Uwagi - tylko i wyłącznie - do moderacji
Autor |
Wiadomość |
Anonim (konto usunięte)
|
 Re: Uwagi - tylko i wyłącznie - do moderacji.
ErgoProxy napisał(a): jak sobie przypomnę, jakie słówka latały w mojej czwartej klasie, to mam to na uwadze, mam Jeśli chodzi o to, to nie ma im co przyspieszać wejścia w dorosłość. Nie mają się do czego spieszyć, naprawdę Wiem, że większość po prostu nie zwraca uwagi wchodząc w jakiś temat, że zmienił się dział, stąd moja prośba.
|
Cz sty 23, 2014 8:37 |
|
|
|
 |
JedenPost
|
Ja zwracam. Znaczy zwaracałem, innym (Kapitanowi_Nemo), acz potem sam sie zapomniałem... 
_________________ Lubię Starego czasem, to też sprawia że się wystrzegam otwartej z nim wojny Przecież to piękne, gdy Pan tak dostojny Tak z samym diabłem po ludzku rozmawia.
|
Cz sty 23, 2014 11:07 |
|
 |
Asienkka
|
ErgoProxy napisał(a): Ano... jak sobie przypomnę, jakie słówka latały w mojej czwartej klasie, to mam to na uwadze, mam. Chyba że, nie wiem, żyłem w jakimś getcie, albo chodziłem do klasy samych odpadów z klasy robotniczej czy innej.
Och, i piosenki. "Czary mary, weź pałeczkę do ręki". Oczywiście, absolutnie żadnych podtekstów. Absolutnie. A mnie średnio interesuje jakie słówka latały w Twojej czwartej klasie, a nawet w piątej! Interesuje mnie jakie słówka nie powinny latać na tym forum...
_________________ Mądremu tłumaczyć nie trzeba, głupi i tak nie zrozumie.
|
Cz sty 23, 2014 11:42 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Ano właśnie. Czyli że Moderator może pomówić użytkownika o niepoczytalność, nie uzasadniając nijak tego pomówienia, i w prawie jest? Na tym forum.
|
Cz sty 23, 2014 13:50 |
|
 |
Asienkka
|
Wskaż mi proszę konkretne słowa, które mają mówić o Twojej niepoczytalności.
|
Cz sty 23, 2014 16:47 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
|
Cz sty 23, 2014 19:09 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
WIST napisał(a): Nie wiesz naprawdę Ergo co jest bzdurą? Przeczytaj to co sam napisałeś. Wybacz, ale oczywistości nie mam ochoty tłumaczyć. Kolejne takie wpisy będą usuwane, skoro nie odpowiadasz za własne słowa.
|
Cz sty 23, 2014 19:59 |
|
 |
Asienkka
|
Pozostawię to bez komentarza...
|
Cz sty 23, 2014 21:35 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Aha. Przewrażliwiony jestem, tak?
|
Cz sty 23, 2014 21:38 |
|
 |
WIST
|
Cieszę się podwójnie, przypadkiem odkryłem skargę na mnie i jest to chyba pierwsza w tym temacie  Otóż śpieszę z wyjaśnieniem ErgoProxy, że nigdzie nie oskarżyłem Cię o niepoczytalność. Pisząc że "nie odpowiadasz za własne słowa" miałem na myśli rzecz taką - nie przemyślałeś swojej wypowiedzi, bo nie uwzględniłeś że odpowiadasz dziecku. Podczas gdy dla Ciebie był to rutynowy komentarz, którego ja dorosły nie zrozumiałem poprawnie, to dla Agi mógł, i to mógł to już jest za dużo, być odczytany dosłownie i wprowadziłby zamieszanie. Każdy może rzucić co chce, bez odpowiadania za własne słowa i ich skutki. Nie wiem jak mogłeś zrozumieć to jako oskarżenie o niepoczytalność i szkoda że wpierw nie zapytałeś mnie co miałem na myśli.
_________________ Pozdrawiam
WIST
|
Pt sty 24, 2014 2:32 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Sushi mi się już przekręca w żołądku od tego tematu - ale to tak na marginesie.
Ja wręcz przeciwnie, uważam że istnieje coś takiego jak odpowiedzialność za słowo, i szlag mnie na przykład trafia, kiedy przypomina mi się Kieślowski wypierający się odpowiedzialności za ludzi mordujących taksówkarzy podług scenariusza "Krótkiego filmu o zabijaniu". Uwzględnić więc uwzględniłem, tyle że a) dawno nie miałem kontaktu z dziećmi, b) Aga odpowiada dosyć zdawkowo i to utrudnia komunikację między nami. Ale nieporozumienia, jak widzisz (hehe?), są rzeczą zwyczajną. Rzecz więc tylko w tym, żeby nie zostawiać ich tak jak zaistniały, a prostować, co zresztą może stanowić punkt wyjścia do rozmowy długiej i przyjemnej.
Zatem urazy chować nie zamierzam...
|
Pt sty 24, 2014 2:49 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Z innej beczki: Czy jest jeszcze sens utrzymywać filtry na blokowanie ciągu znaków "s.m.i.e.r.c"? Dwa niedawne przykłady, kiedy filtry okazały się być zbyt restrykcyjne: viewtopic.php?p=786682#p786682 i viewtopic.php?p=790710#p790710Rozumiem, że kiedyś spamowano Zegarem Śmierci, ale - ta głupia stronka ma adres z e g a r s m i e r c i . i n f o , więc może ograniczyć filtry do blokowania jedynie całego adresu, albo chociaż jedynie z prefiksem "zegar"? Skuteczność chyba byłaby podobna? Poza tym być może spamerom przeszła już ochota na spamowanie... marzenie...
|
N sty 26, 2014 0:34 |
|
 |
Jajko
Dołączył(a): Pn lut 23, 2009 22:34 Posty: 10131 Lokalizacja: Pierdzisłąwice
|
Mam prośbe o uprzątnięcie offtopu, który się zrobił w wątku "Koniec religii w szkołach?". Mniej więcej od tego miejsca: viewtopic.php?p=791332#p791332
_________________ Z zarozumialcami i debilami nie rozmawiam... no chyba że zrobię edukacyjny wyjątek
|
Wt sty 28, 2014 19:18 |
|
 |
WIST
|
ErgoProxy napisał(a): a) dawno nie miałem kontaktu z dziećmi, b) Aga odpowiada dosyć zdawkowo i to utrudnia komunikację między nami. Nie chcę tego ciągnąć bo rozumiem że dotarliśmy do pozytywnego zakończenia. Ale aby jednak nie pozostawić błędnego przekonania, chciałbym jeszcze się odnieść. ErgoProxy nikt nie ma pretensji o to że coś napisałeś Adze, bo ja napisałem Ci abyś zważał na słowa wobec dziecka. I dopiero brak reakcji na tą przestrogę był problematyczny. Brak kontaktu z dziećmi dotyczy tego, co problemem nie było. Powiedzmy że starałem się zaradzić temu brakowi doświadczenia, a odniosłem wrażenie że wbrew temu reakcja nadal była "no przecież nie ma problemu". Cytuj: Zatem urazy chować nie zamierzam... Bardzo się cieszę i liczę że tak pozostanie 
_________________ Pozdrawiam
WIST
|
Wt sty 28, 2014 20:30 |
|
 |
Jajko
Dołączył(a): Pn lut 23, 2009 22:34 Posty: 10131 Lokalizacja: Pierdzisłąwice
|
Dzięki za wątek "Obowiązek pochówku". Dobra decyzja. Sam bym to zorbił, no ale mnie nie wolno nowych wątków prasowych zakładać... No i dzięki za porządek w drugim wątku. Jestem pod wrażeniem szybkości działania administracji 
_________________ Z zarozumialcami i debilami nie rozmawiam... no chyba że zrobię edukacyjny wyjątek
|
Wt sty 28, 2014 21:41 |
|
|
|