Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pt sie 08, 2025 6:41

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6551 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29 ... 437  Następna strona
 Uwagi - tylko i wyłącznie - do moderacji 
Autor Wiadomość
Moderator

Post Re: Uwagi - tylko i wyłącznie - do moderacji.
Ale nie ma też wątpliwości, że thornley mógłby nieco przykręcić bezpośrednie nabijanie się z wierzeń chrześcijan.

~ Pink Floyd, "Hey you"

Pt lis 30, 2012 0:17
medieval_man napisał(a):
Może ten wpis powinien znaleźć się w innym dziale (Moderacja), proszę więc o jego przeniesienie w razie potrzeby.
Jestem użytkownikiem pewnego specjalistycznego forum, gdzie jakiekolwiek wpisy, na podstawie których można ustalić chocby w przybliżeniu tożsamość oskarżanych o złe zachowanie, muszą zawierać dane osobowe oskarżających: imię, nazwisko, adres, numer telefonu widoczne dla wszystkich czytających i dane opisywanej osoby czy faktu, celem mozliwości ich zweryfikowania.
W przeciwnym razie są usuwane a wpisujący nagradzani banami.
Wpis TQu nalezy do takich. Anonimowe oskarżanie własnego proboszcza .

wpis pochodzi stąd

Wt gru 04, 2012 10:13
Dlaczego został usuniety wątek w którym wczoraj no0ne wkleił parodię Mszy św odprawianej przez pajaca w ornacie?

Który moderator jest tak politycznie poprawny, ze usunął ten wątek?
Jakie jest uzasadnienie takiego postepowania?
No i dlaczego jedni mogą wygłaszać obłędne bzdury (vide frater), a inni nie moga piętnować odrażających nadużyc liturgicznych?

Czy moderacja ma odwagę odpowiedziec na te pytania?

Śr gru 05, 2012 7:30
Moderator

Ja to zrobiłem. A gdybyś przeczytał wątek -> viewtopic.php?f=15&t=8629 to byś wiedział, dlaczego tak się stało.

(J 8, 32b)

Śr gru 05, 2012 7:55
Podejrzewam, że warto zamknąć wątek Zaczynam rozumieć biblię. Jego autor żartuje sobie w kiepski sposób.

Pt gru 07, 2012 16:57
Moderator

viewtopic.php?p=717133#p717133

Ten wątek mylony jest czasem z wątkiem Wzajemne uwagi - nie tylko do moderacji. Pewnie ze względu na podobny wizualnie tytuł. Polecam zatem zmianę np. na Wzajemne uwagi (między użytkownikami) - taki też zwraca uwagę ale może nie będzie się mylił.

---

Co do fratera, to opieranie się w dużej mierze na objawieniach prywatnych, klapki na oczach oraz nieprzestrzeganie nałożonych zasad (jak zakaz pisania o "posłudze") może sugerować pewien, nazwijmy to, popularny schemat. Zwłaszcza w połączeniu z pisaniem do użytkowników po kątach, spośród których czasem koś pewnie trafi na jego forum.

Gdyby frater był charyzmatykiem, to oczywiście mógłby pomóc w weryfikacji.

Rzecz jasna, podziękowania dla moderacji za starania :)

~ Pink Floyd, "Hey you"

So gru 08, 2012 0:20

Nie ma za co ;)
Skorzystałam z Twojej sugestii, tytuł wątku "Wzajemne uwagi..." został zmieniony :)

So gru 08, 2012 1:11
Znalazłem interesujący serwer pastebin - wklej.se i w związku z tym mam propozycję, aby na stałe wpisać do głównego regulaminu nakaz korzystania z takich serwerów w wypadku długaśnych tekstów, czy to wklejanych z innych serwisów, czy też własnych myślospustów. Na forum zaś dozwolone byłoby umieszczenie notatki streszczającej, nie dłuższej niż np. 33 wiersze w podglądzie. W razie niesubordynacji - skasowanie nadmiernej części postu. Mogłoby to wyglądać np. tak:

[na przykładzie akruk]
    Streszczenie: Donoszę, co udało mi się jeszcze znaleźć niejasnego w tekstach podejrzanego Pawła
    Wypowiedź: http://wklej.se/a2e1

...jak widać serwer ten obsługuje formatowanie BBCode :)

Wt gru 11, 2012 11:23
Szanowna moderacjo, nie wiem dlaczego mam swoistą "kontrolę rodzicielską" czy też Anioła Stróża, ale dlaczego kasuje się moje posty bez ostrzeżenia i wyjaśnienia?
Nie można skasować posta i na czerwono zaznaczyć, że treść niezgoda z zasadami forum? Bądź wyciąć kontrowersyjny zwrot?

Chodziło o odpowiedź dla Jajka, czy czasem nie pomylił mu się ślub z pogrzebem, bo wtedy sytuacja jaką opisuje by pasowała. Oczywiście posta już nie ma, a ja nie wiem co w nim uraziło moderację.

Pt gru 14, 2012 11:33
Moderator

Mam to samo... Co prawda tych skasowanych postów nie było wiele, ale wolałbym wiedzieć, co było w nich nie tak. Inaczej nigdy się nie nauczę... albo nauczę się, żeby przestać pisać w ogóle.

Pt gru 14, 2012 12:37
Zobacz profil WWW
Moderator

Poleciało kilka postów, które były przytykami do postu jajka i tak 'śnieżną kulą' powstało coś, co było raczej osobistą wycieczką, a nie odpowiedzią na tezę o smutnych katolikach.

(J 8, 32b)

Pt gru 14, 2012 17:15
Na forum Linux Mint (gdzie się czasami udzielam), wprowadzono ostatnio ciekawy system:
Cytuj:
Za każde przewinienie, złamanie regulaminu, niestosowne zachowanie, łamanie zasad netykiety będą przydzielane punkty karne. Posiadacz odpowiedniej ilości punktów karnych zostanie odpowiednio nagrodzony.

Karny cennik Linux Mint Polska przedstawia się następująco:
  • łamanie zasady "1 problem = 1 temat" - 5 punktów karnych
  • nie stosowanie znaczników "code" - 4 punkty karne
  • liczne błędy ortograficzne, stylistyczne itp, utrudniające zrozumienie problemu - 5 punktów karnych
  • ignorowanie zaleceń administratorów / moderatorów w kwestii zmiany tematu - 8 punktów karnych
  • brak oznaczenia rozwiązanego tematu - poprzez dodania do niego [SOLVED] itp - 5 punktów karnych
  • doczepianie się do istniejących tematów - 5 punktów karnych
  • zbędne pyskówki z administratorem / moderatorem / innymi użytkownikami - 15 punktów karnych
  • brak ogłady w zachowaniu, chamskie odzywki, próba poniżania - 20 punktów karnych
  • propagowanie pirackiego, nielegalnego oprogramowania - 100 punktów karnych
  • nawoływanie do nienawiści rasowej, etnicznej, religijnej - 150 punktów karnych
  • propagowanie łamania prawa - 120 punktów karnych

Zostały ustalone następujące limity:
  • 50 punktów - ban na 35 dni
  • 75 punktów - ban na 90 dni
  • 100 punktów - ban na 6 miesięcy
  • 150 punktów i więcej - dożywotni ban oraz usunięcie konta

Użytkownik ukarany naliczeniem punktów karnych ma prawo do uzyskania wyjaśnień takiej decyzji administratora / moderatora. Wszelkie próby wykłócania się oraz żalenia będą skutkowały podwojeniem ilości naliczonych punktów.

Za zasługi, kulturalne zachowanie oraz sumienną pracę na Forum istnieje możliwość wyzerowania konta, o ile przewinienia były w miarę rzadkie oraz nie stanowiły poważnych naruszeń regulaminu.

Wszelkie wyroki będą od tej pory ogłaszane w dziale "Karny jeżyk"

Przyjmuje się też zasadę, że pierwsze przewinienie nowego użytkownika zakończy się tylko upomnieniem. Punkty karne stosowane będą tylko dla zatwardziałych grzeszników :-D

Z góry zaznaczam, że zmiana ta nie ma na celu pognębienia "zielonych" użytkowników. Każdy ma prawo pytać, każdy ma prawo czegoś nie wiedzieć. Jednak brak wiedzy nt. Linuksa absolutnie nie zwalnia od stosowania się do regulaminu. Pisanie bez stosowania polskich znaków, niegramatycznie, doczepianie się do cudzych tematów znacząco utrudnia funkcjonowanie Forum. Największą trudność sprawia jednak zachowanie niektórych użytkowników, którzy myślą, że Forum to pomoc techniczna czynna 24 godziny na dobę. Wszelkiego typu ponaglanie czy użalanie się jest zdecydowanie nie na miejscu. Tacy użytkownicy sieją na Forum nieprzyjazną atmosferę oraz muszą się liczyć z faktem, że takie zachowanie będzie karane.
Tak sobie myślę czasami, że po pewnych modyfikacjach, przydałoby się coś takiego i tutaj. Szczególnie odnośnie pyskówek (wypowiedzi niemerytorycznych), ignorowania ostrzeżeń oraz stylu i ortografii.

So gru 15, 2012 9:26
Zgłosiłam swój post do edycji. Złoszenie zamknięto lub usunięto, ponieważ system mi nie wyrzuca. Postu nie edytowano. Czy mogłabym prosić o naniesienie zmiany, którą wskazałam? Nadmieniam, że nie użyto tego zdania do cytatów w innych postach.

N gru 16, 2012 18:22

Cawilian napisał(a):
Tak sobie myślę czasami, że po pewnych modyfikacjach, przydałoby się coś takiego i tutaj. Szczególnie odnośnie pyskówek (wypowiedzi niemerytorycznych), ignorowania ostrzeżeń oraz stylu i ortografii.

Popieram :brawo:

N gru 16, 2012 23:49
Droga Moderacjo, pragnę prosić o interwencję...znaczy się o przeniesienie ostatniego offtopa z dyskusji w temacie fullera do osobnego wątku(bez wycinania, bo polecą na moderację macki Jego Makaronowatości :twisted: ) :roll:

Jak słusznie zauważyła @szuba, brną w offtopa, a Liza chciałaby wyjaśnić na publicznym drażniącą ją kwestię zamiast na PW, więc mogłaby moderacja utworzyć osobny wątek ;)

Śr gru 19, 2012 23:14
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 6551 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29 ... 437  Następna strona