Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Cz sie 07, 2025 11:10

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 178 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 12  Następna strona
 Prorok Mahomet- słowa i czyny (Sunna) 
Autor Wiadomość

Post Re: Prorok Mahomet- słowa i czyny (Sunna)
Cytuj:
W Islamie zabronione jest posiadanie wizerunku czy czczenie go?O jakie/czyje wizerunki chodzi?
Tzn:gdzie konkretnie-w Koranie,hadisach czy jeszcze gdzie indziej?
Po drugie,zdecyduj się:
Czy Islam zabrania zabawy i posiadania lalek, czy to twoja interpretacja?.

fatwa, w niej znajdziesz wszystkie gnębiące Ciebie pytania:
http://islamqa.info/en/ref/20325

Cytuj:
Zgadzam sie, jezeli prawo danego kraju tak stanowi.W innym wypadku nie.
Brak przeciwwskazań do zawierania tego typu małżeństw zarówno w ST jak i NT.

Tak w ciemno wierzysz we wszystko co w tych księgach zapisano? Czyli nadal robisz całopalenia? Hę? Masz XXI wiek. Medycyna poszła do przodu. Kobiety żyją nie 40 ale 85 lat! Człowieku zezwalasz na seks swojej córki w wieku 9 lat, bo nie ma zastrzeżeń w ST czy NT??!! Szanuj bliźniego swego jak siebie samego! ja pierdzielę wymiękłem. Sorry, ale u mnie Twoja odp. poniżej wszelkiej godności Hosi. Wybacz.

Cytuj:
Najpierw podaj defincję Bibli według muzłumanów,a pozniej dopiero zastanowimy się którego słowa Allacha w Biblii nie przestrzegają.

Wiki:
Cytuj:
In Islam, the Bible is held to reflect true unfolding revelation from God

Którego nie przestrzegają? 8 przykazanie - Takijja.

Cytuj:
[i] Zobacz: R. Arnaldez, Reflexion sur le Dieu du Coran du point de vue de la logique formelle (Refleksja o Bogu Koranu z punktu widzenia logiki formalnej), „Vivre avec l'Islam", Versailles 1996, s.132; O. A. Moussali, La croix et le croissant. Le christianisme face a l'islam, Paris 1997, s. 80

Zobacz sobie kim był R. Arnaldez! :D

So mar 16, 2013 22:12

akbar napisał(a):
Tak w ciemno wierzysz we wszystko co w tych księgach zapisano? Czyli nadal robisz całopalenia? Hę? Masz XXI wiek. Medycyna poszła do przodu. Kobiety żyją nie 40 ale 85 lat! Człowieku zezwalasz na seks swojej córki w wieku 9 lat, bo nie ma zastrzeżeń w ST czy NT??!! Szanuj bliźniego swego jak siebie samego! ja (censored) wymiękłem. Sorry, ale u mnie Twoja odp. poniżej wszelkiej godności Hosi. Wybacz.

Chłopie co ty za brednie wypisujesz?
Ja robie całopalenia?
Ja zezwalem na seks swojej córki?A gdzie Ja pisałem o swojej córce?Zaczynasz bezczelnie manipulować!!! Gdzie Ja żyję?W Afganistanie,Arabii Saudyjskiej?Jestem muzłumaninem? żydem?Otrząśnij się.Hellou!!!!
Czlowieku swiat jest wielki.Tu jest prawo takie tam inne.

Czy ty w ogóle wiesz o czym Ja piszę?Czy to nie jest przypadkowo za trudne dla ciebie?
Cytuj:
Którego nie przestrzegają? 8 przykazanie - Takijja.

Miałeś podac definicje Biblii.Nie podałeś.Odsyłasz mnie do jakiś enigmatycznych tekstów.Co to ma byc,jakies jaja?Po za tym na forum obowiązuje język Polski.Nie chcesz podawac linków do stron Polskich i normalnie dyskutowac,to trudno.

Cytuj:
Zobacz sobie kim był R. Arnaldez!

Zobacz kim był ten drugi :D

So mar 16, 2013 23:07

Cytuj:

Nie życzę sobie takich porównań do mojej osoby.

Cytuj:
Ja robie całopalenia?
Ja zezwalem na seks swojej córki?A gdzie Ja pisałem o swojej córce?Zaczynasz bezczelnie manipulować!!! Gdzie Ja żyję?W Afganistanie,Arabii Saudyjskiej?Jestem muzłumaninem? żydem?Otrząśnij się.Hellou!!!!
Czlowieku swiat jest wielki.Tu jest prawo takie tam inne.

Gdybyś potrafił trochę analizować co kto napisał to byś wiedział co kto pisze. Skoro się zgadzasz na taką sytuację winnym kraju (seks z 9 latką) to nie jesteś chrześcijaninem tylko muzułmaninem. Kraje chrześcijańskie tego zbaraniają. Co do Twojej córki to był tylko przykład, bo potencjalnie taka sytuacja może wystąpić skoro jesteś przychylny takiemu prawu... :brawo:

Cytuj:
Miałeś podac definicje Biblii.Nie podałeś.Odsyłasz mnie do jakiś enigmatycznych tekstów.Co to ma byc,jakies jaja?Po za tym na forum obowiązuje język Polski.Nie chcesz podawac linków do stron Polskich i normalnie dyskutowac,to trudno.

Bo nie ma takiej definicji tudzież nie moge jej znależć. W takim razie proszę Ciebie o podanie takiej definicji ze strony polskiej. Ułatwi nam to dalszą dyskusję.
Cytuj:
Po za tym na forum obowiązuje język Polski
Cytuj:
Czlowieku swiat jest wielki.
Ucz się jezyków bo świat jest wielki.
Zaraz Ci przetłumaczę, ale po tym czekam na Twoje 3 cytaty ... wiesz jakie ;)

Co do tego pana z linku to nic nie mogę na jego temat znaleźć więc jak masz jakieś POLSKiE źródło to czekam na opis.

N mar 17, 2013 8:53

akbar napisał(a):
Gdybyś potrafił trochę analizować co kto napisał to byś wiedział co kto pisze. Skoro się zgadzasz na taką sytuację winnym kraju (seks z 9 latką) to nie jesteś chrześcijaninem tylko muzułmaninem. Kraje chrześcijańskie tego zbaraniają. Co do Twojej córki to był tylko przykład, bo potencjalnie taka sytuacja może wystąpić skoro jesteś przychylny takiemu prawu.

Granica wieku do współżycia którą klasyfikuje się jako pedofilię w różnych krajach jest różna.Podobnie jeżeli chodzi o moment kiedy możliwe jest zawarcie małżenstwa.Przeważnie jest tak, że oba te unormowania, idą w parze.Dlatego też nie klasyfikuje się stosunków seksualnych jako pedofili w legalnie zawartym małżeństwie.Moje stanowisko jest zgodne w tej sprawie z prawem kraju w którym żyję.Nawet jeżelibym mieszkał w państwie w którym dopuszczalne są związki z 9 letnimi dziewczynkami nie znaczy to że pozwoliłbym mojej córce wyjść w tak młodym wieku za mąż.Oczywiscie rozpatrując hipotetycznie mógłbym się zgodzić na taki zwązek,(przy założeniu że takie prawo istnieje)z tym że musiałbym posiadać samoświadomość ortodoksyjnego muzłumanina.Co dla jednych jest pedofilią,dla drugich być nie musi.Wszystko zależy od miejsca czasu,kultury i od tego jaką przyjmiemy definicję.

Uwaga,na przyszłość:

Jak chcesz wiedziec jakie jest stanowisko twojego adwersarza w danej kwestii,to po prostu zapytaj.

Po drugie.
Jeżeli dalej twierdzisz że prorok Mahomet był pedofilem, to przedstaw definicję tego terminu adekwatną do danego kraju,czasu,prawa i kultury.
Przypominam również to, co napisał "akruk"w tym temacie:
Cytuj:
W XII wieku Gracjan, autor bardzo poważanego w średniowieczu prawa kanonicznego uznawał za wiek odpowiedniej dojrzałości do małżeństwa granicę 12-14 lat, ale nie nie miał oporów przed uznaniem za ważne małżeństw 8-latków, jeśli nie zostały zerwane przed osiągnięciem pokwitania. Francuska Konstytucja z czasów Rewolucji ustalała limit na 11 lat, co w połowie XIX wieku podniesiono na 13 lat. W tym samym czasie w USA w większości stanów za prawny wiek dojrzałości do obcowania uznawano limit 10-12 lat. Jeszcze w 1895 Amerykańska Liga Czystości alarmowała, że mimo iż w innych stanach granicę stopniowo się podnosi, to w Delaware wciąż obowiązuje pierwotny przepis ustalający wiek 7 lat jako granicę, poniżej której akt seksualny jest przestępstwem. W XIX wieku ustawowy limit 12-13 lat był typowy w państwach europejskich i dopiero pomiędzy połową XIX wieku a okresem międzywojennym podniesiono go na 16-18 lat.

To jak będzie?

Cytuj:

Bo nie ma takiej definicji tudzież nie moge jej znależć.

To to co napisałeś poniżej,to jakiś żart,czy jak?
Cytuj:

A no taki, że Biblia wg. muzułmanów jest księga Allaha!

Mam cię traktowac poważnie czy nie?
I proszę nie przerzucać teraz na mnie szukania definicji.Sam to napisałeś,to sam się z tego tłumacz.Jasne?
Cytuj:
Ucz się jezyków bo świat jest wielki.

A kto powiedział że nie umiem?Ja?
Po drugie.
Jak zaczynasz pisac na forum to przeczytaj najpierw regulamin.
Cytuj:
Co do tego pana z linku to nic nie mogę na jego temat znaleźć więc jak masz jakieś POLSKiE źródło to czekam na opis.

Wpisz tytuł ksiązki,przetłumacz i wyskoczy ci to:

Cytuj:
Dialog międzyreligijny, szczególnie z islamem, to w odpowiedni sposób uwzględnia ryzyko "redukcji", "Recovery", do "wrap" i "synkretyzm", który doprowadził do wielu nieporozumień! Dialog w prawdzie, że bierze pod uwagę rzeczywiste pozycje chrześcijaństwa i islamu? W badaniu tym, Ojciec Antoine Moussali, dzięki podwójnej kultury chrześcijańskiej i islamskiej przypomina i wyróżnia główne motywy leżące u podstaw wiary

Widzisz w tekscie:"Ojciec Antoine Moussali"?
Chrzescijanin czy nie?

Pn mar 18, 2013 4:20

Nawiązując do seksu z 9 latka to niezależnie od tego co kto kiedy ustalił to zdrowy rozsądek powinien brać górę i do tego się odnoszę. Nie interesuje mnie prawo jakie obowiązywało 100, 200 czy 756 lat temu. Skoro taki seks często doprowadza do śmierci dziewczynek, powoduje uszczerbek na ich zdrowiu i zmienia je często nieodwracalnie psychicznie to należałoby tego ZAPRZESTAĆ. Nie ma dla mnie wytłumaczenia, że państwo tak zezwala lub nie ma zapisów w NT i ST. To, czy zgodzisz się na seks Twojej córki czy nie to Twoja sprawa, ale skoro jesteś przychylny na takie działanie to świadczy, że popierasz pedofilię, niezależnie czy nim jesteś czy nie.

Cytuj:
Jeżeli dalej twierdzisz że prorok Mahomet był pedofilem, to przedstaw definicję tego terminu adekwatną do danego kraju,czasu,prawa i kultury.

Musiałbyś w tych czasach żyć. Nie trzeba być nie wiem jak wykształconym, a Mahomet głupi nie był, aby domyślić się, że takie działanie wyrządza krzywdę. Poza tym pamiętaj, że Mahomet często dziwił się dlaczego ktoś pojął za żonę wdowę, a nie wziął sobie młódki.

Cytuj:
To to co napisałeś poniżej,to jakiś żart,czy jak?
Cytuj:

A no taki, że Biblia wg. muzułmanów jest księga Allaha!

Mam cię traktowac poważnie czy nie?

Kolejny raz masz problem ze zrozumieniem. Podałem czym dla muzułmanów jest Biblia z Wiki. Niestety nie uznałeś tego, bo domagasz się definicji polskiej, a takiej nie ma. Mam Ci ja wyczarować jak wersety Sury? Jeśli twierdzisz, że jest to podaj ją. Znam tylko źródła angielskie, ale takie Tobie nie pasują.

Cytuj:
Widzisz w tekscie:"Ojciec Antoine Moussali"?
Chrzescijanin czy nie?

ks. Francois Brune także jest Ojcem chrześcijaninem i jest krytykowany przez KK, bo nawiązuje kontakty ze zmarłymi w dobrej wierze... Co z tego że tytułuje się Ojciec. Podaj mi jego życiorys i kim jest. Bo podejrzewam, że jest kolejnym islamologiem.

Na moje tłumaczenie musisz poczekać odnośnie obrazków, bo mam utrudniony dostęp do netu.

Pn mar 18, 2013 21:17

Dlaczego wyznawcy Islamu akceptują wykorzystywanie seksualne chłopców? Widziałam film dokumentalny o tym szokującym zjawisku. Byli tam naganiacze, handel , specjalni nauczyciele tańca, potem "występy" i zabieranie chłopca na noc przez klijenta

Pn mar 18, 2013 21:53

Hosi
Co do definicji Biblii może to się nie odnosi bezpośrednio, ale masz sam koran co o niej mówi.

Cytuj:
3:3 On tobie zesłał Księgę z prawdą, stwierdzając prawdziwość tego, co już było przed nią. On zesłał niegdyś Torę i Ewangelię
3:48 On nauczy go Księgi i mądrości, Tory i Ewangelii

Mareta
Możesz podać tytuł filmiku lub link do niego. problem polega na tym, że takie procedery są znane na całym świecie. w Polsce podejrzewam, że tez tak jest. Oczywiście odbywa się to w inny sposób, ale niestety starsi lubią chłopców

Pn mar 18, 2013 22:15

akbar napisał(a):
Nawiązując do seksu z 9 latka to niezależnie od tego co kto kiedy ustalił to zdrowy rozsądek powinien brać górę i do tego się odnoszę.

Tzn:że Twój "zdrowy rozsądek" ma byc normą na postawie której mamy ustalac co jest dobre a co złe,tak?
Cytuj:
. Nie interesuje mnie prawo jakie obowiązywało 100, 200 czy 756 lat temu

A to szkoda,bo to własnie na tej podstawie określa się w danym kraju co jest,a co nie jest pedofilią.
Jak widać interesuje cię tylko Twój "zdrowy rozsądek"-wkraczamy na pole merytorycznej dyskusji :)
Cytuj:
Skoro taki seks często doprowadza do śmierci dziewczynek,

A tak na mój "zdrowy rozsądek" ;),to koledze chodzi tutaj zapewne o gwałt,co?

Cytuj:
Nie ma dla mnie wytłumaczenia, że państwo tak zezwala lub nie ma zapisów w NT i ST.

No cóż,jeżeli To Twój "zdrowy rozsądek"ma byc jedynym kryterium oceny to nie ma się co dziwić że nie ma dla ciebie "wytłumaczenia".A może chcesz być bardziej "boski"niż sam Bóg,co? ;)

Cytuj:
ale skoro jesteś przychylny na takie działanie to świadczy, że popierasz pedofilię

To co tu napisałeś świadczy o tym że zacząłeś totalnie bredzić.
Cytuj:
Musiałbyś w tych czasach żyć. Nie trzeba być nie wiem jak wykształconym, a Mahomet głupi nie był, aby domyślić się, że takie działanie wyrządza krzywdę.

Kolejny przykład "zdrowego rozsądku"mojego adwersarza. :)

Cytuj:
Podałem czym dla muzułmanów jest Biblia z Wiki.

To przetłumacz tę definicję,razem sie pośmiejemy :D

Cytuj:
Znam tylko źródła angielskie, ale takie Tobie nie pasują.

No to na podstawie tych zródeł odpowiedz na pytania które ci zadałem.Po Polsku :D
Cytuj:
ks. Francois Brune także jest Ojcem chrześcijaninem i jest krytykowany przez KK, bo nawiązuje kontakty ze zmarłymi w dobrej wierze... Co z tego że tytułuje się Ojciec. Podaj mi jego życiorys i kim jest. Bo podejrzewam, że jest kolejnym islamologiem.

No i co z tego że Ks Brune jest krytykowany?Fakt pozostaje faktem że jest chrzescijaninem,tak samo jak nasz zainteresowany :)
Ale:
Odnieś sie do tego co napisał ,a nie kim jest.Będzie to z Twojej strony prawdziwy "zdrowy rozsądek" :)

Pn mar 18, 2013 22:28

akbar napisał(a):
Hosi
Co do definicji Biblii może to się nie odnosi bezpośrednio, ale masz sam koran co o niej mówi.

Cytuj:
3:3 On tobie zesłał Księgę z prawdą, stwierdzając prawdziwość tego, co już było przed nią. On zesłał niegdyś Torę i Ewangelię
3:48 On nauczy go Księgi i mądrości, Tory i Ewangelii

A widziałeś to:

Cytuj:

Ogólnie rzecz biorąc, można wyróżnić następujące postawy muzułmanów wobec Biblii:

odrzucenie jako niewiarygodnej (najbardziej skrajne podejście reprezentował Ibn Hazm, zm. 1063),

uznanie z zastrzeżeniami, iż fragmenty zostały dodane lub zniekształcone (np. Al-Dżuwajni, zm. 1085),

uznanie z podkreśleniem konieczności właściwej interpretacji (np. przypisywany Al-Ghazalemu, zm. 1111).

Żadna z nich nie jest w sposób konieczny związana z jakąś konkretną epoką historyczną.

Zródło:http://www.muzulmanie.com

I jak chcesz sie do tego zabrać?

Pn mar 18, 2013 22:42

Jak sam widzisz muzułmanie sami zaprzeczają temu co jest w Koranie. A jak sam wiesz Koran został napisany przez Allacha. Więc muzułmanie dobierają sobie to co im się podoba, nie patrząc na to, że sam ich bóg stwierdził prawdziwość tych Ksiąg. Sami muzułmanie przyznają, że Tora to Księga objawiona przez Boga.

Pn mar 18, 2013 22:54

Hosi
Tutaj masz cytat ze strony euroislam.pl

Cytuj:
Przytoczyła historię pewnej ośmioletniej Jemenki, która wyszła za mąż za 40 lat starszego od niej mężczyznę.
Cytuj:
Zmarła po trzech dniach od pierwszego stosunku, wykrwawiając się na śmierć
.

Cytuj:
Ajatollah Chomeini, nieżyjący już przywódca polityczny i religijny Iranu, który przeprowadził tam rewolucję islamską w 1979 roku, napisał książkę Tahrirolvasyleh, która jest spisem zasad dotyczących zachowania muzułmanów. Cytat: Mężczyzna może ugasić swoje seksualne pragnienie za pomocą dziecka. Jedynym warunkiem jest to, aby nie penetrować waginy, seks analny jest dopuszczalny. Gdzie indziej Chomeini napisał:
Jest wskazane, aby dziewczynka została poślubiona na tyle wcześnie, żeby jej pierwsze krwawienie miało miejsce w domu jej męża, a nie ojca. Każdy ojciec, który wyda córkę w tak wczesnym wieku, uzyska miejsce w raju. I dalej: Mężczyzna może uprawiać seks ze zwierzętami takimi jak owce, krowy czy wielbłądy, jednakże po wytrysku powinien je zabić.

Ogólnie pomijając fakt, że jesteś zwolennikiem pedofilii to zdrowy rozsądek dla Ciebie nie istnieje. Masz przykład co z takimi dziewczynkami się dzieje. Jeden przykład z wielu. Dalej nie dociera?
Stosowanie uśmieszków świadczy tylko o Twojej arogancji.

Myślę, że po zacytowaniu Koranu już nie muszę tłumaczyć def. Biblii z Wiki... No chyba, że cytatów nie rozumiesz to już nie poradzę.

Cytuj:
No i co z tego że Ks Brune jest krytykowany?Fakt pozostaje faktem że jest chrzescijaninem,tak samo jak nasz zainteresowany :)
Ale:
Odnieś sie do tego co napisał ,a nie kim jest.Będzie to z Twojej strony prawdziwy "zdrowy rozsądek" :)

Miałeś przedstawić zyciorys tego Ojca. Czekam, skoro go zacytowałeś.

Chyba ponosisz moralną porażkę zwolenniku ... :)

Pn mar 18, 2013 23:23

akbar napisał(a):
Jak sam widzisz muzułmanie sami zaprzeczają temu co jest w Koranie. A jak sam wiesz Koran został napisany przez Allacha. Więc muzułmanie dobierają sobie to co im się podoba, nie patrząc na to, że sam ich bóg stwierdził prawdziwość tych Ksiąg. Sami muzułmanie przyznają, że Tora to Księga objawiona przez Boga.

Nie uogólniaj
To co tutaj napisałeś można jedynie zastosować do pierwszego stanowiska które reprezentował Ibn Hazm,swoją drogą uznanego jak skrajne.Mam nadzieję że nie będziesz brał za punkt odniesienia tej wersji podczas dalszej dyskusji.

Pn mar 18, 2013 23:32

akbar napisał(a):
Przytoczyła historię pewnej ośmioletniej Jemenki, która wyszła za mąż za 40 lat starszego od niej mężczyznę.Zmarła po trzech dniach od pierwszego stosunku, wykrwawiając się na śmierć

A może to był gwałt.Masz wiecej informacji na ten temat?

Cytuj:

Cytuj:
Ajatollah Chomeini, nieżyjący już przywódca polityczny i religijny Iranu, który przeprowadził tam rewolucję islamską w 1979 roku, napisał książkę Tahrirolvasyleh, która jest spisem zasad dotyczących zachowania muzułmanów. Cytat: Mężczyzna może ugasić swoje seksualne pragnienie za pomocą dziecka. Jedynym warunkiem jest to, aby nie penetrować waginy, seks analny jest dopuszczalny. Gdzie indziej Chomeini napisał:
Jest wskazane, aby dziewczynka została poślubiona na tyle wcześnie, żeby jej pierwsze krwawienie miało miejsce w domu jej męża, a nie ojca. Każdy ojciec, który wyda córkę w tak wczesnym wieku, uzyska miejsce w raju. I dalej: Mężczyzna może uprawiać seks ze zwierzętami takimi jak owce, krowy czy wielbłądy, jednakże po wytrysku powinien je zabić.

A ten cytat to też e strony "euroislam"?
Cytuj:

Ogólnie pomijając fakt, że jesteś zwolennikiem pedofilii to zdrowy rozsądek dla Ciebie nie istnieje.

Czy ten jedyny argument jest przykładem stosowania przez ciebie "zdrowego rozsądku"
Dobrze rozumiem?
To teraz pozwól że cie zapytam:
Jaka jest definicja "zdrowego rozsądku"?
Cytuj:
Stosowanie uśmieszków świadczy tylko o Twojej arogancji.

Oooo.Zabawa w psychologa,no proszę.
Wiesz,powiem ci w tajemnicy:
Stosowanie przeze mnie uśmieszków swiadczy jedynie o tym,z jakimi argumentami mam do czynienia. :)
Cytuj:
Myślę, że po zacytowaniu Koranu już nie muszę tłumaczyć def. Biblii z Wiki

Jak chcesz byc choc trochę wiarygodny to niestety musisz.Czekam niecierpliwie.Zaskocz mnie ;)
Cytuj:
Miałeś przedstawić zyciorys tego Ojca. Czekam, skoro go zacytowałeś.

Niestety.
Nie moge ci podac bo takowego nie ma.
Jedyne co znalazłem to to, że jest księdzem Libanskiego pochodzenia,wybitnym znawcą problematyki Islamu,twórcą wielu książek.
Cytuj:
Chyba ponosisz moralną porażkę zwolenniku

Widzisz,potrafisz jeszcze zaskocyc zdrowym rozsadkiem i nie kończyć zdania.
Masz u mnie duuużego plusa ;)

Wt mar 19, 2013 0:57

Pozwól ze jeszcze raz sie odniosę do tego co napisał ojciec Moussali:
Cytuj:

Ahmad oznacza po arabsku 'najchwalebniejszy' i, ponieważ jest korzeniem słowa Muhammad (czyli Mahomet), muzułmanie dopatrują się w nim obietnicy złożonej przez Naszego Pana [Jezusa Syna Marii, Pokój z nim], gdy mówił o Paraklecie (J 14,16- 17): “Dam wam innego Pocieszyciela, aby pozostał z wami na zawsze”. Ponieważ, jak mówią, nie należy czytać Paraklet (parakletos z greckiego znaczy 'pocieszyciel'), ale periklutos, to znaczy 'posłany', 'chwalebny' czy ahmad. Miałaby to więc być zapowiedź Mahometa. Taka jest interpretacja, której, w dwa lata po Mahomecie, uległ Ibn Hicham. Taka interpretacja jest możliwa, gdyż w języku arabskim, jak zresztą we wszystkich językach semickich, nie pisze się samogłosek [i].

Z czym tutaj konkretnie masz problem Akbarze?

Wt mar 19, 2013 8:14

Hosi napisał(a):
akbar napisał(a):
Nawiązując do seksu z 9 latka to niezależnie od tego co kto kiedy ustalił to zdrowy rozsądek powinien brać górę i do tego się odnoszę.

Tzn:że Twój "zdrowy rozsądek" ma byc normą na postawie której mamy ustalac co jest dobre a co złe,tak?

Chyba lepszy zdrowy rozsądek niż bezkrytyczna akceptacja dowolnych norm kulturowych? Bo idąc tą drogą dojdziemy do wniosku, że dobry jest kanibalizm czy składanie ofiar z ludzi :evil:

Wt mar 19, 2013 9:59
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 178 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 12  Następna strona