inne religie, Ewangelia, Sobór, poglądy egzorcystów
Autor |
Wiadomość |
jesienna
|
 inne religie, Ewangelia, Sobór, poglądy egzorcystów
http://www.zaufaj.com/sobor-vaticanum-ii-/358.htmlDeklaracja o stosunku Kościoła do religii niechrześcijańskich "NOSTRA AETATE" Dokumenty Kościoła - Sobór Vaticanum II
w deklaracji czytamy:
Od pradawnych czasów aż do naszej epoki znajdujemy u różnych narodów jakieś rozpoznanie owej tajemniczej mocy, która obecnie jest w biegu spraw świata i wydarzeniach ludzkiego życia; nieraz nawet uznanie Najwyższego Bóstwa lub też Ojca.
Rozpoznanie to i uznanie przenika ich życie głębokim zmysłem religijnym. Religie zaś związane z rozwojem kultury starają się odpowiedzieć na te same pytania za pomocą coraz subtelniejszych pojęć i bardziej wykształconego języka.
Tak więc w hinduizmie ludzie badają i wyrażają boską tajemnicę poprzez niezmierną obfitość mitów i wnikliwe koncepcje filozoficzne, a wyzwolenia z udręk naszego losu szukają albo w różnych formach życia ascetycznego, albo w głębokiej medytacji, albo w uciekaniu się do Boga z miłością i ufnością.
Buddyzm, w różnych swych formach, uznaje całkowitą niewystarczalność tego zmiennego świata i naucza sposobów, którymi ludzie w duchu pobożności i ufności mogliby albo osiągnąć stan doskonałego wyzwolenia, albo dojść, czy to o własnych siłach, czy z wyższą pomocą, do najwyższego oświecenia.
Podobnie też inne religie, istniejące na całym świecie, różnymi sposobami starają się wyjść naprzeciw niepokojowi ludzkiego serca, wskazując drogi, to znaczy doktryny oraz nakazy praktyczne, jak również sakralne obrzędy.
Kościół katolicki nic nie odrzuca z tego, co w religiach owych prawdziwe jest i święte. Ze szczerym szacunkiem odnosi się do owych sposobów działania i życia, do owych nakazów i doktryn, które chociaż w wielu wypadkach różnią się od zasad przez niego wyznawanych i głoszonych, nierzadko jednak odbijają promień owej Prawdy, która oświeca wszystkich ludzi. Głosi zaś i obowiązany jest głosić bez przerwy Chrystusa, który jest "drogą, prawdą i życiem" (J 14,6), w którym ludzie znajdują pełnię życia religijnego i w którym Bóg wszystko z sobą pojednał. I tutaj moim zdaniem nastepuje sprzecznosć tutaj jest widzenie innych religii jako wyrazu poszukiwania Prawdziwego Boga- Boga -Ojca dostrzeganie w nich tego "prawdziwe i święta" i tego, że "odbijają promień Prawdy". i uciekają się do Boga "z miłością i ufnością" (to ostatnie o hinduiźmie) dodam od siebie: sprawę widzę nastepująco - jeżeli jakaś religia powstała jako wyraz tęsknoty za Prawdziwym Bogiem to musi jakoś, chociaż w sposób niepełny tego Boga znajdować ("kto szuka znajduje") Wg. ewangelii Mateusza "Tak każde dobre drzewo wydaje dobre owoce, a złe drzewo wydaje złe owoce" faktem jest, że inne religie wydają dobre owoce (np. walka bez przemocy Ghandiego wyrosła z hinduizmu - aż dziw bierze, że pierwsi na to nie wpadli chrześcijanie mając słowa Jezusa "nie stawiajcie oporu złemu", "jak ktoś zabiera Ci suknię, oddaj mu i płaszcz...") Mnie się osobiscie to wszystko składa w jedną całość. Tylko co zrobić z wypowiedziami egzorcystów, którzy twierdzą że inne religie czcząc swojego Boga w rzeczywistości oddają cześć demonom?? Czy można (jak w przypadku religii niechrześcijańskich) tęskniąc za Prawdziwym Bogiem i szukając Prawdziwego Boga (tak jak to widzi chociażby zacytowany przeze mnie fragment) znajdować demony? A co z modlitwą Jana Pawła II z przedstawicielami innych religii w Asyżu? JPII modlił się do Boga Prawdziwego a hinduiści i buddyści do demonów?
_________________ informuję, że nieużywanie dużych liter przeze mnie nie wynika absolutnie z braku szacunku dla kogokolwiek ale jest przede wszystkim spowodowane szybkoscią z jaką piszę (oraz czasem pewnymi problemami z klawiaturą), proszę o wyrozumiałość.
|
Pt gru 30, 2011 19:55 |
|
|
|
 |
vulkan
|
 Re: inne religie, Ewangelia, Sobór, poglądy egzorcystów
Do jakich demonów co ty za głupoty wypisujesz? Jan Paweł II sam mówił że wtedy wszyscy się modlili do tego samego Boga.
|
Pt gru 30, 2011 20:16 |
|
 |
Rzymian_8_13
|
ciekawy temat, nie jestem pewien czy buddyści na przykład modlą się do naszego Boga w artykule o zmartwychwstaniu buddyjskiego mnicha jest napisane: "Piotr powiedział mi: " Idˇ powiedz ludziom, którzy czczą Buddę i inne bóstwa, że skończą w piekle, jeśli się nie zmienią. Ci, którzy wznoszą świątynki i bałwany pójdą do piekła. Ci, którzy czczą mnichów i nazywają ich 'Pra' (zaszczytny tytuł dla mnicha) pójdą do piekła. Ci, którzy oddają życie bałwanom, pójdą do piekła. Wszyscy muszą uwierzyć w Jezusa Chrystusa, aby nie pójść do piekła". Powiedział również: "Musisz mówić w swoim nowym imieniu. Od tej pory nazywać się będziesz Athet Pyan Shintaw Paulu (Paweł, który powrócił do życia)." więcej tu http://kchjz3.republika.pl/swiadectwa/b ... _mnich.htm
|
Pt gru 30, 2011 20:38 |
|
|
|
 |
Elbrus
|
jesienna napisał(a): Wg. ewangelii Mateusza "Tak każde dobre drzewo wydaje dobre owoce, a złe drzewo wydaje złe owoce"
faktem jest, że inne religie wydają dobre owoce Faktem jest, że wydają też złe owoce (np. czczenie bałwanów). jesienna napisał(a): (np. walka bez przemocy Ghandiego wyrosła z hinduizmu - aż dziw bierze, że pierwsi na to nie wpadli chrześcijanie mając słowa Jezusa "nie stawiajcie oporu złemu", "jak ktoś zabiera Ci suknię, oddaj mu i płaszcz...")
Mnie się osobiscie to wszystko składa w jedną całość. Ważne jest, że Kościołowi się nie zlewa, bo nie uznaje pacyfizmu za odzwierciedlenie nauki Jezusa. jesienna napisał(a): Tylko co zrobić z wypowiedziami egzorcystów, którzy twierdzą że inne religie czcząc swojego Boga w rzeczywistości oddają cześć demonom?? Żeby chodziło tylko o prywatne wypowiedzi księży... Nie wytracili narodów, jak im to Pan nakazał. Lecz się zmieszali z poganami i nauczyli się ich uczynków; poczęli czcić ich bałwany, które się stały dla nich pułapką. I składali w ofierze swych synów i swoje córki złym duchom. I krew niewinną przelali: <krew synów swoich i córek, które złożyli w ofierze posągom kananejskim>. I ziemia krwią się skalała, a oni się splamili swoimi czynami i swoimi występkami dopuścili się wiarołomstwa. Gniew Pana zapłonął przeciw Jego ludowi, tak iż poczuł wstręt do swego dziedzictwa. I wydał ich w ręce pogan, a zapanowali nad nimi ich przeciwnicy(Psalmów 106:34-41) Zostaliście zaprzedani poganom, ale nie na zatracenie; dlatego zostaliście wydani nieprzyjaciołom, iż pobudziliście Boga do gniewu. Rozgniewaliście bowiem Stworzyciela swego ofiarami składanymi złym duchom, a nie Bogu. Zapomnieliście o waszym Żywicielu, Bogu wiekuistym, zasmuciliście też Jerozolimę, która was wychowała. Widziała bowiem przychodzący na was gniew Boży (...)(Barucha 4:6-9) Bogami obcymi do zazdrości Go pobudzają i gniewają obrzydliwościami. Złym duchom składają ofiary, nie Bogu, bogom, których oni nie znają, nowym, świeżo przybyłym - nie służyli im wasi przodkowie.(Pwt. Prawa 32:16-17) Odtąd nie będą składać ofiar demonom, z którymi uprawiali nierząd. Będzie to dla nich ustawa wieczysta dla ich pokoleń. (Kapłańska 17:7) (...) cóż ma wspólnego światło z ciemnością? Albo jakaż jest wspólnota Chrystusa z Beliarem lub wierzącego z niewiernym? Co wreszcie łączy świątynię Boga z bożkami? Bo my jesteśmy świątynią Boga żywego - według tego, co mówi Bóg: Zamieszkam z nimi i będę chodził wśród nich, i będę ich Bogiem, a oni będą moim ludem. Przeto wyjdźcie spośród nich i odłączcie się od nich, mówi Pan, i nie tykajcie tego, co nieczyste, a Ja was przyjmę i będę wam Ojcem, a wy będziecie moimi synami i córkami - mówi Pan wszechmogący. (2 Koryntian 6:14-18) Lecz po cóż to mówię? Czy może jest czymś ofiara złożona bożkom? Albo czy sam bożek jest czymś? Ależ właśnie to, co ofiarują poganie, demonom składają w ofierze, a nie Bogu. Nie chciałbym, byście mieli coś wspólnego z demonami. Nie możecie pić z kielicha Pana i z kielicha demonów; nie możecie zasiadać przy stole Pana i przy stole demonów. Czyż będziemy pobudzali Pana do zazdrości? Czyż jesteśmy mocniejsi od Niego?(1 Koryntian 10:19-22) A pozostali ludzie, nie zabici przez te plagi, nie odwrócili się od dzieł swoich rąk, tak by nie wielbić demonów ani bożków złotych, srebrnych, spiżowych, kamiennych, drewnianych, które nie mogą ni widzieć, ni słyszeć, ni chodzić Ani się nie odwrócili od swoich zabójstw, swych czarów, swego nierządu i swych kradzieży.(Apokalipsa 9:20-21)
_________________ The first to plead is adjudged to be upright, until the next comes and cross-examines him. (Proverbs 18:17)
Słuszna decyzja podjęta z niesłusznych powodów może nie być słuszna. (Weatherby Swann)
Ciemny lut to skupi. (Bardzo Wielki Elektronik)
|
Pt gru 30, 2011 20:53 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
vulkan napisał(a): Do jakich demonów co ty za głupoty wypisujesz? Jan Paweł II sam mówił że wtedy wszyscy się modlili do tego samego Boga. - Kościół katolicki wyraża swój szacunek dla waszych religii i dla waszych wielkich duchowych wartości takich, jak czystość, oderwanie serca, miłośc do piękna natury, życzliwośc i litośc dla każdego stworzenia....Na tej ziemi wszyscy jesteśmy pielgrzymami do Absolutu i wieczności, który sam może zachować i zaspokoić serce każdego człowieka. Szukajmy Jego woli wspólnie dla dobra całej ludzkości, bł Jan Paweł II, do buddystów i szintoistów.
|
Pt gru 30, 2011 21:46 |
|
|
|
 |
Rzymian_8_13
|
a oto co na temat tego spotkania w Asyżu znalazłem na protestanckiej stronie żeby nie było, ja nie chcę mieć grzechu ciężkiego, to nie są moje poglądy, tylko poglądy znalezione w necie i zamieszczam je po to, aby ktoś "uczony w Piśmie"  mi to wyjaśnił. ----------------- Dziś chcieli byśmy poruszyć bardzo ważny temat ,a mianowicie o BIBLII EKUMENICZNEJ! Pierwsze jej przetłumaczenia od Ew.Mateusza,Marka zostały już ukończone w 1997 r.W lipcu 2001 r. Został przetłumoczano na Ekumeniczny Język cały nowy testamęt! W skład Ekumeni wchodzą tam podpisane kościoły jak; Kościoła Rzymskokatolickiego, Autokefalicznego Kościoła Prawosławnego, Kościoła Ewangelicko-Augsburskiego, Kościoła Ewangelicko-Reformowanego, Kościoła Ewangelicko-Metodystycznego, Kościoła Polskokatolickiego, Starokatolickiego Kościoła Mariawitów, Kościoła Chrześcijan Baptystów, Kościoła Adwentystów Dnia Siódmego, Kościoła Zborów Chrystusowych i Kościoła Zielonoświątkowego! Te wyżej wymienione kościoły poszły za szatańską nauką Ekumeniczną I niestety tolerują każdą zawartą w tej biblii Zmiankę .Bo niestety dużo rzeczy zostało z niej usunięte .Nie ma tego co posiada orgialny testamęt.... Biblia Ekumneiczna jest Sfałszowana,Nieprawdziwa,wydana w takim celu aby usunąć te wartościowe przykazania jakich Jezus nauczał ! Kochani jeśli posiadacie w domu Biblię Ekumeniczną i tą normalną ,możecie sami sprawdzić ! Podamy jeden przykład bardzo ważny gdzie Orginalna biblia mówi tak; A gdy tak jechali drogą, przybyli nad jakąś wodę, a eunuch rzekł: Oto woda; cóż stoi na przeszkodzie, abym został ochrzczony? Filip zaś powiedział mu: Jeśli wierzysz z całego serca, możesz. A odpowiadając, rzekł: Wierzę, że Jezus Chrystus jest Synem Bożym. I kazał zatrzymać wóz, zeszli obaj, Filip i eunuch, do wody, i ochrzcił go. Dz. 8,36-38 A w Biblii Ekumenicznej jak kochani sprawdzicie NIE BĘDZIE TEGO WERSETU! JEST ON WYRZUCONY w zamian na samym dole kartki takimi malutkimi literkami pisze,że był on nie jasny i nie konieczny ! Czyli dla Ekumenicznych kościołów nie wygodny ,bo. Ten wers wyraźnie mówi JEŚLI WIERZYSZ Z CAŁEGO SERCA MOŻESZ!! Dlaczego tak ten werset przeszkadzał Ekumenii? Odpowiedź jest prosta. Ten wers wyraźnie wskazuje na to,że KTO UWIERZY może zostać ochrzczony. A tu się nie zgadza z nauką kościołów którzy CHRZCZĄ MAŁE DZIECI! Bo dziecko małe nie wierzy ,nie wie nic! O tym można przeczytać nasz starszy artykuł To jest jeden z wielu przykładów ,gdzie Ekumeniczne kościoły przyjeły nauke szatańską,chcąc zjednoczyc wszystkie kościoły na świecie .Aby powstała jedna Śwuatowa Religia. Ostatnio było spotkanie w Asyżu różnych kościołów I papież zaprosił Chrześcijan,muzułmanów,buddystów ,i wiele wiele różnych innych wyznań i co nas zdziwiło, jak powiedział,że niech każdy wspólnie modli się do swoich bogów! Jak Rzymski katolicyzm jest zwiedzony,szatan go opanował na całego. Jak osoba która się uważa za pępek świata , jak kościół katolicki który się uważa,za jedyno zbawczy kościół wyznawców Chrystusowych mógł takie słowa wypowiedzieć .Jak on Mógł stać między buddystami ,muzułmanami iróznymi sektami i modlić się do Boga w tym samym czasie co oni się modlili to pogańskichszatańskich bożków,bogów ! Odpowiedź jest prosta. Kościół Rzymsko katolicki,nie ma na celu głoszenia prawdzy o Bogu . Jego celem jest zaplątanie ludzi omamienie tak aby szli jak owce na rzeźń za nimi. Aby każdy tańczył jak oni zagrają. Nie ważne ,czy jesteś buddystą ,nie ważne ,że modlisz się do słońca,małpy czy krowy przyjdź będziemy się modlić razem ,zjednoczmy się i uwielbiajmy razem wszyscy naszych bogów. Czyż to nie piękne dzieło szatana ?! TAK! EKUMENIA = SZATAN! ZWIEDZENIE! i POTĘPIENIE PRZEZ BOGA! EKUMENIA to FAŁSZYWA ŁASKA! Ekumenia jest „paskudzeniem i mieleniem codziennego życia”. EKumenia to droga na manowce! „Niech was nikt w żaden sposób nie zwodzi; bo nie nadejdzie wcześniej (dzień Pański), zanim nie przyjdzie odstępstwo i nie objawi się człowiek niegodziwości, syn zatracenia, przeciwnik, który wynosi się ponad wszystko, co zwie się Bogiem lub jest przedmiotem boskiej czci, a nawet zasiądzie w świątyni Bożej, podając się za Boga” (2Tes 2:3-4) Biblia zaś też mówi,że nastaną takie czasy gdzie przyjdzie antychryst i zwiedzie wielu ... Droga dla antychrysta już jest torowana właśnie po przez Ekumenię! A ów niegodziwiec przyjdzie za sprawą szatana z wszelka mocą, wśród znaków i rzekomych cudów i wśród wszelkich podstępnych oszustw wobec tych którzy maja zginąć, ponieważ nie przyjęli miłości Prawdy która mogła ich wyratować (2Tes 2:9) Ileż to za nim ludzi poleci?Cała rzesza! i razem z nim na zatracenie gdzyż nie słuchali nauk Bożych a poslzi za szatańskimi ... Kochani jeśli posiadacie w domu Biblię Ekumeniczną i tą tradycyjną przeglądnijcie je popatrzcie sami jeśli nam nie wierzycie ,że w Biblii ekumenicznej zostało usunięte wiele wiele westetów Bóg za to odpłaci każdemu kto tak czyni ! Księdze Objawienia (Apokalipsie) w 22 rozdziale, werset 18-19 "Co do mnie, to świadczę każdemu, który słucha słów proroctwa tej księgi: Jeżeli ktoś dołoży coś do nich, dołoży mu Bóg plag opisanych w tej księdze; A jeżeli ktoś ujmie coś ze słów tej księgi proroctwa, ujmie Bóg z działu jego z drzewa żywota i ze świętego miasta, opisanych w tej księdze" ----------------- swoją drogą bardzo lubię czytać jak protestanci mnie straszą piekłem 
|
Pt gru 30, 2011 22:43 |
|
 |
jesienna
|
vulkan napisał(a): Do jakich demonów co ty za głupoty wypisujesz? Jan Paweł II sam mówił że wtedy wszyscy się modlili do tego samego Boga. "W buddyzmie istnieje cała grupa demonów, najważniejszym z nich jest Mahakala, który jest jakby głównodowodzącym demonów, do niego codziennie odprawia się modły, aby był na posługi mistrzów. Jego zadaniem jest chronić naukę i mistrzów; są też demony, które mają odcinać człowieka od pewnych rzeczy, do których jest przywiązany""Kult Sziwy w Indiach jest kultem satanistycznym","Buddyzm jest religia Szatana"
- to sa krotkie cytaty na podstawie swiadectw ojca Josepha Maria Verlindea (specjalisty od duchowości - znana postać) i ojca Gabriele Amortha (do niedawna głównego egzorcysty Watykanu) jakby dobrze poszukać to by się wiele znalazło wsród egzorcystów jest powszechne przekonanie, że trzymanie w domu np. posążka buddy przywiezionego z wakacji jako pamiątki może prowadzić do opętania
_________________ informuję, że nieużywanie dużych liter przeze mnie nie wynika absolutnie z braku szacunku dla kogokolwiek ale jest przede wszystkim spowodowane szybkoscią z jaką piszę (oraz czasem pewnymi problemami z klawiaturą), proszę o wyrozumiałość.
|
So gru 31, 2011 13:02 |
|
 |
Rojza Genendel
|
Buddyzm zasadniczo jest nonteistyczny, to znaczy nie afirmuje, ani też nie neguje istnienia bogów. Koncentruje się przede wszystkim na etyce w życiu codziennym. Mahakala o którym piszesz to postać z lamaizmu. Lamaizm jest pomieszaniem "klasycznego" buddyzmu i ludowych wierzeń tybetańskich.
_________________ Jestem panteistką. "Nasze ciała są zbudowane z pyłu pochodzącego z gwiazd (...) Jesteśmy dziećmi gwiazd, a gwiazdy są naszym domem. Może właśnie dlatego zachwycamy się gwiazdami i Drogą Mleczną." (Carl Sagan)
|
So gru 31, 2011 13:22 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
jesienna napisał(a): vulkan napisał(a): Do jakich demonów co ty za głupoty wypisujesz? Jan Paweł II sam mówił że wtedy wszyscy się modlili do tego samego Boga. "W buddyzmie istnieje cała grupa demonów, najważniejszym z nich jest Mahakala, który jest jakby głównodowodzącym demonów, do niego codziennie odprawia się modły, aby był na posługi mistrzów. Jego zadaniem jest chronić naukę i mistrzów; są też demony, które mają odcinać człowieka od pewnych rzeczy, do których jest przywiązany""Kult Sziwy w Indiach jest kultem satanistycznym","Buddyzm jest religia Szatana"
- to sa krotkie cytaty na podstawie swiadectw ojca Josepha Maria Verlindea (specjalisty od duchowości - znana postać) i ojca Gabriele Amortha (do niedawna głównego egzorcysty Watykanu) jakby dobrze poszukać to by się wiele znalazło wsród egzorcystów jest powszechne przekonanie, że trzymanie w domu np. posążka buddy przywiezionego z wakacji jako pamiątki może prowadzić do opętania Wiesz niektórzy egzorcysci to doszli juz do takiego etapu, że liczą ile szatanów mieści sie na główce szpilki. Jak jeszcze 20-30 lat temu Kosciół niewiele zajmował sie szatanem, tak teraz niektórzy duchowni przechodzą na przeciwny biegun. Św Teresa a Avilla pisała, że szatanowi można służyć na 2 sposoby - negować jego istnienie, lub przypisywać mu moc działania we wszystkim.
|
So gru 31, 2011 14:10 |
|
 |
jesienna
|
czytałam trochę książek o egzorcyzmach pisanych przez samych egzorcystów oraz dwa razy byłam na długiej konferencji, którą wygłaszał specjalista do spraw opętań ks. Aleksander Posacki SJ. Dziwne było to wszystko.....
Od poglądów ks. Posackiego odcinają się jego współbracia (jezuici)
z konferencji dowiedziałam się, że mozna zostać poddanym nękaniu, zniewoleniu czy nawet opętaniu przez samą obecność w domu książki o Harrym Potterze, nie trzeba jej nawet czytać.
do opętania może też prowadzić lanie wosku w andrzejki i dmuchanie na znaleziony przysłowiowy grosik (żeby się rozmnożył - taki przesąd, wg mnie zupełnie niewinny)
Do opętania może prowadzić też noszenie (nawet nie świadome - np. jako element wzoru na tkaninie) symbolu hipisowskiej pacyfki itp. rewelacje.
Może też do opetania prowadzić słuchanie utworu muzyczno wokalnego z wplecioną w nią, pozornie nic nie znaczącej frazy, która jest np. hinduską mantrą.
Zawsze myslałam, że wejść w kontakt ze złem można wyłącznie intencjonalnie a z takich opowieści wynika, że można wbrew swoim intencjom..
wydaje mi się, że pomysł by konkretny przedmiot czy symbol ściągał demony sam z siebie jest z gruntu pogański,
tak samo jak pomysł, żeby jakieś słowa wypowiadane nieświadomie i bez żadnej intencji były wzywaniem demonów
to ostatnie to pomysł religii hinduskiej, gdzie odpowiednie słowa zawierające imię bóstwa wywołując odpowiednie wibracje przywołują to bóstwo nawet jeżeli wypowiadający je nie ma pojęcia co one znaczą
dziwne to wszystko.... nie chcę się jakoś zdecydowanie wypowiadać, ale ....
|
N sty 01, 2012 4:29 |
|
 |
anmara
|
Alus napisał(a): Wiesz niektórzy egzorcysci to doszli juz do takiego etapu, że liczą ile szatanów mieści sie na główce szpilki... Należy dodać, że robią to wyłącznie egzorcyści duchowni.
_________________ *****
|
N sty 01, 2012 7:55 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
anmara napisał(a): Alus napisał(a): Wiesz niektórzy egzorcysci to doszli juz do takiego etapu, że liczą ile szatanów mieści sie na główce szpilki... Należy dodać, że robią to wyłącznie egzorcyści duchowni. Tzw "egzorcyści świeccy" to samozwańczy szarlatani, bardziej szkodzący niż pomagający.
|
N sty 01, 2012 8:58 |
|
 |
anmara
|
Ci "nawiedzeni" to najczęściej są po misjach afrykańskich.
_________________ *****
|
N sty 01, 2012 9:06 |
|
 |
vulkan
|
Rozśmiesza mnie to gadanie że Buddyzm to zło i prowadzi do opętania,a przecież w katolicyzmie też są opętania. Ale wiadome jest to że Katolicy chce po prostu zniszczyć ich religie i wymyślają różne głupoty.
|
N sty 01, 2012 9:11 |
|
 |
formek1
|
jesienna napisał(a): którzy twierdzą że inne religie czcząc swojego Boga w rzeczywistości oddają cześć demonom??
Czy można (jak w przypadku religii niechrześcijańskich) tęskniąc za Prawdziwym Bogiem i szukając Prawdziwego Boga (tak jak to widzi chociażby zacytowany przeze mnie fragment) znajdować demony?
A co z modlitwą Jana Pawła II z przedstawicielami innych religii w Asyżu? JPII modlił się do Boga Prawdziwego a hinduiści i buddyści do demonów? Jeśli mamy wiedzieć jak jest naprawdę to wystarczy sięgnąć do Biblii. A tam Pan Jezus powiedział : "(13) Wchodźcie przez ciasną bramę. Bo szeroka jest brama i przestronna ta droga, która prowadzi do zguby, a wielu jest takich, którzy przez nią wchodzą. (14) Jakże ciasna jest brama i wąska droga, która prowadzi do życia, a mało jest takich, którzy ją znajdują. "czyli po pierwsze takich ludzi nie będzie dużo. I na pewno nie z szerokiej drogi wszystkich religii. i po drugie: "(21) Nie każdy, który Mi mówi: Panie, Panie!, wejdzie do królestwa niebieskiego, lecz ten, kto spełnia wolę mojego Ojca, który jest w niebie. "Trzeba spełniać wolę Ojca .Czyli żyć według zasad bożych. Stąd tez wypływa wniosek że nie może być naśladowcą Jezusa ten co zdradza żonę, kradnie ,kłamie oszukuje, kłamie, modli się do buddy, Allaha, czy innego bożka. Biblia jest takim wyznacznikiem co jest dobre a co złe. napisałeś: Cytuj: [/i]"którzy twierdzą że inne religie czcząc swojego Boga w rzeczywistości oddają cześć demonom??
Czy można (jak w przypadku religii niechrześcijańskich) tęskniąc za Prawdziwym Bogiem i szukając Prawdziwego Boga (tak jak to widzi chociażby zacytowany przeze mnie fragment) znajdować demony?
A co z modlitwą Jana Pawła II z przedstawicielami innych religii w Asyżu? JPII modlił się do Boga Prawdziwego a hinduiści i buddyści do demonów[/i\]" Biblia jasno tym mówi . ktoś kto modli się do ich bogów jest bałwochwalcą i "nie odziedziczy królestwa " A apostoł Paweł powiedział " (21) Nie możecie pić z kielicha Pana i z kielicha demonów; nie możecie zasiadać przy stole Pana i przy stole demonów. czyli trzeba wybrać .Albo Bóg biblijny albo bożki .Inaczej to hipokryzja i dwulicowość. I takie osoby nie odziedziczą królestwa.
_________________ I poznacie prawdę. A prawda was wyzwoli.
|
N sty 01, 2012 14:37 |
|
|
|