Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pn sie 25, 2025 18:09

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 1868 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99 ... 125  Następna strona
 Uwagi do moderacji 
Autor Wiadomość

Może to chwilowe problemy. Inni użytkownicy nie mieli nigdy problemów z zakładaniem ankiet

Pn lip 02, 2007 21:19

A może zmowa? ;-) Fajnie by było gdyby jakiś nie-mod sprawdził możliwość zakładania tematów z ankietami w tym dziale (zaznaczam, że w kilku innych działach, które wypróbowałem, mogłem utworzyć ankietę, tylko w tym i jakimś innym (nie pamiętam jakim) nie było to możliwe). Dzięki za dodanie ankiety :-)

Pn lip 02, 2007 21:30

Dzięki za dodanie ankiety :-)

Nie ma za co. :)

A ja dziękuje za to, że znalazł się kolejny powód by unowocześnić engine tego forum. ;)

Pn lip 02, 2007 21:56

W sposób kulturalny mogą być zatem wyrażane również poglądy kontrowersyjne.

Jak to się ma do działu liturgia, gdzie obowiązuje "kampania pozytywna" i krytyczne uwagi liturgistów nt. NOM'u nie mogą być wklejane?

Wt lip 03, 2007 18:34

Krytyczne uwagi dot. NOMu mogą być umieszczane. Ale żadnych takich nie kojarzę. Natomiast multum było krytykanctwa nadużyć i prezentowania ich jako smutną rzeczywistość NOMu. Regulamin forum Liturgia powstał jako odpowiedź na takie praktyki pewnych tradycjonalistów

P.S - istnieje wątek o nadużyciach liturgicznych, tam można umieszczać uwagi

Wt lip 03, 2007 19:42

Jesteś kompletnym idiotą.

Jak zareagujesz na powyższy zwrot: Twoja wola. Możesz mi odpisać "Twój stary", możesz nie odpisać nic albo możesz się uśmiechnąć. Czy to nie ma dla Ciebie znamion wolnej woli?

To był powód aby usunąć konto? Brawo! :brawo:

Wy jesteście tacy niekumaci czy tylko udajecie, że nie wiecie o co chodziło? Przecież celem tej wypowiedzi nie było obrażenie użytkownika! Jeden z forumowiczów gorsze rzeczy wypisywał i żadnych problemów nie robiliście.

Jeszcze raz szczerze gratuluję mądrej decyzji ;] Wierzę, że pokierował Wami Duch Święty, więc na pewno decyzja ta była właściwa...

Chaota napisał(a):
Wy chyba jednak naprawdę macie problem z inteligencją na tym forum :?

No właśnie ;]

Odliczanie do usunięcia posta czas zacząć ;]

Pozdrawiam serdecznie,
Konrad.

Wt lip 03, 2007 22:47
Użyszkodnik... pleciesz trzy po trzy nie mając rozeznania w sytuacji.

Nigdy nikt nie jest wyrzucany za jednego, czy dwa posty. Może się zdarzyć, że ktoś wylatuje wrkrótce po zarejestrowaniu się, ale sa to pojedyncze przypadki kiedy taki ktoś wyraża się wyjątkowo chamsko, albo spamuje forum (z tym że to też nie dzieje się od razu po jednym poście).

Wszystkie posty wycinane z wątków lądują w Archiwum (takim wewnętrznym - moderatorskim) i uwierz mi na słowo: niektórzy mają tam spory dorobek (więcej ich postów jest tam niż tutaj).

Poza tym każdy kto wylatuje wcześniej otrzymuje ostrzeżenia i czas na poprawę. Jesli nie reaguje i dalej robi to samo, to w zasadzie wylot z tego forum jest jego decyzją.

Wt lip 03, 2007 22:57

Moniko, wierzę Ci na słowo. Może Cię zaskoczę, ale częściowo Was nawet rozumiem. Po to jest regulamin, żeby go przestrzegać. A jak ktoś go nie przestrzega, musi liczyć się z konsekwencjami...
Jednak o ile się nie mylę, jeden z użytkowników, który również podpadł moderacji dostał jedynie czasowego bana i do dziś działa na forum.

Wt lip 03, 2007 23:53

Nie jestem pewny, ale na tym forum chyba nie ma opcji "czasowego zbanowania"

Śr lip 04, 2007 11:27

A czy jest opcja zbanowania i po jakimś czasie odbanowania?

Cz lip 05, 2007 15:56

http://forum.wiara.pl/viewtopic.php?p=263718#263718

Na forum zabrania się odpowiedzi obraźliwych, tymczasem post outsidera jest pełen obraźliwych zwrotów i to nie pierwszy taki post. Zróbcie proszę coś z tym osobnikiem, żeby nie zaniżał notorycznie poziomu forum.

Pt lip 06, 2007 10:53
zenkognito - a co jest obraźliwe dla ciebie
to, że nie masz wolnej woli?
czy słowo pedzie?
:D

Pt lip 06, 2007 12:00

"Pedzie" to obraźliwe słowo, forma wulgaryzmu "pedały". Rodzice ci tego nie wyjaśnili?

Pt lip 06, 2007 12:29

A dlaczego można obrażać niewiarę? Ateizm na przykład? Chyba że uważasz, że nie można obrażać ŻADNEGO ŚWIATOPOGLĄDU, KTÓRY NIE JEST JAWNIE SPRZECZNY Z MORALNOŚCIĄ I NIE NAWOŁUJE DO ZŁA.
Proszę, odpowiedz.

Chodziło mi o to co napisała pedziwiatr, że na forum można wyrażać opinie, rozmawiać o światopoglądach, ale nie można obrażać nikogo.
Ja powiedziałabym to tak że forum przeznaczone do dyskusji swiatopoglądowych, więc można na nim wyrażać swoje opinie, ale zabronione jest na nim obrażanie kogokolwiek niezależnie od wyznawanego swiatopoglądu czy jest to chrześcijanin, ateista, czy buddysta.
Zencognito napisał(a):
To zaś, że najwięcej jest na tym forum obraźliwych wypowiedzi na temat chrześcijaństwa i Kościoła wynika moim zdaniem jedynie z tego prostego faktu, że większość dyskusji tutaj tyczy się tych tematów.

Na innych forach chrześcijańskich nie ma tylu obraźliwych wypowiedzi na temat wiary i Kościoła jak tutaj, więc jest inna przyczyna tego że tak sie tutaj dzieje.

To moje wrażenie że tutaj często dochodzi do obrażania chrześcijan i wiary. A także że tu w dyskusjach pełno złośliwości, agresji i wzajemnego obrażania się tak ogólnie (z różnych powodów a nie tylko ze względu na wiarę), ze taka ogólna atmosfera wytwarza się nieznośna bo w dyskusjach rozmówcy wzajemnie się obrażają.
A to że na forum są agresywne zachowania katolików to może być dlatego że czują się obrażani.
Ależ oczywiście to tylko moje subiektywne odczucia, bo także patrzę na to przez pryzmat własnego zranienia, a moderatorzy wiedzą lepiej jak jest naprawdę, bo mają lepsze rozeznanie w sytuacji na forum. Jednak chyba mi wolno swoje odczucia wypowiedzieć.

Zasadę że na forum nie wolno obrażać wiary i Kościoła rozumiałabym bym tak, że jesli forum prowadzone jest przez katolików i oni są gospodarzami to na forum nie można obrażać z powodu wyznawanej przez nich wiary i jednocześnie oznaczałoby to że nikt ze względu na swój światopogląd nie może być na forum obrażany.
Katolicy oczekują więc szacunku ze strony innych do wartości jakimi żyją, ale jednocześnie zapewniają szacunek dla wszystkich innych.
Prowadziłoby więc to do zasady ze na forum obowiązuje wzajemny szacunek dyskutantów do siebie i nie można na nim obrażać nikogo.

Pt lip 06, 2007 19:53
Czy mógłbym poprosić moderatorów o usunięcie offtopu Seweryna w temacie "DOWÓD NA ISTNIENIE LUDZI PRZEWROTNYCH nie mylić z niewierząc" [ viewtopic.php?t=12765&start=15 ] i może zasugerowanie mu, że jeśli chce sobie podyskutować o moim chamstwie, to może założyć oddzielny temat?

Z góry dziękuję,
jakub :)

Śr lip 11, 2007 21:18
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 1868 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99 ... 125  Następna strona