RM i TV Trwam nie tylko pogłębia wiarę, ale i edukuje
Autor |
Wiadomość |
Anonim (konto usunięte)
|
 Re: RM i TV Trwam nie tylko pogłębia wiarę, ale i edukuje.
Padają w ogóle jakieś nazwiska (po tych modlitwach na antenie)? Z tego co pamiętam to dawniej raczej podawano tylko imiona, modliła się Maria z Opola i.t.p.
|
Wt wrz 02, 2014 9:35 |
|
|
|
 |
Johnny99
|
MARIEL napisał(a): Padają w ogóle jakieś nazwiska (po tych modlitwach na antenie)? Z tego co pamiętam to dawniej raczej podawano tylko imiona, modliła się Maria z Opola i.t.p. Nie. To zresztą stała konwencja w RM - lektorzy wiadomości np. też funkcjonują jedynie po imieniach.
_________________ I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)
|
Wt wrz 02, 2014 9:41 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Alus napisał(a): Nigdzie nie napisałam, że traktuję przedstawianie się modlących jako formę promowania siebie. MNIE OSOBIŚCIE taka forma zakłóca modlitwę. Podobnie jak na Mszy - zawsze siedzę/stoję w pierwszym/drugim szeregu przed ołtarzem. A po to, że rozmowy, wiercenie się, innych ludzi mnie rozprasza. Cytuj: A chodzisz do kościoła??
Najwyraźniej nie jest to twoja indywidualna sprawa, skoro w trakcie nie umiesz się powstrzymać z osądzaniem ludzkich serc. Oto klasyczne "rozmowa" w języku polskim, pomiędzy katolikami....MNIE OSOBIŚCIE PRZESZKADZA, na co konieczny zarzut NIE UMIESZ POWSTRZYMAĆ SIĘ OD OSĄDZANIA. i jeszcze już chyba jako satyra: Cytuj: Czytaj posty osób którym "odpowiadasz"  A czego nie doczytałem?. a
|
Wt wrz 02, 2014 10:14 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
MARIEL napisał(a): Padają w ogóle jakieś nazwiska (po tych modlitwach na antenie)? Z tego co pamiętam to dawniej raczej podawano tylko imiona, modliła się Maria z Opola i.t.p. Teraz jest tak jak dawniej. Za kilka minut będą odmawiane Tajemnice Światła. Odmawiam jak zwykle ze słuchaczami dzwoniącymi do radia, ale ja nigdy nie dzwonię, daję szansę innym.
|
Wt wrz 02, 2014 11:24 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Yarpen_Zirgin napisał(a): Nie. Nie wystarczy. To jest wylewanie dziecka z kąpielą. A może unikanie pozoru zła? Przecież wystarczyło by gdyby słuchaczka/słuchacz tylko poprowadził modlitwę i tyle. Bez laurek.
|
Wt wrz 02, 2014 16:43 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Kozioł napisał(a): Yarpen_Zirgin napisał(a): Nie. Nie wystarczy. To jest wylewanie dziecka z kąpielą. A może unikanie pozoru zła? Przecież wystarczyło by gdyby słuchaczka/słuchacz tylko poprowadził modlitwę i tyle. Bez laurek. Tak bardzo chcesz uniknąć nawet pozoru zła, że ciągle chcesz wylać dziecko z kąpielą. Tym bardziej, że opierasz się na opinii osoby trzeciej, bo chyba nie powiesz mi, że słuchałeś takich modlitw w RM?
|
Wt wrz 02, 2014 16:47 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Tą laurką ma być podanie swojego imienia po modlitwie? Przecież to tylko imię, co innego gdyby ta osoba przedstawiała się z imienia i nazwiska, wtedy byłaby jakaś większa możliwość identyfikacji przez znajomych i pani Zosia czy Krysia mogłaby jakoś urosnąć w ich oczach 
|
Wt wrz 02, 2014 16:58 |
|
 |
JedenPost
|
A czy ktoś może mógłby się odnieść do takiego incydentu, otóż: zdarzyło się, że gdy grałem sobie na gitarze i rejestrowałem co sobie gram nagle nastąpił w moim wzmacniaczu jakiś kolaps i w styczną częstotliwość wybiło mi nagle Radio Maryja, w dodatku mówili tam jakieś dziwne rzeczy, zresztą można nausznie sprawdzić co mi się wówczas nagrało, proszę, uprzedzam, że może być to niepokojące, zapraszam oczywiście do wysłuchania całej kompozycji niemniej nurtujące mnie meritum zaczyna się mniej więcej w pierwszych sekundach drugiej minuty: http://www38.zippyshare.com/v/9317120/file.html
_________________ Lubię Starego czasem, to też sprawia że się wystrzegam otwartej z nim wojny Przecież to piękne, gdy Pan tak dostojny Tak z samym diabłem po ludzku rozmawia.
|
Śr wrz 03, 2014 7:52 |
|
 |
Johnny99
|
A można tak w skrócie, co mówili? "Siła" sygnału RM to w ogóle leitmotiv dyskusji między radiowcami, te nadajniki na Uralu jednak robią swoje  Sam zresztą słucham RM głównie w samochodzie, bo moje stare radio zawsze po uruchomieniu przeskakuje na RM - mechanik wyjaśnił, że to dlatego, iż sygnał RM jest najsilniejszy  (da się to naprawić, ale nie mam takiej potrzeby). Ale nie przypuszczałem, że jest AŻ TAK silny 
_________________ I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)
|
Śr wrz 03, 2014 8:02 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Ja też "ciekawe" rozmowy usłyszałam w samochodzie. Kilka lat temu w powrotnej drodze z odpustu w Kalwarii Zebrzydowskiej - dzwoni pani z Krakowa, pozdrawia radio, słuchaczy, obecnego o. Rydzyka. I na koniec pada deklaracja - Ojcze my tak kochamy Jezusa, kochamy Maryję, a najbardziej kochamy ciebie, na co pada odpowiedź o. Rydzyka dziękuję siostro. Mąż, który w tym czasie był raczej zwolennikiem RM, bez słowa wyłączył radio.
|
Śr wrz 03, 2014 8:24 |
|
 |
Johnny99
|
Stare.
|
Śr wrz 03, 2014 8:26 |
|
 |
JedenPost
|
Johnny99 napisał(a): A można tak w skrócie, co mówili?
Że większość fajnej muzyki należy do Szatana, gry i układanki również.
_________________ Lubię Starego czasem, to też sprawia że się wystrzegam otwartej z nim wojny Przecież to piękne, gdy Pan tak dostojny Tak z samym diabłem po ludzku rozmawia.
|
Śr wrz 03, 2014 8:29 |
|
 |
Johnny99
|
|
Śr wrz 03, 2014 8:46 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Dzisiaj w Telewizji Trwam transmitowana była 9 Pielgrzymka RRM do Kalisza. Ponieważ na godz. 18.00 poszłam do mojego kościoła parafialnego, gdzie podczas uroczystej mszy świętej ministranci rozpoczynali rok duszpasterski; obejrzałam tylko początek wystąpienia prof. Chazana zaproszonego na 9 Pielgrzymkę RRM. Przyznam, że miałam trudny wybór, czy oglądać transmisję, czy udać się do kościoła, gdzie wśród ministrantów znajdował się mój wnuk. Całą transmisję uroczystości z Kalisza można obejrzeć na stronie RM: http://www.radiomaryja.pl/multimedia/ko ... o-kalisza/
|
Cz wrz 04, 2014 19:38 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Otworzyłem stronę, przeczytałem podpis, wprowadzenie i juz widzę KŁAMSTWO ! Chazan nie został zwolniony z funkcji dyrektora z powodu odmowy aborcji ale z powodu celowego wprowadzania w błąd i zlecania dalszych niepotrzebnych badań aby pozbawić kobiety wyboru. Krótko mówiąc mataczył aby kobiety nie mogły z prawnej aborcji skorzystać. I tyle na temat wiarygodności RM i TvTrwam 
|
Pt wrz 05, 2014 7:57 |
|
|
|