In-vitro - czy wtedy Bóg nadal jest dawcą życia?
Autor |
Wiadomość |
Anonim (konto usunięte)
|
 Re: In-vitro - czy wtedy Bóg nadal jest dawcą życia?
Najpierw ty sie odczep ode mnie. Zaprzestan obelg i insynuacji pod moim adresem i zacznij pisac rzeczoeo w temacie watkow.
|
N sty 11, 2015 21:22 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Kael napisał(a): Najpierw ty sie odczep ode mnie. Zaprzestan obelg i insynuacji pod moim adresem i zacznij pisac rzeczoeo w temacie watkow. Proszę bardzo  . Nie będę już do Ciebie pisał, Ciebie cytował, komentował, a nawet nie będę się udzielał w Twoich tematach. Już dawno to proponowałem. Rozumiem że Ciebie stać na to samo i nie jesteś już uzależniona od pisania do mnie. Jeżeli nie stać Cię na to samo, to nasze rozmowy będą wynikiem tego że to Ty masz potrzebę pisania do mnie, cytowania i udzielania się w moich tematach, bronienia Platformy i jej dzieł. Skoro nie ma porozumienia od dawna nawet w jednym zdaniu, nasze rozmowy to konflikty i oskarżenia, to będzie to najlepszym rozwiązaniem. Dobrze będzie jak nie będziemy do siebie wcale pisać, a po czasie jak oboje uznamy że można spróbować to wrócimy do pisania do siebie. Więc nie piszmy do siebie, nie cytujemy, nie komentujmy, i nie udzielajmy się w tematach - ja nie piszę w Twoich tematach, a Ty w moich.
|
N sty 11, 2015 22:20 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: Jeżeli już mówisz o jakimś hołdzie dla antychrysta to zdecydowanie bliżej temu jest Tobie bo to Ty wspierasz dzieło antychrysta jakim jest invitro narzucane na narody jak fala wraz z innymi bezbożnym prawami antychrysta, czemu służysz przed ujawnieniem się antychrysta. Ja zdecydowanie potępiam dzieło antychrysta jakim jest invitro, Ty to wspierasz przeciwko Bogu. Więc hołd przypisz sobie.
Wyraźnie porównałem bezbożne invitro do gwałtu. Gwałt pochodzi od szatana, ale nawet z gwałtu za którym stoi szatan rodzą się dzieci. Jeżeli udajesz że nie umiesz tego rozgraniczyć i wybielasz gwałt bo rodzą się z niego dzieci których stworzycielem jest Bóg, to zwodzisz ludzi i głosisz herezje przeciwko Bogu. Czyli wiesz, że dawcą poczętego życia dziecka jest Bóg, ale co do dzieci z in vitro już nie potrafisz wydusić, że dawcą ich życia jest Bóg. A kto wedle ciebie jest źródłem Twoich obelg, pomówień, nienawiści  ?.....Bogu one zdecydowanie nie służą.... Dla uzupełnienia - Kościół nie grozi gwałcicielom ekskomuniką. Cytuj: Propozycja jest wciąż aktualna do Ciebie i Alus, nie pisz do mnie wcale, nie cytuj, nie komentuj i nie udzielaj się w moich tematach, i ja zrobię tak samo. Będzie mi miło, bo ja nie muszę pisać z Tobą wcale. Przyjmujesz czy to Ty musisz do mnie pisać, oskarżać i bronić Platformy  Skoro tak Ci się nie podoba pisanie do mnie i to że ktoś krytykuje wspieranie praw szatana jak invitro i inne. Z wytrzymasz???...kogo ci przyjdzie opluwać....forum zmienisz w bloog 
|
Pn sty 12, 2015 9:12 |
|
|
|
 |
Grigori
|
 Re: Polska mesjaszem narodów?
Whispernight napisał(a): Bez chrztu. Wtedy idzie wprost w ogień piekielny. Oto logika waszego Kościoła. Chyba taka jest twoja logika, logika naszego koscioła akurat mowi cos innego http://ekai.pl/wydarzenia/x12320/watyka ... -do-nieba/
|
Wt sty 13, 2015 20:40 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
 Re: Polska mesjaszem narodów?
Akurat Whispetnight to świetnie wie, bo wielokroć w rozmowach był to wyjaśniane, więc wielokrotne powracanie do bzdur działa jak znanym dowcipie o 70 staruszce spowiadającej się do utraty dziewictwa ....bo to takie miłe wspomnienie 
|
Śr sty 14, 2015 9:21 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
 Przegląd prasy i Aktualności
Invitro to nie leczenie bezpłodności a produkcja dzieci pod pragnienie rodziców. Jak chcą to proszę bardzo ale nie ma zgody na kontrowersyjne metody gdy brakuje pieniędzy na dializy czy dla szpitali onkologicznych. Invitro jest rownież podejrzane moralnie. Ale nie ruszam tego tematu bo to oczywiście sprawa wyznawanych wartości. Dla kogoś nie będącego chrześcijaninem argument o zamrożonym życiu nie jest argumentem. Kiedyś w Gościu Niedzielnym czytałem o badaniach nad dziećmi i zachorowalnoscia na rożne choroby dzieci poczętych naturalnie a sztucznie. Wychodziło ze prędzej czy pózniej będziemy dopłacać do leczenia dzieci urodzonych ze sztucznego zapłodnienia. Nie jestem medykiem wiec nie mam możliwości oceny tego co podali. Ale pamiętając sprawę Chazana i tej aborcji której nie chciał zrobić a było to dziecko z invitro to raczej skłaniam się wierzyć w to co napisali.
|
So kwi 15, 2017 16:18 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
 Re: Przegląd prasy i Aktualności
Coroner napisał(a): W takim razie ty rozpocząłeś ten nie na temat. Ja tylko uściśliłem ze nie masz racji. Najwidoczniej brakuje pamięci co wymyślali ludzie Tuska. A temat jest o tym co w prasie wiec moim zdaniem wszystko mieści się w tym temacie. Poboczne wątki powstające w oparciu o główny temat są jak najbardziej na temat. Niesamowici ci ludzie Tuska  .....wymyślili homoseksualizm, gender, in vitro..... Cytuj: Invitro to nie leczenie bezpłodności a produkcja dzieci pod pragnienie rodziców. Jak chcą to proszę bardzo ale nie ma zgody na kontrowersyjne metody gdy brakuje pieniędzy na dializy czy dla szpitali onkologicznych. Invitro jest rownież podejrzane moralnie. Ale nie ruszam tego tematu bo to oczywiście sprawa wyznawanych wartości. Dla kogoś nie będącego chrześcijaninem argument o zamrożonym życiu nie jest argumentem. Kiedyś w Gościu Niedzielnym czytałem o badaniach nad dziećmi i zachorowalnoscia na rożne choroby dzieci poczętych naturalnie a sztucznie. Wychodziło ze prędzej czy pózniej będziemy dopłacać do leczenia dzieci urodzonych ze sztucznego zapłodnienia. Nie jestem medykiem wiec nie mam możliwości oceny tego co podali. Ale pamiętając sprawę Chazana i tej aborcji której nie chciał zrobić a było to dziecko z invitro to raczej skłaniam się wierzyć w to co napisali. Będziemy dopłacać - wniosek: lepiej aby sie nie urodziły.....a te chore, kalekie, poczęte drogą naturalną na które aktualnie dopłacamy, też lepiej aby sie nie narodziły???
|
So kwi 15, 2017 17:55 |
|
 |
Andy72
|
Alus napisał(a): Będziemy dopłacać - wniosek: lepiej aby sie nie urodziły.....a te chore, kalekie, poczęte drogą naturalną na które aktualnie dopłacamy, też lepiej aby sie nie narodziły??? In vitro to zbrodnia przeciw naturze. Każdy człowiek ma prawo być poczęty naturalnie a nie w sposób sztuczny! Na przykład mając troje rodziców. In vitro jest wynikiem chcicy posiadania dzieci. Zamiast przyjąć krzyż niepłodności albo nawet zaadoptować (przez co nie ma żadnego problemu) chcą manipulować poczęciem. Niedługo będą klonować.
_________________ Co do mnie, nie daj Boże, bym się miał chlubić z czego innego, jak tylko z Krzyża Pana naszego Jezusa Chrystusa.Gal 6:14
|
So kwi 15, 2017 18:42 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Odnośnie invitro to warto żeby katolicy uznali zdanie Kościoła na ten temat. Dzieci które urodziły się kalekie to obejmujemy opieka. Pytanie dlaczego mamy produkować dzieci tylko z widzimisie rodziców finansując to z budżetu skoro w tym budżecie brakuje środków dla osób chorych? Co jest ważniejsze pomoc chorym czy produkcja dzieci z większym prawdopodobieństwem wad genetycznych tylko po to żeby zaspokoić ambicje rodziców. Nie mylić invitro z leczeniem bezpłodności. Pary posiadające dzieci z invitro nadal są bezpłodne. Leczenie bezpłodności to naprotechnologia. Ona leczy bezpłodność. Invitro to biznes. Biznes moralnie podejrzany. Dla katolika nie ma możliwości akceptacji tej metody. Kościół dość dokładnie wypowiedział się na ten temat.
|
So kwi 15, 2017 19:13 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Coroner napisał(a): Odnośnie invitro to warto żeby katolicy uznali zdanie Kościoła na ten temat. Dzieci które urodziły się kalekie to obejmujemy opieka. Pytanie dlaczego mamy produkować dzieci tylko z widzimisie rodziców finansując to z budżetu skoro w tym budżecie brakuje środków dla osób chorych? Co jest ważniejsze pomoc chorym czy produkcja dzieci z większym prawdopodobieństwem wad genetycznych tylko po to żeby zaspokoić ambicje rodziców. Nie mylić invitro z leczeniem bezpłodności. Pary posiadające dzieci z invitro nadal są bezpłodne. Leczenie bezpłodności to naprotechnologia. Ona leczy bezpłodność. Invitro to biznes. Biznes moralnie podejrzany. Dla katolika nie ma możliwości akceptacji tej metody. Kościół dość dokładnie wypowiedział się na ten temat. Tym, którzy sami sobie finansują metodę in vitro, nie kierują sie nauka KK, też profilaktycznie zakażesz, aby uniknąć kosztów utrzymywania kalekich i chorych dzieci urodzonych z in vitro. Naprotechnologia to nie metoda leczenia niepłodności, ale diagnostyka przyczyn niepłodności.
|
So kwi 15, 2017 19:29 |
|
 |
Andy72
|
Po prostu trzeba zakazać in vitro
_________________ Co do mnie, nie daj Boże, bym się miał chlubić z czego innego, jak tylko z Krzyża Pana naszego Jezusa Chrystusa.Gal 6:14
|
So kwi 15, 2017 19:36 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Andy72 napisał(a): Po prostu trzeba zakazać in vitro Protestantom, prawosławnym, muzułmanom, wyznawcom judaizmu, buddystom, ateistom mieszkającym w RP też zakazać?
|
So kwi 15, 2017 19:47 |
|
 |
Andy72
|
Tak samo jak buddystom i ateistom zakazuje się aborcji, zabójstw czy kradzieży
|
So kwi 15, 2017 19:49 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Andy72 napisał(a): Tak samo jak buddystom i ateistom zakazuje się aborcji, zabójstw czy kradzieży Z podobnym efektem - w latach PRL bez zakazu aborcji rocznie rodziło się od 650 do 730 tys dzieci, w wolnej Polsce z zakazem aborcji, radość gdy urodzi się 380 tys dzieci  .....o kradzieży szkoda mówić, zwłaszcza gdy np zakonnik okrada własny klasztor na 11 milionów zł 
|
So kwi 15, 2017 19:58 |
|
 |
Andy72
|
I dlatego in-vitro, aby było wincyj?
|
So kwi 15, 2017 20:02 |
|
|
|