Autor |
Wiadomość |
SweetChild
|
Crosis napisał(a): No, chyba, że godunow ma zmienne IP. Wtedy nic się nie da zrobić 
Wówczas należałoby zastanowić się nad sensem banowania, bo to wprowadza podział na równych (tych ze stałym IP) i równiejszych (tych ze zmiennym IP).
|
Pt lis 16, 2007 12:04 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
To jest Sweet problem na wszystkich forach... wszędzie stosują bany i wszędzie Ci ze zmiennym IP mogą je obchodzić. Mimo to zrezygnowanie z bana oznacza, że tak naprawdę admin nie ma w ręku żadnej kary.
Ratunek w tym, że delikwentowi znudzi się w końcu zakładanie cały czas nowych userów.
Crosis
|
Pt lis 16, 2007 12:06 |
|
 |
SweetChild
|
Crosis napisał(a): To jest Sweet problem na wszystkich forach... wszędzie stosują bany i wszędzie Ci ze zmiennym IP mogą je obchodzić. Mimo to zrezygnowanie z bana oznacza, że tak naprawdę admin nie ma w ręku żadnej kary. Zdaję sobie sprawę z trudności technicznych, jednak takie nierówne traktowanie zawsze mnie drażni  Może więc w ogólne nie banować po IP, a tylko konkretne konto użytkownika? Crosis napisał(a): Ratunek w tym, że delikwentowi znudzi się w końcu zakładanie cały czas nowych userów.
Znudzi się albo spoważnieje, moim zdaniem gdyby delikwent się zresocjalizował, to mógłby pisać pod innym nickiem. Ważne, aby nie było dyskryminacji z uwagi na stałe IP.
|
Pt lis 16, 2007 12:30 |
|
|
|
 |
Asienkka
|
[...]
A mnie naszła właśnie inna myśl  , a dokładniej chciałabym zacytować fragment regulaminu, który już gdzieś tu cytowałam:
Cytuj: 1. Regulamin jest podstawą działania moderatorów, jednak nie jest możliwe, aby ująć w nim wszystkie możliwe sytuacje, dlatego prosimy nie pisać zażaleń dotyczących interwencji moderatora w jakimś miejscu, jeśli jedynym uzasadnieniem byłoby stwierdzenie, że „tego nie ma w regulaminie”.
Proszę - bierzcie to zdanie pod uwagę  - kieruję to zwłaszcza do tych, którzy lubią snuć rozważania 
_________________ Mądremu tłumaczyć nie trzeba, głupi i tak nie zrozumie.
|
Pt lis 16, 2007 13:26 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
jesli ktoś ma zmienne IP to trzeba po prostu konsekwentnie wycinać wszystkie napisane z nowych kont posty- a poznać kolejne klony tej samej osoby jest łatwo...
Na pewno jest na to jakas rada- gdyby nie było to spamerzy zalewali by fora kryjąc się pod proxy
|
Pt lis 16, 2007 17:04 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
viewtopic.php?p=304026#304026
nazywanie pana Jezusa czymstam może tylko nastapic na ..........
katolickim forum
proszę o usunięcie tego posta bo to obraża Jedynego Prawdziwego Boga
no chyba że moderacja co juz uczyniła rekami kogos o nicku pedziwiatr
zrównuje Jedynego Prawdziwego Boga z .. czymśtam czy stworem spagetti
moderowanie forum to cięzka sprawa
trzeba sie zdecydowac czy ma byc to forum katolickie czy nie
np. w dziale ogloszenia spojrzalem na informacje o tym że ddv stad odchodzi
moderacja laskawa była wyciąc muj post o tym, ze zły pieniadz wypiera poieniadz dobry z tego forum
zostawila jednak radosny ikrzyk podajacego sie za buddystę kogos o nicku Zencognito
to obrzydliwa manipulacja
bo albo moderacja jest obiektywna i nie wtraca się w spory i kasuje rowno po ogloszeniu albo ...............
podziela radość kogos o nicku Zencognito
może sie przekonwertujcie na buddyzm moderatorzy - co?
|
N lis 18, 2007 22:27 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
spojrzalem na dzial - inne religie i znalazlem tam temat o satanizmie
dobre dobre
wszak to katolickie - oups...... - przepraszam wolnomyslicielskie forum
wiec w zasadzie... satanizm to tylko inna religia
wiec.....
czas na ekumenie z tą religią - nawet ladnie pasuje
to ze zabraniacie podawania linkow nie oznacza ze nie podajecie instrukcji obsługi
ale.......
przecież nie jestescie odpowiedzialni
to tylko forum dyskusyjne
tu sie dyskutuje a nie ponosi odpowiedzialnosci
|
N lis 18, 2007 22:34 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
no nie............
znow wycieliscie
a to jest powazna uwaga do moderacji
pytam sie drogiej wycinajacej moderacji o to, czy moderacja czuje sie odpowedzialna za macenie w glowach malolatom
no droga moderacjo - to jest uwaga do ciebie czy nie jest??
moderacja czuje sie odpowiedzialna czy nie??
|
N lis 18, 2007 23:25 |
|
 |
Asienkka
|
Oczekujesz tego, że mamy traktować inaczej katolików a inaczej pozostałych użytkowników? Regulamin jest jeden dla wszystkich.
Rozumiem, ze powinniśmy zrobić z tego miejsca forum zamknięte i wpuszczać tylko katolików? Ewentualnie innych ludzi, którzy będą mogli się przyglądać dyskusjom?
Jeżeli Twoim zdaniem gdzieś regulamin został naruszony, a moderacja nie zareagowała napisz o tym w tym dziale, ewentualnie na PW. Jeżeli faktycznie będzie potrzeba - zareagujemy.
_________________ Mądremu tłumaczyć nie trzeba, głupi i tak nie zrozumie.
|
N lis 18, 2007 23:44 |
|
 |
Zencognito
|
Post do wywalenia
Proszę mieć outsidera na oku, bo chłopak ma jakąś obsesję na moim punkcie i lata za mną po wszystkich robiąc offtopa o sprawach, które się na PW załatwia 
|
Pn lis 19, 2007 11:07 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
O tak Asiennko - oczekuje od moderacji odpowiedzialności
jesli moderacja jest tylko pedelem siedzącym przy drzwiach tego forum, botem slepo przestrzegającym bozka regulaminu to nie mam do moderacji żadnych zastrzeżeń.
Może jesteś droga moderacjo botem, i nie ma znaczenia to, czy katolickim forum zarządza ateista, satanista czy struś, bo regulamin załatwia wszystko.
Jednak jesli moderator jest chrześcijaninem, to z tego chrześcijaństwa wynikać musi (ale jesli za dużo wymagam od moderacji to proszę łaskawie o wybaczenie) postawa...
a jaka postawa?
Choćby taka, że chroni sie niektórych użytkowników forum przed mąceniem, zakłamywaniem i fałszowaniem prawdy
spojrzałem na działy forum i zastanawiam się co ateista może robić (poza mąceniem) w takich działach jak: wiara i prawda, wierzyc niewierzyc, prawdy wiary, duchowosc chrzescijanska, modlitwa i formacja, pojdź za mną, rodzina chrzescijanska, katecheza w szkole, żyć wiara, liturgia, sakramenty, prawo koscielne, maryja i swieci,
Moze droga moderacjo moje uwagi wynikają z braku zrozumienie czym jest moderowanie forum (blagam więc o przebaczenie i puszczenie wszystkich moich postów w wirtualny niebyt)
bo przyjmując na siebie funkcje pedela wpuszczacie tylko do środka i nie interesuje was co kto mowi.
Religia i wiara nie boi się droga moderacjo wrogów, ale... oczekiwalbym od moderacji zaprzestania tolerowania w wymienionych przeze mnie działach zafałszowania, mącenia wartości.
Ja wiem.... mącenie w glowach uzytkownikom forum nie jest sprzeczne z regulaminem..
a ty droga laskawa moderacjo nie jestes za nic odpowiedzialna
ty tylko wpuszczasz i pozostawiasz malolaty same sobie
może jednak piszę tak tylko dlatego, że nie pojmuję w swym małym katolickim ciemnym rozumku własciwej postawy moderacji
przepraszam i blagam o przebaczenie
|
Pn lis 19, 2007 11:32 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Zencognito napisał(a): Post do wywaleniaProszę mieć outsidera na oku, bo chłopak ma jakąś obsesję na moim punkcie i lata za mną po wszystkich robiąc offtopa o sprawach, które się na PW załatwia 
a dlaczego do wywalenia?
przedstawiasz się tu jako były chrześcijanin....
to znaczy jako kto?
nie sądzisz, że aby nie wprowadzać w błąd innych użytkowników forum mozna spokojnie odpowiedziec na to pytanie
na jakiej podstawie oszukujesz ludzi pisząc, żeś był chrześcijaninem?
przyklejesz sobię tę latkę by uwiarygodnić swoje słowa na temat tego czego nie pojmujesz
wszak odszedleś od kościola bos niczego nie był w stanie zrozumieć
jak taki racjonalny umysł mpotrafi przyjąć buddyjskie brednie to juz pozostaje zagadką
tu uwaga do moderacji - czy można zabronic legitymizowania (poprzez nazywanie się byłym chrześcijaninem, a więc kims komu nieobca była nauka, prawda, objawienie, osoba Jezusa Chrystusa) swoich klamliwych wypowiedzi na temat katolicyzmu i nauki kosciola -
|
Pn lis 19, 2007 12:08 |
|
 |
Zencognito
|
outsider napisał(a): może jednak piszę tak tylko dlatego, że nie pojmuję w swym małym katolickim ciemnym rozumku własciwej postawy moderacji przepraszam i blagam o przebaczenie
Moderatorzy nie są pracownikami, nikt im za to nie płaci że tu siedzą. Dobrowolnie pilnują przestrzegania regulaminu (bo to i tylko to jest obowiązkiem moderatora), ciesz się że robią chociaż to zamiast jęczeć, że nie pełnią rolę arbitrów na całym forum. To by zresztą było niemożliwe do zrealizowania.
A powyższy post outsidera proszę o edycję lub wywalenie za nazywanie nauk mojej religii bredniami.
Outsiderze, ja tobie nie mam zamiaru udowadniać że nie jestem wielbłądem. Możesz sobie nie wierzyć, że byłem chrześcijaninem i latać za mną na forum przebierając nóżkami. Po mnie to spływa, twoje posty i tak będą wycinane lub edytowane.
|
Pn lis 19, 2007 12:33 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
drogi Zencognito
jako były buddysta dokładnie wiem, że buddyzm to stek bzdur i basta 
|
Pn lis 19, 2007 12:38 |
|
 |
Zencognito
|
Tak? A u kogo przyjąłeś Schronienia, jakie jest Twoje imię Dharmy i co ono oznacza? W jakiej tradychi praktykowałeś i w jakim ośrodku panie "byłem buddystą"? No chyba że "byłeś buddystą" w takim samym stopniu jak "jest chrześcijaninem" osoba która nie przyjęła chrztu i nie chodziła nigdy do kościoła.
Sam sobie szkodzisz pisząc w ten sposób. Po prostu szybciej stąd wylecisz. Ja tu zostanę, a ty będziesz mógł sobie przebierać nóżkami w eterze 
|
Pn lis 19, 2007 12:42 |
|
|
|