Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pt sie 29, 2025 11:03

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 2722 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 ... 182  Następna strona
 Uchodzcy, Kosciół, imigranci, zagrożenia 
Autor Wiadomość

Post Re: Uchodzcy a Kosciół
Kael napisał(a):
Ale zaproszenie Merkel zwiększyło ryzyko niebezpiecznej podróży, gdy tysiące udało się w podróż. Można było uniknąć wędrówki ludów, mówiąc za Orbanem "nie przyjeżdżajcie"
[/quote]
Cytuj:
Merkel skierowala te slowa glownie do Syryjczykow, ktorzy juz w Europie byli. Zrozumiano ja jak chciano.

To spowodowało kolejną, ogromną falę imigrantów

Kael napisał(a):
Ilu zginelo na Morze Srodziemnym? Chyba cos ci sie w liczbach pomieszalo? Moze sprawdz swoje zrodla.
Podobnie z tym zabitymi chrzescijanami. Mozesz podac link do tej liczby : 100 tysiecy zabitych rocznie?

Informacje że rocznie ginie 100 tys chrześcijan była tydzień temu w Gościu Niedzielnym.
http://gosc.pl/doc/1574629.Co-roku-100- ... e-za-wiare

Natomiast tu link do źródła ilu zginęło na morzu śródziemnym w roku 2015
http://www.tvn24.pl/wiadomosci-ze-swiat ... 72836.html

Pn wrz 28, 2015 11:12

Kael napisał(a):
Bo oczywiscie politycy nie maja prawa do zadnych bledow...

Polityk jest omylny, jak każdy człowiek, ale musi brać odpowiedzialność za swoje błędy, jak każdy człowiek.

Cytuj:
Merkel nie jest maszyna, ale ma w stosunku do swoich kolegow po fachu znaczaca przewage: potrafi szybko przyznac sie do bledu i go skorygowac.

Aha, i jak go skorygowała?

Cytuj:
Wielu innych (mezczyzn) bedzie latami szlo w zaparte i szukalo tysiecy winnych, zeby tylko sie nie przyznac do pomylki.

A kobiet nie? Dlaczego? Kobiety są jakoś lepsze od mężczyzn?

I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)

Pn wrz 28, 2015 11:13
Kobiety (takze w polityce) ogolnie interesuje cel, a nie gierki, kto jest wazniejszy. Dlatego w pracy zawodowej przegrywaja czesto z kolegami, ktorzy zajmuja sie autopromocja u szefow i nie zauwazaja wlasnych potkniec. Mezczyzni bardzo ladnie potrafia isc w zaparte, chyba ze ich sie postawi pod sciana.

Merkel wlasnie koryguje polityke Niemiec i Europy. Mozna to zauwazyc.

W kazdym razie dla mnie jest ciagle szokujace, jak bezwladne sa wszystkie kraje europejskie w podejmowaniu decyzji i jak czekaja do ostatniego momentu na to co zrobia Niemcy. A potem moga sie na Niemcach wyzywac. Za wlasny brak odpowiedzialnosci.

Pn wrz 28, 2015 11:21

Kael napisał(a):
Kobiety (takze w polityce) ogolnie interesuje cel, a nie gierki, kto jest wazniejszy. Dlatego w pracy zawodowej przegrywaja czesto z kolegami, ktorzy zajmuja sie autopromocja u szefow i nie zauwazaja wlasnych potkniec.

Ciekawe, mi się zawsze wydawało, że jest odwrotnie. Z własnego doświadczenia wiem np. że z kobietą ciężko się dogadać, gdy koncentruje się na celu, a nie np. na tym, kto jest za co odpowiedzialny. Podobnie ze stosunkiem do powstającego problemu - gdy pojawia się problem, pierwszą myślą mężczyzny jest: "jak go rozwiązać?", a pierwszą myślą kobiety: "kto jest temu winien?". I to właśnie dlatego przegrywają z kolegami, bo koledzy rozwiązują problemy, podczas gdy kobiety kłócą się o to, kto jest winny. Ale może to tylko ja.

Cytuj:
Merkel wlasnie koryguje polityke Niemiec i Europy.

A kto ją ustanowił kanclerzem Europy?

Cytuj:
W kazdym razie dla mnie jest ciagle szokujace, jak bezwladne sa wszystkie kraje europejskie w podejmowaniu decyzji i jak czekaja do ostatniego momentu na to co zrobia Niemcy.

Nic takiego nie ma miejsca.

I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)

Pn wrz 28, 2015 11:26
No coz: ja pracuje glownie z mezczyznami i moje obserwacje s wlssnie odwrotne. Poza tym mezczyzni z definicji nie sluchaja kobiet, nswet jak aja one rownorzedne kwalifikacje.

Oczywiscie, ze tak (niestety) wyglada polityka europejska. Przyklad? Krxzys w Grecji czy teraz z uchodzcami. Juz dawno Europa mogla odciazyc Wlochy i Grecje inaczej rozdzielajac uchodzcow, tudziez po prostu dostrzec masowosc problemu i probowac zwazac przyczyny. Cos slyszales o takich akcjach europejskich w odtatnich latach? To podaj linki.

Pn wrz 28, 2015 11:34

Kael napisał(a):
Poza tym mezczyzni z definicji nie sluchaja kobiet, nswet jak aja one rownorzedne kwalifikacje.

Niczego takiego nie zauważyłem. Ale jeżeli mężczyźni w pracy nie chcą ciebie słuchać, to szczerze współczuję.

Cytuj:
Cos slyszales o takich akcjach europejskich w odtatnich latach?

Oczywiście, przecież słynny Dublin II miał służyć właśnie "odciążeniu".

Pn wrz 28, 2015 11:45
Mnie sluchaja :-D Nauczyli sie.

Chyba chodzi ci o Dublin III i to zmodyfikowany? Wlasnie Dublin II Grecji i Wloch nie odciazal. I dopoki Niemcy nie zostaly, mimo Dublina, zalane uchodzcami, nic sie w polityce europejskiej nie zmienialo. Dla mnie to dowod na kompletna nieporadnosc (prawie) wszystkich europejskich krajow, ktore nie potrafia sie bez przywodztwa (akurat Niemiec), zebrac do konkretnych dzialan.

Pn wrz 28, 2015 13:14

Kael napisał(a):
Chyba chodzi ci o Dublin III i to zmodyfikowany? Wlasnie Dublin II Grecji i Wloch nie odciazal. I dopoki Niemcy nie zostaly, mimo Dublina, zalane uchodzcami, nic sie w polityce europejskiej nie zmienialo. Dla mnie to dowod na kompletna nieporadnosc (prawie) wszystkich europejskich krajow, ktore nie potrafia sie bez przywodztwa (akurat Niemiec), zebrac do konkretnych dzialan.

Zebrano się do konkretnych działań właśnie ze względu na ów bezprecedensowy zalew i to często wbrew stanowisku Niemiec. Fakt zaś, że wszyscy zaczęli oczekiwać jakiegoś rozwiązania właśnie ze strony Niemiec wynika przede wszystkim z tego, że Niemcy (a ściślej pani kanclerz) w dużej mierze odpowiadają za obecną sytuację

Pn wrz 28, 2015 13:27
Pani kanclerz odpowiada za obecna sytuacje od sierpnia tego roku? Chyba przespales co sie dzialo w Europie do sierpnia...
No, ale to typiwe: cala Europa spi, ale jak pani Merkel cos powie, to wszyscy zachwyceni, bo znalezli winnego wlasnych zaniedban!

Pn wrz 28, 2015 13:37
akacja napisał(a):
Kael napisał(a):
Ilu zginelo na Morze Srodziemnym? Chyba cos ci sie w liczbach pomieszalo? Moze sprawdz swoje zrodla.
Podobnie z tym zabitymi chrzescijanami. Mozesz podac link do tej liczby : 100 tysiecy zabitych rocznie?

Informacje że rocznie ginie 100 tys chrześcijan była tydzień temu w Gościu Niedzielnym.
http://gosc.pl/doc/1574629.Co-roku-100- ... e-za-wiare

Natomiast tu link do źródła ilu zginęło na morzu śródziemnym w roku 2015
http://www.tvn24.pl/wiadomosci-ze-swiat ... 72836.html

http://de.radiovaticana.va/storico/2013 ... ted-759082

Tu jest mowa o 100 tys w 2012 i 80 tys w 2013. A wiesz, gdzie jest najgorzej? W Korei Pln. Jak chcesz im tam pomoc?

A tu
http://www.domradio.de/bildergalerie/ch ... -jahr-2014
Mozesz sie dowiedziec, ze z Mosulu w Iraku uciekli wszyscy chrzescijanie, a z Syrii 40%. I, jak uwazasz, ktory kraj przyjmie ich z otwartymi ramionami? Jordania? Turcja? Moze Arabia Saudyjska? A moze Liban ma obowiazek przyjmowac ich bez ograniczen?

Owszem, szacuje sie, ze w 2013 zginelo ok 3500 ludzi
http://www.dw.com/de/bis-zu-700-tote-bo ... a-18392149

Ale na tym wlasnie polega problem Europy: jezeli widzi martwych ludzi na wlasnej plazy, to reaguje. Jesli zabija sie chrzescijan poza jej granicami, reaguje jak i Polacy: nie tam sami ze soba walcza i nas zostawia w spokoju!

Pn wrz 28, 2015 14:04

Cytuj:
Ale na tym wlasnie polega problem Europy: jezeli widzi martwych ludzi na wlasnej plazy, to reaguje. Jesli zabija sie chrzescijan poza jej granicami, reaguje jak i Polacy: nie tam sami ze soba walcza i nas zostawia w spokoju!

Kościół już od dawna apelował, przedstawiał statystyki w kwestii prześladowań chrześcijan. Od lat działa tam organizacja "Pomoc Kościołowi w Potrzebie" pomagająca cierpiącym na prześladowania chrześcijanom.
Miriam Shaded z Fundacji Estera ściągnęła do Polski niespełna 200 chrześcijan i ona również jest zdania, że to oni są tą prześladowaną mniejszością, do nich skierowana powinna zostać pomoc, a nie żeby do chrześcijan którzy uciekli przed Państwem Islamskim ściągać islamistów, którzy ich prześladują.
http://www.pch24.pl/do-europy-przybywaj ... 269,i.html

Niestety, ale lewacy z UE nie reagowali cały czas na dramatyczne wieści o prześladowanych chrześcijanach, którzy masowo byli zabijani, a teraz chcą finansować islamskich imigrantów wprowadzając nam piekło w Europie.

Pn wrz 28, 2015 14:58
Uwazasz, ze zadnych chrzescijan wsrod uchodzcow nie ma?
A gdzie oni sa?

Pn wrz 28, 2015 15:53
To jest dobre pytanie gdzie są chrześcijanie wśród tych ludzi, a jeśli są to są to tylko jednostki. Nawet prezes fundacji Estera przyznaje że chrześcijanie pozostali tam, na miejscu walk, a tutaj przybywają muzułmanie na podbój Europy, to jej słowa, zresztą mówi nawet na nich - islamiści.

Kael, w Syrii jest tylko około 10% chrześcijan, są zazwyczaj zbyt biedni aby dostać się do Europy więc zostają na miejscu. Tym bardziej że wśród przybywających tutaj ludzi jest wielu fałszywych Syryjczyków a samych Syryjczyków jest tylko około 14-20%. Czyli potencjalnych chrześcijan można chyba na palcach liczyć.

Pn wrz 28, 2015 18:35
A policzyles ich?

Cos w temacie samotnych mlodych mezczyzn z dzisiejszych wiadomosci niemieckich. Pewien ojciec rodziny opowiedzial, ze przyjechal sam, bo zone w ciazy zostawil z dwojka dzieci ze wzgledu na niebezpieczna podroz. Jako uznany azylant mialby szanse na mozolne, ale legalne i bezpieczne sprowadzenie rodziny. Trwa to bardzo dlugo ze wzgledu na przeciazone ambasady i brak papierow zagubionych podczas ucieczki, ale byloby mozliwe.
Niestety, dwa tygodnie temu zona zginela od wybuchu bomby, a dzieci zostaly ranne i nie ma z nimi kontaktu.

Kogo widzicie? Islamiste? Odpowiedzialnego ojca rodziny? Nieodpowiedzialnego ojca rodziny? Nieszczesliwego czlowieka? Siebie samych na wypadek wojny rozgrywanej nad glowami waszej rodziny?

Pn wrz 28, 2015 19:01
Moderator

Chrześcijanie znajdują się pośród uchodźców.
Mało kto wie jednak, jak są traktowani przez muzułmanów.
http://wpolityce.pl/swiat/266791-szokujace-die-welt-w-niemieckich-obozach-dla-uchodzcow-muzulmanie-przesladuja-chrzescijan-bija-nas-pluja-nam-w-twarz-groza-smiercia-traktuja-nas-jak-zwierzeta

@Kael
Może to jednak nieprawda?

Może nie będą nas, chrześcijan w Polsce, za kilka lat tak samo traktowali?

Pn wrz 28, 2015 19:58
Zobacz profil WWW
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 2722 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 ... 182  Następna strona