Uwagi - tylko i wyłącznie - do moderacji
Autor |
Wiadomość |
Anonim (konto usunięte)
|
 Re: Uwagi - tylko i wyłącznie - do moderacji.
Cytuj: I kolejny przykład obraźliwego posta humaloga: viewtopic.php?p=704876#p704876
Szanowna moderacjo! Post który wg. homini jest postem obraźliwym takowym nie jest. To analiza tego co pisał homo_homini, który wyraźnie i dobitnie umniejszył role Boga w Sakramencie małżeństwa. Wszystko to jest czarno na białym wypisane przez tegoz użytkownika. Nie chodzi mi w tym poscie o to by sie bronić, ale o to by kolejny już raz wykazac, ze homo_homini w sposób bezczelny i kłamliwy posługuje sie manipulacją. Cytuj: Na forum funkcjonuje pewna osoba w trakcie leczenia psychiatrycznego, która ma okresy wzmożonej aktywności forumowej i w tych okresach nie należy z nią dyskutować, by nie eskalować offtopów i nie pobudzać tej osoby w chorobie. My forumowicze to wiemy i przestrzegamy czasem tych, którzy tego nie wiedzą.
Kto to jest 'MY"? Homo ma chyba na mysli swoich przyjaciół z bioenergoterapetycznej grupki z która pewnie intensywnie koresponduje na PW, manipulując jak zwykle faktami. No i kolejna sprawa dotyczaca tego postu. Otóz homo sugeruje jakoby ta chora osoba była Alus: Cytuj: Moderacjo, prosimy o podjecie działań, które zaskutkują zakończeniem obrażania użytkowników przez użytkowniczkę Alus, zakończeniem offtopowania przez nią, prosimy także o nie pobudzanie jej działań przez twierdzenie, że Alus ma rację.
Nawet gdyby rzeczywiście Alus leczyła sie u psychiatry to po pierwsze - nie jest to równoznaczne z cięzka choroba psychiczna, po drugie - ktos kto o tym wie i rozgłasza to publicznie jest ZWYKŁYM CHAMEM. Tak homini! Zgadza sie do tego, ze jestes kłamca i manipulantem dochodzi jeszcze brak wychowania...zwykłe chamstwo. To tylko założenia co do Alus....Teraz mam jednak pewność co do homo_homini vel maly_kwiatek. To nie Alus ale ty człowieku potrzebujesz pomocy specjalistów i to natychmiastowej. Tak własnie objawia sie zabawa z demonicznymi siłami bioenergo(pseudo)terapeutycznymi. Totalnym zniewoleniem umysłu, lewitacja w absurd i całkowitym brakiem rozeznania w rzeczywistości.
|
Cz wrz 27, 2012 9:25 |
|
|
|
 |
szumi
Moderator
|
homo_homini_canis_est napisał(a): Na forum funkcjonuje pewna osoba w trakcie leczenia psychiatrycznego, która ma okresy wzmożonej aktywności forumowej i w tych okresach nie należy z nią dyskutować, by nie eskalować offtopów i nie pobudzać tej osoby w chorobie. My forumowicze to wiemy i przestrzegamy czasem tych, którzy tego nie wiedzą.
Wybacz, ale mi nikt zaświadczenia od psychiatry nie dostarczył, bym mógł wiedzieć, że ktoś się leczy u lekarza tej specjalności. A jasnowidzem nie jestem i nie potrafię tego się domyślić. homo_homini_canis_est napisał(a): prosimy także o nie pobudzanie jej działań przez twierdzenie, że Alus ma rację.[/b] To stwierdzenie było do konkretnej sytuacji, w konkretnym kontekście, a nie do całości działalności, więc wyluzuj...
_________________ Η αληθεια ελευθερωσει υμας...
Veritas liberabit vos...
Prawda was wyzwoli...
(J 8, 32b)
|
Cz wrz 27, 2012 9:28 |
|
 |
biznes-info
|
biznes-info napisał(a): A czy dałoby się tak dać przeciętnemu użytkownikowi taką opcję że wrzuca sobie tam nazwy tych użytkowników których nie chce czytać i później pokazują mu się posty tych wszystkich, których poglądów nie zna albo których poglądy ceni? Jeszcze raz pozwolę sobie przedłożyć moją poprzednią prośbę. Proszę o pozytywne rozpatrzenie 
_________________ Zawiłe problemy wymagają gruntownego omówienia, a zasoby mam ograniczone. Polecam moje dzieło: https://melancholia.xyz
|
Cz wrz 27, 2012 9:35 |
|
|
|
 |
homo_homini_canis_est
zbanowany na stałe
|
Szumi, uległ Pan złośliwej insynuacji humaloga, że osobą leczącą się psychiatrycznie, a pisząca na forum jest Alus. To nie ja wymyśliłem, tylko humalog i moim zdaniem bezczelnie i po chamsku wyssał on to sobie z palca.
Nie prosiłem moderacji o interwencję wobec osób chorych psychicznie, od tego są ich lekarze. Wspomniałem o nich, bo ktoś taki też funkcjonuje na forum i ochraniamy go ze względu na jego chorobę, a że ma on potrzebę pisania na forum i jest to dla niego elementem jego terapii, to nikt nie zgłasza jego uciążliwych czasem postów do moderacji. Uważam to za ludzkie i normalne.
Prosiłem o to, o co prosiłem. Proszę czytać to, co napisałem.
_________________ Jezus Chrystus jest Panem Świata i Wszechświata, jest Królem Polski, mojej ukochanej Ojczyzny. Króluj nam, Chryste !!
|
Cz wrz 27, 2012 9:41 |
|
 |
SweetChild
|
biznes-info napisał(a): A czy dałoby się tak dać przeciętnemu użytkownikowi taką opcję że wrzuca sobie tam nazwy tych użytkowników których nie chce czytać i później pokazują mu się posty tych wszystkich, których poglądów nie zna albo których poglądy ceni? Było już zgłaszanie, chociażby tutaj albo tutaj. Obecnie pozostaje "ręczne" omijanie postów Forumowiczów, których czytać nie chcemy. Wymaga nieco wysiłku, ale można przy tym ćwiczyć silną wolę.
|
Cz wrz 27, 2012 9:44 |
|
|
|
 |
szumi
Moderator
|
homo_homini_canis_est napisał(a): Szumi, uległ Pan złośliwej insynuacji humaloga, że osobą leczącą się psychiatrycznie, a pisząca na forum jest Alus. A skąd takie przypuszczenie? Napisałem wyraźnie, że nie wiem, kto z użytkowników forum leczy się psychiatrycznie. Ty wiesz i ok. Ja nie wiem.
_________________ Η αληθεια ελευθερωσει υμας...
Veritas liberabit vos...
Prawda was wyzwoli...
(J 8, 32b)
|
Cz wrz 27, 2012 12:32 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Muszę tu przyznać rację @homo_homini_canis_est. Pisząc o osobie, która leczy się psychiatrycznie miał kogoś innego na myśli. Zresztą sugestia z Alus jest poniżej i w innym kontekście: Nie ma żadnego powodu, by popierać offtopowanie i obrażanie użytkowników przez osobę zdrową, która robi to stale i od lat na forum I wygląda na to, że chodziło mu o @Alus, która wg @homo_homini obraża i offtopuje.
Co do ujawnienia, że pewna osoba się leczy u psychiatry- czy dała Ci ona upoważnienie, abyś ujawnił tą informację dając innym wskazówki?
|
Cz wrz 27, 2012 12:38 |
|
 |
homo_homini_canis_est
zbanowany na stałe
|
Val napisał(a): Co do ujawnienia, że pewna osoba się leczy u psychiatry- czy dała Ci ona upoważnienie, abyś ujawnił tą informację dając innym wskazówki? To jest informacja poufna, jak każda sprawa osobista, dotycząca każdego z nas. To, że jeden z moderatorów jej nie zna, niczego nie zmienia. Rzekłbym nawet, że to jest normalne.
_________________ Jezus Chrystus jest Panem Świata i Wszechświata, jest Królem Polski, mojej ukochanej Ojczyzny. Króluj nam, Chryste !!
|
Cz wrz 27, 2012 12:47 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Problem w tym, że Ty dałeś wskazówki jak rozpoznać taką osobę  . W zasadzie nie powinieneś w ogóle wspominać o tym fakcie w kontekście swojego sporu z Alus.
|
Cz wrz 27, 2012 13:01 |
|
 |
homo_homini_canis_est
zbanowany na stałe
|
Val napisał(a): Problem w tym, że Ty dałeś wskazówki jak rozpoznać taką osobę  . W zasadzie nie powinieneś w ogóle wspominać o tym fakcie w kontekście swojego sporu z Alus. Znowu jakieś insynuacje. Przecież jaki koń jest, każdy widzi. I jak "koń" rozsadza forum, to może to wynikać z tego, że nie jest w pełni świadomy co czyni, czyli być niedojrzałą osobą, albo człowiekiem chorym psychicznie, ewentualnie może być człowiekiem złej woli, świadomie usiłującym zniszczyć forum i rozproszyć katolików tu zgromadzonych. Na forum jest kilka tysięcy osób zarejestrowanych, nie licząc tych, co tu wpadają poczytać bez rejestracji. Osób podejrzanych o chorobę psychiczną widzę wśród piszących kilka, co nie znaczy, ze forum miałoby być miejscem do rozprawiania kto i co w tym zakresie. Proponuję nie rozjątrzać tego tematu, bo jest delikatny i możesz niechcący ujawnić o kogo chodzi. Z Alus nie mam i nigdy nie miałem żadnego sporu. Nie znam jej i nie wybieram się poznawać. Komentuję czasem jej wypowiedzi, a nie jej osobę.
|
Cz wrz 27, 2012 13:14 |
|
 |
homo_homini_canis_est
zbanowany na stałe
|
Iroon napisał(a): humalog napisał(a): ...... ktos kto o tym wie i rozgłasza to publicznie jest ZWYKŁYM CHAMEM. Tak homini! Zgadza sie do tego, ze jestes kłamca i manipulantem dochodzi jeszcze brak wychowania...zwykłe chamstwo. To tylko założenia co do Alus....Teraz mam jednak pewność co do homo_homini vel maly_kwiatek. To nie Alus ale ty człowieku potrzebujesz pomocy specjalistów i to natychmiastowej. Tak własnie objawia sie zabawa z demonicznymi siłami bioenergo(pseudo)terapeutycznymi. Totalnym zniewoleniem umysłu, lewitacja w absurd i całkowitym brakiem rozeznania w rzeczywistości. Ależ sobie pozwalasz człowieku. Wyzwiska.... to już przesada i wielki grzech. To tylko źle o tobie świadczy. To świadczy także jak najfatalniej o moderacji, która toleruje takie teksty na katolickim forum.
|
Cz wrz 27, 2012 13:17 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Moderacja nie toleruje takich tekstów, ale też nie musi się tłumaczyć na forum z każdego jednego swojego kroku. W kwestii w.w. określenia działania podjęto 
|
Cz wrz 27, 2012 13:33 |
|
 |
anmara
|
MARIEL napisał(a): Moderacja nie toleruje takich tekstów, ale też nie musi się tłumaczyć na forum z każdego jednego swojego kroku. W kwestii w.w. określenia działania podjęto  Prośba aby humalog usunął też nieetyczny podpis.
_________________ *****
|
Cz wrz 27, 2012 16:50 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
anmara napisał(a): MARIEL napisał(a): Moderacja nie toleruje takich tekstów, ale też nie musi się tłumaczyć na forum z każdego jednego swojego kroku. W kwestii w.w. określenia działania podjęto  Prośba aby humalog usunął też nieetyczny podpis. Nie używaj słów których znaczenia nie rozumiesz. Nieetyczny byłby wtedy gdyby był nieprawdą.... A o tym, ze jest prawdziwy możesz sie przekonać czytając ten wątek: viewtopic.php?f=37&t=32264&hilit=Szaniawski&start=15
|
Cz wrz 27, 2012 17:14 |
|
 |
Iroon
|
humalog napisał(a): anmara napisał(a): MARIEL napisał(a): Moderacja nie toleruje takich tekstów, ale też nie musi się tłumaczyć na forum z każdego jednego swojego kroku. W kwestii w.w. określenia działania podjęto  Prośba aby humalog usunął też nieetyczny podpis. Nie używaj słów których znaczenia nie rozumiesz. Nieetyczny byłby wtedy gdyby był nieprawdą.... A o tym, ze jest prawdziwy możesz sie przekonać czytając ten wątek: viewtopic.php?f=37&t=32264&hilit=Szaniawski&start=15Znieważasz drugiego człowieka, wywyższasz się to jest wbrew przykazaniom Boskim. Przyłańczam się do prośby.
|
Pt wrz 28, 2012 4:28 |
|
|
|