Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pn paź 06, 2025 6:30

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 8817 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 267, 268, 269, 270, 271, 272, 273 ... 588  Następna strona
 Grupa różańcowa - przydział tajemnic oraz zapisy 
Autor Wiadomość
Post Re: Grupa różańcowa - przydział tajemnic oraz zapisy
Wizjonerzy, którym dane było "zobaczyć" zaświaty, mówią o miejscach
http://www.potamtejstronie.pl/smierc/smierc1.html
Musicie wklepać stronę, bo nie przepuszcza pierwszego w adresie słowa "śmierć.

Cz sty 23, 2014 17:31

Ala, gdybym ja miała określić czy są niebo, czyściec piekło, prędzej użyłabym słowo "miejsce", niż "stan". To nawet na logikę biorąc bardziej pasuje. Jednak dziś modne w teologii stało się określenie "stan". Dlatego nie zgadzam się z tym - pisałam wyżej. Natomiast jakkolwiek by te rzeczywistości nazywać, nie są to nazwy adekwatne, bo zaczerpnięte ze świata fizycznego, a ten duchowy jest inny.

Cz sty 23, 2014 17:38
Kilkanaście lat temu miałam sen, który zmienił moje życie.
Śniłam, że znalazłam się - i tu nie wiem czyśćcu czy piekle.
Było to zdecydowanie miejsce - szare, ponure, emanujące niemal materialną niewyobrażalną rozpaczą i beznadzieją.
I ja przeżyłam ten nie do opisania w ludzkim języku stan beznadziei, rozpaczy, dramatu i widok nieprzebranych rzesz zrozpaczonych ludzi.
Usiłowałam uciec, inni też wokół usiłowali wydostać się z tego miejsca, ale jakaś siła wepchnęła i wpychała innych w to miejsce.
i moja rozpaczliwa myśl/konstatacja jestem potępiona.
Po tej myśli wyraźnie usłyszałam miły, ciepły głos: nie, póki żyjesz nigdy nie jest za późno.
Do dziś co do szczególiku pamiętam tamto niesamowite, nieziemskie przeżycie.

Cz sty 23, 2014 17:49

Magda

Cytuj:
Zenek (sonniger) napisałeś, że czyściec, niebo lub piekło to są "stany". Nie posądzam Cię o wymyślanie Twojej teologii, bynajmniej, ponieważ wiem, że tak się dziś naucza. Kiedyś z tego co wiem, mówiono o "miejscach", dziś "stanach". A ja uważam, i wnioskuje to na podstawie moich dociekać teologicznych, że ani "stan" ani "miejsce" w naszym ludzkim pojęciu, ponieważ rzeczywistość nieba, piekła czy czyścica przynależy do sfery duchowej, zupełnie innej niż ta, której my podlegamy (czasowi i przestrzeni). Dlaczego uważam, że określenie tych rzeczywistości "stanami", jest mylne?

Całkowicie sie z Toba zgadzam :) Dlatego napisałem najpierw "miejsca" a potem w nawiasie umieściłem "stany".....bo jak sama zauważyłas "tak się dziś naucza" :)

Jednak tez bardziej skłaniam sie do okreslenia "miejsce".

Cz sty 23, 2014 20:56

kto chce wiedzieć jak "tam" jest , niech przeczyta "90 minut w niebie" . 6 letni chłopiec opisuje spotkania z krewnymi , opisuje nawet ja wygląda Bóg . szczegóły ? - książka . a zresztą każdy i tak się dowie .

Cz sty 23, 2014 20:59
Witam. Potwierdzam swoją obecność. I jednocześnie mam pytanie ale nie związane z modlitwą. Jak zmienić swoją nazwę użytkownika z DjGuru na inną ? Bo ta już wydaje mi się dziwna i dziecinna :D Zresztą na wszystkich forach chcę mieć jedną ksywkę i jeden avatar.

Cz sty 23, 2014 21:08

Z tego co mi sie wydaje to musisz napisać do adminów, bo tutaj nie da się samemu zmienić :)

[color=#4000BF]Niech Bóg, który jest cały Miłością, będzie twoim niezmiennym mieszkaniem, twoją celką i twoim klasztorem wśród świata.
bł. Elżbieta od Trójcy Świętej [/color]

Cz sty 23, 2014 21:44

Dariusz-555 napisał(a):
kto chce wiedzieć jak "tam" jest , niech przeczyta "90 minut w niebie" . 6 letni chłopiec opisuje spotkania z krewnymi , opisuje nawet ja wygląda Bóg . szczegóły ? - książka . a zresztą każdy i tak się dowie .

Hmmmm, a jak ta wizja 6 letniego dzieciaka ma sie do słów:
"ani oko nie widziało, ani ucho nie słyszało, ani serce człowieka nie zdołało pojąć, jak wielkie rzeczy przygotował Bóg tym, którzy Go miłują." 1 Kor 2, 9
?

Pt sty 24, 2014 13:37

ano tak, że on był tylko w "przedpokoju" domu ojca czy jak kto woli "na furcie" ;-)

Pt sty 24, 2014 13:42

Święta Faustyna też była w Niebie i odniosła się dokładnie do tych słów. Szczegóły oczywiście w jej Dzienniczku :)

Pt sty 24, 2014 14:00
sonniger napisał(a):
Dariusz-555 napisał(a):

Hmmmm, a jak ta wizja 6 letniego dzieciaka ma sie do słów:
"ani oko nie widziało, ani ucho nie słyszało, ani serce człowieka nie zdołało pojąć, jak wielkie rzeczy przygotował Bóg tym, którzy Go miłują." 1 Kor 2, 9
?

Czasami Jezus duszom wybranym daje przedsmak tego jak tam może być. Jest to na pewno ułamek procenta rzeczywistości raju. W pełni dopiero poznamy niebiańską radość po śmierci. Ja rozumuje to tak że Jezus daje nam światełko w tunelu i nadzieję a w szczególności chce nas podbudować moralnie tymi przebłyskami życia po życiu. Bo jak już odczuwamy taką radość z nieba naszymi niedoskonałymi zmysłami tu na ziemi to co dopiero będzie się działo jak już tam zawitamy. Po prostu ekstaza :-D . Jezus wie co robi.

Pt sty 24, 2014 14:34

Potwierdzam :)
Moje intencje na luty:
O jedność Kościoła, łaski światło Ducha Świętego dla jego pasterzy oraz nowe powołania kapłańskie i zakonne.
O godne sprawowanie Eucharystii we wszystkich kościołach.
O łaskę uzdrowienia fizycznego i duchowego dla Elżbiety, Bronisławy, Armando, Benedykta, Marka, Danilo, Renato, Rafała, Doroty, Sławomira, Ireny. Dariusza, Jacka, Mariusza, Beaty.
O łaskę nawrócenia dla niewierzących z mojej rodziny i spośród znajomych.
Łaski dla Łukasza, Zbigniewa, Amelki, Magdy, wszystkich moich bliskich.
O stałą umowę o pracę dla mojego syna oraz pomyślne rozwiązanie problemów mieszkaniowych.
Dziękuje Bogu i Najświętszej Dziewicy za otrzymane łaski.

Pt sty 24, 2014 16:53

ciaooo,ancora un grazie a tutti coloro che si sono ricordati del mio compleanno.
confermo la mia presenza nel gruppo.
ecco le mie intenzioni per febbraio:
Per Alice e la sua mamma,che possano essere illuminate dallo Spirito Santo e possano operare un cammino di conversione.Alice,in particolare,deve abbandonare l'interesse per il reiki,yoga ed ogni disciplina legata all'occultismo.
Per Anna,Roberto,Antonio,Daria,perchè possano conoscere l'amore di Nostro Signore Gesù.
Per Maurizio,che non ricada più nel suo errore.
Per le intenzioni di Papa Francesco,perchè possa essere sempre di più una guida illuminata per la Chiesa.
Per la conversione di tutti i peccatori.
Per il nostro Gruppo Rosario,in particolare,per coloro che sono in crisi e stanno vivendo momenti difficili,perchè il Signore li sostenga e li aiuti.
un saluto a tutti quanti,con Dio

Pt sty 24, 2014 17:53

volevo rispondere a poszukujaca81,riguardo al fatto se anche i non battezzati,dopo la morte,vanno in paradiso,purgatorio o inferno.la loro sorte è uguale a tutti gli altri uomini,non è che ci vanno solamente i cristiani e il resto dell'umanità no,perchè Dio è di tutti,cristiani e non.in quanto,poi,al fatto che cosa siano quei luoghi,posso risponderti che sono luoghi reali,certamente non soggetti alle leggi del tempo,cioè,sono reali,ma non come li intendiamo noi,quindi,non semplici condizioni dell'anima

Pt sty 24, 2014 18:04

Julia , nie czytałaś książki "90 minut w Niebie" . Chłopiec widział Boga z bliska , to oznacza że nie był ( jak piszesz ) w "przedpokoju" tylko bezpośrednio na salonie Ojca Niebieskiego .

Patryku - siostra Faustyna nie była w Niebie za ziemskiego życia , to Niebo przychodziło do niej - patrz "Dzienniczek" .

Pt sty 24, 2014 19:50
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 8817 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 267, 268, 269, 270, 271, 272, 273 ... 588  Następna strona