Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest N sie 24, 2025 20:38

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 3318 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60 ... 222  Następna strona
 Uwagi do moderacji II 
Autor Wiadomość

Nie rozumiem, Teresse, w czym problem. To całe Forum to przecież jeden wielki Hyde Park.
Czy w tym dziale, czy w innym, jakie to ma znaczenie? I tak z dociekaniem Prawdy, tak jak ją rozumiał o. Krąpiec, te tzw. dyskusje nic wspólnego nie mają.
To "forum" spełnia tylko pewną terapeutyczną rolę dla takich "dyskutantek/ów" jak Alus, Gruby i wiele wiele innych - mają gdzie odreagować swoją traumę. Gdyby nie to można by je spokojnie usunąć z portalu Wiara.

Wt maja 13, 2008 12:53
Zobacz profil WWW
jak Alus, Gruby i wiele wiele innych

Jak na przykład pan Stanisław Adam, który jako wybitny znawca tematów wszelakich wiedzie prym w podrzucaniu młodym ludziom idealnego wyjścia z każdej sytuacji, czyli "powieszenia się".

Stanisławie Adamie
Nadajesz sie do tego Forum jak krowa pod siodło. Skoro ci tego moderatorzy nie uświadomili, to zrobię to ja zwykły amator. Z tego co wyczytałem, to jesteś sfrustrowanym facetem w średnim wieku, przechodzącym swoiste meskie klimakterium. Daruj więc sobie komentarze krytykujące wszystko i wszystkich wokół. Popatrz lepiej na siebie samego i zastanów się co zrobić. W przeciwieństwie do Ciebie, nie będe ci polecał sznura, ponieważ mam szacunek dla każdego życia. Jednak cos musisz ze sobą zrobić, najlepiej przy pomocy odpowiednich fachowców.
Zycze powodzenia

Wt maja 13, 2008 13:18

Temat przeniosłem ja. Z życia Kościoła, gdzie zupełnie nie pasował

Wt maja 13, 2008 15:48

Proszę o usunięcie mojego tematu o zakładzie Pascala w "Wierze". Jest już w "poradniku filozoficznym", czego nie zauważyłem i przepraszam.
Problemy jakie widzę - strasznie dużo działów i brak możliwości usuwania własnych postów, szczególnie jeśli jeszcze nikt na nie nie odpowiedział.

Wt maja 13, 2008 18:01

Wt maja 13, 2008 19:00
I czemu, Teresse, temat o Bartoszewskim założyłaś w HP?

Bo myślałam, że teraz tam rozmawiamy o profesorach... :-)

Wt maja 13, 2008 19:29
Czy mogę prosić o przeniesienie wątków o Bartoszewskim i J.R. Nowaku do działu "Sam wymysl temat" oraz o usunięcie postu Bartasa z mojego wątku
http://forum.wiara.pl/viewtopic.php?p=345405#345405

Cz maja 15, 2008 19:40
Lektura tego tematu powinna być proponowana w Regulaminie. Co by rozwiać wątpliwości.
Cieszę się, że to przeczytałem. Żałuję, że dopiero teraz.

Pt maja 16, 2008 1:03
Moderator

Czy mogę prosić o przeniesienie wątków o Bartoszewskim i J.R. Nowaku do działu "Sam wymysl temat" oraz o usunięcie postu Bartasa z mojego wątku

Zrobione.
Pozdrawiam :)

Szło by się długo
Gdyby nie to szkło, to by się szło... ♪

Pt maja 16, 2008 10:45

Pt maja 16, 2008 17:01
W profilu jest rubryka "Skąd". Może osoby, które chciałby aby uszanowano ich wyznanie wpisywałyby je tam, aby każdy dyskutant mógł - tworząc odpowiedź - wziąć poprawkę na uczucia adwersarza. Taki wpis powinien być w miarę precyzyjny. Np. Zen to nie to samo co Buddyzm Zen.

So maja 17, 2008 10:34
bardzo dziękuję moderacji za usuwanie postów na temat ....

- Na prośbę o podanie dowodów na spowiedź odpowiedziałam pytaniem retorycznym, czy słowa Jezusa z Biblii nie są wystarczającym dowodem ...

Post zniknął....
Pozostało natomiast odnoszące się do tegoż postu pytaanie z prośbą o podanie cytatu....

Może moderacja odpowie, zamiast bezmyślnie usuwać /?

N maja 18, 2008 18:55

Cóż, doczekaliśmy czasów,gdy usuwane są prawdziwe skarby duchowości katolickiej i życia duchowego - tak jak posty o ćwiczeniach ignacjańskich, postanowieniach wielkopostnych, tajemnicy Bożego Miłosierdzia i ludzkiej nieprawości.
A gdy z grona moderatorów wykluczona zostaje osoba, której postawa na forum pozwoliła zachować jego katolickość, to już wątpliwości nie podlega zakłamanie i obłuda całej reszty.

Podam teraz treści niewygodne dla moderacji z tematyki życia chrześcijańskiego które tutaj podlegają ocenzurowaniu:
- II prawo życia duchowego - człowiek jest grzeszny i oddzielony od Boga
- Ćwiczenia duchowe ignacjańskie pierwszego tygodnia pomagają rekolektantowi dojrzeć nieład swego życia, głębię grzechu i jego niszczącą siłę, która zakłóca wszystkie najważniejsze odniesienia: do Boga, do bliźnich i do siebie samego. Rekolektant wchodząc w siebie, odkrywa swoje nieuświadomione, często sprzeczne motywy swego postępowania, niszczące go namiętności, zranienia i urazy.

A to dlatego że są to prawdy, które trudno przełknąć moderacji, tak bardzo treści dla niej niewygodne, bo oni zadufani są w sobie, w swej ambicji jacy są doskonali, bez wad, nie potrzebują nawrócenia, zagłuszają swe sumienie, więc nie ma miejsce na to co jest prawem życia chrześcijańskiego:pokorne uznanie przed Bogiem swej grzeszności, na powierzenie swych słabości Jezusowi Miłosiernemu.

I tak tu powstał jakiś dziwoląg ateistyczno-agnostyczno-buddyjsko-katolicki odchodząc od zasad chrześcijaństwa i nie ma już tu miejsca na istotę i fundament chrześcijaństwa jakim jest wskazywanie na Jezusa.

Pn maja 19, 2008 6:25
Przesadzasz...cytuję Pismo św, naukę KK, objawienia Maryjne, Dzienniczek św. Faustyny i nigdy żaden moderator nie korygował lub usuwał te posty.
"Dziwoląg"...forum to miejsce poznania ludzi o różnych poglądach.

Pn maja 19, 2008 10:23

Barankowi oczywiście chodzi o dział Sakramenty - toczy się w nim dyskusja o spowiedzi usznej. Niemniej uważam ten dział za miejsce wymiany opinii i poglądów między katolikami, wyjaśniania wątpliwości z katolickiego punktu widzenia. Tak więc posty, które nie są zgodne z nauczaniem Kościoła, co więcej są mu przeciwne w tej części forum często są usuwane.

W zgłaszanym przypadku właśnie mieliśmy taką sytuację - user niekatolik między swoimi wątpliwościami umieścił genezę formuły sakramentu rodem z teorii spiskowych. Gdyby tak napisał w dziale "Wierzyć..." wypowiedź pewnie by została, niemniej w dziale "Sakramenty..." ostać się nie mogła ;) User to zrozumiał i dalszych kłopotów z nim nie ma.

Natomiast Barankowi chodzi o jedno zdanie: "Rozumiem, że słowa Jezusa w Biblii nie są sensowne ? :D"
Które było bezpośrednią odpowiedzią na usuniętą wypowiedź usera niekatolika. Pomijając fakt, że zmoderowany został fragment, przeszkadzający w ogólnej dyskusji to dziś patrząc nie wiem czy wypowiedź tutaj przytoczona nie miała być zwykła złośliwością. Bo jeżeli ktoś chce dyskutować pisze więcej niż jedno zdanie opatrzone emotikonką (stąd też w regulaminie forum zapis o dłuższych wypowiedziach i możliwości moderowania jednozdaniowych wstawek).

Należałoby również sprostować, że prośba usera o cytat z Biblii była wcześniej napisana jednak Baranek odpowiadała userowi niekatolikowi - cytując dwie jego wypowiedzi przed swoim zdaniem.

Zazwyczaj interweniując na forum rozsyłam informację o decyzjach do userów poprzez PW. Od pięciu lat zdaje to całkiem dobry egzamin i użytkownicy tych części forum której ja moderuję wiedzą na ile mogą sobie pozwolić. Tak było również w tym przypadku - zmoderowany user powrócił do dyskusji, a baranek no cóż, zgodnie z tym postem viewtopic.php?p=321553#321553 i wcześniejszym postanowiła, że nie chce otrzymywać takich informacji. Szkoda bo można byłoby wyjaśnić zamiast robić kolejną awanturę, sugerując, że moderacja działa bezmyślnie i nie chce odpowiadać.

Pozdrawiam
moderator

Użytkownik rzadko obecny na forum.

Pn maja 19, 2008 11:24
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 3318 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60 ... 222  Następna strona