Papież Franciszek - gesty,nadzieje,kontrowersje,komentarze
Autor |
Wiadomość |
Soul33
Moderator
|
 Re: Papież Franciszek - gesty,nadzieje,kontrowersje,komentar
A moim zdaniem większość krytyki papieża wynika z nieznajomości Ewangelii i nauki Kościoła. Bo papież głównie tym się kieruje w swoich działaniach.
_________________ Don't tell me there's no hope at all Together we stand, divided we fall ~ Pink Floyd, "Hey you"
|
N gru 21, 2014 23:17 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Dariusz-555 napisał(a): a to w tym niezwykłego że aktualnie nie jest taki sam jak w okresie przed papieskim . Kardynał Berg , który głośno domagał się twardych , boskich reguł odnośnie katolickich rodzin i małżeństw , innymi słowy - rodzina katolicka ma być mocna kościołem a nie osłabiana przez kościół , został przez Papieża Franciszka odsunięty na inne mało znaczące stanowisko . coniedzielny Anioł Pański na Placu Świętego Piotra - Papież Franciszek zamiast " niech będzie pochwalony Jezus Chrystus " mówi " dzień dobry " , zamiast " Bóg zapłać " mówi " dziękuje " , zamiast błogosławić wiernych znakiem Krzyża , macha ręką . czy wierzyć w przepowiednie że po soborze watykańskich drugim , będzie jeszcze tylko trzech papieży ? a ten czwarty . . .
do Alicji , gdybyś oglądała ten program , nie zadawałabyś śmiesznego pytania " a co w tym niezwykłego " . Z serca bowiem pochodzą złe myśli....fałszywe świadectwa, nie z gestów, z koloru szat, z formy powitań, czy podziękowań..... b]Z serca[/b], a serce papieża Franciszka jest pełne miłości do ludzi, co widać w każdym jego słowie. Papieża, który kieruje się nauką św. Jana Pawła II drogą Kościoła jest człowiek....wszyscy ludzie, nie pojedynczy kardynałowie.
|
Pn gru 22, 2014 10:04 |
|
 |
Dariusz-555
|
Alicjo , ile razy mam Ci trolować że niepokoi mnie Papież , który boi się wypowiedzieć słowa JEZUS CHRYSTUS , oraz boi się wykonanie ręką na błogosławieństwo , znaku Krzyża Świętego . jeżeli nadal nie rozumiesz , to wnusia Ci wytłumaczy .
|
Pn gru 22, 2014 12:09 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Dariusz-555 napisał(a): Alicjo , ile razy mam Ci trolować że niepokoi mnie Papież , który boi się wypowiedzieć słowa JEZUS CHRYSTUS , oraz boi się wykonanie ręką na błogosławieństwo , znaku Krzyża Świętego . jeżeli nadal nie rozumiesz , to wnusia Ci wytłumaczy . Pleciesz zwykłe głupoty.....bardzo dobrze określiłeś trolować.Każdy, nawet niekumaty katolik, muzułmanin czy ateista, gdy wrzuci w google hasło "papież Franciszek błogosławi", to otworzy mu się dziesiątki zdjęć błogosławiącego papieża Franciszka.
|
Pn gru 22, 2014 12:24 |
|
 |
Johnny99
|
Soul33 napisał(a): A moim zdaniem większość krytyki papieża wynika z nieznajomości Ewangelii i nauki Kościoła. Bo papież głównie tym się kieruje w swoich działaniach. No niekoniecznie. Chrystus zachowywał się różnie - np. bynajmniej nie krygował się z używaniem "bezpośrednich" sformułowań w stosunku do niektórych: "plemię żmijowe", "psy", powiedzenie o nierzucaniu pereł przed wieprze też pochodzi z Ewangelii itp. Niekoniecznie odpowiada to współczesnym regułom poprawności politycznej, zgodnie z którymi nie wolno "obrażać" innowierców czy ateistów.. i jedna, i druga strona (w sensie: tradsi i postępowcy) traktuje Ewangelię instrumentalnie.
_________________ I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)
|
Pn gru 22, 2014 12:25 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Benedykt XVI czy to po polsku (do odsłuchania), czy włoskim pozdrawiał pielgrzymów polskich serdecznie witam Polaków (pielgrzymów).http://www.jasnagora.com/wydarzenie-4939Papież Franciszek zatem idzie w ślady emerytowanego papieża.
|
Pn gru 22, 2014 12:38 |
|
 |
Dariusz-555
|
do Alicji , mnie nie interesuje wrzucanie fotek Franciszka na google , mnie interesuje żywy przekaz z okna watykańskiego na cały świat podczas niedzielnego Anioł Pański . a w tym przekazie brakuje mi Chrystusowego Krzyża , i Chrystusowego błogosławieństwa . zgadza się ?
|
Pn gru 22, 2014 13:10 |
|
 |
Jajko
Dołączył(a): Pn lut 23, 2009 22:34 Posty: 10131 Lokalizacja: Pierdzisłąwice
|
Skoro tak o zainteresowaniach mowa, to mnie najbardziej interesuje nie to co papież mówi (z okna czy nie z okna), ale to co robi. A robi rzeczy niezwykłe!
_________________ Z zarozumialcami i debilami nie rozmawiam... no chyba że zrobię edukacyjny wyjątek
|
Pn gru 22, 2014 13:22 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Dariusz-555 napisał(a): do Alicji , mnie nie interesuje wrzucanie fotek Franciszka na google , mnie interesuje żywy przekaz z okna watykańskiego na cały świat podczas niedzielnego Anioł Pański . a w tym przekazie brakuje mi Chrystusowego Krzyża , i Chrystusowego błogosławieństwa . zgadza się ? Nie zgadza się. Nabożeństwo Anioł Pański z 7 września 2014 r.. Przewiń sobie na sam koniec, a znajdziesz błogosławieństwo. Natomiast nie rozumiem co chciałbyś zobaczyć lub usłyszeń w ramach "Chrystusowego Krzyża".
|
Pn gru 22, 2014 13:41 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Dariusz-555 napisał(a): do Alicji , mnie nie interesuje wrzucanie fotek Franciszka na google , mnie interesuje żywy przekaz z okna watykańskiego na cały świat podczas niedzielnego Anioł Pański . a w tym przekazie brakuje mi Chrystusowego Krzyża , i Chrystusowego błogosławieństwa . zgadza się ? Nie zgadza. Nie interesują cię fotki, bo na wielu z nich jest papież Franciszek w oknie z krzyżem w ręku, drugą ręką błogosławiący wiernych. W kwestii udowodnionych pozdrowień Benedykta XVI bez "obowiązkowego "Niech będzie pochwalony Jezus Chrystus" zamilkłeś?
|
Pn gru 22, 2014 13:42 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Błogosławieństwo Benedykta XVI - może wskażesz zasadnicze różnice https://www.youtube.com/watch?v=hE3d56_1Snw
|
Pn gru 22, 2014 13:54 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Teraz to dopiero Franciszek będzie zbierał cięgi.....tak prosto, bez ogródek wymienił wszystkie grzechy dostojników, hierarchów kościelnych....nie darują mu tego.
|
Pn gru 22, 2014 19:36 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Alus napisał(a): Teraz to dopiero Franciszek będzie zbierał cięgi.....tak prosto, bez ogródek wymienił wszystkie grzechy dostojników, hierarchów kościelnych....nie darują mu tego. No nie no! Naprawdę? No to go ortodoksy pewnie teraz ekskomunikują, a w najlepszym razie będa tłumaczyli, ze nie to miał na myśli (polska szkoła) 
|
Pn gru 22, 2014 21:46 |
|
 |
Johnny99
|
Alus napisał(a): nie darują mu tego. Tzn. co zrobią? Kozioł napisał(a): No to go ortodoksy pewnie teraz ekskomunikują No to czekamy. Jak myślisz, jak długo zajmie im ta ekskomunika?
_________________ I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)
|
Wt gru 23, 2014 7:36 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Johnny99 napisał(a): Alus napisał(a): nie darują mu tego. Tzn. co zrobią? Okrzykną jak kard Bertone, przywódcą "kłębowiska kretów i żmij", fałszywym prorokiem Antychrysta rujnującym Kościół Chrystusowy. Poczekaj kilka dni, po świętach będziemy czytać w mediach chrześcijańskich o wadach, przywarach, złych zamysłach papieża.
|
Wt gru 23, 2014 9:58 |
|
|
|