Autor |
Wiadomość |
szumi
Moderator
|
 Re: Uwagi do moderacji II
Owszem odczytałem ten post jako negację spowiedzi. A zastąpienie jej 'pytaniem wprost Jezusa Chrystusa, a nie jakiegoś człowieka'.
Problem w tym, że rozmowa z kapłanem w tym przypadku ma jak najbardziej sens. Bo Bóg chce przemawiać do nas przez swoje sługi.
_________________ Η αληθεια ελευθερωσει υμας...
Veritas liberabit vos...
Prawda was wyzwoli...
(J 8, 32b)
|
Cz mar 04, 2010 19:10 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Mam pytanie. Spotkałem się już kilkakrotnie z interwencją moderatora uzasadnianą "w tym dziale obowiązuje doktryna katolicka." W regulaminie nie znalazłem takiego wyszczególnienia. Gdzie zatem (poza działem Kościół chyba?) nie wolno wypowiadać się niezgodnie z nauczaniem KK?
|
Pt mar 05, 2010 13:07 |
|
 |
Kamyk
|
Takie zasady obowiązują w dwóch działach: Prawdy wiary i Żyć wiarą. Oba działy mają swoje wewnętrzne regulaminy, które o tym mówią
|
Pt mar 05, 2010 13:37 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
A, dziękuję bardzo
|
Pt mar 05, 2010 14:32 |
|
 |
Gita2
|
P O B U D K A  ! Kamyk, obudź się! Juz trzy dni temu minął tydzień zablokowania tematu:"Wszystko o rządzących i opozycji w Polsce". Odblokuj!
|
So mar 06, 2010 21:50 |
|
|
|
 |
Kamyk
|
Dziękuję za przypomnienie i przepraszam za opóźnienie. Temat otworzyłem
|
N mar 07, 2010 0:47 |
|
 |
Gita2
|
Wątek :"Czy chciałbys zostać misjonarzem, lub przyjacielem misji?" umieściłam w dziale:"Rodzina chrześcijańska", traktując temat w szerokim tego znaczeniu. Wydaje mi się, że pomyliłam się, gdyż sa tam tematy dotyczące przede wsyzstkim rodziny bilologicznej. Jeśli moderacja uważa, że wątek powinien być w innym dziale, to proszę dokonać zmiany i wybaczyć mi to niedopatrzenie.
|
Wt mar 09, 2010 8:58 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Proszę o usunięcie tego postu. W innym dziale mógłby być- ale w tym wątku- jest po prostu niesmaczny. viewtopic.php?p=502901#p502901
|
Wt mar 09, 2010 21:10 |
|
 |
jo_tka
|
_________________ Aby we wszystkim był Bóg uwielbiony
|
Śr mar 10, 2010 22:32 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
viewtopic.php?f=36&t=24357&start=0Proszę o odblokowanie mojego tematu...To nie moja wina, że tam off topują...
|
So mar 13, 2010 0:24 |
|
 |
Kamyk
|
Teresse, nie zamknąłbym tego wątku, gdybyś Ty w nim nie offtopowała. Zgodnie z prośbą odblokuję, ale bardzo proszę o trzymanie się tematu
|
So mar 13, 2010 12:27 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Chciałbym się zapytać, w jaki sposób moje stwierdzenie: Cytuj: "Ale jaki to problem? Przecież islamiści również wierzą w jednego Boga (podobno nawet tego samego). Ich religia jest tak samo prawdziwa jak chrześcijaństwo." narusza regulamin działu "Żyć wiarą": Cytuj: Żyć wiarą to dział, w którym jest miejsce na dzielenie się swoją wiarą katolicką, jej przeżywaniem na co dzień i związanymi z tym radościami, a także trudnościami.
Dlatego, wszelkie uwagi krytyczne, jak również polemika osób niewierzących są nie na miejscu i będą konsekwentnie usuwane. Które z trzech napisanych przeze mnie zdań jest dokładnie niezgodne z prawdą? Czy coś skrytykowałem, czy może podważyłem jakieś prawdy wiary katolickiej?
|
N mar 14, 2010 16:54 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Ostatnie zdanie, zapewne. Katolicy wierzą, że jedynie ich religia jest prawdziwa.
|
N mar 14, 2010 17:03 |
|
 |
jumik
|
W dziale "Żyć wiarą" dyskutujemy w ramach wiary katolickiej, zakładając jej prawdziwość. Ostatnie zdanie jest sprzeczne z tymi założeniami.
_________________ Piotr Milewski
|
N mar 14, 2010 20:09 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
A, to dzięki za wyjaśnienie. Jakoś tak mi się ubzdurało, że co niektórzy (jak poprzedni papież) zmierzali w stronę dialogu międzyreligijnego i tolerancji. Widać czegoś nie doczytałem i zinterpretowałem całą sprawę zbyt optymistycznie. Teraz rozumiem mój błąd.
|
N mar 14, 2010 20:50 |
|
|
|