Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Śr sie 06, 2025 12:54

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7459 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 146, 147, 148, 149, 150, 151, 152 ... 498  Następna strona
 Wzajemne uwagi - między użytkownikami 
Autor Wiadomość
Moderator

Post Re: Wzajemne uwagi - między użytkownikami.
Jajko napisał(a):
jeśli choć jeden dowie się dlaczego tak jest, to będzie to sukces.

Daj adres. Wyślemy Ci pomnik w proszku :D

~ Pink Floyd, "Hey you"

Pn gru 30, 2013 22:08

MARIEL napisał(a):
Jajko napisał(a):

Mariel:

Nie manipuluj, ja tak nigdzie nie twierdziłem!

Gzież bym śmiała :)

Jajko napisał(a):
Jezus absolutnie nie był pierwszym urodzonym z dziewicy, trzeba sobie dziś uświadomić, że cała historia o dziewiczym porodzie stworzona była znacznie później, jako potrzeba ochrony Jezusa przed skalaniem. A takowych gwiazd mamy na pęczki (lub jeszcze więcej)
Dziewiczy poród, bowiem dodawał glorii i splendoru, chwały takowej gwieździe. np;

1 Wielka bogini Egiptu Izis urodziła Horusa także jako dziewica, jej statuę z niemowlęciem na ręku obnoszono przez parę pokoleń w uroczystych procesjach.

Pogrubienia, powiększenia, podkreślenia naturalnie moje.

Mariel, MANIPULUJESZ! To nie są moje słowa. Przeczytaj mój wpis a potem przeproś!
Dasz radę?

Pn gru 30, 2013 22:18
Faktycznie to kopiuj wklejka, którą sobie wynalazłeś w sieci i przyszedłeś postraszyć nią katolików z Wiary.

Przepraszam.

Jajko napisał(a):
Ja się nie znam, ale znalazłem coś takiego. Nie zadałem sobie trudu by sprawdzić prawdziwość tego co wklejam. Zaraz poszperam, ale może ktoś jest mądrzejszy i potwierdzi to lub zaprzeczy zanim ja poświęcę na to czas.

Skorzystam jednak z okazji, bo uprzednio nie zostało to chyba wyartykułowane wyraźnie, żebyś jednak sprawdzał prawdziwość tego, co wklejasz, bo to jest tak jakbyś firmował dany tekst swoim imieniem.
Tym bardziej, że nie zaznaczyłeś tekstu kursywą, ani nie ująłeś w cudzysłów.
Miej także na uwadze, że czas wierzących jest równie cenny jak Twój i nie jest naszym obowiązkiem prostowanie wszystkich idiotyzmów, które wynajdziesz w sieci.

Wt gru 31, 2013 8:26
Cytuj:
Miej także na uwadze, że czas wierzących jest równie cenny jak Twój i nie jest naszym obowiązkiem prostowanie wszystkich idiotyzmów, które wynajdziesz w sieci.

@Mariel
dobrze powiedziane :brawo:

@Jajko

Ty sam pracujesz na to, zeby nie traktowac Cie powaznie.

Wt gru 31, 2013 9:08

Jajko napisał(a):
Jak widać wielu katolikom jest dokładnie wszystko jedno kiedy i dlaczego wtedy obchodzą święto narodzin wyznawanego przez nich bóstwa!

A może podasz jakiś powód, dla którego miałoby to dla nich być istotne?

Cytuj:
Ale jeśli choć jeden dowie się dlaczego tak jest, to będzie to sukces.

I na czym ten sukces będzie polegał? Co dzięki temu osiągniesz?

I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)

Wt gru 31, 2013 10:15

Mariel:
Cieszę się, że wreszcie doczytałaś to co JA NAPISAŁEM i przeprosiłaś małą, acz pogrubioną czcionką. Oskarżenia waliłaś wielkimi wołami.... No ale dobre i to.
A co do sprawdzania, to chyba m.in. po to jest forum by ZAPYTAĆ czy aby to nie są bzdury, co wszak uczyniłem w moim poście. Nie moja wina, że przeczytałaś to co chciałaś przeczytać.

J99:
Czy dla Ciebie nie jest istotne kiedy obchodzisz urodziny swoich krewnych albo swoje? Czy Ciebie nie jest istotne dlaczego są takie a nie inne zwyczaje, które kultywujesz i skąd się wzięły? Może Ciebie to nie obchodzi, ale wielu ludzi chciałoby wiedzieć DLACZEGO. I jeśli ktoś z takich ciekawych świata, zainteresowanych odpowiedzią dowie się Prawdy, to będzie to sukces. A to, że części to w ogóle nie obchodzi, że ich to nie interesuje to inna sprawa. Przykre, ale ignorantów jest wielu. ALe może przypadkiem przeczytają i zmienią zdanie. Ważne by głosić Prawdę.

Wt gru 31, 2013 12:18
Dodaj "Jajecznej" prawdy. To nie jest Prawda, to co ty glosisz.
O tym, ze bylo to tez swieto Mitry wie kazdy nastolatek, ktory uwaza na lekcjach religii. U mnie na religii o tym mowiono.
Rozumiem, ze urodzeni 20 kwietnia swietuja tak naprawde nie swoje urodziny, a Adolfa Hitlera, a 9. maja koniec II wojny swiatowej, a 7.listopada rocznice rewolucji pazdziernikowej? I zamiast skladac im zyczenia, nalezy im przypominac Prawdziwy wydzwiek tego dnia?

Ty tak naprawde udajesz, ze teksty z twojej klawiatury to NASZ problem. Wklejasz sobie dowolne klamstwa jako fakty i bezczelnie twierdzisz, ze to nasze zadanie te klamstwa wyjasniac.

Wt gru 31, 2013 12:27

Jakie "kłamstwo" w sprawie genezy świąt 25 grudnia wkleiłem???

Wt gru 31, 2013 12:35
Wkleiles klamstwo w sprawie sprzatania kosciola. Przyznasz sie?

W sprawie 25. grudnia twierdzisz, ze Prawda, to to, ze jest to tak naPrawde swieto (nieistniejacego, ale to tylko na marginesie) Mitry. I swietujacy Boze Narodzenie tego samego dnia
Jajko napisał(a):
nie ma pojęcia o prawdziwej genezie świąt bożonarodzeniowych,

Jezeli twoj krewny swietuje urodziny 20.kwietnia, to utozsamiasz go z Hitlerem? Nie potrafisz oddzielic osob od siebie, jezeli lacza je tylko daty urodzenia i uroczystosci przypadajacych tego samego dnia, bo rok ma tylko ograniczona liczbe dni i pewne fakty w roznych latach przypadaly akurat tego samego dnia?

Wt gru 31, 2013 12:51

Jeśli prawdą jest że Mariel dzwoniła do proboszcza z Bagna i jeśli prawdą jest, że powiedział że nie wie nic na temat tego ogłoszenia, to prawdopodobne jest, że to ogłoszenie jest fałszywką, ale pewności nie ma, bo to ogłoszenie może być np. z czasów kadencji poprzedniego proboszcza. Zresztą ja nigdzie nie twierdziłem, że to absolutna prawda jest. Użyłem wyrazu "chyba".

Co do 25 grudnia to wcale nie twierdzę, że jest to naprawdę święto Mitry. Twierdzę, że kiedyś w owym dniu świętowano narodziny Mitry (co do istnienia którego nie mamy żadnej wiedzy, tak na marginesie) i że święto owo zostało zastąpione przez urodziny kolejnego bóstwa w celu wyeliminowania kultu jego poprzednika. Sądzę też, że większość ludzi nie ma o tym pojęcia, więc poruszam tę kwestię na forum religijnym, aby zainteresowani tematyką mogli się dowiedzieć. Chyba to Ci nie przeszkadza, co?

Wt gru 31, 2013 13:29
Jajko, a jakie to ma obecnie znaczenie? Bo nawet dla ludzi, którzy mają taką wiedzę, nie zmienia ona niczego w znaczeniu świąt Bożego Narodzenia.

Wt gru 31, 2013 13:44

Skąd wiesz, że nie zmienia? Znasz opinie wszystkich ludzi?

Wt gru 31, 2013 13:46
Moderator

Skoro, Jajko, jesteś tak nieugiętym apostołem "prawdy" dlaczego nie założysz własnego forum, czy wręcz własnej korporacji medialnej, żeby te prawdę głosić, zamiast zanudzać nas tutaj stwierdzeniami, które dla nikogo nie są żadnym objawieniem?

Przypominasz mi chłopczyka w przedszkolu z jakiegoś filmu z Arnoldem Schwarzeneggerem. Chłopczyk ten czuł się w obowiązku informowac wszystkich, że chłopcy mają penisy a dziewczynki waginy.
Nie to jednak było najistotniejsze, ale wyraz twarzy wysłuchujących go dorosłych.

Wt gru 31, 2013 14:09
Zobacz profil WWW
@Jajko, tak to kazdy tchorzliwy klamca sie usprawiediwia. Przeciez “chyba“ napisalem. No i to moze jednak ten ksiadz klamie? Niech on udowodni, ze to nie ja sklamalem.
Tak twoje dzieci wychowujesz?

To ze ty masz luki w wyksztalceniu, nie oznacza, ze wiekszosc tez nie uwazala na lekcjach. Oznajmiasz nam swoje najnowsze odkrycia, ktore dla nas nie sa zadna nowoscia. A dla ciebie to sensacja.

Wt gru 31, 2013 14:22
Post Re: Wasze poglądy na różne religie
Cytuj:
Tym tekstem również pokazujesz, że nie znasz nauczania chrześcijańskiego na temat Boga.

Zna - ale Jajko uwielbia się droczyć, ot mickiewiczowskie golone - strzyżone.

Wt gru 31, 2013 14:38
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 7459 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 146, 147, 148, 149, 150, 151, 152 ... 498  Następna strona