|
|
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 4 ] |
|
Czy Bóg ma płeć? Jak sobie wyobrażasz Boga?
Autor |
Wiadomość |
nacka1997
|
 Czy Bóg ma płeć? Jak sobie wyobrażasz Boga?
Ja sobie wyobrażam Boga jako energie, nieskończoną miłość, coś po za czasem i przestrzenią, jako coś co jest omega i deltą. nie wyobrażam go sobie jako staruszka w chmurkach, bo niby czemu taki ma być Bóg. Skąd się wzięło takie myślenie? Płci oczywiscie tez nie ma bo i po co? płeć jest po to, by się rozmanażac i by nudno nie było, bo tak każdy byłby taki sam a to nuda ;p.
jak był taki topic to przepraszam. szukałam i nie znalazłam
|
N paź 30, 2011 14:15 |
|
|
|
 |
BumBleBee
|
 Re: Czy Bóg ma płeć? Jak sobie wyobrażasz Boga?
viewtopic.php?f=27&t=28131- Czy Bóg się starzeje i jak go sobie wyobrażacie? Tam chyba możesz coś dodać 
_________________ Życie nie jest niczym innym, jak tylko wiecznym zmaganiem się z sobą samym i nie zakwita inaczej, jak tylko za cenę cierpienia.Dotrzymuj zawsze towarzystwa Panu Jezusowi w Ogrodzie Oliwnym, a On będzie umiał wzmocnić cię w godzinach udręk, które nadejdą
|
N paź 30, 2011 15:01 |
|
 |
Elbrus
|
I jeszcze do pierwszego tytułowego pytania: viewtopic.php?p=122100 - Płeć Boga viewtopic.php?f=27&t=26388 - Płciowość Boga
_________________ The first to plead is adjudged to be upright, until the next comes and cross-examines him. (Proverbs 18:17)
Słuszna decyzja podjęta z niesłusznych powodów może nie być słuszna. (Weatherby Swann)
Ciemny lut to skupi. (Bardzo Wielki Elektronik)
|
N paź 30, 2011 18:05 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
nacka1997 napisał(a): Ja sobie wyobrażam Boga jako energie, nieskończoną miłość, coś po za czasem i przestrzenią, jako coś co jest omega i deltą. nie wyobrażam go sobie jako staruszka w chmurkach, bo niby czemu taki ma być Bóg. Skąd się wzięło takie myślenie? Płci oczywiscie tez nie ma bo i po co? płeć jest po to, by się rozmanażac i by nudno nie było, bo tak każdy byłby taki sam a to nuda ;p.
jak był taki topic to przepraszam. szukałam i nie znalazłam Znajdziesz podpowiedź we wspaniałej książce - polecam http://www.e-serafin.pl/CHATA_Wiliam_P_Young-820.html
|
N paź 30, 2011 21:01 |
|
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 4 ] |
|
|