Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest N sie 10, 2025 11:47

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 3318 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 124, 125, 126, 127, 128, 129, 130 ... 222  Następna strona
 Uwagi do moderacji II 
Autor Wiadomość
Jotka, zdecydowanie za duzo wycięłaś z watku o Radiu Maryja. Zgadzam się, że robił się tam powoli rynsztok, ale należało nad tym zapanowac, wyciąć posty ad personam a nie wywalać kilka stron bo były tam ciekawe i wazne rzeczy... Szkoda.

Choćby kwestia dokonywanej przez Metalika klasyfikacji zadawania śmierci - "lepsza" na skutek eutanazji i "gorsza" w wyniku aborcji.

Śr sie 19, 2009 10:19

Chyba tylko ta dyskusja miała jakiś kształt. Jest tutaj:
viewtopic.php?t=22280

Jak widać rozmowa ponad pyskówkami daje się uratować...

Śr sie 19, 2009 11:32
zbanowany na stałe

Prosze o usuniecie mojego postu w Hyde Park-Ukladamy historyjke.
Nie kazdy musi miec moje poczucie humoru.

Pn sie 24, 2009 8:01

Do tej pory nie marudziłem, ale czasem opcja edycji postów by się przydała :) Niestety jest to czekanie na Godota. Jeśli Admin Forum boi się, że użytkownicy będą zmieniać wszelkie swoje wpisy, można wprowadzić inny system: edycja dodanych już postów może być możliwa przez kilka minut po ich dodaniu a po upływie tego czasu opcja ta wygasa i posty zostają jakie są. W ten sposób będzie i wilk syty i owca cała :)

http://blog.wiara.pl/nomines/ zapraszam :)

Pn sie 24, 2009 23:08

... lub też "zobacz oryginalny/pierwotny post".

Wt sie 25, 2009 8:36
saxon - proszę, zwróć uwagę na wypowiedzi WISTA, zwłaszcza w Sakramentach, kiedy ktoś pyta, czy dany czyn jest grzechem. Zamiast rzeczowo odpowiedzieć, lub ograniczyć się do odesłania pytajacego do konfesjonału wyśmiewa się z cudzych problemów, dodatkowo wprowadzając kogoś w błąd ... Ja rozumiem, że te pytania mogą być dla kogoś śmieszne, ale dla pytającego są konkretnym problemem ... a to, co robi WIST na pewno mu nie pomoże. Poniżej tylko przykład:

WIST napisał(a):
Mówimy o darmowy linuksie. Jeśli chodzi o aktualizacje to jedynie co druga jest legalna. Więc musisz po prostu sobie zapisywać, lub pamiętać.

Legalne jest posiadanie jedynie zielonej tapety na ekranie, więc wszelkie pobieranie jest grzechem.

Co do trzeciego rozwiązanie jest proste, weż otwórz skopiowany plik na linuxie, przekopiuj treść do nowego i zapisz. Stary wykasuje, a nowy będzie już legalny, wszakże zapisany jest na linuxie za pomocą darmowego oprogramowania.

Ja tam Cie już polubiłem, więc czekam na kolejne genialne problemy.

WIST- zrozumiesz, jak sam doświadczysz ... Ja miałam to nieszczęście i mówię Ci, że pogrążasz kogoś jeszcze bardziej ... bo skrupulant takie odpowiedzi przyjmuje jako poważne i dokładnie je analizuje ... Więc się zastanów trochę, zanim udzielisz kolejnej równie "mądrej" odpowiedzi ....

So sie 29, 2009 10:45

@Szumi, proszę o kryteria wedle których wycinasz posty.

Jeśli poleciała rozmowa o grzybkach halucypkach na pizzy, to dlaczego nie poleciał ten post, druga połowa tego, oraz w całości
ten?

Wyciąłeś część rozmowy, w którą wszedłem po to, żeby Milten mógł dojrzeć ironię Wista, z nadzieją, iż zobaczy, że można mieć trochę więcej dystansu do tych wszystkich rzeczy. A przynajmniej nie będzie miał wątpliwości co do tego, że ta wypowiedź Wista jest ironiczna.

Przyznam, że jestem trochę zirytowany, bo już drugi raz Twoje działania moderatorskie w tym wątku sprawiają wrażenie dla Miltena szkodliwych.

So sie 29, 2009 12:41

Ja miltenowi dwa razy już pisałem że jego pisanie tu nie ma sensu, on potrzebuje pomocy, a nie utwierdzania w tym swoim problemie. Jak widać nie przejął się tym za bardzo.

Ale widzę że się znasz, to dobrze, powiedz mi proszę zatem czy skurupulant nie umie sam myśleć? To jest poważne pytanie, czy nie umie sam dojść do wniosku że zmywanie naczyń w niedziele nie jest na pewno grzechem ciężkim? Lub że opiek nad bratem jak rodzice idą w niedziele do sklepu nie jest grzechem? No i to z tym linuxem... Czy skurupulant jest wogóle w stanie jeszcze sam decydować o sobie? Bo jeśli jest to Twoje pretensje są nie do końca uzasadnione, a jeśli nie jest, to Ty robisz mu krzywde bo oczekujesz grzecznych odpowiedzi, które będą sterować życiem tego człowieka, gdy on sam już nie nie steruje. Więc ja się przejmuje Twoimi pretensjami, a teraz pora samemu przemyśleć swoją postawę Baranku.

I jeszcze na koniec:
Jeśli milten zacznie ściągać co drugą aktualizacje, to nic mu się naprawdę nie stanie :) Masz pretensje do mnie Baranku, nie widzisz jednak niestety absurdalności całej tej sytuacji. Ja wielokrotnie podkreślałem że rozumiem że problem jest, rozumiem jego powagę, ale dla mnie człowiek który nagle wpada na pomysł że ściąganie aktualizacji darmowego systemu może być grzechem, to chyba już coś jest bardzo nie tak. Właśnie próbuje mu to uzmysłowić, niestety niektórzy jak widzę albo sami rozumieją to dosłownie, albo wolą się powyżywac na mnie niż sami próbować coś zrobić.

So sie 29, 2009 12:58

Ja myślę, że to pytanie o aktualizacje się wzięło z postów Ladysherlockian i Jumika, którzy nawrzucali Miltenowi do głowy, że ściąganie czegokolwiek z Internetu jest grzechem, i to w dodatku ciężkim.

A nikt nie zauważył wtedy, że niemoralna może być właśnie obrona takiego stanowiska — por. ten post i nn.

So sie 29, 2009 13:10

Dla mnie rozwiązania są dwa, albo niech milten wogóle z niczego nie korzysta, bo sobie z tym nie radzi, albo trzeba zadzwonić do jego rodziców i wskazać im jako rozwiązanie takie przygotowanie otoczenia, w tym i komputera (poblokować strony, pousuwać wszystko, poza programem do pisania i rysowania oraz Pasjansem jeśli w linuxie taki jest), aby nie dało się po prostu nic złego zrobić. Wtedy milten na każda myśl o grzechu będzie mógł powiedzieć że nie było tu taki warunków abym go popełnił.

So sie 29, 2009 13:18

viewtopic.php?t=22048&postdays=0&postorder=asc&start=15
i ten:
viewtopic.php?t=22410&highlight=
bo są o tym samym ;-)

Brian: Nie musicie iść za mną, nie musicie iść za kimkolwiek! Musicie myśleć! Jesteście indywidualistami! Tłum: Jesteśmy indywidualistami! Brian: Wszyscy jesteście różni! Tłum: Wszyscy jesteśmy różni! Człowiek w tłumie: Ja nie jestem… Tłum: Ćśśś!

Śr wrz 02, 2009 12:17
Moderator

(J 8, 32b)

Śr wrz 02, 2009 12:29

To zmieńcie w końcu to zabytkowe forum :D

Śr wrz 02, 2009 12:40

Może nie krzyczcie na tych co mogą tyle ile wy, ale piszcie petycje do szefów portalu :D

Śr wrz 02, 2009 12:51

Może nie krzyczcie na tych co mogą tyle ile wy, ale piszcie petycje do szefów portalu :D
Czyż to nie administrator decyduje o aktualizacji skryptu?

Cz wrz 03, 2009 7:14
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 3318 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 124, 125, 126, 127, 128, 129, 130 ... 222  Następna strona