Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Wt sie 05, 2025 19:37

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 409 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26 ... 28  Następna strona
 Homoseksualizm cz. 3 
Autor Wiadomość
zbanowany na stałe

Post 2+1
Dwoch pederastow + chlopiec adoptowany = patologia skrajna

N gru 26, 2010 17:05
zbanowany na stałe

Post Re: Homoseksualizm cz. 3
Presja srodowiska? Dwoch tatusiow pedzio zabierajacy synka do klubu = presja srodowiska

N gru 26, 2010 17:07

Czyli homoseksualiści mają rodziców homo? Ciekawe... to bardzo popularne, szczególnie w Polsce;p

N gru 26, 2010 17:10
zbanowany na stałe

Post Re: 2+1
norman43 napisał(a):
Dwoch pederastow + chlopiec adoptowany = patologia skrajna

Czyli zgadza się. Rodzina kobieta + męzczyzna + dziecko to patologia. Dopiero w porównaniu z nią rodzina dwóch pedzi to okazuje się skrajnie patologiczna.

I mówi to "święty naszych czasów" jak określił to co robi. :D

W sumie to trochę dziwne, rodzina wielodzietna, 5 czy 6 dzieciaków lata po chacie a tu zamiast się nimi zająć klika w klawaturę.

Cóż takie hobby, jeden zbiera znaczki drugi kolekcjonuje dzieci.

N gru 26, 2010 17:18
zbanowany na stałe

Stanislaus, jako homosekusalista oczywiscie nic o dzieciach nie wiesz. Czworo dzieci w zblizonym wieku swietnie sie bawi i opieka nad czworka dzieci jest duzo latwiejsza niz nad jedynakiem.

N gru 26, 2010 17:30
zbanowany na stałe

Pojęcie o dzieciakch mam bo jeden mi tu lata - ma dwa lata i wolę go mieć na oku, jest wszystkiego ciekawy, wszystkiego chce dotknąc itp...

N gru 26, 2010 17:33

Na tym forum można prezentować jakiekolwiek poglądy, ale w sposób kulturalny i na poziomie, z poszanowaniem drugiego człowieka.
@norman43 - jeśli masz zamiar dalej dyskutować w tym stylu, co dotychczas, to lepiej odpuść sobie

Pn gru 27, 2010 16:43

Wyjaśnijcie mi jeszcze jedno, bo nie rozumiem. Są ludzie, którzy uważają, że homoseksualizm jest niezgodny z naturą i to jest dla mnie zrozumiałe i w porządku, mają prawo tak uważać w wolnym i demokratycznym kraju, ale dlaczego dla tych ludzi ewentualna niezgodność homoseksualizmu z naturą jest wystarczającym powodem do nietolerancji, dyskryminacji, a czasem nawet prześladowań? Co ich to obchodzi, czy inni ludzie postępują zgodnie z naturą czy nie? Dla mnie ważne jest tylko to, by inni ludzie nie szkodzili innym ludziom, a nie to, czy postępują zgodnie z naturą czy nie. Wyjaśnijcie mi to!

Pt sty 14, 2011 11:20

Witam wszystkich :D
Ktoś na poprzedniej stronie napisał "W normalnych rodzinach homoseksualisci sie nie trafiaja. Jest to zawse wynik bledow wychowawczych i presji srodowiska."
Pewnie sprawa jest przedawniona, ale i tak się do tego odniosę, bo bzdury ktoś pisze. I wiem to z autopsji. Moja rodzina jest zupełnie normalna - może trochę zdewociała. Szczerze - nie mam pojęcia skąd u mnie się to wzięło, ale jakoś trzeba żyć po ludzku. Dlatego denerwują mnie te wszystkie uogólnienia o homoseksualistach (wszyscy tacy sami ;]). Owszem, większość to idioci, ale po nich wszystko spływa jak po kaczce, więc cała krytyka uderza w tych "normalnych".
Strasznie chaotycznie piszę, ale... bywa. :D

Pt sty 14, 2011 23:14

Są tacy, którz uważają, że homoseksualizm dotyczy tylko osób żyjących w patologii. Bzdura. Warunki panujące w rodzinie mogą oczywiście być jedną ze składowych przyczyn ukształtowania się orientacji homoseksualnej. Ale tak na prawdę nie wiadomo dlaczego taka właśnie orientacja pojawia się a główną przyczyną jest jednak budowa mózgu. Pewne obszary mózgu homoseksualisty ( mężczyzny) zbliżone są swoją budową i wielkością do mózgu kobiety. Nie będę opisywał wszystkich szczegółów z tym związanych, ale radziłbym poszukać w literaturze fachowej informacji na ten temat zamiast głosić poglądy nie mające żadnych podstaw medycznych ani psychologicznych. Jeśli ktoś uważa że homoseksualizm ma swój " początek " właśnie w rodzinie patologicznej - niech to uzasadni.

So sty 15, 2011 9:25

Ile w skłonnościach homo dziedziczności a ile środowiska - nie wiadomo. Na pewno wiemy, że do bycia homo prowadzą pewne zaburzenia w gopodarce hormonalnej u matki w czasie ciąży. Poza tym są chyba jakieś geny i jakiś wpływ środowiska.

Twierdzenie, że coś je niezgodne/zgodne z naturą jest generalnie głupie, bo natura jest tak różnorodna, że przykłady znajda się na wszystko. Także na homoseksualizm i to u naczelnych. Poza tym - nawet jak coś jest sprzeczne z naturą to juz jest be? To komputery sa be, bo w naturze ich nie ma. A dzieciobójstwo jest cacy - zjawisko w przyrodzie powszechne...

Czy pary homo wychowają potwory? Już trochę badan przeprowadzono, i na razie konkluzja jest zawsze jedna: dzieci wychowywane sa tak samo, jak przez pary hetero.

Niektóre pary osób tej samej płci wychowują dzieci. Jak podają wyniki amerykańskiego spisu powszechnego z 2000 ok. 33% par lesbijskich i ok. 22% par gejowskich wychowuje co najmniej jedną osobę poniżej 18 roku życia[165].

Część organizacji religijnych i politycznych dopatruje się w tym zjawisku poważnych zagrożeń dla psychospołecznego funkcjonowania adoptowanych dzieci[166]. Niektóre środowiska naukowe zaprzeczają takim przekonaniom, twierdząc, że powstały one na gruncie antyspołecznych uprzedzeń względem mniejszości seksualnych[163]. Adopcję dzieci przez pary osób tej samej płci popierają m.in. Amerykańskie Towarzystwo Psychologiczne, Amerykańskie Towarzystwo Psychiatryczne, Amerykańskie Towarzystwo Psychoanalityczne, Amerykańska Rada Adopcji Dzieci czy Amerykańska Akademia Pediatryczna.

Nie ma żadnych dowodów naukowych stwierdzających, że zdolność do prawidłowego wychowywania dzieci ma związek z orientacją seksualną: zarówno homo- jak i heteroseksualiści są w stanie stworzyć odpowiednie środowisko dla wychowywanych przez siebie dzieci. Badania wykazały, że rozwój psychospołeczny dzieci nie jest zależny od orientacji seksualnej rodziców – może odbywać się tak samo dobrze zarówno wtedy, gdy rodzice są tej samej jak i różnej płci.

— Amerykańskie Towarzystwo Psychologiczne

Więcej: http://pl.wikipedia.org/wiki/Rodziciels ... %82ciowych

So sty 15, 2011 12:10

Osobiście wolę się trzymać tego co mówi KK o homoseksualizmie i innym też to polecam. I odsyłam do KKK 2357. Szczerze mówiąc to jeszcze nie spotkałem katolika, który by w ten sposób na to patrzył, co jest dość dziwne... Wiadomo jak jest traktowany homoseksualizm. Może i jestem wynaturzeniem, ale jednak jakiś szacunek mi się należy. :P
W kwestii tatusiowania i matkowania dzieciom przez pary homoseksualne mówię NIE. I mówię to przede wszystkim jako gej. Wszyscy wiedzą (wszyscy geje) jak to wygląda i co się dzieje w ich głowach. Osobiście nie chciałbym przypadkiem zaszczepić czegoś takiego dziecku.

So sty 15, 2011 22:17
zbanowany na stałe

Witam arc_en_ciel. :)

Tu na forum jest kilkaset stron dyskusji o homoseksualizmie, prowadzonej przez katolików i nie katolików, przez homo i hetero -seksualistów. Nie wiem skąd biorą się u Ciebie przedstawione uogólnienia i w ogóle tendencja do uogólnień.

Myślę, że prawda o życiu psychicznym i duchowym człowieka tkwi w jego indywidualności, a nie jakichś generalizacjach. Psychologia na przestrzeni ostatnich kilkudziesięciu lat przeszła od badań nad statystykami zachowań psychologicznych do badań nad indywidualnym człowiekiem.

Wyniki skutkują niezwykłymi odkryciami w dziedzinie psychiki i duchowości ludzkiej.

Homoseksualiści, według mojej wiedzy, różnią się psychicznie znacznie między sobą.
Efektem tych różnic jest między innymi fakt, że praktycznie nikt z gejów nie popiera organizacji, która usiłuje reprezentować ich interesy. To jest znamienne i z czegoś to wynika.

N sty 16, 2011 3:30

Acro napisał(a):

Twierdzenie, że coś je niezgodne/zgodne z naturą jest generalnie głupie, bo natura jest tak różnorodna, że przykłady znajda się na wszystko. Także na homoseksualizm i to u naczelnych. Poza tym - nawet jak coś jest sprzeczne z naturą to juz jest be?

Czy pary homo wychowają potwory? Już trochę badan przeprowadzono, i na razie konkluzja jest zawsze jedna: dzieci wychowywane sa tak samo, jak przez pary hetero.

Homoseksualizm nie jest przecież jakimś obcym, kosmicznym zjawiskiem, dotyczy nie tylko ludzi ale i zwierząt występuje tu na Ziemi w zasadzie od zarania dziejów. Tak funkcjonuje przyroda i związane z nią procesy, dlatego nazywanie homoseksualizmu czymś nienaturalnym jest po prostu bzdurą. Jak już Acro zauważył natura jest różnorodna. Jeśli więc zjawisko homoseksualizmu występuje, jest zupełnie naturalne. Niestety nawet ten argument nie wszystkich przekonuje.

Jeśli chodzi o wychowywanie dzieci przez pary homo - przynajmniej w Polsce jest to jak na razie zjawisko marginalne. Na pewno lesbijka lub gay są w stanie prawidłowo wychować dzieciaka, zapewnić wykształcenie, ukształtować charakter. Problemem może być jednak stosunek rówieśników do takiego dzieciaka np. w szkole podstawowej, wytykanie palcami, wyzwiska, zwykła niechęć. Posiadanie dwóch tatusiów albo dwie mamusie - to raczej zjawisko bardzo rzadkie przynajmniej w Polsce i podejrzewam, że nawet przez wielu homoseksualistów nieakceptowane.Zazwyczaj jednak homoseksualiści nie pragną wcale posiadania dziecka. Niemniej jednak nie można im tego zabronić.

N sty 16, 2011 7:16

Post Homoseksualizm cz.3.1
Chciałam dodać, że moim zdaniem to czy homoseksualizm jest chorobą
i czy czyny homoseksualne są grzechem są to dwa całkowicie różne zagadnienia.

Niektórzy teorii homoseksualizmu-choroby bronią jak niepodległości
tak jak gdyby przyjęcie, że to choroba było ważne dla obronienie tezy,
że czyny homoseksualne to grzech

a to nieprawda

każdy człowiek jest zdolny do kłamania
ta zdolność to nie jest żadne zaburzenie
(a raczej byłoby zaburzeniem gdyby nie miał tej zdolności)
przecież w żaden sposób z tego,
że zdolność do kłamstwa jest normalna nie wynika,
że kłamstwo nie jest złem i należy kłamać

osobiście uważam, że homoseksualizm jest nietypową orientacją seksualną
a nie żadna chorobą
i wolno mi tak uważać
wiara w to, że to choroba nie jest prawdą objawioną ani dogmatem
tylko poglądem na sprawę z pogranicza medycyny, psychologii czy seksuologii

Śr sty 04, 2012 19:25
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 409 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26 ... 28  Następna strona