|
|
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 2 ] |
|
Autor |
Wiadomość |
Karo la
|
 SeX
Witam wszystkich. Chcialam poruszyc dosc kontrowersyjny temat- kontrowersyjny poniewaz czytajac wasze forum odnioslam wrazenie ,ze jestescie dosc wierzacymi ludzmi broniac "przepisow katolickich". Zanim przeczytacie mojego posta chcialam podkreslic ,ze jestem katoliczka.
Zastanawia mnie to jak to jest..Ksieza dosc odsesyjnie podchodza do tematu "SEKSU". Teraz nieco mnie to irytuje. Ksieza chca zniesc celibat- chca miec zony. Jak sie domyslam rowniez dla seksu. Mam chlopaka od prawie 5 lat. Zaczelismy sypac ze soba. Ksiadz przy spowiedzi mnie zbluzgal. Ale dlaczego? CZy nie uwazacie,ze to jest troszke dziwne? Seks przedmalzenski jest grzechem. Zgadzam sie, jesli kobieta/mezczyzna uprawia go bez milosci, dla pozadania, zdobycia, zaliczenia.. Jesli uprawia sie seks z pelna premedytacja... A nie z milosci,spontaniczne.. CZuc bylo milosc.. Hmm, przeciez seks (kochanie sie fizyczne) jest generalnie elementem milosc.. Jakis ksiadz sobie wymyslil ,ze seks jest grzechem i tak ma byc, Czy Pan Jezus powiedzial "Nie uprawiajcie seksu"? PAn Bog widzi ,ze kocham sie ze swoim chlopakiem z milosci,ze go kocham i chce z nim byc,, Czy musze juz jutro brac slub,zeby normalnie egzystowac? Chcialam poznac wasza opinie. Jednak prawdziwa-nie taka, ktora ma wynikac z chrzescijanskiego zalozenia/obowiazku.
|
N kwi 08, 2007 12:16 |
|
|
|
 |
zielona_mrowka
|
Witaj, na naszym forum wielokrotnie poruszaliśmy już ten temat. Tak więc zachęcam do kontynuowania w wątkach już istniejących.
> obszernie i bardzo dużo o seksie przedmałżeńskim > viewtopic.php?t=11309 > o tym co można czego nie przed ślubem tu > viewtopic.php?t=2566 > o dylematach czekania albo i nie... wszak tak naprawdę o seksie przedmałżeńskim > viewtopic.php?t=6149 > może też warto poczytać tych "którym się udało wytrzymać" i dowiedzieć się dlaczego warto > viewtopic.php?t=6164 i wiele, wiele innych w dziale o rodzinie > viewforum.php?f=26 To tyle jeśli chodzi o pracę moderatora. 
Ja natomiast zastanawiam się czy rzeczywiście dojrzałaś do takiego kroku (mówię o rozpoczęciu współżycia). Martwi mnie Twój styl mówienia o stosunku: sam tytuł "SeX", mówisz o "zbluzganiu" w ogóle co to za słowo? powtarzania obiegowych opinie, że księża chcą znieść celibat i to w dodatku dla seksu (brak seksu to najmniejszy problem ) albo o wymysłach księży. Ale to już pozostawiam do Twojej refleksji tylko, bo tego wątku nie ma co powielać w kolejnym temacie.
Pozdrawiam.
_________________ Nie nam, Panie, nie nam, lecz Twemu imieniu daj chwałę za łaskę i wierność Twoją...
Użytkownik rzadko obecny na forum.
|
N kwi 08, 2007 12:40 |
|
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 2 ] |
|
|