Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pn sie 11, 2025 7:31

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 286 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20  Następna strona
 Koncert Madonny 
Autor Wiadomość

powstanie warszawskie przyczyniło się do śmierci ponad 150 tys. ludzi (cywilów), których nikt nie pytał, czy chcą się buntować. ale to nieistotny szczegół :)

oczywiście, że masz prawo wyrażać swoje niezadowolenie, organizować protesty, ale nie możesz zakazywać tego koncertu.

So sie 01, 2009 15:22

Alus, a jakby ktoś powiedział, że w Polsce podczas ramadanu dorosłym, zdrowym ludziom powinno być zakazane wszelkie jedzenie i picie od wschodu do zachodu słońca?

So sie 01, 2009 16:15

Ale nakazanych jest tylko 8 - można i nalezy je uszanować.

Nie ma takiego obowiązku!
Alus napisał(a):
I nie chodzi o Madonnę - niech sobie wyprawia co chce, chodzi o organizatorów, którzy prowokacyjnie wybrali ten termin.

Z całą pewnością to nie oni wybrali ten termin, więc twoje wrzaski są tylko pustym krzykactwem.
Alus napisał(a):
Ale mam niezbywalnme prawo w wolnym kraju wyrazić dezaprobatę tak dla organizatorów koncetyi Madonny w jedno z największych świat katolickich, jak i wobec organizatorów dyskotek w Wielki Piątek.

A ja protestuję przeciw temu, że święta katolickie utrudniają normalne funkcjonowanie całej reszcie polskiego społeczeństwa. Protestuję przeciw procesjom paraliżującym połowę miasta, przeciw zamknięciu placówek handlowych i ograniczeniu kursowania komunikacji w te dni.
Alus napisał(a):
Ale wyrażenie opinii przez katolika to ciemnota, absurd, który ośmiesza kraj i katolików.
Bohaterowie Powstania Warszwskiego walczyli i oddawali życie kierując się maksymą "Bóg, Honor, Ojczyzna" i 15 sierpnia obchodzili święto cudu nad Wisłą.
Dziś ich uhonorujemy, czczone przez nich 15 sierpnia olejemy.....

Kretyńskie teksty o Madonnie, niedorzeczne zarzuty i próby narzucenia swej woli - o tym piszę. To jest durnota! Gadać sobie może każdy, ale jesli próbuje naciskać, uderzając w prawa innych, to nie można milczeć. Trzeba bronić wolności i demokracji przed kato-talibami (jak to ktoś fajnie kiedyś określił).

Pomóż naszej Elizce! - http://www.baptist.gniezno.pl/aktual/Elizy2

So sie 01, 2009 16:25
powstanie warszawskie przyczyniło się do śmierci ponad 150 tys. ludzi (cywilów), których nikt nie pytał, czy chcą się buntować. ale to nieistotny szczegół :)

oczywiście, że masz prawo wyrażać swoje niezadowolenie, organizować protesty, ale nie możesz zakazywać tego koncertu.

Inne liczby to 220 tys.
Totez wyrażam swoje zdanie, nie podejmuję działań, aby zapobiec koncertowi.
Erendis - nikt z katolików nie nakazuje nikomu uczestnictwa w Tryduum Paschalnym, ale wskazać na niewłaściwośc urządzania dyskotek w Wileki Piatek mamy prawo.
Podobnie Muzułmanie nie zmuszają do postu w okresie Ramadanu, ale częstowanie ich w tym okresie np. alkoholem, uznają za prowokację i napewno wyrażą swój prostest.
Pouczający o kulturze wypowiedzi na forum Triplex zaprezentował kulturę z wysokiej półki :D ....szkoda gadać, więc zamilknę :D .

So sie 01, 2009 18:22

Kolejna wycieczka osobista zamiast czegoś mądrzejszego. Szkoda czasu na takich ludzi, jak ty. Tylko bicie piany i przywidzenia...

Pomóż naszej Elizce! - http://www.baptist.gniezno.pl/aktual/Elizy2

So sie 01, 2009 20:28

Ale mam niezbywalnme prawo w wolnym kraju wyrazić dezaprobatę tak dla organizatorów koncetyi Madonny w jedno z największych świat katolickich, jak i wobec organizatorów dyskotek w Wielki Piątek.

Masz, proszę bardzo. Tak samo jak masz prawo wyrażać dezaprobatę wobec samego koncertu, gdyby Ci się nie spodobał. Ale nie masz prawa zabraniać ludziom uczestniczenia w nim, a organizatorom organizowania go - bo takiego prawa nie ma.

Cytuj:
Ale wyrażenie opinii przez katolika to ciemnota, absurd, który ośmiesza kraj i katolików.

Tu nie chodzi o wyrażanie opinii, tylko robienie szopki z protestami.

Cytuj:
Dziś ich uhonorujemy, czczone przez nich 15 sierpnia olejemy.....

Nie wiem, co ma koncert Madonny do olania 15 sierpnia. Ja nie idę na koncert Madonny, a święto 15 sierpnia będę święcił. I w niczym mi w tym koncert Madonny nie przeszkadza.

I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)

N sie 02, 2009 18:20
Masz, proszę bardzo. Tak samo jak masz prawo wyrażać dezaprobatę wobec samego koncertu, gdyby Ci się nie spodobał. Ale nie masz prawa zabraniać ludziom uczestniczenia w nim, a organizatorom organizowania go - bo takiego prawa nie ma..

Nie zabraniam, wyrażam opinię - podobnie jak np. RPO, który uznał niestosowność w doborze daty konceru.

N sie 02, 2009 18:32

Tyle, że ta niestosowność nie wynikła z niczyjej złej woli. Wybrano tę datę, bo po prostu ten termin był najdogodniejszy.

I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)

N sie 02, 2009 20:27

W dniu dzisiejszym, Madonna z własnej inicjatywy odwołała swój koncert w Marsylii. Powodem, jest wypadek podczas budowy sceny koncertowej, który pociągnął za sobą dwie śmiertelne ofiary. Mamy szacunek dla każdego życia ludzkiego od poczęcia, aż do naturalnej śmierci jednakże powód dla którego powinna Madonna i organizatorzy odwołać warszawski koncert lub Pan cofnąć zgodę na jego organizację - jest nieporównywalnie ważniejszy, a straty jakich doznają Polacy, są nie do oszacowania.

Napisał ten cały pan Brudziński w liście do wojewody. No to już słów brak.
Nie ma w języku polskim dosyć obelżywych słów na człowieka piszącego takie rzeczy. Obrońca moralności się znalazł. Mam nadzieje że mu ktoś da w moherowy łeb czymś ciężkim....

N sie 02, 2009 21:30

Johny99 ma rację. Boże, jakie wy robicie problemy. To nie jest państwo wyznaniowe, więc nie wiem o co ten szum. Niech organizują koncerty. Jak ktoś chce iść na koncert, to pójdzie, jak nie, to nie pójdzie.

Pn sie 03, 2009 0:03
Tyle, że ta niestosowność nie wynikła z niczyjej złej woli. Wybrano tę datę, bo po prostu ten termin był najdogodniejszy.

Skąd ta pewność?
Ścianka - w państwie niewyznaniowym kazdy ma prawo wyrazić swoje zdanie.

Pn sie 03, 2009 7:37

Skąd ta pewność?

Błagam, wyjaśniałem to już dwa razy..

Pn sie 03, 2009 8:37
Błagam, wyjaśniałem to już dwa razy..

Wiem :) ... jesteś członkiem komitetu organizujacego koncert, czy taka jest Twoja koncepcja?
Ja mogę mieć inne zdanie, nauczyło mnie życie, że nie ma przypadków.
A poswiadcza to wydane przez komitet oświadczenie, w którym organizatorzy przyznają, że odpowiadają na "nasilające sie pytania" i kontrowersje wokół wyboru daty.
Nie jestem zwolenniczka organizowania w protescie Mszy św. manifestacji modlitewnych, jak to kiedyś organizował o. Rydzyk w obronie RM, a aktualnie usiłuje przeprowadzić radny.
Ale ludzie mają prawo wyrazić swoją opinię o niestosowności w doborze daty.
Non stop nachodzi mnie taka refleksja - mnóstwo osób, które uznają niestosownośc wskazywania, że 15 sierpień nie jest odpowiednio dobraną datą do koncertu tego typu artystki, nie widzi nic niestosownego we wmaszerowania parady gejów do katedry wawelskiej :o :o
A najzabawniejszy argument - totalny bzdet, jaki serwują na forum co poniektórzy, to -"osmieszamy kraj".
Nie dostrzegają, że ośmieszamy kraj alkoholizmem - Polacy za granicą poczynając od tych zasuwających na polu u baura, kończąc na posłach Polskiego Sejmu, chleją do wiwatu i po pijaku dopuszczają się ekscesów.
Nastepne co nas ośmiesza to "lepkie ręce".
Ilez to razy odczyłam na własnej skórze, gdy kasjerki w supermarketach na dzwiek polskiej mowy stawały się wyraziście ostrożne i mierzyły człowieka oczami jak rentgenem - dla nich byliśmy potencjalnymi złodziejami.
W Niemczech, gdy 10-11 letni Niemiec został złapany na kradzieży w sklepie i nic nie odpowiadał policjantom, ci od razu przywieźli go do nas - Polaków.....bo jak złodziej, to Polak.
Nie lubię tego określenia - "poprawność polityczna" - ale tu widać to jak na dłoni.....ależ to poprawne nie mówic o niestosowności daty i jednoczesnie nie dostrzegac wad: alkoholizmu, złodziejstwa.

Pn sie 03, 2009 9:58

Mi tam ta data pasuje do charakteru i pomysłów Madonny.

Pn sie 03, 2009 10:13
Mi tam ta data pasuje do charakteru i pomysłów Madonny.

Tobie pasuje innym nie....jestesmy wolnymi ludźmi z prawem wyboru i wypowiadania się :)

Pn sie 03, 2009 10:17
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 286 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20  Następna strona