Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest N sie 10, 2025 9:16

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 225 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 15  Następna strona
 Modlitwa contra okultystyczny spektakl Madonny 
Autor Wiadomość

Post Re: Modlitwa contra okultystyczny spektakl Madonny
No widzę, że się rozpisaliście dość na temat tego koncertu Madonny. Ja byłam na pielgrzymce i szczerze to nie byłam tym koncertem zainteresowana za bardzo, więc nic nie wiem co się działo.

Cz sie 02, 2012 15:08
MARIEL napisał(a):
Alus, nie przeszkadza Ci, że co i rusz zmieniają Ci płeć? ;)
CYTAT, hm, tak?

Cz sie 02, 2012 15:13
Iwona19 napisał(a):
No widzę, że się rozpisaliście dość na temat tego koncertu Madonny. Ja byłam na pielgrzymce i szczerze to nie byłam tym koncertem zainteresowana za bardzo, więc nic nie wiem co się działo.

I wspaniale, więcej takich katoliczek i katolików jak Ty! Niech każdy zajmuje się swoimi sprawami i nie wchodzi drugiemu w drogę. Ja Tobie na pielgrzymkę, a ty mi na koncert. I wszyscy będą zadowoleni :)

ps: Nie słyszałem o żadnej pielgrzymce, nie interesuje mnie to, nie chce w tym uczestniczyć i nie mam z tego tytułu potrzeby wychodzić prostestować i Wam przeszkadzać. Tego samego oczekuję jako "druga strona barykady".

Cz sie 02, 2012 15:21
Mike29 napisał(a):
Iwona19 napisał(a):

I wspaniale, więcej takich katoliczek i katolików jak Ty! Niech każdy zajmuje się swoimi sprawami i nie wchodzi drugiemu w drogę. Ja Tobie na pielgrzymkę, a ty mi na koncert. I wszyscy będą zadowoleni :)

ps: Nie słyszałem o żadnej pielgrzymce, nie interesuje mnie to, nie chce w tym uczestniczyć i nie mam z tego tytułu potrzeby wychodzić prostestować i Wam przeszkadzać. Tego samego oczekuję jako "druga strona barykady".

A nie pomyślałeś, że katoliczki oczekują aby wczesniej spytać je czy interesuje ich ilu ksiezy przeleciałeś/ilu Ciebie przeleciało.

Cz sie 02, 2012 16:05

Te wczorajsze dni były wspaniałą lekcją modlitwy dla wszystkich. Dziękuję Bogu za ten dar wspólnej mobilizacji i sprzeciwu wobec zła.

Myślę, że chyba nikt nie modlił się o "wyłączenie prądu" a owoce tej modlitwy zapewne będą widoczne u wielu w bliskim czasie. Nie będą to pewnie spektakularne "efekty specjalne", jakby tego chcieli niektórzy. Ale za to można spodziewać się cichych nawróceń, rezygnacji z grzechów, powrotów do Kościoła i wejść na Drogę Zbawienia.

Mam nadzieję, że udało nam się przeprosić Boga za bluźnierstwa. Każdy grzech ma swoje skutki, swoisty "smrodek", który utrzymuje się długo w powietrzu i zatruwa życie w różnych dziedzinach. Nasze modlitwy mogą minimalizować te skutki jeśli taka jest wola Kochanego Boga.

Wokalistka w jakimś stopniu musiała pójść na kompromis i zrezygnować z "wieszania na krzyżu" i odsłaniania piersi - to również nasze zwycięstwo.

Nie wiemy dlaczego opóźniła koncert o godzinę, ale wyobrażam sobie, że napór modlitwy o 21.30 był tak wielki, że nie była w stanie z różnych przyczyn rozpocząć o tej porze spektaklu.

Czuwajmy nadal w modlitwie.
Pokój z Wami!

Cz sie 02, 2012 16:29
Qwerty2011 napisał(a):
Mam nadzieję, że udało nam się przeprosić Boga za bluźnierstwa.

Faktycznie, skoro was nie wysłuchał to musieliście nieźle mu podpaść tym obciachem jaki mu zrobiliście. A czy przyjmie Wasze przeprosiny?
Jeśli Wasze intencje są szczere to macie szanse, jednak w parze z tym musi iść postanowienie poprawy.
A wcześniej pokuta, pokuta, pokuta. To jak ? :-D

Qwerty2011 napisał(a):
Wokalistka w jakimś stopniu musiała pójść na kompromis i zrezygnować z "wieszania na krzyżu" i odsłaniania piersi - to również nasze zwycięstwo.

Nie wiemy dlaczego opóźniła koncert o godzinę, ale wyobrażam sobie, że napór modlitwy o 21.30 był tak wielki, że nie była w stanie z różnych przyczyn rozpocząć o tej porze spektaklu.

Nie ma to jak poczucie humoru.

To ja również napiszę coś wesołego:

Blondynka wiesza rzeczy na wieszaku i mówi:
- rzeczy wiście

Cz sie 02, 2012 16:51

Cytuj:

Jasne że wasza przecież Madonna się bała fanatyków że coś głupiego zrobią i dlatego nie wieszała się na krzyżu. :o

Tak czy inaczej Bóg nie ukarał Madonny, nie przerwał także koncertu uważam tylko że Bóg nie zajmuję się takimi błahostkami jakimi jest Madonna. Bardziej Boga obrażają niektórzy księże którzy prowadzą zły tryb życia.

Cz sie 02, 2012 17:13
Alus napisał(a):
A nie pomyślałeś, że katoliczki oczekują aby wczesniej spytać je czy interesuje ich ilu ksiezy przeleciałeś/ilu Ciebie przeleciało.

Nie pomyślałem. Katoliczka, która nie chce tego czytać nie ma obowiązku wchodzić do tematu o nazwie "homoseksualizm". Zresztą pisałem o tym odpowiadając na pytania innych ciekawych katolików.

Qwerty2011 napisał(a):
Mam nadzieję, że udało nam się przeprosić Boga za bluźnierstwa. Każdy grzech ma swoje skutki, swoisty "smrodek", który utrzymuje się długo w powietrzu i zatruwa życie w różnych dziedzinach. Nasze modlitwy mogą minimalizować te skutki jeśli taka jest wola Kochanego Boga.

Madonna przepraszała już za grzechy Kościoła, właśnie w trakcie koncertu :-D

Qwerty2011 napisał(a):

Bzdura, najnowsza trasa nie zawiera w sobie motywu z wieszaniem na krzyżu. Ten motyw był na każdym koncercie trasy Sticky & Sweet. Pierś odsłoniła wyjątkowo w czasie 1 koncertu, również nie wiem gdzie tu sukces, że w PL tego nie zrobiła...

Qwerty2011 napisał(a):

Buhahahhahhaha, czego to sobie katolik nie wymyśli, żeby się lepiej poczuć, mimo, że i tak nie udało mu się spowodować odwołania koncertu. Twój Bóg najwyraźniej chciał obejrzeć koncert :D

Cz sie 02, 2012 17:37

Qwerty2011 napisał(a):
owoce tej modlitwy zapewne będą widoczne u wielu w bliskim czasie

Ciekawym zjawiskiem byłoby, gdyby modlitwy okazały się tak skuteczne, że dokonałyby zmiany w sercu pani Louise Ciccone. "Nawrócenie Madonny po koncercie w Polsce" :) To oczywiście marzenie trącące absolutną abstrakcją, acz...

W każdym razie nie wątpię, że masz rację i że Bóg wysłuchał intensywnych modlitw. Myślę, że dotknie licznych serc i poruszy je, aby poznały Jego miłosierdzie. Oby serca te na drodze swego nawrócenia nie poddały się, lecz niezmiennie wzrastały w Bożej miłości.

Cz sie 02, 2012 18:12

Dla Boga nie ma nic niemożliwego a modlitwa ma ogromną siłę.

Nie wiem, czy znacie ten przykład:

"Miasto Almolonga położone jest w Ameryce Środkowej, w Gwatemali, w stanie Quetzaltenango. 20 lat
temu było ciemnym, pijackim miastem, pełnym przemocy i nieprawości. W mieście szerzyła się czarna magia
i kult pogańskich bożków. Okoliczne pola prawie wcale nie rodziły, bo ziemia była jałowa. W mieście były 4
więzienia, przepełnione do tego stopnia, że skazanych rozwożono do zakładów w pobliskich miastach.
Zamieszkujący miasto Indianie czcili wielu bożków, jednak najważniejszy był Szimon, którego nie wyrzekli
się pomimo setek lat ewangelizacji. W mieście nienawidzono chrześcijan, a próbujących głosić Dobrą Nowinę
uciszano siłą.
Jeden z pastorów protestanckich, mieszkający w Almolonga, został zaatakowany przez 6 mężczyzn i
pobity, a prześladowcy postanowili go zabić. Włożono mu lufę rewolweru do ust. W tym czasie przerażony
pastor cicho modlił się do Boga o ocalenie. Gdy jeden z oprychów pociągnął za spust, broń nie wypaliła.
Zaskoczeni bandyci pozostawili go przy życiu.
Cudem uratowany duchowny zebrał niewielką grupkę wiernych i rozpoczęli wspólny szturm do Nieba.
Grupa modliła się z wiarą i wielkim zaufaniem, poszczono 3-4 razy w ciągu tygodnia, w każdą sobotę miały
miejsce czuwania modlitewne. Trwający na modlitwie po pewnym czasie zauważyli, że wszystko wokoło
zaczęło się zmieniać. Dochodziło do uwolnień od złych duchów i nawrócenia wielu, a ludzie zaczęli gromadzić
się wokół modlących się chrześcijan. Było to niesamowite błogosławieństwo, rozpoczęło się wielkie
przebudzenie miasta. W tym czasie miały miejsce liczne znaki i cuda, było wiele masowych uwolnień z opresji
demonicznej. Ilość chrześcijan rosła.
Jednym z kluczowych wydarzeń było uzdrowienie kobiety o imieniu Teresa. Niewłaściwa diagnoza
lekarska doprowadziła u niej do wewnętrznej gangreny, kobieta rozpoczęła gnić od środka. Jej stan pogarszał
się z każdym dniem i nie było dla niej żadnego ratunku. Wezwano pastora, aby przygotował pogrzeb. Kiedy
był w drodze do chorej, Pan Jezus powiedział do niego, aby modlił się o uzdrowienie dla Teresy. Pastor wszedł
do domu chorej, podszedł do łóżka i powiedział: „W imieniu Jezusa Chrystusa wstań”, a umierająca kobieta
natychmiast wstała bez żadnych oznak choroby. Oto relacja uzdrowionej „Poczułam ciepło i zobaczyłam
światło, a kiedy otworzyłam oczy, zobaczyłam pastora. Zaczęłam cieszyć się i dziękować Panu za moje zdrowie
i życie. Po tym cudzie nawróciła się moja matka i wszyscy moi bracia i siostry”. Te cuda i świadectwa
przyciągały coraz więcej ludzi do kościoła. Coraz więcej osób zauważało, że Ewangelia zmienia życie. Zaczęli
się nią interesować. Byli coraz bardziej ciekawi, ponieważ widzieli przemiany w życiu poszczególnych ludzi.
Dziś w Almolonga, mieście liczącym 19000 mieszkańców, jest 20 zborów ewangelickich. Całe miasto
zmieniło się nie do poznania. Dzisiaj place i ulice w mieście otrzymują biblijne nazwy, przybysze są
zszokowani taką publiczną demonstracją wiary. Dla mieszkańców jest to jednak rzecz naturalna. Nie można
kochać Boga, jeżeli się tego nie pokazuje.
Kiedyś w Almolonga były same bary i kantyny (36), teraz pozostały tylko 3. Gdy ludzie przestali pić,
zmniejszyła się przemoc. Przez ostatnich 20 lat systematycznie spadał wskaźnik przestępczości. W 1994
zamknięto ostatnie z 4 więzień. W mieście przebudziła się również gospodarka. Przez lata uprawy wokół
9
miasta cierpiały z powodu jałowej gleby i nieodpowiednich sposobów uprawy. Jednak gdy ludzie zwrócili się
do Boga, zmieniła się nawet gleba. Ziemia stała się tak żyzna i dobra, że rodzą się teraz w dolinie najlepsze
warzywa. Zbiory odbywają się 3 razy w roku. Warzywa sprzedawane są w Gwatemali, południowym Meksyku
i Salwadorze. Zanim nastąpił duchowy przełom, wywożono z miasta 4 ciężarówki produktów rolnych w
miesiącu. Obecnie opuszcza miasto 40 ciężarówek tygodniowo. Almolonga zyskała przydomek ogrodu
warzywnego Ameryki, a produkty osiągają biblijne rozmiary. Buraki ważą po 2kg, marchew długości
przedramienia (od nadgarstka do łokcia), o grubości większej niż ludzka ręka. Zainteresowani rozmiarami
warzyw i 1000-krotnym wzrostem produkcji rolnej, do Almolonga zaczęli zjeżdżać badacze z całego świata.
Wyniki badań zaskoczyły ich zupełnie. Mądrość, której Bóg udzielił rolnikom z Almolonga, przyniosła w
rezultacie wyniki lepsze niż uprawy w instytutach naukowych. Rolnicy nieustannie chwalą Boga za tak obfite
żniwo. Przedtem na zbiór rzodkiewki trzeba było czekać 60 dni, ale kiedy Bóg nawiedził miasto – tylko 40,
zaś obecnie często wystarczy jedynie 25 dni. Można zauważyć bezpośredni związek między wiarą ludzi, a
plonem ziemi. W chwili, w której ludzie zaczęli wierzyć w Jezusa Chrystusa jako Pana i Zbawiciela, zaczęły
również rosnąć warzywa. Gdy ludzie zostali uwolnieni, zaczęli pracować, a gdy zaczęli pracować, zaczęli
zarabiać, zaczęli uprawiać ziemię, a ziemia przyniosła lepsze plony. Rolnicy kupują za gotówkę wielkie
ciężarówki marki Mercedes, a następnie ozdabiają je chrześcijańskimi hasłami.
Ta wspaniała przemiana to wynik działania Ewangelii, która zmienia społeczność. Bałwochwalstwo i
przesądy zniknęły, ludzie oddają się gorliwej służbie i ofiarnej pracy. Wylewna radość i chęć życia zastąpiła
powszechny stoicyzm. W mieście jest 20 kościołów protestanckich, bardzo zaangażowanych w chwalenie,
uwielbianie i uwalnianie. Pomimo sukcesu mieszkańcy miasta nie mają zamiaru na tym poprzestać. Wielu
pości 3 razy w tygodniu i prowadzi bój z siłami ciemności poprzez modlitwy i ewangelizację. Ci ludzie nie są
przygotowani teologicznie, ale oddali się Panu."
(autor tekstu: ks. Adam Skwarczyńskim)

Cz sie 02, 2012 18:21

Qwerty2011 napisał(a):
modlitwa ma ogromną siłę

Historia przedstawiona przez ks. Adama Skwarczyńskiego rzeczywiście to potwierdza :aniol:

Cz sie 02, 2012 18:35
Qwerty2011 napisał(a):
Dla Boga nie ma nic niemożliwego a modlitwa ma ogromną siłę.

Oczywiście, że dla Boga nie ma nic niemożliwego - zatem niewykluczone, że wybaczy Wam ten obciach jaki mu zrobiliście ostatnimi czasy. :-D

I jak słusznie napisałeś, modlitwa ma ogromną moc - zatem módlcie się żarliwie o przebaczenie.

Jednak bez postanowienia poprawy i pokuty się nie obędzie. Musicie szczerze postanowic, że już więcej Bogu wstydu przynościć nie będziecie swymi krucjatami modlitewnymi i bojkotami oraz wytrwale się tego trzymać. A wtedy Bóg Wam wybaczy.

Pozdrawiam, życzę wielu łask bożych ;P

Cz sie 02, 2012 19:00

Jakoś (M) madonna nie błysnęła specjalnie.

Cz sie 02, 2012 21:13

Alus napisał(a):

Nigdy mnie nie interesowały prywatne sprawy Mike29.

Cz sie 02, 2012 22:26
Iwona19 napisał(a):
Alus napisał(a):

Nigdy mnie nie interesowały prywatne sprawy Mike29.

Jak widać, @Alus jest innego zdania i nawet chętnie wypomina to komuś :D

Cz sie 02, 2012 22:31
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 225 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 15  Następna strona