Jaki jest Prezydent Komorowski?
Autor |
Wiadomość |
andej
|
 Re: Jaki jest Prezydent Komorowski?
Kael napisał(a): Rodzice studenta wyjezdzali na truskawki do Francji albo zbior owocow w Grecji. A potem dorobili sie i dzieciom niczego nie odmawiali. No i teraz jak dziecko ma byc samodzielne, to nie umie zyc oszczednie i konieczniosc odmawiania sobie "podstawowych" przedmiotow jest ... wina panstwa. Wzruszyłem się. Ciekną mi łzy nad losem młodzieży. Nie dlatego, że zarabiają po 2000. (W pierwszej pracy z Gomułki miałem 1250.) Tylko dlatego, że durnie, zamiast znaleźć dobrą pracę, kupić za kredyt mieszkanie, to tylko biadolą. Głupki, zamiast zapisać się do partii, wejść w układy, samolubnie myślą, że państwo powinno ułatwić młodym start. Gdyby chcieli tak zrobić, to dawno by wyjechali zostawiając wolne etaty dla poszukujących pracy. Albo emeryci, zamiast narzekać na niskie dochody powinni kupić tabletki wczesnoutanazyjne i poprawić budżet państwa, a tym samym także partii.
|
Cz maja 14, 2015 9:30 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
andej napisał(a): Kael napisał(a): Rodzice studenta wyjezdzali na truskawki do Francji albo zbior owocow w Grecji. A potem dorobili sie i dzieciom niczego nie odmawiali. No i teraz jak dziecko ma byc samodzielne, to nie umie zyc oszczednie i konieczniosc odmawiania sobie "podstawowych" przedmiotow jest ... wina panstwa. Wzruszyłem się. Ciekną mi łzy nad losem młodzieży. Nie dlatego, że zarabiają po 2000. (W pierwszej pracy z Gomułki miałem 1250.) Tylko dlatego, że durnie, zamiast znaleźć dobrą pracę, kupić za kredyt mieszkanie, to tylko biadolą. Głupki, zamiast zapisać się do partii, wejść w układy, samolubnie myślą, że państwo powinno ułatwić młodym start. Gdyby chcieli tak zrobić, to dawno by wyjechali zostawiając wolne etaty dla poszukujących pracy. Albo emeryci, zamiast narzekać na niskie dochody powinni kupić tabletki wczesnoutanazyjne i poprawić budżet państwa, a tym samym także partii. Czasami na niedorzeczność trzeba reagować sarkazmem, lub ironią.
|
Cz maja 14, 2015 9:39 |
|
 |
zepp
|
Kael napisał(a): Rodzice studenta wyjezdzali na truskawki do Francji albo zbior owocow w Grecji. A potem dorobili sie i dzieciom niczego nie odmawiali. No i teraz jak dziecko ma byc samodzielne, to nie umie zyc oszczednie i konieczniosc odmawiania sobie "podstawowych" przedmiotow jest ... wina panstwa. To nasze wieczne narzekactwo... Znam w najbliższym otoczeniu, wiele osób, rok-dwa po studiach, zarabiających trochę ponad te 2000, pewnie, ze za to nie kupią mieszkania na kredyt, ale jeśli są małżeństwem, i oboje po tyle zarabiają , to jak najbardziej. Bez wyjeżdżania za granicę.
_________________ Jeśli można na coś poradzić, po cóż rozpaczać, Jeśli nie można, na cóż ronić łzy ...
|
Cz maja 14, 2015 9:54 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
No prosze: zjadliwosc babc i dziadkow i realizm zeppa, ktorego wieku nie znam.
Babcie i dziadkowie by wnukom nieba chcieli przychylic ... za cudze pieniadze. Widac socjalizm jest nieuleczalny.
Ja jestem pokolenie rodzicow. Moje kilkunastoletnie dzieci (w tych wstretnych poganskich Niemcach) nie wyrzekaja na rzad , kraj i rodzicow ale dorabiaja do kieszonkowego, jezeli chca miec wiecej niz na lody. Tak ucza sie szacunku do pracy i pieniedzy.
Ja TEZ nie mialabym za co kupic sobie mieszkania po studiach. Moja siostrzenica krotko po studiach, po latach mieszkania w kilkoro w jednym mieszkaniu, ma prace i wlasnie sobie kupuje. W Polsce. Ale pracowala dorywczo juz na studiach, znalazla pierwsza prace przed ich ukonczeniem i nigdy nie wyrzekala, ze ma tak zle.
|
Cz maja 14, 2015 12:02 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
andej napisał(a): Kael napisał(a): Rodzice studenta wyjezdzali na truskawki do Francji albo zbior owocow w Grecji. A potem dorobili sie i dzieciom niczego nie odmawiali. No i teraz jak dziecko ma byc samodzielne, to nie umie zyc oszczednie i konieczniosc odmawiania sobie "podstawowych" przedmiotow jest ... wina panstwa. Wzruszyłem się. Ciekną mi łzy nad losem młodzieży. Nie dlatego, że zarabiają po 2000. (W pierwszej pracy z Gomułki miałem 1250.) Tylko dlatego, że durnie, zamiast znaleźć dobrą pracę, kupić za kredyt mieszkanie, to tylko biadolą. Głupki, zamiast zapisać się do partii, wejść w układy, samolubnie myślą, że państwo powinno ułatwić młodym start. Gdyby chcieli tak zrobić, to dawno by wyjechali zostawiając wolne etaty dla poszukujących pracy. Albo emeryci, zamiast narzekać na niskie dochody powinni kupić tabletki wczesnoutanazyjne i poprawić budżet państwa, a tym samym także partii. Bujdy.... nie daleko szukać, wystarczy na naszym forum chłopaka, który posiadając trójkę dzieci, niepracująca żonę, zarabia 2 ty zł brutto - na pewno nie jest z dochodów uszczęśliwiony, ale nigdy nie napisał słowa skargi, rozczulania sie nad własnym losem 
|
Cz maja 14, 2015 13:58 |
|
|
|
 |
pilaster
|
Johnny99 napisał(a): nie udzielać odpowiedzi, z których będzie się śmiał cały kraj, w rodzaju "niech zmieni pracę" albo "co ja na to poradzę".. A co jest śmiesznego w tych odpowiedziach?
_________________ Brothers, what we do in life, echoes in eternity
Jest inaczej - Blog człowieka leniwego
|
Cz maja 14, 2015 14:20 |
|
 |
andej
|
pilaster napisał(a): ... A co jest śmiesznego w tych odpowiedziach? Żeby zrozumieć, trzeba mieć finezyjne poczucie humoru BK.
|
Cz maja 14, 2015 14:26 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Komorowski to jeden wielki obciach, nie pomoże już mu nawet to, że dzisiaj w Łodzi mówił bez kartki, aż dziw bierze, pod koniec swojej prezydentury nauczył się mówić bez kartki i bez suflera.
|
Cz maja 14, 2015 16:00 |
|
 |
Awa
|
 To jest dobre Sufler w pracy
|
Cz maja 14, 2015 19:52 |
|
 |
Apad
|
dobry suchar Awa 
_________________ Ein Reich, ein Volk, ein Ticket
|
Cz maja 14, 2015 20:13 |
|
 |
andej
|
BK jest bardzo inspirujący. Jak przegra, to dwrzi kabaretów stoją przed nim otworem. Brawo. To mi się podoba.
|
Cz maja 14, 2015 20:31 |
|
 |
zepp
|
Kael napisał(a): ... realizm zeppa, ktorego wieku nie znam.
No cóż, do emerytury jeszcze ładnych parę lat, ale też zbyt dobrze pamiętam czasy niesławnej komuny, by nie docenić tego co mamy , a co inni z taką ochotą wdeptują w ziemię. 
_________________ Jeśli można na coś poradzić, po cóż rozpaczać, Jeśli nie można, na cóż ronić łzy ...
|
Pt maja 15, 2015 6:10 |
|
 |
Johnny99
|
pilaster napisał(a): A co jest śmiesznego w tych odpowiedziach? Proszę zapytać kraj.
_________________ I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)
|
Pt maja 15, 2015 6:22 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
pilaster napisał(a): Johnny99 napisał(a): nie udzielać odpowiedzi, z których będzie się śmiał cały kraj, w rodzaju "niech zmieni pracę" albo "co ja na to poradzę".. A co jest śmiesznego w tych odpowiedziach? Ja też tu nie widzę nic śmiesznego. Smieszny byłby populizm typu "zmienimy to", "będzie praca dla każdego" , "to skandaliczne".
|
Pt maja 15, 2015 6:28 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Awa napisał(a):  To jest dobre Sufler w pracy Idź pocałuj żonę Cytuj: Proszę zapytać kraj. Kraj???....a może świat? "Ktoś puka do drzwi. Jasiek pyta: - kto tam? - Ja, wpuść mnie mówi Adam. - nie mogę miejsca wystarczy tylko dla mnie. Znów pukanie - kto tam? pyta Jaś. - to ty odpowiada Adam. - wchodź zaprasza Jasiek. Polskim Jaśkom wydaje sie, że stanowią cały kraj, wpuszczą innych, gdy ci przyznają im rację we wszystkim. Cytuj: Ja też tu nie widzę nic śmiesznego. Smieszny byłby populizm typu "zmienimy to", "będzie praca dla każdego" , "to skandaliczne". Nie śmieszne jest za to "idź pocałuj żonę", lub pouczające kandydata pielęgniarki w Krakowie .....bo nasze.....zatem niewiedza przyszłego ministra w kancelarii Dudu p. Szczerskiego ile aktualnie wynosu najniższa płaca w Polsce też nie jest nieśmieszna.....jedynie żałosna...
|
Pt maja 15, 2015 6:43 |
|
|
|