Autor |
Wiadomość |
Anonim (konto usunięte)
|
 Re: Heretyk wśród katolików.
beldex napisał(a): jeżeli dobrze rozumiem to chodzi o Laveja ? że był Cyganem? bo był i w dodatku nacyganił aż strach czytać. LaVey, a naprawdę Howard Stanton Levey, nie był Cyganem (czy raczej, jak to twierdził gruzino-alzatczyko-rumunem) tylko pochodził z przybyłej z Węgier rodziny pochodzenia żydowskiego, a jego babka była Ukrainką. Więcej można przeczytać w Wikipedii i zamieszczonych tam odnośnikach. Inna sprawa to taka, że satanizm w ujęciu LaVey'a jest ateistyczny, hedonistyczny, nastawiony na wzbudzanie emocji. Szatan (inne używane nazwy to Lucyfer, Belial, Lewiatan, Baphomet czy Set) nie ma wiele wspólnego z piekłem, opętaniem, ofiarami z ludzi i zwierząt i nie jest demonem ani upostaciowionym złem. Według satanistów piekło i niebo (raj) nie istnieją. Człowiek jest zwierzęciem, które powinno skończyć z hipokryzją i głupotą (najważniejszy grzech według LaVeya), zacząć żyć pełnią życia, kochać tylko tych, którzy na miłość zasługują, a szkodzić swoim nieprzyjaciołom, zaspokajać swoje pragnienia, zamiast je tłumić. Sataniści nie wierzą w zbawienie i życie pozagrobowe, ale sądzą, że każdy może zbawić się sam. W tym celu dążą do zrealizowania swoich namiętności i pragnień, ze szczególnym uwzględnieniem siedmiu grzechów głównych. Nie dopuszczają zewnętrznych ograniczeń moralnych czy kulturowych. Negatywnie oceniane są w satanizmie cnoty powściągliwości i altruizmu. Satanizm nakazuje czynić innym to, co inni tobie czynią oraz angażować się w aktywność seksualną zgodnie ze swoim potrzebami. Członkowie Kościoła Szatana czczą zwierzęta i dzieci jako przejawy życia. Bardzo ciekawy jest dekalog lavejańskich satanistów: - Nie wyrażaj swoich opinii lub rad, jeżeli nie jesteś o to proszony.
- Nie zwierzaj się ze swoich problemów innym, chyba że jesteś pewien, że chcą o nich słuchać.
- Kiedy jesteś w cudzym domu (na cudzym terenie) okaż mu respekt lub, jeżeli nie potrafisz, nie chodź tam.
- Jeżeli gość w twoim domu (na twoim terenie) dręczy cię, traktuj go okrutnie i bez miłosierdzia.
- Nie czyń seksualnych awansów, dopóki nie dostaniesz wyraźnej propozycji współżycia.
- Nie bierz tego co nie należy do ciebie, chyba że jest ta rzecz dla kogoś brzemieniem i osoba ta prosi, by być uwolniona.
- Potwierdź moc magii, jeśli udało ci się przy jej pomocy zaspokoić swoje pragnienia. Jeżeli zaprzeczysz mocy magii po jej wykorzystaniu, utracisz wszystko, co w ten sposób uzyskałeś.
- Nie narzekaj na coś, czemu nie musisz się poddawać.
- Nie krzywdź małych dzieci.
- Nie zabijaj zwierząt (nie-ludzi), chyba że zostaniesz zaatakowany lub będziesz potrzebował pożywienia.
- Kiedy chodzisz w "otwartym" terenie nie zaczepiaj nikogo. Jeżeli ktoś cię zaczepia, poproś go by przestał. Jeżeli nie przestanie, zniszcz go.
Prawdę mówiąc to całkiem przyzwoite zasady i społeczeństwo, które by się tylko nimi kierowało, mogłoby być nawet lepsze od tego, z którym mamy obecnie do czynienia...
|
Pn gru 31, 2012 13:36 |
|
|
|
 |
ARHIZ
|
O, miło, że ktoś zamieścił te zasady - napisałem ogólnie "oko za oko ząb za ząb", ponieważ nie chciałem poprzekręcać tych przykazań. Tak czy inaczej, mają one miejscami wiele wspólnego z niekrzywdzeniem.
_________________ ॐ नमः शिवाय
"Wachlarzem o aloes", czyli mój blog literacki o fantasy i science-fiction: http://wachlarzemoaloes.blogspot.com - blog https://www.facebook.com/Wachlarzem-o-aloes-1499129103717492/ - fanpage
|
Pn gru 31, 2012 14:59 |
|
 |
Panna_Funia
|
Cytuj: Prawdę mówiąc to całkiem przyzwoite zasady i społeczeństwo, które by się tylko nimi kierowało, mogłoby być nawet lepsze od tego, z którym mamy obecnie do czynienia... Zasady i założenia przyzwoite i zdrowe. I bardzo naturalne dla człowieka. Doskonale sprawdzają się w życiu.
_________________ 'I jak tu nie być optymistą. Moi wrogowie okazali się takimi świniami, jak przewidywałem.' Stanisław Jerzy Lec
...to be who I am
|
Pn gru 31, 2012 16:17 |
|
|
|
 |
faustynkas
|
Można nabrać podejrzeń, że naprawdę jesteście (co poniektórzy ) fascynatami tego z ogonem, a co za tym idzie ofiarami demona. owa ideologia to tylko hasła i nie o nie tu chodzi. Chodzi o procedurę. demon jest schematyczny i głupi. Działa tak; 1. najpierw ogłupia daną ofiarę - stosuje różne metody - głupim łatwiej manipulować 2. potem przyzwyczaja do śmierci, zabójstwa i innych grzechów ( ma tu różne metody ) np. taki prozaiczny wciąga osobnika w gry shooter`y lub okultystyczne, czy satanistyczne, by temat spowszedniał, w tle stosuje też bardziej perfidne techniki np. z wykorzystaniem muzyki danej lub obrazów z konkretną treścią lub danych słów (wachlarz ma tu szeroki).
3. doprowadza do samobójstwa lub zabójstwa klienta do piekła nie jest tajemnicą, że większość tzw. wyznawców tego z ogonem popełnia samobójstwa o ile w ogóle zdążą, bo sami mogą stać się ofiarami kolesi i koleżanek i wylądować w tym kotle, z którego jedzą owi wyznawcy ludzkie organy. żal mi Was, widać że zielonego pojęcia nie macie o zagrożeniu Pytanie jest tylko jedno, czy przypomnicie sobie moje słowa dopiero w tym kotle, czy wcześniej? (oczywiście żartuję bo ofiary zabijane są wcześniej - przed przyrządzeniem owego posiłku) A te różne ideologie to tylko pic na drążku, by ofiary zwabić (ot taki tani chwyt reklamowy) oczywiście zwabia czart na różne sposoby - najbardziej popularne to ezoteryka, a bardzo modny to Channeling – złe duchy podające się za prowadzące, opiekuńcze, przybyszów ( taka osóbka, aż się poci jak mu się czart objawi pod postacią tajemniczego anioła niby stróża). I trudno się dziwić odczuwa, że miała objawienie jest tą wybraną Duszą i gotowa jest na daleko posunięte ustępstwa wobec tej tajemniczej postaci którą w realu widziała w swojej sypialni. Także drogie dwie ofiary, żal mi Was - a jeden z Was (bez żartów) jest na prostej drodze do tego kotła i przyszłego roku 2014 może nie doczekać  oczywiście to jest smutne i przepraszam za ten drwiący ton, bo owe ofiary są bezbronne bez pancerza Łaski Uświęcającej – są nagusieńcy i podatni na działanie czarta.
|
Wt sty 01, 2013 23:54 |
|
 |
tanie_wino
|
Cawilian napisał(a): Bardzo ciekawy jest dekalog lavejańskich satanistów: - Nie wyrażaj swoich opinii lub rad, jeżeli nie jesteś o to proszony.
- Nie zwierzaj się ze swoich problemów innym, chyba że jesteś pewien, że chcą o nich słuchać.
- Kiedy jesteś w cudzym domu (na cudzym terenie) okaż mu respekt lub, jeżeli nie potrafisz, nie chodź tam.
- Jeżeli gość w twoim domu (na twoim terenie) dręczy cię, traktuj go okrutnie i bez miłosierdzia.
- Nie czyń seksualnych awansów, dopóki nie dostaniesz wyraźnej propozycji współżycia.
- Nie bierz tego co nie należy do ciebie, chyba że jest ta rzecz dla kogoś brzemieniem i osoba ta prosi, by być uwolniona.
- Potwierdź moc magii, jeśli udało ci się przy jej pomocy zaspokoić swoje pragnienia. Jeżeli zaprzeczysz mocy magii po jej wykorzystaniu, utracisz wszystko, co w ten sposób uzyskałeś.
- Nie narzekaj na coś, czemu nie musisz się poddawać.
- Nie krzywdź małych dzieci.
- Nie zabijaj zwierząt (nie-ludzi), chyba że zostaniesz zaatakowany lub będziesz potrzebował pożywienia.
- Kiedy chodzisz w "otwartym" terenie nie zaczepiaj nikogo. Jeżeli ktoś cię zaczepia, poproś go by przestał. Jeżeli nie przestanie, zniszcz go.
Prawdę mówiąc to całkiem przyzwoite zasady i społeczeństwo, które by się tylko nimi kierowało, mogłoby być nawet lepsze od tego, z którym mamy obecnie do czynienia... Bez wątpienia byłoby lepsze. A ja np. nawet nie wiedziałem, że jestem satanistą  bo powyższe zasady są mi bliskie, może poza tymi anonsami, bo czynię je nawet bez wcześniejszych propozycji. A! I do altruizmu nic nie mam, a nawet nie cierpię bogatych acz skąpych i chciwych ludzi.
_________________ pajacyk.pl
|
Śr sty 02, 2013 0:31 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Zasady w bardzo widoczny sposób wykazują "nie naruszenie" wolnej woli człowieka. Zaczynają " żyć" gdy człowiek dobrowolnie z własnej woli otwiera dostęp do siebie.
|
Śr sty 02, 2013 0:37 |
|
 |
Lurker
|
faustynkas napisał(a): Można nabrać podejrzeń, że naprawdę jesteście (co poniektórzy) fascynatami tego z ogonem, a co za tym idzie ofiarami demona. Uciekaj z tego forum, zanim Cię rrrrrozszarrrrrpiemy. faustynkas napisał(a): Owa ideologia to tylko hasła i nie o nie tu chodzi. Chodzi o procedurę. Demon jest schematyczny i głupi. Mistrz Kłamstwa ma na służbie kretynów? Coś mi się nie wydaje. faustynkas napisał(a): Działa tak: 1. najpierw ogłupia daną ofiarę - stosuje różne metody - głupim łatwiej manipulować W jaki sposób głupek może ogłupić (precyzyjniej - zwieść na manowce) mądrego? faustynkas napisał(a): 2. potem przyzwyczaja do śmierci, zabójstwa i innych grzechów (ma tu różne metody) Koleżanka szatanistów opisuje... a ustaliliśmy już, że szataniści to cienkie pojeby. faustynkas napisał(a): np. taki prozaiczny wciąga osobnika w gry shooter`y lub okultystyczne, czy satanistyczne, by temat spowszedniał, w tle stosuje też bardziej perfidne techniki np. z wykorzystaniem muzyki danej lub obrazów z konkretną treścią lub danych słów (wachlarz ma tu szeroki).
Zyta Gilowska napisał(a): Dajcie spokój... faustynkas napisał(a): 3. doprowadza do samobójstwa lub zabójstwa klienta do piekła
nie jest tajemnicą, że większość tzw. wyznawców tego z ogonem popełnia samobójstwa o ile w ogóle zdążą, bo sami mogą stać się ofiarami kolesi i koleżanek Koleżanka wytłumaczy, dlaczego Kościół Szatana w USiech działa już pół wieku, a jego członkowie przez ten czas nie pozjadali się nawzajem. faustynkas napisał(a): i wylądować w tym kotle, z którego jedzą owi wyznawcy ludzkie organy. Szokujące. Aż cały drżę. ...DAM SIĘ ZJEŚĆ DLA SZATANA!!! KTO CHCE MNIE SKOSZTOWAĆ?! JA JESTEM BARDZO SMACZNY!!! faustynkas napisał(a): Żal mi Was, widać że zielonego pojęcia nie macie o zagrożeniu Ano właśnie. Ktoś tu faktycznie bajki plecie, a sprawa jest rzeczywiście niebezpieczna, trzeba umieć rozróżniać między kolesiami z przerostem ego (względnie bezpieczni) i kolesiami z przerostem cholera wie czego, ale prowadzącym do różnych dziwnych zachowań, z krwawymi ofiarami włącznie... faustynkas napisał(a): Pytanie jest tylko jedno, czy przypomnicie sobie moje słowa dopiero w tym kotle, czy wcześniej? (oczywiście żartuję bo ofiary zabijane są wcześniej - przed przyrządzeniem owego posiłku) Koleżanka obczytała się życiorysu Kuby Rozpruwacza... który faktycznie podpisywał swoje listy: "z piekieł". Ładnie to tak czytać pitavale, proszę panienki? Panienka uważa to za czynność bezpieczną? faustynkas napisał(a): A te różne ideologie to tylko pic na drążku, by ofiary zwabić (ot taki tani chwyt reklamowy) oczywiście zwabia czart na różne sposoby - najbardziej popularne to ezoteryka, a bardzo modny to channeling – złe duchy podające się za prowadzące, opiekuńcze, przybyszów (taka osóbka, aż się poci jak mu się czart objawi pod postacią tajemniczego anioła niby stróża). I trudno się dziwić odczuwa, że miała objawienie jest tą wybraną duszą i gotowa jest na daleko posunięte ustępstwa wobec tej tajemniczej postaci którą w realu widziała w swojej sypialni. Naprawdę nie wiem, co mógłbym dodać do tego... ...STEKU... faustynkas napisał(a): Także drogie dwie ofiary, żal mi Was - a jeden z Was (bez żartów) jest na prostej drodze do tego kotła i przyszłego roku 2014 może nie doczekać  oczywiście to jest smutne i przepraszam za ten drwiący ton, bo owe ofiary są bezbronne bez pancerza Łaski Uświęcającej – są nagusieńcy i podatni na działanie czarta. Rzeczywiście, żarty na bok. Jak się przyznałem publicznie, miałem bliższy kontakt z psychiatrą, a jak ogłosiłem na priv, dręczą mnie wciąż nawracające stany lękowe. Gdybym rzeczywiście uwierzył koleżance na słowo, mógłbym wziąć sobie jej przestrogę do serca, co mogłoby wywołać lęk, co z kolei... to się nazywa: samospełniająca się przepowiednia. Na takiej zasadzie działają wróżki, proszę koleżanki: najpierw zimny odczyt delikwenta, a potem wmawianie mu tego i owego. Koleżanka się zastanowi nad odpowiedzialnością za słowo i PRZESTANIE PIEPRZYĆ. No, chyba że w sypialni...
_________________ In my spirit lies my faith Stronger than love and with me it will be For always. Orkiestra!
|
Śr sty 02, 2013 3:06 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Co się ludziom w główki robi....
|
Śr sty 02, 2013 4:34 |
|
 |
Lurker
|
(Lurker drapie się po główce) Zastanawiam się, czy wziąć to osobiście i się demonstracyjnie obrazić.
Wierzyć, nie wierzyć...
_________________ In my spirit lies my faith Stronger than love and with me it will be For always. Orkiestra!
|
Śr sty 02, 2013 4:45 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Lurker napisał(a): (Lurker drapie się po główce) Zastanawiam się, czy wziąć to osobiście i się demonstracyjnie obrazić.
Wierzyć, nie wierzyć... Jesteś chyba na tyle inteligentny że wiesz, czyją wypowiedz mam na myśli 
|
Śr sty 02, 2013 4:51 |
|
 |
Lurker
|
Ba, paranoicy z reguły są inteligentni. Tylko inteligentny paranoik jest w stanie uniknąć wszystkich czyhających na niego czychaczy. : )
|
Śr sty 02, 2013 4:55 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Lurker napisał(a): Ba, paranoicy z reguły są inteligentni. Tylko inteligentny paranoik jest w stanie uniknąć wszystkich czyhających na niego czychaczy. : ) hahah dobre
|
Śr sty 02, 2013 4:56 |
|
 |
Lurker
|
Ale z ortem. : / Lurker napisał(a): czyhających na niego czychaczy Na dodatek nie potrafię rozpoznać, która forma jest poprawna. Starzeję się, kurtka blada...
|
Śr sty 02, 2013 5:19 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Lurker napisał(a): Ale z ortem. : / Lurker napisał(a): czyhających na niego czychaczy Na dodatek nie potrafię rozpoznać, która forma jest poprawna. Starzeję się, kurtka blada... Niech Cię gogluś poprowadzi w starości
|
Śr sty 02, 2013 5:23 |
|
 |
faustynkas
|
diabeł jest schematyczny i głupi i bojaźliwy (wynika to z konstrukcji świata)
A, że post mój jest prawdą można poszperać w statystyce, wszak to nauka lub zasięgnąć języka w dokumentacji ds Uwolnień - samobójstwa satanistów, składanie ofiar z ludzi i konsumpcja organów. np. jednym z punktów programu jest zabójstwo przyjaciela – podobnie szkolono ss-manów tylko w wersji light na zwierzętach.
Naturalnie można tak jak dzieci drwić lub ośmieszać. Wolno Wam, gdyż wiedzy Wam brakuje. KK bardzo wiele wie o przeciwniku. Jakby mógł inaczej z nim walczyć nie znając jego zachowań.
demon zawsze się w swej pysze podpisuje. Wszystkie jego dzieła bez wyjątku są podpisane co najmniej na jeden z trzech głównych sposobów (wynika to i z pychy i z głupoty i z jego konstrukcji). I nawet jak osoba opętana się opiera przed tym, by wyjawić kto jest za dane działanie Jej odpowiedzialny, to wyrzuca Jej na ciało pentagramy (taki mały cud, bo znikają po Uwolnieniu).
|
Śr sty 02, 2013 10:31 |
|
|
|