Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest N sie 10, 2025 9:19

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 933 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56 ... 63  Następna strona
 Papież Franciszek - gesty,nadzieje,kontrowersje,komentarze 
Autor Wiadomość
Moderator

Post Re: Papież Franciszek - gesty,nadzieje,kontrowersje,komentar
A moim zdaniem większość krytyki papieża wynika z nieznajomości Ewangelii i nauki Kościoła. Bo papież głównie tym się kieruje w swoich działaniach.

~ Pink Floyd, "Hey you"

N gru 21, 2014 23:17
Dariusz-555 napisał(a):
a to w tym niezwykłego że aktualnie nie jest taki sam jak w okresie przed papieskim . Kardynał Berg , który głośno domagał się twardych , boskich reguł odnośnie katolickich rodzin i małżeństw , innymi słowy - rodzina katolicka ma być mocna kościołem a nie osłabiana przez kościół , został przez Papieża Franciszka odsunięty na inne mało znaczące stanowisko .
coniedzielny Anioł Pański na Placu Świętego Piotra - Papież Franciszek zamiast " niech będzie pochwalony Jezus Chrystus " mówi " dzień dobry " , zamiast " Bóg zapłać " mówi " dziękuje " , zamiast błogosławić wiernych znakiem Krzyża , macha ręką . czy wierzyć w przepowiednie że po soborze watykańskich drugim , będzie jeszcze tylko trzech papieży ? a ten czwarty . . .

do Alicji , gdybyś oglądała ten program , nie zadawałabyś śmiesznego pytania " a co w tym niezwykłego " .

Z serca bowiem pochodzą złe myśli....fałszywe świadectwa, nie z gestów, z koloru szat, z formy powitań, czy podziękowań.....
b]Z serca[/b], a serce papieża Franciszka jest pełne miłości do ludzi, co widać w każdym jego słowie.
Papieża, który kieruje się nauką św. Jana Pawła II drogą Kościoła jest człowiek....wszyscy ludzie, nie pojedynczy kardynałowie.

Pn gru 22, 2014 10:04

Alicjo , ile razy mam Ci trolować że niepokoi mnie Papież , który boi się wypowiedzieć słowa JEZUS CHRYSTUS , oraz boi się wykonanie ręką na błogosławieństwo , znaku Krzyża Świętego . jeżeli nadal nie rozumiesz , to wnusia Ci wytłumaczy .

Pn gru 22, 2014 12:09
Dariusz-555 napisał(a):
Alicjo , ile razy mam Ci trolować że niepokoi mnie Papież , który boi się wypowiedzieć słowa JEZUS CHRYSTUS , oraz boi się wykonanie ręką na błogosławieństwo , znaku Krzyża Świętego . jeżeli nadal nie rozumiesz , to wnusia Ci wytłumaczy .

Pleciesz zwykłe głupoty.....bardzo dobrze określiłeś trolować.
Każdy, nawet niekumaty katolik, muzułmanin czy ateista, gdy wrzuci w google hasło "papież Franciszek błogosławi", to otworzy mu się dziesiątki zdjęć błogosławiącego papieża Franciszka.

Pn gru 22, 2014 12:24

Soul33 napisał(a):
A moim zdaniem większość krytyki papieża wynika z nieznajomości Ewangelii i nauki Kościoła. Bo papież głównie tym się kieruje w swoich działaniach.

No niekoniecznie. Chrystus zachowywał się różnie - np. bynajmniej nie krygował się z używaniem "bezpośrednich" sformułowań w stosunku do niektórych: "plemię żmijowe", "psy", powiedzenie o nierzucaniu pereł przed wieprze też pochodzi z Ewangelii itp. Niekoniecznie odpowiada to współczesnym regułom poprawności politycznej, zgodnie z którymi nie wolno "obrażać" innowierców czy ateistów.. i jedna, i druga strona (w sensie: tradsi i postępowcy) traktuje Ewangelię instrumentalnie.

I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)

Pn gru 22, 2014 12:25
Benedykt XVI czy to po polsku (do odsłuchania), czy włoskim pozdrawiał pielgrzymów polskich serdecznie witam Polaków (pielgrzymów).
http://www.jasnagora.com/wydarzenie-4939
Papież Franciszek zatem idzie w ślady emerytowanego papieża.

Pn gru 22, 2014 12:38

do Alicji , mnie nie interesuje wrzucanie fotek Franciszka na google , mnie interesuje żywy przekaz z okna watykańskiego na cały świat podczas niedzielnego Anioł Pański . a w tym przekazie brakuje mi Chrystusowego Krzyża , i Chrystusowego błogosławieństwa . zgadza się ?

Pn gru 22, 2014 13:10

Skoro tak o zainteresowaniach mowa, to mnie najbardziej interesuje nie to co papież mówi (z okna czy nie z okna), ale to co robi. A robi rzeczy niezwykłe!

Pn gru 22, 2014 13:22
Dariusz-555 napisał(a):
do Alicji , mnie nie interesuje wrzucanie fotek Franciszka na google , mnie interesuje żywy przekaz z okna watykańskiego na cały świat podczas niedzielnego Anioł Pański . a w tym przekazie brakuje mi Chrystusowego Krzyża , i Chrystusowego błogosławieństwa . zgadza się ?

Nie zgadza się. Nabożeństwo Anioł Pański z 7 września 2014 r.. Przewiń sobie na sam koniec, a znajdziesz błogosławieństwo. Natomiast nie rozumiem co chciałbyś zobaczyć lub usłyszeń w ramach "Chrystusowego Krzyża".

Pn gru 22, 2014 13:41
Dariusz-555 napisał(a):

Nie zgadza.
Nie interesują cię fotki, bo na wielu z nich jest papież Franciszek w oknie z krzyżem w ręku, drugą ręką błogosławiący wiernych.
W kwestii udowodnionych pozdrowień Benedykta XVI bez "obowiązkowego "Niech będzie pochwalony Jezus Chrystus" zamilkłeś?

Pn gru 22, 2014 13:42
Błogosławieństwo Benedykta XVI - może wskażesz zasadnicze różnice
https://www.youtube.com/watch?v=hE3d56_1Snw

Pn gru 22, 2014 13:54
Teraz to dopiero Franciszek będzie zbierał cięgi.....tak prosto, bez ogródek wymienił wszystkie grzechy dostojników, hierarchów kościelnych....nie darują mu tego.

Pn gru 22, 2014 19:36
Alus napisał(a):
Teraz to dopiero Franciszek będzie zbierał cięgi.....tak prosto, bez ogródek wymienił wszystkie grzechy dostojników, hierarchów kościelnych....nie darują mu tego.

No nie no! Naprawdę?
No to go ortodoksy pewnie teraz ekskomunikują, a w najlepszym razie będa tłumaczyli, ze nie to miał na myśli (polska szkoła) :twisted:

Pn gru 22, 2014 21:46

Alus napisał(a):
nie darują mu tego.

Tzn. co zrobią?

Kozioł napisał(a):
No to go ortodoksy pewnie teraz ekskomunikują

No to czekamy. Jak myślisz, jak długo zajmie im ta ekskomunika?

I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)

Wt gru 23, 2014 7:36
Johnny99 napisał(a):
Alus napisał(a):
nie darują mu tego.

Tzn. co zrobią?

Okrzykną jak kard Bertone, przywódcą "kłębowiska kretów i żmij", fałszywym prorokiem Antychrysta rujnującym Kościół Chrystusowy.
Poczekaj kilka dni, po świętach będziemy czytać w mediach chrześcijańskich o wadach, przywarach, złych zamysłach papieża.

Wt gru 23, 2014 9:58
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 933 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56 ... 63  Następna strona