| 

Uwagi - tylko i wyłącznie - do moderacji 

| Autor | Wiadomość |  
			| Anonim (konto usunięte) 

|   Re: Uwagi - tylko i wyłącznie - do moderacji.Cytuj: I kolejny przykład obraźliwego posta humaloga:viewtopic.php?p=704876#p704876

Szanowna moderacjo! Post który wg. homini jest postem obraźliwym takowym nie jest. To analiza tego co pisał homo_homini, który wyraźnie i dobitnie umniejszył role Boga w Sakramencie małżeństwa. Wszystko to jest czarno na białym wypisane przez tegoz użytkownika. Nie chodzi mi w tym poscie o to by sie bronić, ale o to by kolejny już raz wykazac, ze homo_homini w sposób bezczelny i kłamliwy posługuje sie manipulacją. Cytuj: Na forum funkcjonuje pewna osoba w trakcie leczenia psychiatrycznego, która ma okresy wzmożonej aktywności forumowej i w tych okresach nie należy z nią dyskutować, by nie eskalować offtopów i nie pobudzać tej osoby w chorobie. My forumowicze to wiemy i przestrzegamy czasem tych, którzy tego nie wiedzą. 
Kto to jest 'MY"? Homo ma chyba na mysli swoich przyjaciół z bioenergoterapetycznej grupki z która pewnie intensywnie koresponduje na PW, manipulując jak zwykle faktami. No i kolejna sprawa dotyczaca tego postu. Otóz homo sugeruje jakoby ta chora osoba była Alus: Cytuj: Moderacjo, prosimy o podjecie działań, które zaskutkują zakończeniem obrażania użytkowników przez użytkowniczkę Alus, zakończeniem offtopowania przez nią, prosimy także o nie pobudzanie jej działań przez twierdzenie, że Alus ma rację.
Nawet gdyby rzeczywiście Alus leczyła sie u psychiatry to po pierwsze - nie jest to równoznaczne z cięzka choroba psychiczna, po drugie - ktos kto o tym wie i rozgłasza to publicznie jest ZWYKŁYM CHAMEM. Tak homini! Zgadza sie do tego, ze jestes kłamca i manipulantem dochodzi jeszcze brak wychowania...zwykłe chamstwo. To tylko założenia co do Alus....Teraz mam jednak pewność co do homo_homini vel maly_kwiatek. To nie Alus ale ty człowieku potrzebujesz pomocy specjalistów i to natychmiastowej. Tak własnie objawia sie zabawa z demonicznymi siłami bioenergo(pseudo)terapeutycznymi. Totalnym zniewoleniem umysłu, lewitacja w absurd i całkowitym brakiem rozeznania w rzeczywistości.

|  
			| Cz wrz 27, 2012 9:25 | 

|  
				|  |  |  
		|  |  
			| szumi Moderator 
   |   Re: Uwagi - tylko i wyłącznie - do moderacji.homo_homini_canis_est napisał(a): Na forum funkcjonuje pewna osoba w trakcie leczenia psychiatrycznego, która ma okresy wzmożonej aktywności forumowej i w tych okresach nie należy z nią dyskutować, by nie eskalować offtopów i nie pobudzać tej osoby w chorobie. My forumowicze to wiemy i przestrzegamy czasem tych, którzy tego nie wiedzą. 

Wybacz, ale mi nikt zaświadczenia od psychiatry nie dostarczył, bym mógł wiedzieć, że ktoś się leczy u lekarza tej specjalności. A jasnowidzem nie jestem i nie potrafię tego się domyślić. homo_homini_canis_est napisał(a): prosimy także o nie pobudzanie jej działań przez twierdzenie, że Alus ma rację.[/b]To stwierdzenie było do konkretnej sytuacji, w konkretnym kontekście, a nie do całości działalności, więc wyluzuj..._________________
 Η αληθεια ελευθερωσει υμας...
 Veritas liberabit vos...
 Prawda was wyzwoli...
 (J 8, 32b)

|  
			| Cz wrz 27, 2012 9:28 | 

|  
		|  |  
			| biznes-info 
   |   Re: Uwagi - tylko i wyłącznie - do moderacji.biznes-info napisał(a): A czy dałoby się tak dać przeciętnemu użytkownikowi  taką opcję że wrzuca sobie tam nazwy tych użytkowników których nie chce czytać i później pokazują mu się posty tych wszystkich, których poglądów nie zna albo których poglądy ceni?Jeszcze raz pozwolę sobie przedłożyć moją poprzednią prośbę. Proszę o pozytywne rozpatrzenie   _________________
 Zawiłe problemy wymagają gruntownego omówienia, a zasoby mam ograniczone. Polecam moje dzieło: https://melancholia.xyz

|  
			| Cz wrz 27, 2012 9:35 | 

|  
				|  |  |  
		|  |  
			| homo_homini_canis_est zbanowany na stałe 
   |   Re: Uwagi - tylko i wyłącznie - do moderacji.Szumi, uległ Pan  złośliwej insynuacji humaloga, że osobą leczącą się psychiatrycznie, a pisząca na forum jest Alus.To nie ja wymyśliłem, tylko humalog i moim zdaniem bezczelnie i po chamsku wyssał on to sobie z palca.

Nie prosiłem moderacji o interwencję wobec osób chorych psychicznie, od tego są ich lekarze. Wspomniałem o nich, bo ktoś taki też funkcjonuje na forum i ochraniamy go ze względu na jego chorobę, a że ma on potrzebę pisania na forum i jest to dla niego elementem jego terapii, to nikt nie zgłasza jego uciążliwych czasem postów do moderacji. Uważam to za ludzkie i normalne.

Prosiłem o to, o co prosiłem.
 Proszę czytać to, co napisałem.

|  
			| Cz wrz 27, 2012 9:41 | 

|  
		|  |  
			| SweetChild 
   |   Re: Uwagi - tylko i wyłącznie - do moderacji.biznes-info napisał(a): A czy dałoby się tak dać przeciętnemu użytkownikowi  taką opcję że wrzuca sobie tam nazwy tych użytkowników których nie chce czytać i później pokazują mu się posty tych wszystkich, których poglądów nie zna albo których poglądy ceni?Było już zgłaszanie, chociażby tutaj  albo tutaj . Obecnie pozostaje "ręczne" omijanie postów Forumowiczów, których czytać nie chcemy. Wymaga nieco wysiłku, ale można przy tym ćwiczyć silną wolę.

|  
			| Cz wrz 27, 2012 9:44 | 

|  
				|  |  |  
		|  |  
			| szumi Moderator 
   |   Re: Uwagi - tylko i wyłącznie - do moderacji.homo_homini_canis_est napisał(a): Szumi, uległ Pan  złośliwej insynuacji humaloga, że osobą leczącą się psychiatrycznie, a pisząca na forum jest Alus.A skąd takie przypuszczenie? Napisałem wyraźnie, że nie wiem, kto z użytkowników forum leczy się psychiatrycznie. Ty wiesz i ok. Ja nie wiem._________________
 Η αληθεια ελευθερωσει υμας...
 Veritas liberabit vos...
 Prawda was wyzwoli...
 (J 8, 32b)

|  
			| Cz wrz 27, 2012 12:32 | 

|  
		|  |  

|   Re: Uwagi - tylko i wyłącznie - do moderacji.Muszę tu przyznać rację @homo_homini_canis_est. Pisząc o osobie, która leczy się psychiatrycznie miał kogoś innego na myśli. Zresztą sugestia z Alus jest poniżej i w innym kontekście:Nie ma żadnego powodu, by popierać offtopowanie i obrażanie użytkowników przez osobę zdrową, która robi to stale i od lat na forum
 I wygląda na to, że chodziło mu o @Alus, która wg @homo_homini obraża i offtopuje.

Co do ujawnienia, że pewna osoba się leczy u psychiatry- czy dała Ci ona upoważnienie, abyś ujawnił tą informację dając innym wskazówki?

|  
			| Cz wrz 27, 2012 12:38 | 

|  
		|  |  
   |   Re: Uwagi - tylko i wyłącznie - do moderacji.Val napisał(a): Co do ujawnienia, że pewna osoba się leczy u psychiatry- czy dała Ci ona upoważnienie, abyś ujawnił tą informację dając innym wskazówki?To jest informacja poufna, jak każda sprawa osobista, dotycząca każdego z nas.  To, że jeden z moderatorów jej nie zna, niczego nie zmienia. Rzekłbym nawet, że to jest normalne._________________
 Jezus Chrystus jest Panem Świata i Wszechświata, jest Królem Polski, mojej ukochanej Ojczyzny.
 Króluj nam, Chryste !!

|  
			| Cz wrz 27, 2012 12:47 | 

|  
		|  |  

|   Re: Uwagi - tylko i wyłącznie - do moderacji.Problem w tym, że Ty dałeś wskazówki jak rozpoznać taką osobę     . W zasadzie nie powinieneś w ogóle wspominać o tym fakcie w kontekście swojego sporu z Alus.

|  
			| Cz wrz 27, 2012 13:01 | 

|  
		|  |  
   |   Re: Uwagi - tylko i wyłącznie - do moderacji.Val napisał(a): Problem w tym, że Ty dałeś wskazówki jak rozpoznać taką osobę     . W zasadzie nie powinieneś w ogóle wspominać o tym fakcie w kontekście swojego sporu z Alus.Znowu jakieś insynuacje. Przecież jaki koń jest, każdy widzi.  I jak "koń" rozsadza forum, to może to wynikać z tego, że nie jest w pełni świadomy co czyni, czyli być niedojrzałą osobą, albo człowiekiem chorym psychicznie, ewentualnie może być człowiekiem złej woli, świadomie usiłującym zniszczyć forum i rozproszyć katolików tu zgromadzonych.  Na forum jest kilka tysięcy osób zarejestrowanych, nie licząc tych, co tu wpadają poczytać bez rejestracji. Osób podejrzanych o chorobę psychiczną widzę wśród piszących kilka, co nie znaczy, ze forum miałoby być miejscem do rozprawiania kto i co w tym zakresie.  Proponuję nie rozjątrzać tego tematu, bo jest delikatny i możesz niechcący ujawnić o kogo chodzi. Z Alus nie mam i nigdy nie miałem żadnego sporu. Nie znam jej i nie wybieram się poznawać.  Komentuję czasem jej wypowiedzi, a nie jej osobę._________________
 Jezus Chrystus jest Panem Świata i Wszechświata, jest Królem Polski, mojej ukochanej Ojczyzny.
 Króluj nam, Chryste !!

|  
			| Cz wrz 27, 2012 13:14 | 

|  
		|  |  
   |   Re: Uwagi - tylko i wyłącznie - do moderacji.Iroon napisał(a): humalog napisał(a): ...... ktos kto o tym wie i rozgłasza to publicznie jest ZWYKŁYM CHAMEM.Tak homini! Zgadza sie do tego, ze jestes kłamca i manipulantem dochodzi jeszcze brak wychowania...zwykłe chamstwo.
 To tylko założenia co do Alus....Teraz mam jednak pewność co do homo_homini vel maly_kwiatek. To nie Alus ale ty człowieku potrzebujesz pomocy specjalistów i to natychmiastowej.
 Tak własnie objawia sie zabawa z demonicznymi siłami bioenergo(pseudo)terapeutycznymi. Totalnym zniewoleniem umysłu, lewitacja w absurd i całkowitym brakiem rozeznania w rzeczywistości.
Ależ sobie pozwalasz człowieku.  Wyzwiska.... to już przesada i wielki grzech. To tylko źle o tobie świadczy.To świadczy także jak najfatalniej o moderacji, która toleruje takie teksty na katolickim forum._________________
 Króluj nam, Chryste !!

|  
			| Cz wrz 27, 2012 13:17 | 

|  
		|  |  

|   Re: Uwagi - tylko i wyłącznie - do moderacji.Moderacja nie toleruje takich tekstów, ale też nie musi się tłumaczyć na forum z każdego jednego swojego kroku.W kwestii w.w. określenia działania podjęto

|  
			| Cz wrz 27, 2012 13:33 | 

|  
		|  |  
			| anmara 
   |   Re: Uwagi - tylko i wyłącznie - do moderacji.MARIEL napisał(a): Moderacja nie toleruje takich tekstów, ale też nie musi się tłumaczyć na forum z każdego jednego swojego kroku.W kwestii w.w. określenia działania podjęto
 Prośba aby humalog usunął  też nieetyczny podpis._________________

|  
			| Cz wrz 27, 2012 16:50 | 

|  
		|  |  

|   Re: Uwagi - tylko i wyłącznie - do moderacji.anmara napisał(a): MARIEL napisał(a): Moderacja nie toleruje takich tekstów, ale też nie musi się tłumaczyć na forum z każdego jednego swojego kroku.W kwestii w.w. określenia działania podjęto
 Prośba aby humalog usunął  też nieetyczny podpis.Nie używaj słów których znaczenia nie rozumiesz. Nieetyczny byłby wtedy gdyby był nieprawdą.... A o tym, ze jest prawdziwy możesz sie przekonać czytając ten wątek:viewtopic.php?f=37&t=32264&hilit=Szaniawski&start=15

|  
			| Cz wrz 27, 2012 17:14 | 

|  
		|  |  
			| Iroon 
   |   Re: Uwagi - tylko i wyłącznie - do moderacji.humalog napisał(a): anmara napisał(a): MARIEL napisał(a): Moderacja nie toleruje takich tekstów, ale też nie musi się tłumaczyć na forum z każdego jednego swojego kroku.W kwestii w.w. określenia działania podjęto
 Prośba aby humalog usunął  też nieetyczny podpis.Nie używaj słów których znaczenia nie rozumiesz. Nieetyczny byłby wtedy gdyby był nieprawdą.... A o tym, ze jest prawdziwy możesz sie przekonać czytając ten wątek:viewtopic.php?f=37&t=32264&hilit=Szaniawski&start=15Znieważasz drugiego człowieka, wywyższasz się to jest wbrew przykazaniom Boskim. Przyłańczam się do prośby.

|  
			| Pt wrz 28, 2012 4:28 | 

|  
		|  |  

|  | Nie możesz rozpoczynać nowych wątków Nie możesz odpowiadać w wątkach