Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Wt sie 05, 2025 21:43

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 875 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49 ... 59  Następna strona
 Herezja smoleńska 
Autor Wiadomość

Post Re: Herezja smoleńska
Bo dyskusja z Johnnym przypomina piosenkę o lamie. Kręcisz się zw kółko, piszesz o tym samym a on co chwilę wyskakuje z czymś innym: http://www.youtube.com/watch?v=kVcGdnhURJs
Ta piosenka jest zabawna, ale niewiele w niej do rozumienia. :D

Cz sie 30, 2012 13:12

Ukyo napisał(a):
Jedni będą udawali że deszczyk pada, inni mają dowód na to

A inni będą widzieć "dowód" tam, gdzie żadnego dowodu nie ma i, jak się okazuje, wcale nie są nimi pisowcy ;)

Val napisał(a):
Czy to nie jest znamiennie, że niejedna osoba zauważyła Twoją zdolność do stosowania różnorakich chwytów erystycznych??

Znamienne jest raczej to, że co chwila ktoś mi zarzuca stosowanie jakichś "chwytów erystycznych", przy czym zazwyczaj nie idą za tym żadne konkrety - ani merytoryczna odpowiedź na mój tekst, ani żadne merytoryczne rozwinięcie zarzutu stosowania "chwytów erystycznych" ;)

I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)

Cz sie 30, 2012 13:13

http://www.youtube.com/watch?v=kVcGdnhURJs ;)

Przepraszam, już ostatni raz. :D

A konkretów poszukaj u Schopenhauera, bowiem zakładam ze jesteś samoukiem.

Ostatnio edytowano Cz sie 30, 2012 13:15 przez Ukyo, łącznie edytowano 1 raz

Cz sie 30, 2012 13:14

Na pewno łatwiej jest wysyłać filmiki z youtube'a niż dyskutować merytorycznie :)

I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)

Cz sie 30, 2012 13:14

Johnny99 napisał(a):
Ukyo napisał(a):
Jedni będą udawali że deszczyk pada, inni mają dowód na to

A inni będą widzieć "dowód" tam, gdzie żadnego dowodu nie ma i, jak się okazuje, wcale nie są nimi pisowcy ;)

Val napisał(a):
Czy to nie jest znamiennie, że niejedna osoba zauważyła Twoją zdolność do stosowania różnorakich chwytów erystycznych??

Znamienne jest raczej to, że co chwila ktoś mi zarzuca stosowanie jakichś "chwytów erystycznych", przy czym zazwyczaj nie idą za tym żadne konkrety - ani merytoryczna odpowiedź na mój tekst, ani żadne merytoryczne rozwinięcie zarzutu stosowania "chwytów erystycznych" ;)

1. Znowu erystyka: próbujesz mnie wciągnąć w obronę mojego "dowodu" rozwadniając sprawę mimo że stronę wcześniej przyznałeś, że sprawa "czysta" nie jest. Teraz natomiast przestałeś ze mną dyskutować merytorycznie próbując wciągnąć w konieczność tłumaczenia na nowo moich tez i próbując subtelnie przemycić złośliwość. Uważam ze dosyc się już rozpisałam na ten temat i nie potrzebuję tego tłumaczyć. Jeśli nadal nie rozumiesz, przykro mi, może inni zrozumieją.

2. W drugim zdaniu zarzucasz niezrozumienie u innych - a może to Ty nie chcesz, aby Cię zrozumiano, stawiając głównie na przepychankę słowną i sprawienie, że przeciwnik polegnie pod naporem fałszywych stwierdzeń, niepotrzebnych pytań, szczególików i insynuacji? (patrz punkt 1.)

A Twoje posty naprawdę rzadko bywają merytoryczne, więc nie możesz wymagać tego od innych, jeśli już wejdą z Tobą konkretnie w polemikę. Na ogół sa to po prostu przepychanki i sztuczki erystyczne mające na celu zakręcić i rozmyć temat główny. Nie jesteś partnerem do dyskusji bo nie prezentujesz żadnych konkretnych racji albo jesteś tak nieudolny, że nie potrafisz sprawić, aby Cię zrozumiano.
Dlatego Twoich postów od dawna juz nawet nie czytam, nie ma po co, przykro mi. Tym razem zrobiłam wyjątek tylko po to, aby po raz kolejny zaobserwować brudne sztuczki stosowane w dyskusjach. :)

Cz sie 30, 2012 13:50

Ukyo napisał(a):
próbujesz mnie wciągnąć w obronę mojego "dowodu" rozwadniając sprawę mimo że stronę wcześniej przyznałeś, że sprawa "czysta" nie jest.

Napisałem, że sprawa mi trochę śmierdzi, bo rzeczywiście mamy do czynienia ze sprzecznymi oświadczeniami. I tyle można na razie na jej temat powiedzieć, żadnego "dowodu" na nic tutaj nie widzę.

Cytuj:
Teraz natomiast przestałeś ze mną dyskutować merytorycznie próbując wciągnąć w konieczność tłumaczenia na nowo moich tez i próbując subtelnie przemycić złośliwość.

Niczego takiego nie zrobiłem, w szczególności nie wiem, do tłumaczenia na nowo jakich twoich tez próbowałem cię wciągnąć?

Cytuj:
W drugim zdaniu zarzucasz niezrozumienie u innych

Gdzie to zdanie się znajduje, bo ja go nie widzę?

Cytuj:
a może to Ty nie chcesz, aby Cię zrozumiano, stawiając głównie na przepychankę słowną i sprawienie, że przeciwnik polegnie pod naporem fałszywych stwierdzeń, niepotrzebnych pytań, szczególików i insynuacji?

Może i nie chcę, ale mam nadzieję, że ty nie chciałabyś uchodzić za kogoś, kto bezpodstawnie oskarża innych o niecne czyny, więc może wyjaśnisz, o jakie "fałszywe stwierdzenia" lub "insynuacje" ci chodzi?

Cytuj:
A Twoje posty naprawdę rzadko bywają merytoryczne

Moje posty praktycznie zawsze są merytoryczne.

Cytuj:
Na ogół sa to po prostu przepychanki i sztuczki erystyczne mające na celu zakręcić i rozmyć temat główny.

Zarzucanie komuś sztuczek erystycznych też może być sztuczką erystyczną ;) To nie ja przerwałem tutaj merytoryczną rozmowę, tylko ty. Nie widzisz tego?

Cytuj:
Nie jesteś partnerem do dyskusji

To ze mną nie dyskutuj. Przymusu nie ma.

Cytuj:
Tym razem zrobiłam wyjątek tylko po to, aby po raz kolejny zaobserwować brudne sztuczki stosowane w dyskusjach.

A kiedy poprosiłem o wymienienie tych brudnych sztuczek, dostałem:

- bezpodstawny zarzut,
- zarzut, który należałoby odnieść nie do mnie, tylko do ciebie,
- zarzut oparty na zdaniu, którego nie napisałem,
- szereg dalszych zarzutów bez żadnego uzasadnienia,
- szereg pozbawionych jakichkolwiek konkretów insynuacji, jakobym "nie był partnerem do dyskusji" albo jakoby "moje posty rzadko bywały merytoryczne".

I kto tu stosuje brudne sztuczki? Proszę mnie nie rozśmieszać. Ja mogę rozmawiać dalej, to ty przerwałaś rozmowę, żeby sobie mnie personalnie poatakować (za pomocą filmików z youtube'a na dodatek). Zabawne.

Cz sie 30, 2012 14:36
Johnny99 napisał(a):

Zarzuciłam Ci stosowanie sokratejskiej metody dyskutowania. W żaden sposób nie zaprzeczyłeś. Przynajmniej w sposób czytelny. Ufam, że jesteś na tyle obeznany w filozofii, że wiesz co ta metoda oznacza i kiedy ją stosujesz :faja:

Erystyka w Twoim wydaniu: jak ktoś napisze cokolwiek Ci się nie podobającego, to piszesz "a co znaczy, że to i tamto", "a skąd wiesz, że tak i tak" itp. chwyty służące odchodzeniu od sedna problemu, a skupiające się na szkolnych problemach definicji. @J99 oczywiście zna definicje, ale liczy się cel do osiągnięcia. Temat w którym zaprezentowałeś erystykę to dyskusja ze mną w sprawie ustalenia w przypadku "katastrofy kolejowej"kogo była wina- kto odpowiada za spowodowanie wypadku na niestrzeżonym przejeździe. Dla mnie sprawa jasna, a dla Ciebie to skomplikowane i niejasne.
Inny przypadek: odróżnianie rzeczywistości realnej od nierealnej. W obu przypadkach nie przedstawiłeś jak sprawę widzisz, nie wyjaśniłeś dlaczego tak a nie inaczej. Ale jaka to rozrywka czepiać się innych i sprowadzać sprawę do relatywizmu. :roll:

Dzięki Twoim metodom można tak rozmydlić temat, że gdyby to był wykład, to po 1,5h nikt by już nie pamiętał jaki był w ogóle temat wykładu, a nawet gorzej- nic by z dyskusji nie wyniesiono, chyba że konstatację, że nic się nie da udowodnić i wszystko jest względne.

Cz sie 30, 2012 14:44

Val napisał(a):
Zarzuciłam Ci stosowanie sokratejskiej metody dyskutowania.

To porównanie mi raczej pochlebia 8)

Cytuj:
Temat w którym zaprezentowałeś erystykę to dyskusja ze mną w sprawie ustalenia czy w przypadku "katastrofy kolejowej" kogo była wina- kto odpowiada za spowodowanie wypadku na niestrzeżonym przejeździe. Dla mnie sprawa jasna, a dla Ciebie to skomplikowana sprawa.

Val, widzę, że ta dyskusja nadal cię coś boli, może do niej wrócimy i wszystko sobie wyjaśnimy? 8) Ja już zacząłem, ale nic nie odpowiedziałaś.. może spróbuję jeszcze raz: za spowodowanie wypadku (każdego, nie tylko na przejeździe kolejowym) odpowiada ten, kto go spowodował. Jeżeli nie wiadomo kto go spowodował, to znaczy, że nie wiadomo, kto za niego odpowiada. To wcale nie jest skomplikowane ;-)

Cytuj:
Inny przypadek: odróżnianie rzeczywistości realnej od nierealnej. W obu przypadkach @J99 nie przedstawił ja on sprawę widzi, nie wyjaśnił dlaczego tak a nie inaczej.

Chyba nie przeczytałaś dokładnie, bo wyjaśniłem i to, i to.

Cytuj:
nic by z dyskusji nie wyniesiono, chyba że konstatację, że nic się nie da udowodnić i wszystko jest względne.

To byłby akurat bardzo istotny wniosek 8)

Cz sie 30, 2012 14:50
Nie boli mnie ta sprawa, jak już to nie chciałabym jechać z Tobą w samochodzie, jeśli byłbyś kierowcą :D
Przy przejeździe(niestrzeżonym): jest ZAWSZE znak STOP- dla samochodu. Nigdy dla pociągu.
Znaczy to tyle: auto ma się zatrzymać, kierowca patrzy na prawo i lewo, czy pociąg nie jedzie i jak nie jedzie to może ruszyć. Analogicznie jak na skrzyżowaniu masz znak "STOP" to masz przepuścić wszystkich uczestników ruchu. Jak masz STOP to ZAWSZE nie zastosowanie się do tego znaku będzie oznaczało, że ewentualny wypadek jest Twoją winą.
Tak samo będzie oczywiste, że Twoje ruszenie samochodem na skrzyżowanie na czerwonym świetle jest zawsze Twoją winą, tak samo jak ruszenie, gdy masz znak STOP.
Jednak mnie boli ta sprawa, jak sobie pomyślę, że mógłbyś zignorować znak stopu, bo przecież nie będzie jasne kogo to wina i z głupia frant wyjechać na skrzyżowanie, przez co będziesz stanowił zagrożenie dla innych.

Cz sie 30, 2012 15:10
Paranoja smoleńska trwa w najlepsze. Tym razem prawicowy portal wPolityce snuje domysły o tym, jak to reżimowi siepacze dopadli na stokach Świnicy Jerzego Szaniawskiego, który w efekcie spadł, przepraszam, „rzekomo spadł w przepaść” :| . Powodem mordu miałyby być oczywiście wypowiedzi profesora na temat zamachu w Smoleńsku i wpływów rosyjskich w Polsce.

http://wpolityce.pl/wideo/35536-sp-prof-szaniawski-o-zamachu-w-smolensku-i-wplywach-rosyjskich-w-polsce-czy-za-te-slowa-zaplacil-zyciem

N wrz 09, 2012 14:32
zbanowany na stałe

Za profesorem Szaniawskim, odszedł do Nieba profesor Jerzy Urbanowicz.

Stało się to dwa dni po ujawnieniu przez niego odkrytej informacji, że Państwowa Komisja Wyborcza powierzyła instytucjom rosyjskim obsługę elektroniczną danych dotyczących ostatnich wyborów parlamentarnych. Stało się to kilka dni po śmierci profesora Szaniawskiego.

Profesor Urbanowicz został wyrzucony ze Służby Kontrwywiadu Wojskowego przez Bronisława Komorowskiego, niezwłocznie, gdy ten objął urząd Prezydenta Polski.
Wcześniej profesor był tą osobą, która zrobiła wiele dla zabezpieczenia polskiego systemu informatycznego przed atakami szpiegowskimi.

Cytuj:
Jerzy Urbanowicz był autorem raportu, który na dzień przed śmiercią profesora ujawnił poseł Maks Kraczkowski (PiS). Raport dotyczył wykorzystania przez Państwową Komisję Wyborczą serwerów firm, które są w rękach rosyjskich. Naukowiec chorował na serce.

Istnieje raport, z którego wynika, że rosyjskie służby specjalne mogły wpływać na wynik wyborów w Polsce. Dokument ujawnił poseł PiS-u Maks Kraczkowski dwa dni temu. Dzień później zmarł nagle jeden ze współautorów dokumentu – prof. Jerzy Urbanowicz.

Według naukowca serwery wykorzystywane przez Państwową Komisję Wyborczą w trakcie ostatnich wyborów są w rękach rosyjskich. Informacje te pochodzą z monitoringu ruchu sieciowego, wykonanego w trakcie przesyłania danych do PKW w dniu wyborów przez prof. Urbanowicza i jeszcze jednego eksperta mającego doświadczenie w pracy służb specjalnych. Są to dane zero-jedynkowe, a więc w zasadzie niepodważalne.

W rozmowie z portalem Niezależna.pl poseł Kraczkowski potwierdził informacje o raporcie. Nie chciał jednak zdradzić nazwisk naukowców, od których otrzymał raport, ani nie ujawnił szczegółów materiałów, które posiadł. – Nie chcę tego ujawniać, dopóki nie otrzymam odpowiedzi z ABW i innych służb odpowiedzialnych za prawidłowy przebieg wyborów w Polsce – mówi Maks Kraczkowski.

Przypomnijmy, że 14–16 czerwca br. gościem polskiej Państwowej Komisji Wyborczej był Władimir Czurow – szef rosyjskiej Centralnej Komisji Wyborczej. Sekretarz polskiej PKW mówił, że takie odwiedziny to nic nadzwyczajnego. Media rosyjskie inaczej opisywały sprawę. Według nich Czurow, zwany przez Miedwiediewa „czarodziejem”, miał uczyć naszych urzędników używania „środków technicznych w procesie wyborczym” oraz „tworzenia listy wyborców”.

Sam Jerzy Urbanowicz w latach 2006–2008 pracował w Służbie Kontrwywiadu Wojskowego, w której odpowiadał m.in. za kryptografię i teleinformatykę. W 2001 r. był prezesem spółki Tel-Energo (obecnie Exatel). Publikował m.in. w „Nowym Państwie”. W 2012 r. został sekretarzem komitetu organizacyjnego konferencji poświęconej badaniom katastrofy polskiego Tu-154M w Smoleńsku metodami nauk ścisłych. Był także profesorem w Instytutach Matematycznym i Podstaw Informatyki PAN, członkiem Rady Naukowej Instytutu Polska Racja Stanu im. Lecha Kaczyńskiego. Profesor miał 61 lat, od dłuższego czasu chorował na serce, przez wiele lat leczył go były minister zdrowia prof. Zbigniew Religa.

http://niezalezna.pl/32657-j-urbanowicz ... ach?page=1

Cytuj:
Tupolew podchodził do lądowania cztery razy ...

N wrz 09, 2012 15:02
mauger napisał(a):
Paranoja smoleńska trwa w najlepsze. Tym razem prawicowy portal wPolityce snuje domysły o tym, jak to reżimowi siepacze dopadli na stokach Świnicy Jerzego Szaniawskiego, który w efekcie spadł, przepraszam, „rzekomo spadł w przepaść” :| . Powodem mordu miałyby być oczywiście wypowiedzi profesora na temat zamachu w Smoleńsku i wpływów rosyjskich w Polsce.

http://wpolityce.pl/wideo/35536-sp-prof-szaniawski-o-zamachu-w-smolensku-i-wplywach-rosyjskich-w-polsce-czy-za-te-slowa-zaplacil-zyciem

Zupełnie ignorując oświadczenie syna, który był naocznym świadkiem wypadku, reanimacji i śmierci ojca.
Paranoja trwa i ma sie wyśmienicie :(

N wrz 09, 2012 16:35
Sprawa rosyjskiech serwerów została już wyjaśniona przez PKW...i może byc tylko wyśmiana.
Wybory w Polsce nie przeprowadza się za pomocą komputerów, a poprzez pisemne raporty z poszczególnych komisji. Wszelkie elektroniczne gadżety sa tylko dodatkowa pomoca i nie maja najmniejszego wpływu na same wybory.

Maks Kraczkowski chciał zabłysnac....bo mało kto o nim słyszał. Takie parlamentarne nic...teraz tylko jak to w przypadku wszelkich spiskowych teorii można sie śmiać.

Profesorowi wieczny odpoczynek....
Mam nadzieje, ze żadna hiena medialna nie będzie sugerowała jakiegos zleconego zabójstwa jak to miało miejsce w szmatławcu Karnowskich po smierci Szaniawskiego.

N wrz 09, 2012 16:42
zbanowany na stałe

Abstrahując od insynuacji i obelg.
Warto sobie poczytać, kto prowadzi śledztwo sprawie katastrofy smoleńskiej po stronie rosyjskiej i podumać nad szczegółami, opublikowanymi w Gazecie Polskiej.

Cytuj:
(...) Dochodzenie w sprawie Smoleńska prowadzi Komitet Śledczy, ale znajduje się ono pod nieformalnym nadzorem czekistów. W sprawie pojawiają się nazwiska najważniejszych ludzi klanu siłowików. Już 11 kwietnia 2010 r. Komitet Śledczy wykluczył awarię jako przyczynę katastrofy. Bastrykin zaś przekonywał, że polski pilot, mając informacje o trudnych warunkach pogodowych, „zdecydował się na lądowanie”. W specjalnej rządowej komisji pod przewodnictwem Putina zasiadł m.in. ówczesny szef MSW Raszid Nurgalijew. A w sprawę zaangażował się osobiście także sam przywódca klanu Igor Sieczin, nr 2 w putinowskim reżimie. Jak pisała „Gazeta Polska”, to z nim m.in. rozmawiał 17 marca 2010 r. w moskiewskiej restauracji Tomasz Arabski, szef kancelarii Donalda Tuska.(...)

http://niezalezna.pl/32694-sledztwo-smo ... -czekistow

N wrz 09, 2012 19:22
homo_homini_canis_est napisał(a):
Abstrahując od insynuacji i obelg.
Warto sobie poczytać, kto prowadzi śledztwo sprawie katastrofy smoleńskiej po stronie rosyjskiej i podumać nad szczegółami, opublikowanymi w Gazecie Polskiej.

Cytuj:
(...) Dochodzenie w sprawie Smoleńska prowadzi Komitet Śledczy, ale znajduje się ono pod nieformalnym nadzorem czekistów. W sprawie pojawiają się nazwiska najważniejszych ludzi klanu siłowików. Już 11 kwietnia 2010 r. Komitet Śledczy wykluczył awarię jako przyczynę katastrofy. Bastrykin zaś przekonywał, że polski pilot, mając informacje o trudnych warunkach pogodowych, „zdecydował się na lądowanie”. W specjalnej rządowej komisji pod przewodnictwem Putina zasiadł m.in. ówczesny szef MSW Raszid Nurgalijew. A w sprawę zaangażował się osobiście także sam przywódca klanu Igor Sieczin, nr 2 w putinowskim reżimie. Jak pisała „Gazeta Polska”, to z nim m.in. rozmawiał 17 marca 2010 r. w moskiewskiej restauracji Tomasz Arabski, szef kancelarii Donalda Tuska.(...)

http://niezalezna.pl/32694-sledztwo-smo ... -czekistow

Tylko co to ma wspólnego z tym co ja napisałem i doczego sie odniosłem.
Co do insybuacji i obelg...napisałem prawdę - bracia Karnowscy po smierci Szaniawskiego zachowali sie jak cmentarne hieny, nedzne pismaki i szmaciarze.
Nawet syn Szaniawskiego protestował...ale oczywiście o tym cisza w tzw "prawdziwie polskich mediach".

N wrz 09, 2012 19:34
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 875 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49 ... 59  Następna strona