Autor |
Wiadomość |
Jajko
Dołączył(a): Pn lut 23, 2009 22:34 Posty: 10131 Lokalizacja: Pierdzisłąwice
|
 Re: Wierzysz? Kim jesteś?
panMK napisał(a): No a ja jestem WIĘŻĄCYM KATOLIKIEM A kogo tak więzisz, okrutniku? 
_________________ Z zarozumialcami i debilami nie rozmawiam... no chyba że zrobię edukacyjny wyjątek
|
Pt sty 17, 2014 23:36 |
|
|
|
 |
panMK
|
 pomyłeczka WIERZĄCYM
_________________ JEZU UFAM TOBIE Święta Faustyna Kowalska
|
Pt sty 17, 2014 23:46 |
|
 |
lokis
|
Cytuj: i trzymając się kurczowo [choć to nie łatwe] DZIESIĘCIORGA PRZYKAZAŃ... 10 przykazan jest niezaprzeczalnie dobra wskazowka na uczciwe zycie. Wlasciwie siedem ostatnich. Trzy pierwsze nie moga pochodzic od niezmiennego Boga. Dal nam wolna wole, to i swoja ograniczyl, pysznic sie tylko Jego przeciwnik moze. 
|
So sty 18, 2014 17:27 |
|
|
|
 |
Jajko
|
Wystarczy jedno: nie rób drugiemu co jemu niemiłe. I wszyscy byliby zadowoleni.
_________________ Z zarozumialcami i debilami nie rozmawiam... no chyba że zrobię edukacyjny wyjątek
|
So sty 18, 2014 18:56 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Jajko napisał(a): Wystarczy jedno: nie rób drugiemu co jemu niemiłe. Ładne. Twoje autorskie jak rozumiem? 
|
So sty 18, 2014 19:05 |
|
|
|
 |
Johnny99
|
Skoro to takie proste, to czemu sam Jajko się do tego nie stosuje?
_________________ I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)
|
So sty 18, 2014 19:08 |
|
 |
Jajko
|
MARIEL napisał(a): Jajko napisał(a): Wystarczy jedno: nie rób drugiemu co jemu niemiłe. Ładne. Twoje autorskie jak rozumiem?  Tak mi się wydaje że moje. Wielokrotnie pisałem to na forum.
|
So sty 18, 2014 21:16 |
|
 |
Jajko
|
Johnny99 napisał(a): Skoro to takie proste, to czemu sam Jajko się do tego nie stosuje? Sam Jajko się do tego stosuje. Niestety czasami mu się nie udaje, bo trafia na przewrażliwionych cieniarzy ;(
|
So sty 18, 2014 21:18 |
|
 |
micchaleq
|
Witam serdecznie wszystkich,
Chciałbym się poszczycić moją opinią na temat religii kierując się oczywiście na doświadczeniach opartych o katolicyzm.
W piśmie świętym i każdy z was na pewno powie, że bóg jest miłosierny, a ja się tak zastanawiam jak można w ogóle w to wierzyć?
Skoro wielu z katolików twierdzi, że narodziny dziecka, udana operacja itd to zasługa boga i wielu z was uważa, że zabranie kogoś to nieba to też jego sprawka to jak ktokolwiek z was powie mi o morderstwach, brutalnie zabijanych dzieci, które nie mogły jeszcze popełnić grzechów ( co odpowiadają za rodziców ? )
Kolejną sprawą jest strach przed nim samym przysłowia " bój się boga" tak na prawdę nie są jedynie przysłowiami. Mówi się starszej osobie nie wierze a ona bój się boga co ty robisz jak możesz nie wierzyć... Dlatego chętnie ja zadaje pytanie dlaczego ty wierzysz? Bo się boisz ewentualnych konsekwencji, chcesz czy może po prostu rodzice cię tak nauczyli?
Ja już nie chciałbym nawet wspominać o instytucji kościoła i księży w Polsce bo to totalne dno a raczej wór nie znający dna ani wstydu.
Tak czy inaczej każdy kto wieży widzi jedynie to co chce widzieć a nie to co powinien!
Pomijam tu również kwestie cudów bo kto w nie wierzy powinien również wierzyć filmy fantasy jak hary potter czy władca pierścieni, przepraszam że tak drastycznie to opisuje, ale kwestie wyleczenia człowieka na pstryknięcie palcem są generalnie nie na miejscu a każde inne są biologicznie wyjaśnialne.
Osobiście uważam się już za ateistę, nie kradnę, niebawem kończę doktorat, staram się inwestować w ludzi ( być uprzejmym i pomocnym ) zatem uważam się za osobę lepszą od każdego katolika!
Ahh jeszcze jedno nie rozumiem jak szkoła może uczyć jednocześnie fizyki, historii oraz religii przecież te dziedziny ewidentnie się wykluczają. Dinozaury, wszechświat, E=MC2 i co najważniejsze biologia i dziewica która urodziła dziecko...
Ostatnio edytowano N sty 19, 2014 8:29 przez Anonymous, łącznie edytowano 1 raz
Usunięto reklamę w podpisie
|
So sty 18, 2014 23:20 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
@ micchaleq
Kończysz doktorat, a napisałeś "wierzy" przez "ż" (zresztą robienie błędów ortograficznych to nie jest Twój jedyny problem, jeśli chodzi o umiejętność pisania)?
|
N sty 19, 2014 5:30 |
|
 |
olijula
|
micchaleq jeśli uważasz się za lepszego od kogokolwiek tylko na podstawie tego, ze jest katolikiem to wcale nie jesteś. W tym momencie wydałeś opinię o samym sobie. Wybacz, ale nie ocenia się ludzi po okładce. Złota zasada 
|
N sty 19, 2014 9:44 |
|
 |
JedenPost
|
micchaleq napisał(a): Osobiście uważam się już za ateistę, nie kradnę, niebawem kończę doktorat (...) Napisz koniecznie, gdzie doktoraty rozdają przy takim poziomie rozumownia i komunikacji słownej, nie bądź sobek.
_________________ Lubię Starego czasem, to też sprawia że się wystrzegam otwartej z nim wojny Przecież to piękne, gdy Pan tak dostojny Tak z samym diabłem po ludzku rozmawia.
|
N sty 19, 2014 12:20 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
JedenPost napisał(a): micchaleq napisał(a): Osobiście uważam się już za ateistę, nie kradnę, niebawem kończę doktorat (...) Napisz koniecznie, gdzie doktoraty rozdają przy takim poziomie rozumownia i komunikacji słownej, nie bądź sobek. Tak micchaleq, nie da się ukryć, że się jedynie wygłupiłeś.
|
N sty 19, 2014 13:23 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
micchaleq napisał(a): Osobiście uważam się już za ateistę, nie kradnę, niebawem kończę doktorat, staram się inwestować w ludzi ( być uprzejmym i pomocnym ) zatem uważam się za osobę lepszą od każdego katolika! Twierdzisz, że taki naukowiec z Ciebie... To powiedz mi, jak się matematycznie udowadnia takie twierdzenie?  Sprawdzałeś wszystkich katolików świata, czy zachowana jest własność Lepszy? Czy może dowodziłeś indukcyjnie? I w ogóle jak zdefiniowałeś na własny użytek własność Lepszy?
|
N sty 19, 2014 15:42 |
|
 |
andej
|
micchaleq napisał(a): W piśmie świętym i każdy z was na pewno powie, że bóg jest miłosierny, a ja się tak zastanawiam jak można w ogóle w to wierzyć?
Dlaczego obrażasz ludzi wierzących piszą niezgodnie z gramatyką słowa, która stanowią najwyższą wartość dla innych ludzi? Wynika to z pogardy, nienawiści, totalnego braku tolerancji czy kultury? micchaleq napisał(a): Ja już nie chciałbym nawet wspominać o instytucji kościoła i księży w Polsce bo to totalne dno a raczej wór nie znający dna ani wstydu.
To nie wspominaj, skoro nie masz o tym pojęcia. Wydaje mi się, że wiedzę na ten temat czerpiesz z GW lub innych pism kierujących się nienawiścią do osób myślących inaczej. micchaleq napisał(a): W piśmie świętym i każdy z was na pewno powie, że bóg jest miłosierny, a ja się tak zastanawiam jak można w ogóle w to wierzyć?
Tak po prostu. Wystarczy dobra wola i miłość do bliźniego. micchaleq napisał(a): Kolejną sprawą jest strach przed nim samym przysłowia " bój się boga" tak na prawdę nie są jedynie przysłowiami.
Urwałeś się ze średniowiecza? Jak można bać się Boga, który jest kwintesencją Miłości? Chyba, że czujesz w glębi, że ranienie swoimi słowami innych ludzi jest złem. micchaleq napisał(a): Osobiście uważam się już za ateistę, nie kradnę, niebawem kończę doktorat, staram się inwestować w ludzi ( być uprzejmym i pomocnym ) zatem uważam się za osobę lepszą od każdego katolika!
Jesteś uprzejmym i pomocnym poniżają innych ludzi? To szlachetne gardzić drugim człowiekiem, dlatego, że jest wierzącym. A co do doktoratu, to zaskakuje mnie, że doktorant może nie potrafić pisać poprawnie po polsku. micchaleq napisał(a): Ahh jeszcze jedno nie rozumiem jak szkoła może uczyć jednocześnie fizyki, historii oraz religii przecież te dziedziny ewidentnie się wykluczają. Dinozaury, wszechświat, E=MC2 i co najważniejsze biologia i dziewica która urodziła dziecko... A wierzysz w istnienie rozumu? Chyba nie, skoro widzisz sprzeczność. Negować werbalnie można wszystko. Ale po co? Tylko by komuś dopiec? Po to aby komuś sprawić ból? Jest mi przykro. Pomodę się w Twojej intencji? Abyś przejrzał i zobaczył człowieka.
|
N sty 19, 2014 22:57 |
|
|
|