdechł" i "wylądował w piekle". Bez wątpienia był On tym członkiem episkopatu, który najbardziej przeszkadzał PiSowi. No i teraz już nie przeszkadza... :cry:

Cytuj:
Cytuj:
Żyje, bo w porę z objęcia stanowiska arcybiskupiego się wycofał. Życiński się nie wycofał i Życiński nie żyje...

Och, to brzmi dramatycznie. Są już jakieś śledztwa obywatelskie w sprawie planowanego przez PiS zamachu na życie bp Wielgusa?

Skoro nawet Tadeusz Rydzyk, osobistość nie podejrzewana o niechęć do PiSu twierdził, że taki zamach szykowano, to nalezałoby przynajmniej potraktować ta możłiwość poważniej :-(

No ale wiadomo. Paranoiczne spiski to robią wrogowie PiS. A PiS samo nigdy w życiu. bo PiS jest wyjątkowy i wolno mu wszystko, czego nie wolno innym (np wynająć pociąg na partyjna imprezę, albo wymyślać hel rozpylany w sztucznej mgle ;-) )

Cytuj:
No to w takim razie nie ma też żadnej różnicy między śmiercią przeciętnego obywatela w wypadku samochodowym, a zamachem na prezydenta kraju z użyciem broni palnej - jedno i drugie czasem się zdarza..

No proszę, Jonny99 jest przekonany że Kaczysnki zginął od ..zamachu z użyciem broni palnej :(

Czyli kolejnosc była taka: Najpierw hel i sztuczna mgła, potem wybuch bomby termobarycznej (cokolwiek to znaczy), wreszcie specjalne komando dobijało strzałami ocałałych, w tym, jak widzimy, Kaczyńskiego. To jest oficjalna wersja PiSu i jak widać Johnny99 się jej wiernie trzyma. :D

Natomiast wszelkie teorie o nienaturalnej śmierci abp Życińskiego, to naturalnie, jak mawia maly kwiatek, "dalsze insynuacje" :)

Cytuj:
Przypomnienie dla fana PO nr 352463354234957: RZĄDZI PLATFORMA, A NIE PIS. PIS NIE RZĄDZI JUŻ ŁADNYCH PARĘ LAT. PLATFORMA JEST WŁADZĄ, A PIS NIĄ NIE JEST.

Aha. I w zwiażku z tym PiSowi wolno zlecać likwidację przeszkadzających mu biskupów?

Jest inaczej - Blog człowieka leniwego

Śr cze 15, 2011 9:38

pilaster napisał(a):
Jest wystarczajaco wiele publikacji autorstwa "patriotów". Ostatnio posuwają się już do ..opluwania bł. papieża Jana Pawła II

W zasadzie swobodnie ten ten tekst mógby się znaleźć w Faktach i Mitach...

Śr cze 15, 2011 11:14
Zwolennicy PiS "zapomnieli" jak p. Hejke, redaktorka partyjnej gazety PiS -GP, w TVPInfo machała dokumentami IPN dowodząc agenturalności abp Wielgusa.
Tajemnicą poliszynela jest kto i na czyje zlecienie dostarczył jej te dokumenty.

Śr cze 15, 2011 11:25

Witold napisał(a):
Ale PiS jest u władzy. Nie sprawuje jej, ale czynnie uczestniczy w grze o władzę na najwyższym szczeblu i nie jest przecież pozbawiony wpływów.

Nie zmienia to faktu, że nie rządzi. Tłumaczenie, że "jest u władzy", "ma wpływy" itp. jest zwykle tylko jedną z prób odsuwania od partii rządzącej odpowiedzialności.

Cytuj:
Nie ma najmniejszych powodów by ufać mu bardziej niż PO, tylko dlatego, że akurat jest opozycą.

W ogóle nikt nie każe mu ufać, to nie PiS ani zaufanie do PiS jest teraz najistotniejsze. Jest to znowu próba przeniesienia uwagi z PO na PiS.

Cytuj:
Jeżeli jesiennie wybory wygra PO, a tak przypuszczalnie będzie, to plotki o fałszerstwach będą głośne.

Osobiście wątpię. I tak by nic nie dały. No, chyba, że Partia da po temu powody ;)

Cytuj:
Bo wbrew temu co pisze Johnny99, pomysł że PO mogłaby sfałszowac wybory nie wziął się z żadnej naturalnej nieufności wobec władzy.

Ja wcale nie twierdzę, że się wziął właśnie z tego. Wziął się z konkretnej afery. Jak też nie twierdzę, że protesty pisowców biorą się z "naturalnej nieufności wobec władzy", a nie po prostu z nienawiści do PO. Naturalna nieufności wobec władzy to coś, co powinien mieć każdy, bez względu na to, kim jest, a także bez względu na to, co uważa największa partia opozycyjna.

Cytuj:
deklaracje samego prezesa, że Komorowski wygrał wybory "przez pomyłkę", wskazują na to, że taka mentalność nie jest jedynie jakimś niszowym zjawiskiem wśród elektoratu PiSu, ale sięga szczebli najwyższych.

Naprawdę muszę tłumaczyć kolejny raz, o co chodziło z tą "pomyłką" ("nieporozumieniem" tak naprawdę) i że w żadnym wypadku nie chodziło o żadne fałszerstwa? Niesamowite, jaką karierę zrobiła ta przekłamana wrzutka medialna i niesamowite, jak odporni są ludzie na wszelkie wyjaśnienia.

Pilaster napisał(a):
podał informację o wynajęciu przez PO pociągu, jako o kolejnej straszliwej zbrodni PO :-(

Johnny nigdzie nie napisał, że "doszło do straszliwej zbrodni", ani nic takiego nie zasugerował. Doszło natomiast do kompromitacji i ślicznego pokazu partyjnego cynizmu - a potem do doskonałej egzemplifikacji służalczości głównych mediów, którym za PiS przeszkadzało wszystko, a za PO nie przeszkadza nic.

Cytuj:
Kolejne ingerencje medialnych siepaczy Michnika w posty Johnego99

Może Pilaster widzi jakiś inny tekst niż Johnny, bo Johnny nigdzie nie może dostrzec ani słowa na temat Pilastra - ani w wyboldowanym fragmencie, ani nigdzie indziej. Może siepacze PiS go wykasowali?

Cytuj:
Chodziło Wam właśnie o to, żeby się nią stał.

Jakim "Wam"? Ja do Wawelu nic nie mam. No to jak to w końcu było - PiS chciał zawłaszczyć katastrofę czy Wawel? :D

Cytuj:
To się do końca nie udało, jedyne co osiągnęliście to splugawienie i zdeprecjonowanie świetego dla Polaków miejsca, ale zawłaszczenie katastrofy już wyszło PiSowi koncertowo.

Jedyne, co z powyższej wypowiedzi wynika, to to, że pochowanie w jakimś miejscu Lecha Kaczyńskiego miejsce to "plugawi" i "deprecjonuje". Moderacja?

Cytuj:
Po pierwsze żadne organa Władzy tak nie twierdziły.

Twierdził tak np. Janusz Palikot, wtedy jeszcze wysoko postawiony członek Partii, za pełną (faktyczną) aprobatą jej kierownictwa. I nie tylko on.

Cytuj:
Po drugie, nie były to wiadomości zmysłone.

Te, które przytoczyłem, zostały zmyślone od początku do końca.

Cytuj:
Po trzecie i tak, nawet przy najbardziej naciąganej interpretacji, nie zdejmowały odpowiedzialności z Protasiuka. Nawet gdyby zachlany jak bela Kaczyński sam wtargnął do kokpitu i ryczał "lądujcie s...syny, albo was załatwię", to i tak winny byłby Protasiuk. Chyba gdyby Kaczyński wyciągnął pistolet i groził że kogoś zabije. Dopiero to mogłoby Protasiuka usprawiedliwiać.

To ma niewielkie znaczenie. Ludzi mało obchodził Protasiuk, mało kto wcześniej w ogóle o nim słyszał. Ludzi obchodził przede wszystkim Lech Kaczyński i to narrację o jego winie próbowano ludziom wbić do głów w pierwszej kolejności. Ja z tym wszystkim miałem styczność, słyszałem to na własne uszy. Byłem świadkiem, jak ludzie słyszeli np.: "winni są polscy piloci, którzy lądowali za wszelką cenę, prawdopodobnie pod naciskiem prezydenta" i rozumieli z tego tyle, że "Kaczyński zamordował 96 osób!" (cytuję). Tak właśnie mieli to rozumieć.

Cytuj:
Brakowało mu kompetencji, kwalifikacji i doświadczenia.

Czytał Pilaster w ogóle ten raport?

Cytuj:
Jest wystarczajaco wiele publikacji autorstwa "patriotów". Ostatnio posuwają się już do ..opluwania bł. papieża Jana Pawła II

Po pierwsze - nie wiem, co ma wspólnego opluwanie Jana Pawła II z "patriotycznymi kościołami narodowymi". Po drugie - nikt tam nikogo nie opluwa, przeciwnie, pisze wręcz o "niekwestionowanej wybitności Karola Wojtyły". Po trzecie - artykuł nie zawiera żadnych rewelacji, powiela jedynie standardowe zarzuty tradycjonalistów.

Cytuj:
Ponieważ nie było śledztwa i tej możliwości nie wykluczono, jest ona co najmniej tak samo prawdopodobna jak zgon z przyczyn naturalnych.

Pilaster sądzi, że w każdym przypadku śmierci na zawał wszczyna się śledztwo, a prawdopodobieństwo zamachu uznaje się za równe prawdopodobieństwu naturalnego zgonu?

Cytuj:
niemal w kazdym numerze "GazPolu" życzono Mu, aby "zdechł" i "wylądował w piekle".

Z całą pewnością Pilaster ma jakieś cytaty na potwierdzenie swojej tezy. Nic mi nie jest też wiadomo o tym, by PiS darzył jakąś szczególną nienawiścią abp Życińskiego (w istocie, moim zdaniem o "nienawiści" możemy tu mówić jedynie w odniesieniu do PO - bo już choćby np. Michnika Kaczyński z całą pewnością nie nienawidzi). Ma Pilaster jakieś dowody na potwierdzenie tej tezy?

Cytuj:
Bez wątpienia był On tym członkiem episkopatu, który najbardziej przeszkadzał PiSowi.

W czym i w jaki sposób przeszkadzał PiSowi? W jaki sposób w ogóle Episkopat przeszkadza w czymkolwiek PiSowi?

Cytuj:
Skoro nawet Tadeusz Rydzyk, osobistość nie podejrzewana o niechęć do PiSu twierdził, że taki zamach szykowano, to nalezałoby przynajmniej potraktować ta możłiwość poważniej

Od kiedy to traktujemy słowa o. Rydzyka poważnie? Jak o. Rydzyk mówi, że Platforma chce zniszczyć Polskę, to Pilaster też traktuje jego słowa poważnie? :D

Cytuj:
No ale wiadomo. Paranoiczne spiski to robią wrogowie PiS. A PiS samo nigdy w życiu. bo PiS jest wyjątkowy i wolno mu wszystko, czego nie wolno innym (np wynająć pociąg na partyjna imprezę, albo wymyślać hel rozpylany w sztucznej mgle ;-) )

Generalnie PiS jest uznawane za "złe" m.in. dlatego, że "wszędzie węszy spiski". Bardzo zabawne jest zorientować się, że spiski węszą również fani PO - czyli sami robią dokładnie to, za co nienawidzą PiS :D Niestety, Pilaster, zmartwię cię: zapytaj się paru fanów PO, czy wierzą w spisek PiS na życie abp Życińskiego oraz w to, że nie wierzą w niego jedynie fani PiS. Jestem niezmiernie ciekaw ich reakcji :D

Cytuj:
albo wymyślać hel rozpylany w sztucznej mgle

Akurat pomysł z helem nie wyszedł z PiS, sztuczna mgła zdaje się też nie.

Cytuj:
No proszę, Jonny99 jest przekonany że Kaczysnki zginął od ..zamachu z użyciem broni palnej

Nie, drogi panie Pilaster, spokojnie, to był tylko przykład.

Cytuj:
wybuch bomby termobarycznej (cokolwiek to znaczy)

http://pl.wikipedia.org/wiki/Bomba_paliwowo-powietrzna

Cytuj:
jak widać Johnny99 się jej wiernie trzyma.

Pilaster ma zdecydowanie bardzo ciekawe wizje i widzenia, acz trudno je powiązać z rzeczywistością.

Cytuj:
Natomiast wszelkie teorie o nienaturalnej śmierci abp Życińskiego, to naturalnie, jak mawia maly kwiatek, "dalsze insynuacje"

Nie znam żadnej teorii o nienaturalnej śmierci abp Życińskiego, nie znam nikogo, kto by je głosił - ani ze strony PiS, ani ze strony PO, ani nawet ze strony Palikota. Pierwszy raz o czymś takim usłyszałem od Pilastra w tym wątku. Ktoś jeszcze coś słyszał na ten temat? Kto głosi takie teorie? Gdzie?

Cytuj:
I w zwiażku z tym PiSowi wolno zlecać likwidację przeszkadzających mu biskupów?

Tak, oczywiście, to właśnie Johnny napisał. Pilaster to widzi. Naprawdę!

Śr cze 15, 2011 11:37

Johnny99 napisał(a):
Nie zmienia to faktu, że nie rządzi. Tłumaczenie, że "jest u władzy", "ma wpływy" itp. jest zwykle tylko jedną z prób odsuwania od partii rządzącej odpowiedzialności.

Ale co to ma do rzeczy w kontekście możliwości zorganizowania przez PiS zamachu na kogoś?

Cytuj:
Naprawdę muszę tłumaczyć kolejny raz, o co chodziło z tą "pomyłką" ("nieporozumieniem" tak naprawdę) i że w żadnym wypadku nie chodziło o żadne fałszerstwa? Niesamowite, jaką karierę zrobiła ta przekłamana wrzutka medialna i niesamowite, jak odporni są ludzie na wszelkie wyjaśnienia.

A kto mówi, że chodzi o fałszerstwa? Wziął się stąd, że Kaczyński i jego elektorat nie dopuszcza innej możliwości własnej przgeranej niż w wyniku "nieporozumienia", zmanipulowania elektoratu i tak dalej, ewentualnie fałszerstwa, co zapowiedział już na prawie rok przed wyborami. Każdy inny wynik niż wygrana PiS to nieporozumienie. To nie ta jedna, ale całkiem spory szereg różnych wypowiedzi pojawiających się od dobrych kilku lat składają się na ten wniosek.

Śr cze 15, 2011 11:46
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 2481 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26 ... 166  Następna strona