Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pn paź 06, 2025 5:12

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6551 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86 ... 437  Następna strona
 Uwagi - tylko i wyłącznie - do moderacji 
Autor Wiadomość
Moderator

Post Re: Uwagi - tylko i wyłącznie - do moderacji.
Co zrobiłem w następstwie primaaprilisowego żartu? Napisałem coś wtedy? Nie pamiętam.

Val napisał(a):
Jako mod.

Pisałem ogólnie. Czyli odkąd pamiętam.

Val napisał(a):
jak to ocenić

Po prostu była tu niejedna osoba, która to potrafiła. Np. akruk spotkał się ze strony moderacji z redukcją powiększenia czcionki i jednym ciachnięciem obraźliwego słowa (chyba wiesz, którego?). A czasem miałem wrażenie, że jak walnął, to się tynk w Watykanie sypał.

~ Pink Floyd, "Hey you"

Pt lip 05, 2013 22:40

Zgłaszam komentarz ad personam, nic niewnoszący do dyskusji.

viewtopic.php?p=759857#p759857

Oczywiście spodziewam się, że zostanie olany, a moje zgłoszenie potraktowane jako trolling.

Pt lip 05, 2013 22:41
Soul33 napisał(a):
Np. akruk spotkał się ze strony moderacji z redukcją powiększenia czcionki

Co było nadużyciem funkcji moderatora. Ewidentnym. Nie ma nigdzie zapisu o niedozwolonej wielkości czcionki, są natomiast techniczne ograniczenia do 200.

Soul33 napisał(a):

Co zrobiłem w następstwie primaaprilisowego żartu? Napisałem coś wtedy? Nie pamiętam.

Wiedziałeś, że mam napis mod pod nickiem, jeszcze zanim @Jajko swoje "dzieło" zrobił. Widziałeś również ultimatum @Asienkki wobec @Jajka. Z reakcji @Asienkki, wynikało, że nikt jej nie poinformował na kim wzorował się Jajko, a powinieneś był to zrobić, jako członek zespołu moderacyjnego. Tym samym wystawiłeś moderację.
Gdybyś zareagował, @MARIEL nie musiałaby się użerać z gniewem reszty userów następnego dnia, natomiast @Asienkka, by miała nad wszystkim kontrolę.

Pt lip 05, 2013 22:57
Moderator

Nie rozumiem, jak "wystawiłem moderację"...

~ Pink Floyd, "Hey you"

Pt lip 05, 2013 23:15
Nie napisałeś Asiencce wtedy, gdy dała Jajku ultimatum, że ja też miałam napis mod pod nickiem.

Pt lip 05, 2013 23:19
Moderator

Nie pamiętam szczegółów, ale nie muszę zajmować się wszystkim.

Jeśli cokolwiek złego zrobiłem, to przepraszam. Gdyby jednak ktoś chciał mi to rozrysować np. na PW, byłbym wdzięczny.

~ Pink Floyd, "Hey you"

So lip 06, 2013 13:07
Zrobiłam sobie napis pod nickiem. Gdy napisałam posta w Prima Aprilis, Ty go zauważyłeś, gdyż napisałeś mi o tym na PW. Pytałeś tylko o piksele. Później wymienialiśmy na ten temat PW. O moim żarcie pisałeś pozytywnie. Nic nie wspominałeś, że na forum takie żarty nie powinny mieć miejsca.
Do zabawy w umieszczanie moda pod nickiem dołączył w międzyczasie Jajko. I krótko po tym, Asienkka dała mu ultimatum. Byłam pewna, że skoro jesteś modem, przekażesz info o mnie Asiencce...

Soul33 napisał(a):
Jeśli cokolwiek złego zrobiłem, to przepraszam.

To jest nieszczere. Nie przeprasza się za coś, czego się nie pamięta, tak na wszelki wypadek.

Tym bardziej, że nie chodzi o to, co złego zrobiłeś, tylko o to, że nic nie zrobiłeś.

N lip 07, 2013 6:01

Istota problemu polega na tym, że chodziło o moją skromną osobę, której można przywalić bo jest nieprawomyślna. A że Val jest generalnie ok, to ją zostawiamy w spokoju. Oto przykład równego traktowania forumowiczów. Zresztą nie pierwszy i nie ostatni (vide specjalne zakazy dla mnie). Bo śmiem wyrażać swoje zdanie i podpierać je argumentami, a jednocześnie nie łamię netykiety i regulaminu. To trzeba mnie nieregulaminowo....

Jestem przekonany, że Jezus by tak nie postąpił na miejscu Soula.

N lip 07, 2013 12:21
Moderator

Val napisał(a):
To jest nieszczere.

Może to bardziej zaskakujące, niż myślałem, ale istnieje jeszcze taka grupa ludzi, którzy jeśli (takiego właśnie słowa użyłem) zrobią coś złego (i może być to też zaniechanie działania), wtedy elementarna przyzwoitość nakazuje im przeprosić. EOT.

~ Pink Floyd, "Hey you"

N lip 07, 2013 16:33
Soul33 napisał(a):
Val napisał(a):
To jest nieszczere.

Może to bardziej zaskakujące, niż myślałem, ale istnieje jeszcze taka grupa ludzi, którzy jeśli (takiego właśnie słowa użyłem) zrobią coś złego (i może być to też zaniechanie działania), wtedy elementarna przyzwoitość nakazuje im przeprosić. EOT.

Tak, jak ktoś zrobi coś źle i zdaje sobie z tego sprawę, powinien przeprosić. Ale Ty napisałeś co innego:

Jeśli cokolwiek złego zrobiłem, to przepraszam.

Nic dziwnego, że jak ognia unikasz wyjaśnienia swojego braku moderatorskiego działania, tłumacząc się lukami w pamięci i przepraszaniem za coś, czego nie pamiętasz (pierwotna wypowiedź). W dodatku tłumaczenie o co chodziło z przeprosinami, w ogóle nie jest odniesieniem do swoich własnych słów, gdyż późniejsze tłumaczenie zdania odnosi się do sytuacji, gdy ktoś wie, co zrobił źle i za to przeprasza. A Ty pisałeś o przepraszaniu za cokolwiek, co wydarzyło się w przeszłości.
To dość nieuczciwe tłumaczenie moderatora, który posuwa się do manipulowania własnym tekstem :|, o czym każdy może się przekonać powyżej.

N lip 07, 2013 17:04
Moderator

Jedna rzecz, to ta różnica jest tak marginalna, że po Twoim wyjaśnieniu nadal jej nie dostrzegam.

A druga rzecz, to są to sprawy między mną, Asienkką i Mariel, więc proszę się więcej nie wtrącać, o ile nikt Cię nie prosi.

~ Pink Floyd, "Hey you"

N lip 07, 2013 17:41
Różnica jest marginalna? Zdanie z różowym słowem różni się od tego bez różowego tym, że w przypadku zdania z różowym nie wiesz za co przepraszasz, ale przepraszasz. Nie ma żadnej refleksji nad tym, za co przepraszasz. Ot bezmyślnie wypowiedziane słowo przepraszam. Tak forma przeprosin świadczy o brak szacunku
Natomiast bez różowego: wiesz, co zrobiłeś złego. Powziąłeś nad tym jakąś refleksję i słowo przepraszam jest przemyślane i świadczy o szacunku wobec osoby, którą się za coś(konkretnego, nie za cokolwiek) przeprasza.
Prościej nie potrafię.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Jak mam się nie wtrącać, skoro sprawa dotyczy również mnie i Jajka :?:

N lip 07, 2013 18:35

Val, jednak "wystawianie" moderacji, które według Twojej osoby miało miejsce - personalnie Ciebie nie dotyczy :)
W ogóle przez myśli mi nie przeszło, że to było wystawienie.
Zastanawiam się o co Ci tak naprawdę chodzi...

N lip 07, 2013 19:03

Niejaki Drapke publicznie zarzuca mi kłamstwo: viewtopic.php?f=2&t=34059&start=30
Proszę o interwencję, gdyż jest to pomówienie.

N lip 07, 2013 21:40
Moderator

Chyba zarzuca, że oskarżasz kogoś o kłamstwo? Na razie wygląda to jednak na zwykłe nieporozumienie, które już sprostowałeś..

~ Pink Floyd, "Hey you"

N lip 07, 2013 21:48
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 6551 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86 ... 437  Następna strona