Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Cz sie 07, 2025 4:41

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6551 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102 ... 437  Następna strona
 Uwagi - tylko i wyłącznie - do moderacji 
Autor Wiadomość

Post Re: Uwagi - tylko i wyłącznie - do moderacji.
Nie będę się z Tobą spierał. Jeśli uważasz, że Cię uraziłem, PRZEPRASZAM. Nie przypuszczałbym, że Ty ostry polemista, który jak zdążyłem się zorientować, nie przebiera w środkach (retorycznych), tak zareagujesz na tego typu uwagi. Jest takie stare polski przysłowie o mieczu i wojowaniu... , ale dajmy już temu spokój.

N gru 15, 2013 21:13
Soul33: przyjęto do wiadomości.

N gru 15, 2013 21:14

MARIEL !

Cytuj:
danbog napisał(a):
Jak zatem należy Pani zdaniem rozumieć katechizm KK , w kwestii przeciwdziałania grzechowi

Cieszy to zainteresowanie katechizmem Kościoła :) Może kiedyś będziemy mieli okazję na ten temat porozmawiać.

Na forum piszą innowiercy, ateiści, którzy potrafią przekazać co chcą bez obrażania chrześcijan. Zdarzają się naruszenia regulaminu w ferworze dyskusji, ale nie są to zachowania, które by dominowały w aktywności userów. Może przyjrzyj się jak to robią i wyciągnij wnioski.

Moje zainteresowanie katechizmem jest takie sobie .
W tym przypadku jednak zostałem poinformowany w toczącej się dyskusji o jego brzmieniu , nie pozostawiającym nic do interpretacji .
Zostałem przez rozmówce zmuszony do przyznania mu racji , że gwałty dokonywane przez katolików nie wynikają z nadgorliwości jednostek , tylko są kwintesencją katolicyzmu [ doktryną wpisaną w katechizm ] , a moje próby teologicznego uzasadnienia ich niewłaściwości są sprzeczne z teologia KK [ "To wynika z prostego rozwinięcia logicznego nauki o grzechu." ]

Jeśli uważa Pani , że jest inaczej , proszę wesprzeć mnie w dyskusji z Johnny99 i wykazać mu , że niema racji .

Skoro jednak przyznajemy mu rację , to brakuje mi wyobraźni by w mniej "obraźliwy" sposób wyartykułować ustalony stan rzeczy , że mamy do czynienia z :
"charakterystyczną dla katolików mentalność gwałciciela" .

Jeśli chrześcijanie czują się obrażeni przez stwierdzony stan rzeczy , to niech go zmienią [ albo siebie na mniej obrażalskich - by nie obrażać się o wykazanie im w co wierzą ] .

Pn gru 16, 2013 0:17

Po raz kolejny pozostaje zadać pytanie do moderatorów, czy uporczywe powtarzanie tezy o "charakterystycznej dla katolików mentalności gwałciciela" spotka się z reakcją, czy nie? Na mój gust to danbog dawno zarobił na stałego bana, no ale tu decydują moderatorzy a nie mój gust.

Pn gru 16, 2013 9:40
brunero napisał(a):
Na mój gust to danbog dawno zarobił na stałego bana, no ale tu decydują moderatorzy a nie mój gust.

Dokładnie tak, decyduje moderator, ale nie jest wykluczone że czasem ten gust użytkownika będzie z decyzją moderacji zbieżny.

@Qwerty, przekazuję Twój post do administracji, może coś poradzą :)

Pn gru 16, 2013 10:12

Zglaszam moderacji , że użytkownik danbog w swoim kolejnym poście po raz kolejny obraża chrześcijan a w szczególności katolików. Na potwierdzenie garść cytatów:
Cytuj:
[/Niereligijne źródła , mają to do siebie , że raczej nie odwołują się do oszustw , bo ich odbiorcami nie są ludzie wierzący tylko myślący .quote],
Cytuj:
Jeśli coś opiera się na tezach nieuzasadnionych jest religią .
Opieranie się na tezach nieuzasadnionych jest głupotą .
Głupota zaś jest szkodliwa .
,
Cytuj:
Nie istnieje nic takiego jak sucha woda , kwadratowe koło , ani dzieci nienarodzone .
Bądź uprzejmy mówić po polsku , a nie po Watykańsku .
,
Cytuj:
Zbędna atomizacja społeczeństwa to domena religii , wymyślających rózne głupoty i usiłujących narzucić je gwałtem ludziom nie podzielającym ich urojeń .

Cytuj:
Największą znaną mi dewiacją jest wiara i budowana na niej religijność .
Uważam jednak , jako ateista , że dewiacja ta powinna być legalna o ile jej amatorzy krzywdzą tylko siebie . To jednak wymagało by od wierzących opamiętania .
,
Cytuj:
Nie przeczę że homofobia występuje w większości [ chyba ] religii o korzeniach judeochrześcijańskich .

Popieranie faszyzujących partii typu PiS jest częścią doktryny kościelnej , ponieważ jest to zjawisko występujące powszechnie .
Praktycznie każdy prawicowy reżim od czasu faszyzmu [ z nim włącznie ] miał wsparcie KK .

[quote]Gwałt na innowiercach jest wpisany w doktrynę KK .

Cytuj:
Mniemanie , że płód jest człowiekiem a nie płodem ludzkim stanowi religijne urojenie

Cytuj:
To pozorne rozdzielenie grzesznika od grzechu to tylko takie piepr....nie mające ukryć antyludzki charakter religii .

[quoteNiema czegoś takiego jak dziecko nienarodzone .
To tylko propagandowa nowomowa Watykańska obrażającego każdego posiadacza mózgu .][/quote]
Cytuj:
No to mamy jasność , że KK odpowiada że skutki przeciwdziałania prezerwatywom , aborcji i homoseksualizmowi .
Czyli wzrost zakażeń HIV , zgonom kobiet na skutek chałupniczych aborcji , i samobójstwom zaszczutych homoseksualistów .

Cytuj:
Porównanie aborcji do holokaustu to bezczelność najdobitniej obrazująca degręgoladę etyczno-moralną katolików .

Cytuj:
Głosiciele katolickiej nauki , rękami opętanych przez siebie baranów .

Pn gru 16, 2013 10:46

Szanowni Moderatorzy !

W kwestii katolickiej mentalności wszystko zostało już powiedziane .
1.Nikt [ wy także ] nie kwestionuje ,tego że zakaz lub przymus aborcji to gwałt .
2.Katolicyzm uznaje aborcje za grzech.
3.Dowiedziono także [ Johnny99 - cytując katechizm ] , że obowiązkiem katolika jest przeciwdziałanie grzechowi aborcji - nawet u niekatolików.

Mentalność oparta na wierze katolickiej wymaga więc [ w kwesti pkt 1 ] spełnienia pkt 2 i 3 .
Reasumując : "Jest więc mentalnością gwałciciela ".
Uprzejmie proszę więc moderację o wskazanie [ w celach edukacyjnych ] równoważnika , który uzna za mniej obraźliwy :
Charakterystyczna dla katolików mentalność gwałciciela = ................................................. .

Zapewne znacie baśń Andersena "Nowe szaty cesarza"
http://basnie.republika.pl/noweszatycesarza.htm

Warto się zastanowić na przykładzie , tejże baśni , kto obraził cesarza .
Czy ten , kto powiedział "Cesarz jest nagi " , czy ten kto mu wmówił [ pogląd nieuzasadniony ] że ma niewidzialne szaty ?

Zgadzam się , że posiadanie mentalności gwałciciela obraża jej posiadacza .
Kto jednak jest winien tejże obrazie ?
Ten kto stwierdza fakt , czy ten kto go wykreował ?

Analogicznie sprawa ma się w pozostałych kwestiach wskazanych przez Brunero .
Jestem gotów bronić stawianych tez i przyznać że się mylę jeśli ktoś mi tego dowiedzie .
By jednak to czynić musiałbym w tych obraźliwych kwestiach dyskutować .

Cechą religii jest to , że opiera się na twierdzeniach nieuzasadnionych i ten brak uzasadnień rozciąga się na wszelkie kwestie z którymi religia się wiąże .
Wierzący stoją więc niejako na przegranej pozycji w każdej dyskusji , mogąc liczyć jedynie na niedoinformowanie rozmówcy .

Jak widzę , świadomi sytuacji obraliście taktykę obrażania [ się ] i kneblowania [ mnie ].
Jest to taktyka znana od wieków .
W końcu Jezusa także "śmiertelnie zakneblowano" metodą krzyżowania za obrazę uczuć religijnych , czyli mówienie rzeczy niewygodnych .
W końcu niema się co dziwić , jak ustaliliśmy taka jest natura tej [ i pozostałych zresztą też ] wiary i kształtowana przez nią mentalność .

W przypadku wszystkich religii wynika to z braku kryteriów weryfikacji poprawności twierdzeń religijnych . Skoro nie można dowieść kto ma racje , to jaki sens ma dyskusja ?
Co jest celem dyskusji ?
Jaki jest sens istnienia religijnego forum dyskusyjnego ?
O czym wolno [ co jest obrazą ] dyskutować na forum religijnym ?

Odpowiedź na te pytania pozwoli wam zrozumieć kim jesteście, co robicie [ dokąd zmierzacie ] i jakimi metodami osiągacie swoje cele - czego wam serdecznie życzę w tym świątecznym [ dla was ] dniu .

Pozdrawiam
Bogdan.

Ps.
Skoro nie życzycie sobie bym się wypowiadał w charakterystycznym dla mnie tonie - to nie będę .
Jest to ostatni mój post na tym forum .
Nie dla tego , bym się obrażał , tylko skoro nie można mówić o rzeczach istotnych , to niema sensu mówić w ogóle .

Wt gru 24, 2013 20:10

Sugerowałbym moderacji ogarnięcie w wolnej użytkownika panMK, któremu chyba karpik rzucił się na system nerwowy - gość wyprodukował w różnych tematach kilkanaście identycznych postów.

Tak z samym diabłem po ludzku rozmawia.

Wt gru 24, 2013 21:06

Wszystkiego najlepszego w nowym roku.
Wszedłem sobie przed chwilą do mojego panelu użytkownika i widzę, że poziom ostrzeżeń wynosi 1. Chciałbym się zapytać czy coś się zmieniło w temacie, bo wydaje mi się, że ostrzeżenia po jakimś czasie (miesiąc?) były zerowane. Mnie tymczasem nie było na forum chyba ze 2 miesiące, a w ciągu ostatnich dni nie otrzymałem żadnego ostrzeżenia (przynajmniej nic o tym nie wiem). Byłbym niezmiernie wdzięczny za wyjaśnienie tej sytuacji.

Z wyrazami należytego szacunku

Jajko

Śr sty 01, 2014 14:11
Moderator

Poziom ostrzeżeń zerował się po 3 miesiącach i nic w tej materii się nie zmieniło.

Pozdrawiam i życzę udanego korzystania z serwisu.

Moderator Soul33

~ Pink Floyd, "Hey you"

Śr sty 01, 2014 14:24

Aaa, to moje pomyłka (myślałem że 1 miesiąc), widać jeszcze 3 miechy nie minęły, ale sądzę że lada chwila to nastąpi. Dzięki.

Śr sty 01, 2014 14:29

Czy mogę wiedzieć który punkt regulaminu forum, netykiety czy czegokolwiek złamałem zamieszczając zdjęcie ogłoszenie pt "Ofiara od rodziny 2013" viewtopic.php?p=785347#p785347 ??
Zrodziło ono ciekawą dyskusję, w której udział bierze Wist. Co złego znów zrobiłem???

So sty 04, 2014 17:54
Moderator

Regulamin II/3: "(...) Argumenty stosowane w dyskusji powinny opierać się na faktach i sprawdzonych źródłach".

A także bezpośrednie upomnienie Mariel: viewtopic.php?p=784561#p784561 [poprawiony link]

Jakbyś nie wiedział.

~ Pink Floyd, "Hey you"

So sty 04, 2014 18:32

Ogłoszenie nie jest żadnym argumentem w dyskusji!!!

A żadnego upomnienia pod podanym linkiem nie widzę.

So sty 04, 2014 18:37
Moderator

Sorry, pomyliłem link: viewtopic.php?p=784561#p784561

~ Pink Floyd, "Hey you"

So sty 04, 2014 18:40
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 6551 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102 ... 437  Następna strona