Autor |
Wiadomość |
andej
|
 Re: Idziemy na wybory
Alus napisał(a): Powalająco wiarygodne źródła podajesz  ....czyżby J. Kaczyński w oparciu o nie usunął Biereckiego z PiS  Właśnie. Powinie dać mu jedynkę na jakiejś liście. Ale nie bierze przykładu z Platformy. I chyba ten Bierecki juz siedzi w więzieniu razem z synem jednego z naszych prezydentów za udział w wyprowadzaniu kasy ze SKOK Wołomin.
|
Pn paź 12, 2015 12:07 |
|
|
|
 |
mikkel
|
andej napisał(a): I chyba ten Bierecki juz siedzi w więzieniu razem z synem jednego z naszych prezydentów za udział w wyprowadzaniu kasy ze SKOK Wołomin.
Bierecki robił wszystko legalnie. Korzystał ze swoistego parasola ochronnego zagwarantowanego mu przez duet Kaczyński -Duda. Pod tym parasolem mógł nawet wywozić kapitał za granicę, czyli robić coś co PiS tak bardzo potępia u wszystkich innych podmiotów gospodarczych.
|
Pn paź 12, 2015 12:21 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
25 października idźmy na wybory i wybierajmy ludzi sumienia, kierujących się przesłaniem BÓG HONOR OJCZYZNA.
|
Pn paź 12, 2015 12:29 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
andej napisał(a): Alus napisał(a): Powalająco wiarygodne źródła podajesz  ....czyżby J. Kaczyński w oparciu o nie usunął Biereckiego z PiS  Właśnie. Powinie dać mu jedynkę na jakiejś liście. Ale nie bierze przykładu z Platformy. I chyba ten Bierecki juz siedzi w więzieniu razem z synem jednego z naszych prezydentów za udział w wyprowadzaniu kasy ze SKOK Wołomin. Konkretnie - którego prezydenta??
|
Pn paź 12, 2015 12:34 |
|
 |
niewiarek
|
To co boli mnie najbardziej, to doprowadzenie do emigracji dwóch milionów młodych ludzi. Wykształconych tutaj, za polskie pieniądze. Już słychać skargi przedsiębiorców. Nie ma murarzy, budowlańców, pielęgniarek. Są. Ale w Wielkiej Brytanii, Niemczech, Holandii i jeszcze iluś krajach. Tam naprawiają zlewy, opiekują się chorymi, remontują mieszkania. Tam rodzą dzieci, posyłają je do przedszkola, szkoły. Tam płacą podatki z nostalgią wspominając o dzieciństwie w Polsce. Jedna z moich koleżanek mówi wrócę tutaj na starość, kupię sobie domek gdzieś na wsi. Tęsknię. Tam znalazła męża, urodziła dziecko, zarządza całym piętrem w jednym ze szpitali. W Polsce była jedynie barmanką w nocnym lokalu, bez szans na jakąś karierę zawodową. Polska. Do lekarza specjalisty zapisy będą za dwa miesiące na drugie półrocze przyszłego roku. Jest szansa, aby kilka razy mieć powód by zdechnąć w tym czasie. Dentysta? Za dwa miesiące. Już ząb sam wypadnie. Kardiolog? Neurolog? Strach mówić o terminach wizyty. Długo by tak wyliczać. Czy jacyś politycy postarali się o to by Ci młodzi, pełni energii ludzie chcieli zostać tutaj? Jedyne, o co starają się to zapewnienie sobie tego, aby był wygodny fotel, gdzie można pierdzieć i rzucić od czasu do czasu parę chwytliwych hasełek. Zawsze na tą wędkę ktoś się złapie. Np. gita. Jeszcze stanie się agitatorem krzycząc: Cytuj: 25 października idźmy na wybory i wybierajmy ludzi sumienia, kierujących się przesłaniem BÓG HONOR OJCZYZNA.
Nie raz czkawką odbije Ci się to hasło. Kto naiwny, nabierze się.
|
Wt paź 13, 2015 0:48 |
|
|
|
 |
niewiarek
|
Może ten automat do cenzury robi mi przysługę? Cytuj: Jedyne, o co starają się to zapewnienie sobie tego, aby był wygodny fotel, gdzie można (censored) i rzucić od czasu do czasu parę chwytliwych hasełek. Każdemu z nas przytrafia się co dziennie wielokrotnie p i e r d z i e ćTo rozstrzelenie słowa po to, aby oszukać jakiś tam cenzurujący automat. Oczywiście prawdziwym księżniczkom to się nie przytrafia. Wierzący też nie powinni znać tego słowa. W miejsce wyciętego przez automat słowa każdy może wpisać swoje słowo. Może jescze bardziej dosadne.
|
Wt paź 13, 2015 1:15 |
|
 |
proteom
|
Premiera książki "Pozamiatane" Piotra Goćka. https://www.youtube.com/watch?v=tBAkUtIQXvw Wspaniale demaskuje bezideowość i skorumpowanie PO. Polecam tym, którzy chcą głosować na PO. Mam nadzieję, że na naszym forum tacy ludzie to margines. Prawdę mówiąc, tylko osoby bezkrytyczne, niezbyt racjonalne i słuchające, oglądające i czytające propagandę platformerską w mediach mainstreamowych, mogą popierać cyniczne i bezideowe PO, pozostawiające Polskę koszmarnie zadłużoną. Za to wszyscy zapłacimy, i to niedługo.
|
Wt paź 13, 2015 7:45 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Napisałam notkę:"WSTYD MI! W moim mieście prawdopodobnie wygra Platforma", ale jest promyk nadziei, że może nie będzie tak źle, są ku temu przesłanki, że być może nie będę musiała się wstydzić za mieszkańców mojego miasta ponieważ większość pokaże czerwoną kartkę skompromitowanej Platformie.
|
Wt paź 13, 2015 8:09 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
[*] gita napisał(a): Napisałam notkę:"WSTYD MI! W moim mieście prawdopodobnie wygra Platforma", ale jest promyk nadziei, że może nie będzie tak źle, są ku temu przesłanki, że być może nie będę musiała się wstydzić za mieszkańców mojego miasta ponieważ większość pokaże czerwoną kartkę skompromitowanej Platformie. Czy ty nigdy nie zdołasz pojąc czym jest wolność??? KU WOLNOŚCI STWORZYŁ NAS CHRYSTUS (Ga 5,1) ...krótkie, przeczytaj parę razy, zapamiętasz. Cytuj: tacy ludzie to margines Nie żałuj sobie - margines, menel, kanalia, zdrajcy, bezmózgowcy ....jeszcze wiele możesz dopisać.....oczywiście pod ikonką "Jezu ufam Tobie".
|
Wt paź 13, 2015 8:15 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Alus napisał(a): gita napisał(a): Napisałam notkę:"WSTYD MI! W moim mieście prawdopodobnie wygra Platforma", ale jest promyk nadziei, że może nie będzie tak źle, są ku temu przesłanki, że być może nie będę musiała się wstydzić za mieszkańców mojego miasta ponieważ większość pokaże czerwoną kartkę skompromitowanej Platformie. Czy ty nigdy nie zdołasz pojąc czym jest wolność??? KU WOLNOŚCI STWORZYŁ NAS CHRYSTUS (Ga 5,1) ...krótkie, przeczytaj parę razy, zapamiętasz. A czy Ty znasz to powiedzenie, jak ulał pasujące do Ciebie:Nie ucz księdza pacierza!
|
Wt paź 13, 2015 8:20 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
gita napisał(a): Alus napisał(a): gita napisał(a): Napisałam notkę:"WSTYD MI! W moim mieście prawdopodobnie wygra Platforma", ale jest promyk nadziei, że może nie będzie tak źle, są ku temu przesłanki, że być może nie będę musiała się wstydzić za mieszkańców mojego miasta ponieważ większość pokaże czerwoną kartkę skompromitowanej Platformie. Czy ty nigdy nie zdołasz pojąc czym jest wolność??? KU WOLNOŚCI STWORZYŁ NAS CHRYSTUS (Ga 5,1) ...krótkie, przeczytaj parę razy, zapamiętasz. A czy Ty znasz to powiedzenie, jak ulał pasujące do Ciebie:Nie ucz księdza pacierza! A ty wiesz, że pycha niszczy pyszałka?.....potrafisz wyjaśnić zatem czym według ciebie jest wolność.
|
Wt paź 13, 2015 8:22 |
|
 |
andej
|
gita napisał(a): 25 października idźmy na wybory i wybierajmy ludzi sumienia, kierujących się przesłaniem BÓG HONOR OJCZYZNA. Trochę mi głupio, że to piszę. Ale, wybacz, nie wierzą w szlachetność żadnej partii. Zwłaszcza dużej partii. Nie wierzę, aby żadne władzy i kasy osoby nie starały się wspinać po szczeblach każdej dużej partii. Najlepszym przykładem są ludzie, którzy zmieniają partie (i poglądy) jak rękawiczki. Czyż mało takich opuściło PiS, aby później z zapałem pluć na opuszczona partię i byłych towarzyszy? Nie oczekuję też od polityków górnolotnych haseł. Wolę pragmatyczna pracę. Walkę o dobro wspólne. I oczekuję, że nie będą się wysługiwali innym krajom. Chciałbym, aby już nigdy nasi politycy najwyższego szczebla nie chodzili na smyczy Merkel ani inne osobistości. Apeluję o głosowanie na PiS głównie dlatego, że jest to pragmatyczne. Chcę aby skończyło się okradanie Polski, wasalstwo wobec silniejszych i zwalczanie nauki Kościoła. Rozumiem, że posłowie PO głosowali za in vitro, bo tak chce Bruksela i Berlin, i dlatego, że są z tego duże pieniądze. Ale mi się to nie podoba, że spośród wszystkich jedynie 10 nie głosowało za. Nie mam pewności, że rządy PiS będą świetlane. Ale daję im kredyt zaufania. I nie chcę, aby kontynuowana była rabunkowa gospodarka na prywatnym folwarku, jaki sobie z Polski zrobiła obecna władza.
|
Wt paź 13, 2015 8:26 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
A czy Ty wiesz, gdzie, kiedy i co pisze się wielką literą?
Wiem co to jest wolność, podam konkretny przykład; Ty będziesz głosować na skompromitowaną Platformę, która przez osiem lat zrobiła wiele złego w naszej Ojczyźnie, a ja będę głosowała na partię, która będzie chciała naprawić to co popsuła Platforma.
|
Wt paź 13, 2015 8:31 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
gita napisał(a): A czy Ty wiesz, gdzie, kiedy i co pisze się wielką literą?
Wiem co to jest wolność, podam konkretny przykład; Ty będziesz głosować na skompromitowaną Platformę, która przez osiem lat zrobiła wiele złego w naszej Ojczyźnie, a ja będę głosowała na partię, która będzie chciała naprawić to co popsuła Platforma. Twoja ocena poszczególnych partii zupełnie nie przekłada sie na moje ocenę. Adekwatnie jak moja ocena PiS. A wolność dana nam od Boga, pozwala nam wybierać wedle własnych osobistych postrzegań. Jeśli ktoś nie potrafi tego uszanować, to tylko jego osobisty problem, a ukazuje tym sposobem niezrozumienie istoty chrześcijaństwa.
|
Wt paź 13, 2015 8:51 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Alus napisał(a): gita napisał(a): A czy Ty wiesz, gdzie, kiedy i co pisze się wielką literą?
Wiem co to jest wolność, podam konkretny przykład; Ty będziesz głosować na skompromitowaną Platformę, która przez osiem lat zrobiła wiele złego w naszej Ojczyźnie, a ja będę głosowała na partię, która będzie chciała naprawić to co popsuła Platforma. Twoja ocena poszczególnych partii zupełnie nie przekłada sie na moje ocenę. Adekwatnie jak moja ocena PiS. A wolność dana nam od Boga, pozwala nam wybierać wedle własnych osobistych postrzegań. Jeśli ktoś nie potrafi tego uszanować, to tylko jego osobisty problem, a ukazuje tym sposobem niezrozumienie istoty chrześcijaństwa. Jeśli się powołujesz na Boga, to pamiętaj, że jest 10 Przykazań Boskich, a piątym przykazaniem:NIE ZABIJAJ! Mądremu dość!!!
|
Wt paź 13, 2015 9:36 |
|
|
|