Autor |
Wiadomość |
Stanisław Adam
|
Nie rozumiem, Teresse, w czym problem. To całe Forum to przecież jeden wielki Hyde Park.
Czy w tym dziale, czy w innym, jakie to ma znaczenie? I tak z dociekaniem Prawdy, tak jak ją rozumiał o. Krąpiec, te tzw. dyskusje nic wspólnego nie mają.
To "forum" spełnia tylko pewną terapeutyczną rolę dla takich "dyskutantek/ów" jak Alus, Gruby i wiele wiele innych - mają gdzie odreagować swoją traumę. Gdyby nie to można by je spokojnie usunąć z portalu Wiara.
Wt maja 13, 2008 12:53 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: jak Alus, Gruby i wiele wiele innych
Jak na przykład pan Stanisław Adam, który jako wybitny znawca tematów wszelakich wiedzie prym w podrzucaniu młodym ludziom idealnego wyjścia z każdej sytuacji, czyli "powieszenia się".
Stanisławie Adamie
Nadajesz sie do tego Forum jak krowa pod siodło. Skoro ci tego moderatorzy nie uświadomili, to zrobię to ja zwykły amator. Z tego co wyczytałem, to jesteś sfrustrowanym facetem w średnim wieku, przechodzącym swoiste meskie klimakterium. Daruj więc sobie komentarze krytykujące wszystko i wszystkich wokół. Popatrz lepiej na siebie samego i zastanów się co zrobić. W przeciwieństwie do Ciebie, nie będe ci polecał sznura, ponieważ mam szacunek dla każdego życia. Jednak cos musisz ze sobą zrobić, najlepiej przy pomocy odpowiednich fachowców.
Zycze powodzenia
|
Wt maja 13, 2008 13:18 |
|
 |
Kamyk
|
Temat przeniosłem ja. Z życia Kościoła, gdzie zupełnie nie pasował
|
Wt maja 13, 2008 15:48 |
|
|
|
 |
niktszczególny
|
Proszę o usunięcie mojego tematu o zakładzie Pascala w "Wierze". Jest już w "poradniku filozoficznym", czego nie zauważyłem i przepraszam.
Problemy jakie widzę - strasznie dużo działów i brak możliwości usuwania własnych postów, szczególnie jeśli jeszcze nikt na nie nie odpowiedział.
|
Wt maja 13, 2008 18:01 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Zrobione
|
Wt maja 13, 2008 19:00 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
rozalka napisał(a): I czemu, Teresse, temat o Bartoszewskim założyłaś w HP?
Bo myślałam, że teraz tam rozmawiamy o profesorach... 
|
Wt maja 13, 2008 19:29 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Czy mogę prosić o przeniesienie wątków o Bartoszewskim i J.R. Nowaku do działu "Sam wymysl temat" oraz o usunięcie postu Bartasa z mojego wątku
http://forum.wiara.pl/viewtopic.php?p=345405#345405
|
Cz maja 15, 2008 19:40 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Lektura tego tematu powinna być proponowana w Regulaminie. Co by rozwiać wątpliwości.
Cieszę się, że to przeczytałem. Żałuję, że dopiero teraz.
|
Pt maja 16, 2008 1:03 |
|
 |
rozalka
Moderator
|
Teresse napisał(a): Czy mogę prosić o przeniesienie wątków o Bartoszewskim i J.R. Nowaku do działu "Sam wymysl temat" oraz o usunięcie postu Bartasa z mojego wątku
Zrobione.
Pozdrawiam 
_________________ Co dalej za zakrętem jest? Kamieni mnóstwo Pod kamieniami leży szkło Szło by się długo Gdyby nie to szkło, to by się szło... ♪
|
Pt maja 16, 2008 10:45 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Dziękuję. 
|
Pt maja 16, 2008 17:01 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
W profilu jest rubryka "Skąd". Może osoby, które chciałby aby uszanowano ich wyznanie wpisywałyby je tam, aby każdy dyskutant mógł - tworząc odpowiedź - wziąć poprawkę na uczucia adwersarza. Taki wpis powinien być w miarę precyzyjny. Np. Zen to nie to samo co Buddyzm Zen.
|
So maja 17, 2008 10:34 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
bardzo dziękuję moderacji za usuwanie postów na temat ....
- Na prośbę o podanie dowodów na spowiedź odpowiedziałam pytaniem retorycznym, czy słowa Jezusa z Biblii nie są wystarczającym dowodem ...
Post zniknął....
Pozostało natomiast odnoszące się do tegoż postu pytaanie z prośbą o podanie cytatu....
Może moderacja odpowie, zamiast bezmyślnie usuwać /?
|
N maja 18, 2008 18:55 |
|
 |
akacja
|
Cóż, doczekaliśmy czasów,gdy usuwane są prawdziwe skarby duchowości katolickiej i życia duchowego - tak jak posty o ćwiczeniach ignacjańskich, postanowieniach wielkopostnych, tajemnicy Bożego Miłosierdzia i ludzkiej nieprawości.
A gdy z grona moderatorów wykluczona zostaje osoba, której postawa na forum pozwoliła zachować jego katolickość, to już wątpliwości nie podlega zakłamanie i obłuda całej reszty.
Podam teraz treści niewygodne dla moderacji z tematyki życia chrześcijańskiego które tutaj podlegają ocenzurowaniu:
- II prawo życia duchowego - człowiek jest grzeszny i oddzielony od Boga
- Ćwiczenia duchowe ignacjańskie pierwszego tygodnia pomagają rekolektantowi dojrzeć nieład swego życia, głębię grzechu i jego niszczącą siłę, która zakłóca wszystkie najważniejsze odniesienia: do Boga, do bliźnich i do siebie samego. Rekolektant wchodząc w siebie, odkrywa swoje nieuświadomione, często sprzeczne motywy swego postępowania, niszczące go namiętności, zranienia i urazy.
A to dlatego że są to prawdy, które trudno przełknąć moderacji, tak bardzo treści dla niej niewygodne, bo oni zadufani są w sobie, w swej ambicji jacy są doskonali, bez wad, nie potrzebują nawrócenia, zagłuszają swe sumienie, więc nie ma miejsce na to co jest prawem życia chrześcijańskiego:pokorne uznanie przed Bogiem swej grzeszności, na powierzenie swych słabości Jezusowi Miłosiernemu.
I tak tu powstał jakiś dziwoląg ateistyczno-agnostyczno-buddyjsko-katolicki odchodząc od zasad chrześcijaństwa i nie ma już tu miejsca na istotę i fundament chrześcijaństwa jakim jest wskazywanie na Jezusa.
|
Pn maja 19, 2008 6:25 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Przesadzasz...cytuję Pismo św, naukę KK, objawienia Maryjne, Dzienniczek św. Faustyny i nigdy żaden moderator nie korygował lub usuwał te posty.
"Dziwoląg"...forum to miejsce poznania ludzi o różnych poglądach.
|
Pn maja 19, 2008 10:23 |
|
 |
zielona_mrowka
|
Miałam nie pisać, ale... Barankowi oczywiście chodzi o dział Sakramenty - toczy się w nim dyskusja o spowiedzi usznej. Niemniej uważam ten dział za miejsce wymiany opinii i poglądów między katolikami, wyjaśniania wątpliwości z katolickiego punktu widzenia. Tak więc posty, które nie są zgodne z nauczaniem Kościoła, co więcej są mu przeciwne w tej części forum często są usuwane.
W zgłaszanym przypadku właśnie mieliśmy taką sytuację - user niekatolik między swoimi wątpliwościami umieścił genezę formuły sakramentu rodem z teorii spiskowych. Gdyby tak napisał w dziale "Wierzyć..." wypowiedź pewnie by została, niemniej w dziale "Sakramenty..." ostać się nie mogła User to zrozumiał i dalszych kłopotów z nim nie ma.
Natomiast Barankowi chodzi o jedno zdanie: "Rozumiem, że słowa Jezusa w Biblii nie są sensowne ? " Które było bezpośrednią odpowiedzią na usuniętą wypowiedź usera niekatolika. Pomijając fakt, że zmoderowany został fragment, przeszkadzający w ogólnej dyskusji to dziś patrząc nie wiem czy wypowiedź tutaj przytoczona nie miała być zwykła złośliwością. Bo jeżeli ktoś chce dyskutować pisze więcej niż jedno zdanie opatrzone emotikonką (stąd też w regulaminie forum zapis o dłuższych wypowiedziach i możliwości moderowania jednozdaniowych wstawek).
Należałoby również sprostować, że prośba usera o cytat z Biblii była wcześniej napisana jednak Baranek odpowiadała userowi niekatolikowi - cytując dwie jego wypowiedzi przed swoim zdaniem.
Zazwyczaj interweniując na forum rozsyłam informację o decyzjach do userów poprzez PW. Od pięciu lat zdaje to całkiem dobry egzamin i użytkownicy tych części forum której ja moderuję wiedzą na ile mogą sobie pozwolić. Tak było również w tym przypadku - zmoderowany user powrócił do dyskusji, a baranek no cóż, zgodnie z tym postem viewtopic.php?p=321553#321553 i wcześniejszym postanowiła, że nie chce otrzymywać takich informacji. Szkoda bo można byłoby wyjaśnić zamiast robić kolejną awanturę, sugerując, że moderacja działa bezmyślnie i nie chce odpowiadać.
Pozdrawiam moderator
_________________ Nie nam, Panie, nie nam, lecz Twemu imieniu daj chwałę za łaskę i wierność Twoją...
Użytkownik rzadko obecny na forum.
|
Pn maja 19, 2008 11:24 |
|
|
|