Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Cz wrz 11, 2025 10:08

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 31 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona
 MODERATRZY 
Autor Wiadomość

Post MODERATRZY
Czy jakis kochany moderatoroglby zrobic porzadek na forum zamiast bawic sie w usuwanie postow ktore odbiegaja od przyjetej tu normy( czyli wypowiadanie sie jak Moderator chce)

So paź 21, 2006 0:19

Nie jestem moderatorem, ale lubie sie pastwic, wiec spytam sie, po co tworzyc nowy temat, kiedy istnieje juz watek "Uwagi do Moderacji", sa tam zapisane 52 strony i wszelkie sprawy mozna kierowac tam.

Po drugie mozna od razu napisac o co chodzi, a nie bawic sie w pisanie tajemniczych postow o porzadku.

Nie bede mial zalu, jesli jakis moderator skasuje tego posta :) .

So paź 21, 2006 6:53

Bo Pizmak chce pokazać, że wszystko na tym forum jest "be" - bo nie takie, jak to w co on wierzy/nie wierzy.

Swoją drogą - cóż za niekonsekwencja - viewtopic.php?p=199346#199346

pizmak, Sob Paź 21, 2006 1:15 napisał(a):
a z reszta...robcie co chcecie...
ja stad (z tego pokreconego forum) ide

Było, więc jest... zawsze w Bożych rękach - blog | www

So paź 21, 2006 9:26
Zobacz profil WWW

Bo Pizmak chce pokazać, że wszystko na tym forum jest "be" - bo nie takie, jak to w co on wierzy/nie wierzy.

Powiem ci jedno... "Kazdy mierzy swoja miarka"

A co do mojego pojscia z forum...to byla pozna godzina i mialem na mysli pojscie spac/skonczenie pisania postow na ten dzien . Przepraszam jesli wywolalem jakies niejasnosci. Rzeczywiscie - przyznaje sie - to co napisalem mozna roznie rozumiec...

So paź 21, 2006 17:39

W każdym razie uważam, że na tym forum odnosisz się conajmniej z pogardą w stosunku do ludzi wierzących.

So paź 21, 2006 21:06
Zobacz profil WWW
Mam pytanie.Czy trudno zostać moderatorem.Mnie interesuje moderacja działu Hyde Park.Oczywiście czekam na wypowiedź admina.Wiem,że bycie moderatorem to obowiązek niełatwy i że jeśli się go podejmę będę musiał wnikliwie analizować każdą wypowiedź.Wiem,że w niektórych przypadkach przesadzałem ale z drugiej strony dostrzegałem też wiele wypowiedzi na które reagowałem powiadomieniem moderacji.Czekam na decyzje.

So lis 04, 2006 17:33

Coś mi się wydaje, ze jak na razie to masz statut TW moderacji :D
Jeszcze z 10 lat i osiagniesz statut JW :D

*TW - Tajny Współpracownik
JW - Jawny Współpracownik

So lis 04, 2006 18:53

Nie mogę tego odnaleźć - może pomóc któryś moderator? - ale na pewno w jednym z tematów już była mowa o tym, na jakiej zasadzie dobierani są moderatorzy.

Wspomóżcie linkiem, jak ktoś wie, który to temat był :)

W każdym razie - bodajże zielona_mrówka - pisała tam, że propozycje zostania moderatorem wychodzą z grona moderacji, a nie od użytkowników. Tak więc nie jest to na zasadzie "chcę być modem - gdzie mam się zgłosić?", tylko ewentualnie oni sami Cię poproszą o moderowane :)

So lis 04, 2006 20:07
Zobacz profil WWW

Nie mogę tego odnaleźć - może pomóc któryś moderator? - ale na pewno w jednym z tematów już była mowa o tym, na jakiej zasadzie dobierani są moderatorzy.

Wspomóżcie linkiem, jak ktoś wie, który to temat był :)

Prosze bardzo: Ja chce byc moderatorem

So lis 04, 2006 20:20

Dzięki Sweet :D
Eire - ToMu w sumie udzielił już odpowiedzi na Twoje pytanie :)

So lis 04, 2006 20:29

..a gdybyśmy wszyscy bardzo prosili, słali petycje, codzień się modlili, baa na msze nawet się złożyli!. To czy Eire mógłby zostac moderatorem?

:D

So lis 04, 2006 21:54

Wszyscy - to znaczy kto? :)
Może wkleje to co napisała zielona_mrówka, proszę przeanalizować to ze zrozumieniem ;) :

zielona_mrówka napisał(a):
1. potencjalny kandydat pojawia się któregos pieknego dnia na tym zacnym forum i rozpoczyna swą wspaniałą przygodę z redagowaniem własnych przemyśleń w postacji elektronicznych strumieni danych. Taki stan rzeczy trwa dłuższy czas.
2. Nagle któregoś burzowego wieczoru w sercu Administratora forum rodzi się zapytanie podobnej treści: "Czy oto to forum przypadkiem nie potrzebuje jakiegoś moderatora?" Admin dzielnie w swej duszy zmaga się z zapytaniem przez kolejne dni, próbując zejść w głębiny prawdy forumowej i odkryć odpowiedź.
3. Kolejnym etapem jest przedstawienie swoich wątpiwości Wielkiej Radzie Jedi, jak to PTRus napisał. Tutaj odbywa się tajne głosowanie, po którym następuje zwęglenie wszystkich dowodów świadczących o takim zajściu.

O ile powyższe 3 punkty traktują o tej samej osobie a wynik każdego z nich jest pozytywny następuje tzw. postulat. Kandydat jest testowany w ogniu zażartej dyskusji na wszystkie możliwe tematy. Okres postulatu może trwać od kilku dni do kilku miesięcy, postulant nie ma pojęcia, że zostaje podany próbom sprawnościowym, a Wysoka Rada Jedi na konec tego okresu odbywa kolejną naradę, w której określa stopień zaangażowania kandydata, jego opanowanie i serdeczność na złośliwości użytkwników forum.

Zakładając, że powyższy warunek również kandydat przejdzie pomyślnie, zostaje mu doręczone pismo pocztą wirtualną z pytaniem czy ma w sobie tyle śmiałości aby być współodpowiedzialny za zielone działo internetowe o adresie forum.wiara.pl ? Pismo jet tak sprytnie zredagowane, że każdy potencjalny kandydat się godzi, nie mając w ogóle pojęcia w co się pakuje, mając jedynie zgubną nadzieję, że będzie mógł się wycofać ;)

Ot cała tajemnica zostania moderatorem tego forum. Nic trudnego, wystarczy mieć szczere intencje, nerwy jak ze stali, nieposzlakowaną opinię, zaświadczenie od psychologa o najniższym progu agresywności, oraz troszkę cierpliwości bo jak wiadomo biurokracja i załatwienie wszelkich formalności musi trwac :D

So lis 04, 2006 22:55
Wszyscy - to znaczy kto?

No jak to kto???

Zwoła sie pospolite usr....znaczy się userzenie :D
To chyba admin sie zlituje :D

So lis 04, 2006 23:04

Admin nie zna słowa "litość" :twisted: :diabel: :rotfl2:

So lis 04, 2006 23:12

:cisza:
Admin nie zna słowa "litość" :twisted: :diabel: :rotfl2:

A jak juserzy zastrajkują ? :x

Pewnie modzi bedą dyskutować między sobą :badgrin: