| Autor |
Wiadomość |
|
bla
|
Witam
A dla mnie papież jest przeciwnikiem Nauki Mojego Boga Jezusa Chrystusa
Pozdrawiam
_________________ bla
|
| Wt kwi 03, 2007 13:58 |
|
|
|
 |
|
filippiarz
|
bla napisał(a): A dla mnie papież jest przeciwnikiem Nauki Mojego Boga Jezusa Chrystusa
Ale mam nadzieję, że jako chrześcijanin szanujesz i miłujesz owego przeciwnika
Dla mnie papież jest jedną z twarzy jakie widuję w telewizji i prasie. Osobiście go nie znam, więc nie mogę sie o nim wypowiedzieć.
Jedyna rzecz jaka mnie ciekawi i jest z nim związana, to czy da radę, przed swoją śmiercią, ustalić coś konkretnego w sprawie podnoszonej od kilku lat kwestii dzieci zmarłych bez chrztu.
To tyle.
Pozdrawiam.
_________________ "Diabolus enim et alii daemones a Deo quidem natura creati sunt boni, sed ipsi per se facti sunt mali"
 "Inter faeces et urinam nascimur".
|
| Wt kwi 03, 2007 15:32 |
|
 |
|
bla
|
Ale mam nadzieję, że jako chrześcijanin szanujesz i miłujesz owego przeciwnika
Napisz mi kolego co ty rozumiesz pod pojęciem szanowania i miłowania owego przeciwnika.To ja Tobie zadam pytanie: Jakie poszanowanie mieli i mają do dziś dzień papieże , do nauki Mojego Boga Jezusa Chrystusa, skoro wprowadzili sobie swoje nauki, świętych, obrzędy, i inne niezgodne z nauczaniem Pana Jezusa nauki. Wytłumacz mi więc o jakim poszanowaniu ty mówisz? Napisz mi
_________________ bla
|
| Wt kwi 03, 2007 19:29 |
|
|
|
 |
|
filippiarz
|
Jak to o jakim poszanowaniu i miłości?
Chrześcijańskim oczywiście, pamiętasz pewnie choćby słowa miłowaniu nieprzyjaciół, o czym to kiedyś wspominał jakiś cieśla urodzony w Betlejem?
Nie widzę powodu aby mieć coś do papieży. Ci co byli, to byli i nie wrócą. Ten który jest, będzie robił swoje i nie będę miał na to wpływu. Wolę się zająć czymś dobrym i pożytecznym, niż rozpamiętywaniem czyichś domniemanych win. Mam własne. I tylko z własnych win będę rozliczany. A Papież będzie rozliczany za swoje i nic mi do tego...
_________________ "Diabolus enim et alii daemones a Deo quidem natura creati sunt boni, sed ipsi per se facti sunt mali"
|
| Wt kwi 03, 2007 20:24 |
|
 |
|
bla
|
filippiarz napisał(a): Jak to o jakim poszanowaniu i miłości? Chrześcijańskim oczywiście, pamiętasz pewnie choćby słowa miłowaniu nieprzyjaciół, o czym to kiedyś wspominał jakiś cieśla urodzony w Betlejem? 
Ty widzę tak znasz Biblię jak twoi nauczyciele. To bardzo chętnie przeczytam o tym cieśli podaj mi tylko jaka to ewangelia i który rozdział.
A tak na marginesie co o tym sądzisz:
Ewangelia według Łukasza 14:26 (BT)
26. Jeśli kto przychodzi do Mnie, a nie ma w nienawiści swego ojca i matki, żony i dzieci, braci i sióstr, nadto siebie samego, nie może być moim uczniem.
Pozdrawiam
_________________ bla
|
| Pt kwi 06, 2007 6:24 |
|
|
|
 |
|
filippiarz
|
Bla, nie znasz mnie ani moich nauczycieli, a cytatów nie muszę ci podawać, bo skoro wypowiadasz się o Biblii to ją musisz znać i wiesz o co mi chodziło.
A cytat, który podałeś - dziękuję, znam i sądzę, że to bardzo fajny cytat, ale nie chcę offtopować z jego powodu.
To jest wątek o papieżu, a ja nie będąc katolikiem i nie znając papieża osobiście, nie mam nic więcej do powiedzenia w temacie tego wątku, ponad to, co już powiedziałem...
Pozdrawiam
|
| Pt kwi 06, 2007 7:22 |
|
 |
|
jo_tka
|
A ja przypominam - dyskusję o przykazaniach proszę przenieść do odpowiedniego tematu. Wklejanie jej do kolejnego wątku na temat papieża mija się z celem - z każdego zostanie usunięta.
_________________ Aby we wszystkim był Bóg uwielbiony
|
| Pt kwi 06, 2007 19:36 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Przedstawicielem Lucyfera na ziemii :)
|
| Pn kwi 09, 2007 14:08 |
|
 |
|
Kamyk
|
ateo napisał(a): Przedstawicielem Lucyfera na ziemii 
To ciekawe. Mógłbyś uzasadnić swoje stanowisko?
|
| Pn kwi 09, 2007 14:46 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Kamyk napisał(a): To ciekawe. Mógłbyś uzasadnić swoje stanowisko?
Przypomniały mi się słowa chrześcijan niekatolików (Luter, Kalwin, prawosławni) nt papieża.
|
| Pn kwi 09, 2007 15:30 |
|
 |
|
didymos
|
ateo napisał(a): Kamyk napisał(a): To ciekawe. Mógłbyś uzasadnić swoje stanowisko? Przypomniały mi się słowa chrześcijan niekatolików (Luter, Kalwin, prawosławni) nt papieża. Tak, a staroobrzędowcy twierdzą, że Watykan jest tronem szatana
Poza tym dobrze by było sprecyzować o którego papieża chodzi. Nie licząc anty-papieży i biskupa Rzymu, mamy jeszcze biskupa Aleksandryjskiego, (aktualnie Teodora II), który również używa tytułu papież.
pozdrawiam paschalnie
d.
_________________ www.cerkiew.pl http://didymos-pogranicza.blogspot.com/
|
| Pn kwi 09, 2007 17:54 |
|
 |
|
bla
|
didymos napisał(a): ateo napisał(a): Kamyk napisał(a): To ciekawe. Mógłbyś uzasadnić swoje stanowisko? Przypomniały mi się słowa chrześcijan niekatolików (Luter, Kalwin, prawosławni) nt papieża. Tak, a staroobrzędowcy twierdzą, że Watykan jest tronem szatana  Poza tym dobrze by było sprecyzować o którego papieża chodzi. Nie licząc anty-papieży i biskupa Rzymu, mamy jeszcze biskupa Aleksandryjskiego, (aktualnie Teodora II), który również używa tytułu papież. pozdrawiam paschalnie d.
Odpowiedź nie jest trudna, wszyscy od początku aż do dnia dzisiejszego!
_________________ bla
|
| Śr kwi 11, 2007 11:28 |
|
 |
|
a.R.E.k.
|
Dla mnie jest zwykłym człowiekiem, który kieruje Kościołem i Watykanem jak prezydent krajem. A niby kim szczególnym miałby dla mnie być?
|
| Śr cze 27, 2007 14:53 |
|
 |
|
Enigma
|
dla mnie papież, to instytucja. Najwyższa instytucja w Kościele Katolickim (żeby nie mówić w sekcie katolickiej). Ma różne kompetencje, lecz na jej barkach przede wszystkim spoczywa odpowiedzialnośc na wierne owieczki (żeby nie powiedzieć ślepych baranów). Namiestnik Boga na Ziemi. Jaki namiestnik Boga, skoro go ludzie wybierają? Świecka instytucja dotycząca sfery sacrum.
_________________ "Doch gestohlen ist er wertlos,
Und dann brauch' ich ihn nicht"
|
| So lip 14, 2007 22:56 |
|
 |
|
PianticeLLa
|
_________________ "Wielki wstyd dla nas, że święci dokonywali wielkich dzieł, a my chcemy otrzymać chwałę i cześć, opowiadając o nich" (św. Franciszek z Asyżu)
|
| Cz sie 09, 2007 15:41 |
|
|
|