Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Cz sie 07, 2025 13:12

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7459 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 163, 164, 165, 166, 167, 168, 169 ... 498  Następna strona
 Wzajemne uwagi - między użytkownikami 
Autor Wiadomość
Post Re: Wzajemne uwagi - między użytkownikami.
Cytuj:
Oredzie do biskupow niemieckich uwazam za sprawe zwiazana z religia.

Która jednogłośnie historycy i politycy uznają jako fundament dobrych stosunków jakie aktualnie panują między Polską a Niemcami.

So lut 08, 2014 18:01

Cytuj:
...Uznają...

Jesli juz, to uznawali. Te dobre stosunki sa w pierwszej kolejnosci zasluga przystapienia do UE. Co sie zmienilo w Polsce po oredziu? To w 1972 roku niemiecki Bundestag przyczynil sie do ich normalizacji. Cale lata od wystapienia Wyszynskiego.

So lut 08, 2014 20:32

No i prosze, jaka masa wyjasnien. A mnie moderator temat kaze zakladac. Jak nic glupote ateistycznej jednostki podpowiada. :)

So lut 08, 2014 22:56
Post Re: Uwagi - tylko i wyłącznie - do moderacji.
Wydaje mi się, że M_M kierował się tymi samymi niejasnymi intencjami co S33:
S33 napisał(a):
Zwracam też uwagę, że podjąłem działanie przede wszystkim ze względu na innych, którzy przychodzą na forum.

Zapewne, tak jak poprzednio, tak i teraz chodzi o szeroko pojętą ochronę innych userów przed możliwymi szkodami duchowymi, które mogą ponieść na tym forum. Nie litera prawa, lecz....

Pn lut 10, 2014 12:05
Moderator

Przeniosłem ten post. Właściwe miejsce na luźne niemerytoryczne uwagi jest tutaj.

~ Pink Floyd, "Hey you"

Pn lut 10, 2014 12:12
Dziękuję.

Dodam tylko dla porządku, że mój komentarz dotyczy dyskusji, która toczy się w "Uwagach..."

Pn lut 10, 2014 12:25
Moderator

Post Re: Uwagi - tylko i wyłącznie - do moderacji.
Val napisał(a):
Wydaje mi się, że M_M kierował się tymi samymi niejasnymi intencjami co S33:
S33 napisał(a):
Zwracam też uwagę, że podjąłem działanie przede wszystkim ze względu na innych, którzy przychodzą na forum.

Zapewne, tak jak poprzednio, tak i teraz chodzi o szeroko pojętą ochronę innych userów przed możliwymi szkodami duchowymi, które mogą ponieść na tym forum. Nie litera prawa, lecz....

Nie.
Chodzi o zakaz promowania satanizmu zawarty w Regulaminie.
Oczywiście, nie macie dostępu do wszystkich wypowiedzi Dei z dnia wczorajszego, więc może się wam wydawać, że nie bylo zlamania tego punktu.

Pn lut 10, 2014 14:28
Zobacz profil WWW
medieval_man napisał(a):

Nie.
Chodzi o zakaz promowania satanizmu zawarty w Regulaminie.
Oczywiście, nie macie dostępu do wszystkich wypowiedzi Dei z dnia wczorajszego, więc może się wam wydawać, że nie bylo zlamania tego punktu.

Mea culpa. W odróżnieniu od poprzedniego przypadku, tu jest odpowiedni paragraf regulaminu, więc nie ma potrzeby tłumaczenia troską o to, aby user przypadkiem nie poniósł szkody duchowej.

Pn lut 10, 2014 15:19
Moderator

Val napisał(a):
nie ma potrzeby tłumaczenia troską o to, aby user przypadkiem nie poniósł szkody duchowej.

Czy pisanie "nie ma potrzeby tłumaczenia" nie jest przypadkiem zawoalowanym dyskredytowaniem decyzji moderatorskich?
Brzmi to tak, jakby moderator był szczęśliwy, że znalazł inny pretekst niż "troska", a nie że czuwał nad tym, do czuwania nad czym go poproszono.
:(

Pn lut 10, 2014 15:34
Zobacz profil WWW
medieval_man napisał(a):
Czy pisanie "nie ma potrzeby tłumaczenia" nie jest przypadkiem zawoalowanym dyskredytowaniem decyzji moderatorskich?

Chodzi o podejmowanie decyzji w zakresie, jaki ustala regulamin. Jeżeli wyjaśnienie nie zawiera odnośnika do regulaminu, to jest to znak, że ktoś lekceważy prawa usera.

Pn lut 10, 2014 15:42

Siema Val, jak tam oksymoron? Znalazłaś? Czy Ci podpowiedzieć?

Pn lut 10, 2014 16:25
:shock:
Nie interesuje mnie ten temat. Skoro jesteś zainteresowany taką tematyką, zajrzyj na fora polonistów lub spróbuj umówić się na kawę z prof.Miodkiem.

Pn lut 10, 2014 16:39

Jasne, że Cię nie interesuje, bo znów się podłożyłaś, więc wolisz, tradycyjnie, uciec. :gool:

Przypomnę tylko, że pisałaś coś o dobrowolnym obowiązku i wyciągałaś na tej podstawie jakieś kuriozalne wnioski mając pretensje to mnie, że nie odpowiadam na Twoje pytanie krótkim tak lub nie. No ale jak odpowiedzieć na pytanie o konieczność wypełnienia dobrowolnego obowiązku???? :o

Pn lut 10, 2014 20:51
Jajko napisał(a):
Jasne, że Cię nie interesuje, bo znów się podłożyłaś, więc wolisz, tradycyjnie, uciec. :gool:

To mnie niezmiernie interesuje. Ta potrzeba dowartościowywania się. Rozumiem, gdy ktoś raz, dla żartu napisze taki tekst, ale gdy desperacko szuka takich okazji, wymuszając na innych uczestniczenie w tej farsie?
Jesteś gotów być nachalny, obniżać swój poziom i naciągać fakty tylko po to, aby móc ogłosić swoje zwycięstwo i poczuć się lepiej, kosztem innych, którzy nie są zainteresowani Twoją grą w poprawianie samopoczucia.

Pamiętam Twoją nowroczną deklarację:
No więc ja właśnie czynię to co ludzie chcieliby aby im czynić.

Jak to wygląda w praktyce? Ano deklarujemy jacy to jesteśmy dobrzy i sprawiedliwi, ale na tym się kończy. Nie jesteś jednak wyjątkiem. Większość robi dokładnie tak samo. Deklarują np. że są katolikami, a w życiu- jak sam zauważyłeś- bywa różnie. Ta rozbieżność w deklaracjach często ma różne skomplikowane przyczyny.

Jajko napisał(a):
Przypomnę tylko, że pisałaś coś o dobrowolnym obowiązku i wyciągałaś na tej podstawie jakieś kuriozalne wnioski mając pretensje to mnie, że nie odpowiadam na Twoje pytanie krótkim tak lub nie. No ale jak odpowiedzieć na pytanie o konieczność wypełnienia dobrowolnego obowiązku???? :o

Nie pisałam o dobrowolnym obowiązku. Dokładna treść:

Brak wypełniania swoich obowiązków, które wynikają członkostwa, oznacza wg Ciebie, że ktoś już nie należy do danej organizacji i nie ma prawa uznawania się za jego członka, nawet gdy organizacja zastrzega, że wypełnianie obowiązków i przynależność jest dobrowolna?

Jajko czasem ta Twoja desperacka potrzeba poczucia, że masz nad kimś przewagę zaślepia Cię. Takie sformułowania nie są niczym dziwnym, ani czymś co utrudnia zrozumienie tekstu.

Pn lut 10, 2014 21:55

Val napisał(a):

Brak wypełniania swoich obowiązków, które wynikają członkostwa, oznacza wg Ciebie, że ktoś już nie należy do danej organizacji i nie ma prawa uznawania się za jego członka, nawet gdy organizacja zastrzega, że wypełnianie obowiązków i przynależność jest dobrowolna?

No to wypełnianie obowiązków jest dobrowolne czy nie jest?

Wt lut 11, 2014 7:41
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 7459 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 163, 164, 165, 166, 167, 168, 169 ... 498  Następna strona