Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest N sie 03, 2025 14:02

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7459 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 218, 219, 220, 221, 222, 223, 224 ... 498  Następna strona
 Wzajemne uwagi - między użytkownikami 
Autor Wiadomość
Post Re: Koniec religii w szkołach?
Wiesz, ja patrzę na definicje, a nie na listy, bo kwestia tego, co ktoś uznaje za synonimy, jest subiektywna. Dlatego istotniejsze jest znaczenie wyrazu, a nie to, czy ktoś go wpisał jako synonim.

Pn gru 15, 2014 9:52

Jasne, istotniejsza jest Twoja definicja, a nie SJP PWN, bo oni tam siem nie znajom, buhahahaha.
Może napisz do nich, że siem mylom, a Ty wisz lepi???

Dzięki za tak radosny początek poniedziałku :D

Pn gru 15, 2014 9:56
Jajko napisał(a):
Jasne, istotniejsza jest Twoja definicja, a nie SJP PWN

Jaka "moja"? Ja patrzę na definicję tych słów podaną przez SJP PWN. Swoich nie tworzę. :)

Pn gru 15, 2014 9:58

Ale twierdzisz, PRZECIWNIE DO SJP PWN, że to nie są synonimy.
A może Ty nie znasz definicji synonimu i stąd te brednie? Co to jest synonim wg Ciebie?

Pn gru 15, 2014 10:06
Jajko napisał(a):
Ale twierdzisz, PRZECIWNIE DO SJP PWN, że to nie są synonimy.

Bo umieszczenie na liście synonimów jest już wyłącznie kwestią subiektywną. Ja zaś, jak pisałem, patrzę na znaczenie słów.

Pn gru 15, 2014 10:10

Aha, czyli znaczenie słów jest subiektywne. Nic dziwnego, że nie możemy się dogadać, skoro tak uważasz...
W takim razie, co to znaczy, pytam po raz trzeci, naciskać na kogoś? I co to jest synonim. Uparcie uciekasz od tych pytań. Za trudne?

Pn gru 15, 2014 10:22
Jajko napisał(a):
Aha, czyli znaczenie słów jest subiektywne.

Wybacz, ale jeżeli ja piszę "A", a Ty twierdzisz, że napisałem "B", to nasza rozmowa nie ma najmniejszego sensu.
EOT

Pn gru 15, 2014 10:23

I od tego właśnie są słowniki. One podają obowiązujące definicje "A" i "B". A Ty słownikom zaprzeczasz...
No a jak będzie z odpowiedziami na moje pytania? Za trudne?

Pn gru 15, 2014 10:28

Post Re: Wzajemne uwagi - między użytkownikami.
Wypowiedź nieciekawa, ale "powtórka z rozrywki", temat mieliśmy parę postów wyżej:

Tytuł: PiS - Populizm i Socjalizm

lokis napisał(a):
Cytuj:
Obawiam się, że dzień w którym ten osobnik zostanie premierem...

Nie ma obaw, ten czlowiek rzadzic juz nie bedzie. Co innego gdyby sie pokazala nowa twarz w PiS-ie. Preznego, bojowego i inteligentnego osobnika. Kiedy lagodne "Jaroslaw, Polske zbaw", zastapia bardziej wyraziste plakaty np. "Bert04, Polske zbaw do chol_ry!", wtedy obawy slusznymi. :D
Dlatego ostrzegajmy userow by nie zmieniali swiatopogladu "wyborców umiarkowanych", trzymali sie flegmatyzmu politycznego. :)

Jak widzę, ateistyczni guru lokisa, czyli Lenin i Stalin, żeby było jasne, coś mu powiedzieli o preferencjach politycznych berta04. Widocznie od swoich guru, Lenina i Stalina, dostał takie wytyczne.

PS: Czy już wspominałem, że guru lokisa to Lenin i Stalin?

...

(Koh 3:1nn)

Wt gru 16, 2014 9:53

Tobie sie wszystko nie podoba! Pisze o szpiegu z nadzieja (spelniona), ze porzuci wrazy nam portal - zle. Wyrazam zakamuflowane poparcie dla ubiegania sie o wysokie stanowisko - zle!
Teraz Pendolino sie czepiasz?!
Lenin i Stalin zbudowali dzisiejsza Polske!
Gdyby nie Stalin, nie byloby Bieruta i Rokossowskiego. Nie bylo Gomulki i Moczarow roznych, a Jaruzelski do konca lat na poligonie. Gdyby nie Jaruzelski i Solidarnosci by nie bylo. Gdyby nie Solidarnosc, wolnej Polski, madrych rzadow. Gdyby nie madry rzad, Pendolino pozostalo w marzeniach.
Staniesz do wyborow - nie staniesz? Twoja sprawa, ja i tak na ciebie bede glosowal! :)

Chcesz pozbyc sie uprzedzen? Po bokach portretu JPII powies portrety Stalina i Lenina (moga byc skromniejsze, powiedzmy 1mx1.5m). Staniesz sie prawdziwym katolikiem pozostawiajacym ocene jednostek Bogu. No i much z mieszkania sie pozbedziesz. W przeciwienstwie do ludzi istnieja zwierzeta wiedzace czym grozi brak respektu. :D

Wt gru 16, 2014 15:44

lokis napisał(a):
z nadzieja (spelniona), ze porzuci wrazy nam portal

Tak, rozgryzłeś mnie, misiu, to przez Twoje wpisy nie piszę już na "wrazym wam portalu". Psychomanipulacja stosowana w akcji, chapeau bas!

lokis napisał(a):
Teraz Pendolino sie czepiasz?!

Zakres Twoich skojarzeń mnie przerasta, to musi być coś z serii "A ma pan akwarium w domu?"

lokis napisał(a):
Lenin i Stalin zbudowali dzisiejsza Polske!

Tak jak Hitler. Autostrady budował...

lokis napisał(a):
Gdyby nie Stalin, nie byloby Bieruta i Rokossowskiego. Nie bylo Gomulki i Moczarow roznych, a Jaruzelski do konca lat na poligonie.

Co Ty ciągle to tego PRL-u wracasz?

Cytuj:
Gdyby nie Jaruzelski i Solidarnosci by nie bylo. Gdyby nie Solidarnosc, wolnej Polski, madrych rzadow.

Ja jakoś wolałbym historię bez Bieruta, Rokossowskiego, Gomułki i Moczarów różnych, bez Jaruzelskiego ORAZ Solidarności. Podczas gdy u nas palono komitety, na Zachodzie palono staniki. Kiedy u nas zniesiono stan wojenny, tam Zieloni wchodzili do parlamentów.

Dziwna sprawa, ale jakoś w krajach bez Stalina ORAZ bez Solidarności wcale nie było tak źle.

lokis napisał(a):
Gdyby nie Solidarnosc, wolnej Polski, madrych rzadow. Gdyby nie madry rzad, Pendolino pozostalo w marzeniach.

Pewnie, Polska kupuje z Włoch jakiś wysłużony pakiet kolejowy, normalnie szczyt marzeń. Pewnie Zdzichu, co to za chlebem wyemigrował do Italii i tam pracuje w Savigliano w fabryce Alstoma się ucieszy. Normalnie efekt motyla, Marksowi niech będą dzięki.

lokis napisał(a):
Chcesz pozbyc sie uprzedzen?

Ale jak mam to zrobić, kiedy Ty - i nie tylko - robicie wszystko, żeby mnie w nich utwierdzać?

lokis napisał(a):
Po bokach portretu JPII powies portrety Stalina i Lenina

Jam monoteista, nie będą sobie Twoich bożków wieszał.

PS: Czy wyżej napisałem "bożków"? Może być "bożyszczów", jak kto woli.

...

Wt gru 16, 2014 16:15

Cytuj:
"wrazym wam portalu"

Teraz, "nam"! Chyba, ze niedobity Wallenrod w bercie pokutuje.
Cytuj:
Zakres Twoich skojarzeń mnie przerasta,

Zamiast "Zywotow Swietych" nalezalo przepisy BHP czytac. "A gdyby tu staruszka przechodzila do domu starcow", to bys wlasna matke przejechal, bo tobie sie nie kojarzy!
Cytuj:
Tak jak Hitler. Autostrady budował...

Gdzie sie historii uczyl? VW "Garbus", loty Apollo, tez zaslugami Hitlera!
Cytuj:
Co Ty ciągle to tego PRL-u wracasz?

Bo tam moje lata szczeniece. Bo mlode pokolenie musi wiedziec, ze nie tylko Kaczynscy w niej egzystowali, ale i jednostki typu lokis, ludzie o sercach wielkosci Dzwonu Zygmunta! Byc moze, rozlepiales ulotki; "Ducha nie trac!". Ja natomiast, zdzieralem do krwi paznokcie, by watlymi paluszkami wyryc na scianie bloku "Ch... dup... i kamieni kupa, Polska zmieni sie dopiero za sto lat, bo ludzie glupcami."
Cytuj:
Ja jakoś wolałbym historię bez Bieruta,

Ja, bez roku 966. Zeby mozna zbudowac panstwo w ktorym nigdy kobietami nie poniewierano, a o jego prawach decydowali najmadrzejsi, "starszyzna". Nie ludzie siedzacy 1000 kilometrow dalej. Zgodzisz sie - wspolne fanaberie i glupie marzenia?
Cytuj:
Podczas gdy u nas palono komitety, na Zachodzie palono staniki.

A wiec przyznajesz! Komuna miala swoje plusy! Wskazala kazdemu rozsadnemu Polakowi istote wartosci! Bo co zawiera komitet, co staniki? Po takich bluznierczych wpisach, zastanawia mnie czy posiadasz w ogole poczucie piekna.
Cytuj:
Pewnie, Polska kupuje z Włoch jakiś wysłużony pakiet kolejowy,

Wlasnie o to chodzi! My jestesmy narodem nietuzinkowym, oczekujacym wyzwan. Po co rodzime pociagi przystosowane do warunkow? Pendolino! Przeciez na zachodzie sie zyje, choc w gumiakach z PGR!
Cytuj:
Jam monoteista, nie będą sobie Twoich bożków wieszał.

Myslalem, trzech w jednosci, bedzie po mysli. A tu"Trojpolowka" raczej. Prawa reka - ozime, lewa noga - jare, a mozg? :D

Wt gru 16, 2014 18:55
Post Re: O seksualizacji dzieci. Wydzielony z PO partią antykatol
bert04 napisał(a):
Ja w cholerę nie wiem, co miałbym popierać. Lub czemu się sprzeciwiać. Nikt dotychczas w tym temacie nie zdefiniował, czym ta seksualizacja jest.

Ale to kolejna plaga publicznych dyskusji, nie tylko internetowych. Walczymy z łokultyzmem, dżenderem, a dziś dla odmiany z seksualizacją w szkołach. Ci co są z nami, wiedzą, co to jest. A ci inni niech się sami dowiedzą.

Jesteś katolikiem ?? Chyba tak, ale pytam dla upewnienia.
Obecnie to raczej bronisz i popierasz seks edukację, więc nie zgrywaj ciemnego jak kierunek już obrałeś. Polecam posłuchać choćby ks. Oko, nie tylko on, bo seks edukację, edukację pedofilsko-sodomistyczo- genderowską potępia nie jeden kapłan i wielu ludzi wierzących. Jeżeli opowiadasz się jako katolik po stronie to powinieneś mieć tą wiedzę po której stronie się opowiadasz, nie tylko lewacko-ateistyczno-gejowską wersje, ale i wersje płynącą od kapłanów wiernych Bogu i ludzi wierzących.
Udajesz nie widomego (jako wierzący katolik), i nie widzisz tego jak za propagowaniem takiej seks edukacji stoją wrogowie Kościoła, stoi lewactwo, stoją gejowskie środowiska. Jest wyraźna linia podziału gdzie ludzie wierzący się sprzeciwiają tej seksualizacji dzieci, a ateiści, lewactwo i wrogowie Kościoła ją popierają i Ty niestety się do nich przylepiasz, Alus to mnie nie dziwi, ona zawsze idzie za antykatolickimi dziełami bo wspiera to Platforma.
Na razie tyle, zobaczę co napiszesz jako wierzący katolik (chyba) i napiszę coś więcej bo jest to prawdziwe dzieło szatana i jego sług, przeciwko samemu Bogu. Czy będziesz to bronił dalej, bo neutralny i obojętny wcale nie jesteś, wyraźnie opowiadasz się po stronie.

Wt gru 16, 2014 23:18

Post Re: O seksualizacji dzieci. Wydzielony z PO partią antykatol
quas napisał(a):
Jesteś katolikiem ?? Chyba tak, ale pytam dla upewnienia.

Alez gdzie, ja stoje tam, gdzie wtedy stalo ZOMO
Cytuj:
Obecnie to raczej bronisz i popierasz seks edukację, więc nie zgrywaj ciemnego jak kierunek już obrałeś. Polecam posłuchać choćby ks. Oko, nie tylko on,

Ja tam wolalem zawsze x Tischnera, x Twardowskiego czy nawet dawnego bp Pieronka. Z dodatkiem bp Zycinskiego.

Wiem, ze inni wola x Oko, x Posackiego czy nawet abpa Glodzia. Ich prawo, mamy duzy Kosciol w PL.

Cytuj:
bo seks edukację, edukację pedofilsko-sodomistyczo- genderowską potępia nie jeden kapłan i wielu ludzi wierzących.

Ja pedofilsko sodomistyczno nekrofilistyczno sadomasochistycznej edukacji mowie NIE.

Co do dzenderu, to sami ksieza nie wiedza, co to jest. Ale sa przeciw.

Cytuj:
Jeżeli opowiadasz się jako katolik po stronie to powinieneś mieć tą wiedzę po której stronie się opowiadasz, nie tylko lewacko-ateistyczno-gejowską wersje, ale i wersje płynącą od kapłanów wiernych Bogu i ludzi wierzących.

Quas zamieszczajacy na forum rozne paszkwile na temat obecnego papieza powinien sie troche powstrzymac w wyrokowaniu, kto jest tutaj prawdziwy. Bo jaka miara mierzycie, taka bedzie wam odmierzone.

Cytuj:
Udajesz nie widomego (jako wierzący katolik), i nie widzisz tego jak za propagowaniem takiej seks edukacji stoją wrogowie Kościoła, stoi lewactwo, stoją gejowskie środowiska. Jest wyraźna linia podziału gdzie ludzie wierzący się sprzeciwiają tej seksualizacji dzieci, a ateiści, lewactwo i wrogowie Kościoła ją popierają i Ty niestety się do nich przylepiasz,

Co my tu mamy: ad verecundiam, ad personam, ad numerum, ad baculum. I oczywiscie "zatrute zrodlo"

Szukalem jakiegos argumentu, ktory by nie byl sofizmatem - nie znalazlem.

Szukalem odpowiedzi na jakis moj argument - tez nie.

Cytuj:
Alus to mnie nie dziwi, ona zawsze idzie za antykatolickimi dziełami bo wspiera to Platforma.

Jaaasne, Alus stoi tez tam, gdzie wtedy stalo ZOMO.

Cytuj:
Na razie tyle, zobaczę co napiszesz jako wierzący katolik (chyba) i napiszę coś więcej bo jest to prawdziwe dzieło szatana i jego sług, przeciwko samemu Bogu. Czy będziesz to bronił dalej, bo neutralny i obojętny wcale nie jesteś, wyraźnie opowiadasz się po stronie.

Ale napisz cos, prosiemy.

Wiem, ze teraz juz nie bedzie z Twojej strony nic w temacie, zamiast tego zaczna sie Twoje wtyobrazenia na temat mojej osoby. Pisze tak nie po to, zeby Ciebie odwiesc, ale zebys wiedzial, jak malo oryginalna jest taka zagrywka.

...

Śr gru 17, 2014 1:48
Yarpen_Zirgin napisał(a):

Ups... Przepraszam. Właśnie dostałem uprawnienia moderatora i niechcący zmieniłem ten post zamiast odpowiedzieć bo kliknąłem "edytuj" zamiast "cytuj". Przepraszam raz jeszcze. YZ

@Yarpen_Zirgin: gratulacje i mocnych nerwow zycze! :-D

Śr gru 17, 2014 22:01
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 7459 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 218, 219, 220, 221, 222, 223, 224 ... 498  Następna strona