Autor |
Wiadomość |
Jajko
Dołączył(a): Pn lut 23, 2009 22:34 Posty: 10131 Lokalizacja: Pierdzisłąwice
|
 Re: Nergal uniewinniony
Takie jego prawo. Szkoda tylko zawracać sędziom głowę, gdy tyle innych ważnych spraw jest do rozstrzygnięcia.
_________________ Z zarozumialcami i debilami nie rozmawiam... no chyba że zrobię edukacyjny wyjątek
|
Pt lis 25, 2011 15:26 |
|
|
|
 |
babalon
|
Utwór "Chwała mordercom Wojciecha" wydany został w 1998 roku. Ale koleś ma refleks.
|
Pt lis 25, 2011 15:39 |
|
 |
Jajko
|
To jest zwykłe pieniactwo i marnowanie czasu sądów. Jak moje uczucia obraża "M jak miłość", to po prostu tego nie oglądam i tyle.
_________________ Z zarozumialcami i debilami nie rozmawiam... no chyba że zrobię edukacyjny wyjątek
|
Pt lis 25, 2011 16:14 |
|
|
|
 |
Elbrus
|
Satanic Godfather: http://spoleczenstwo.newsweek.pl/nergal--polacy-to-waleczni-glupcy,81912,2,1.htmlAdam Darski: Nie mam problemu z kościołami, choć najczęściej wieje w nich smutkiem, żałobą i jest zimno. Ale wejdę, jeśli trzeba. Newsweek: Ale po co? Żeby prowokować? Adam Darski: Nie, żeby być chrzestnym na przykład. Newsweek: Żartuje pan? Adam Darski: Nie. Jestem ojcem chrzestnym bratanka. Newsweek: W Polsce? Adam Darski: Tu by mnie zlinczowali. W Hiszpanii mnie nie znają, tam mieszka mój brat z rodziną i tam został ochrzczony jego syn. Newsweek: Dobrym pan jest ojcem chrzestnym? Adam Darski: Najlepszym, choć na odległość. Rodzinie takich rzeczy się nie odmawia. Newsweek: Bierzmowanie pan ma? Adam Darski: Nie mam, ale hojna ofiara załatwiła sprawę. Myślę, że w Polsce też byśmy to załatwili.
_________________ The first to plead is adjudged to be upright, until the next comes and cross-examines him. (Proverbs 18:17)
Słuszna decyzja podjęta z niesłusznych powodów może nie być słuszna. (Weatherby Swann)
Ciemny lut to skupi. (Bardzo Wielki Elektronik)
|
Śr lis 30, 2011 19:49 |
|
 |
Jajko
|
Ja bym chrzestnym nie został na jego miejscu. Bycie chrzestnym jednak do czegoś zobowiązuje, człowiek składa jakąś obietnicę...której z definicji nie ma zamiaru dotrzymać. Nawet jak rodzice dziecka to wiedzą, to coś tu nie gra. Po co je chrzczą w takim razie. Ja bym tak nie postąpił.
|
Śr lis 30, 2011 20:06 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Elbrus napisał(a): Satanic Godfather: http://spoleczenstwo.newsweek.pl/nergal--polacy-to-waleczni-glupcy,81912,2,1.htmlAdam Darski: Nie mam problemu z kościołami, choć najczęściej wieje w nich smutkiem, żałobą i jest zimno. Ale wejdę, jeśli trzeba. Newsweek: Ale po co? Żeby prowokować? Adam Darski: Nie, żeby być chrzestnym na przykład. Newsweek: Żartuje pan? Adam Darski: Nie. Jestem ojcem chrzestnym bratanka. Newsweek: W Polsce? Adam Darski: Tu by mnie zlinczowali. W Hiszpanii mnie nie znają, tam mieszka mój brat z rodziną i tam został ochrzczony jego syn. Newsweek: Dobrym pan jest ojcem chrzestnym? Adam Darski: Najlepszym, choć na odległość. Rodzinie takich rzeczy się nie odmawia. Newsweek: Bierzmowanie pan ma? Adam Darski: Nie mam, ale hojna ofiara załatwiła sprawę. Myślę, że w Polsce też byśmy to załatwili. A może tylko mitologizuje - księża nie wymagają od chrzestnych zaświadczenia o bierzmowaniu. Tym bardziej duchowny w Hiszpanii.
|
Śr lis 30, 2011 20:21 |
|
 |
Kris65
|
Cytuj: A może tylko mitologizuje - księża nie wymagają od chrzestnych zaświadczenia o bierzmowaniu. W moim przypadku nie wymagał.Bez bierzmowania jestem chrzestnym 
_________________ Zdrowego rozsądku życzę...
|
N gru 04, 2011 13:33 |
|
 |
Hydrus
|
Jajko napisał(a): Zastanawiam się tylko po co obrażalscy robią im taką reklamę? Czy oni aby nie są sługami szatana tak czyniąc? Przecież o to właśnie szatanowi chodzi, by jak najwięcej osób znało takie bluźniercze utwory. To nie obrażalscy robią im reklamę. Reklamę robią im zidiociałe media. A co do chrześcijan którzy byli na koncercie i nic ich nie uraziło, to są co najmniej dziwni chrześcijanie.
|
N gru 04, 2011 14:50 |
|
 |
Jajko
|
Media tylko relacjonują to co mówią obrażalscy. Gdyby obrażalscy siedzieli cicho, większość Polaków nie wiedziałaby kto to Nergal.
|
N gru 04, 2011 18:10 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Jajko napisał(a): Media tylko relacjonują to co mówią obrażalscy. Gdyby obrażalscy siedzieli cicho, większość Polaków nie wiedziałaby kto to Nergal. Potwierdzam, że do czasu tej afery z całą bliższą rodziną (kilkanaście osób) nie mieliśmy pojęcia o jego istnieniu.
|
N gru 04, 2011 18:13 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Hydrus napisał(a): Jajko napisał(a): Zastanawiam się tylko po co obrażalscy robią im taką reklamę? Czy oni aby nie są sługami szatana tak czyniąc? Przecież o to właśnie szatanowi chodzi, by jak najwięcej osób znało takie bluźniercze utwory. To nie obrażalscy robią im reklamę. Reklamę robią im zidiociałe media. A co do chrześcijan którzy byli na koncercie i nic ich nie uraziło, to są co najmniej dziwni chrześcijanie. Nie uraziło chrześcian ogłaszanie laureatów nagród Fryderyków w Bazylice, zapewne z udziałem nominowanych http://muzyka.onet.pl/newsy/pop/frydery ... omosc.html
|
N gru 04, 2011 18:15 |
|
 |
Jajko
|
Kozioł napisał(a): Jajko napisał(a): Media tylko relacjonują to co mówią obrażalscy. Gdyby obrażalscy siedzieli cicho, większość Polaków nie wiedziałaby kto to Nergal. Potwierdzam, że do czasu tej afery z całą bliższą rodziną (kilkanaście osób) nie mieliśmy pojęcia o jego istnieniu. A potem obrażalscy płaczą, że media pokazują Nergala. A SAMI GO WYPROMOWALI swoim niezrozumiałym dla większości ludzi postępowaniem.
|
N gru 04, 2011 21:33 |
|
 |
vulkan
|
Nergal jest w porządku w programie The Voice of Poland w którym przecież nie gada się o religii tylko muzyce. Więc nie wiem dlaczego niektórzy są niemu przeciwni żeby występował tam. I prawdopodobnie nie będzie go w drugiej edycji owego programu przez tych niby katolików co mieszają muzykę do religii.
|
Pn gru 05, 2011 7:18 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
vulkan napisał(a): Nergal jest w porządku w programie The Voice of Poland w którym przecież nie gada się o religii tylko muzyce. Więc nie wiem dlaczego niektórzy są niemu przeciwni żeby występował tam. I prawdopodobnie nie będzie go w drugiej edycji owego programu przez tych niby katolików co mieszają muzykę do religii. Religię z muzyką pomieszał Nergal. Podarł Bibię, ale uznał, że to za mała promocja a on jest barkarną gwiazdą, więc zrobił sobie kpiny parodiując uzdrowienia, dlatego nie będzie jurorem z drugiej turze.
|
Pn gru 05, 2011 8:39 |
|
 |
vulkan
|
Nie chodzi mi o imprezę zamkniętą tylko o program The Voice of Poland gdzie Nergal jest w porządku i nie rozmawia o religii więc jakim prawem katolicy chcą go wywalić.
|
Pn gru 05, 2011 15:20 |
|
|
|