RM i TV Trwam nie tylko pogłębia wiarę, ale i edukuje
Autor |
Wiadomość |
Anonim (konto usunięte)
|
 Re: RM i TV Trwam nie tylko pogłębia wiarę, ale i edukuje
Jak juz wspomniałem podobno pełne sukcesów RM i TvTrwam ma coraz mniej słuchaczy i coraz mniej hojnych. "W ostatnich miesiącach znacznie spadła ilość ofiar na nasze media..." Ojciec Rydzyk: Znacznie spadła liczba ofiar na nasze media (wyborcza.pl) Prosimy każdego o systematyczną pomoc (radiomaryja.pl)
|
Wt lut 16, 2016 19:35 |
|
|
|
 |
medieval_man
Moderator
Dołączył(a): Pn gru 13, 2010 16:50 Posty: 7771 Lokalizacja: Kraków, Małopolskie
|
Dobrze, że rozpowszechniasz ten apel 
_________________ Fides non habet osorem nisi ignorantem
|
Wt lut 16, 2016 19:46 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Kto by się spodziewał  , nawet Wyborcza i Kozioł martwią się o finanse katolickich mediów.
|
Wt lut 16, 2016 22:03 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Potwierdza to tylko tezę, że słuchaczy RM ubywa w sposób naturalny.
|
Wt lut 16, 2016 23:51 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
gita napisał(a): Alus napisał(a): Cytuj: Alus! To co często robisz, chociaż zwykle grubymi nićmi-MANIPULUJESZ! Epatujesz non stop sukcesami o. Rydzyka.....stąd moje pytanie......skoro nie potrafisz odpowiedzieć, to Twój problem.... Biorąc pod uwagę sukcesy dzieł o.Tadeusza Rydzyka,moje pokazywanie ich jest mniej niż skromne. Jeśli idzie natomiast o problemy, to spójrz na siebie. Jak zwykle - uwiera Cię wskazanie dzieła ks J. M. Vianneya, który działał wedle nakazu znanym z Ewangelii i powtórzonym św Faustynie Nie w gmachach i wspaniałych urządzeniach, ale w sercu czystym i pokornym upodobałem sobie. Dlatego znów wpis ad personam..... A mądry ksiądz poucza: Dobry apostoł, dobry świadek Jezusa, nie skupia na sobie uwagi ludzi, powinien być przeźroczysty i prowadzić do Chrystusa, do prawdy Chrystusowej. A jeśli ją na sobie skupia, to powinien zrobić korektę. medieval_man napisał(a): Dobrze, że rozpowszechniasz ten apel Bo ten apel o kasę prowadzi do Chrystusa........ ps. już dostałam ostrzeżenie za wskazania komu i czemu może służyć budowanie zewnętrznego Kościoła bez autentycznej miłości.
|
Śr lut 17, 2016 8:55 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Kozioł napisał(a): Potwierdza to tylko tezę, że słuchaczy RM ubywa w sposób naturalny. Jeśli masz na myśli, że sposób naturalny to znaczy przez wymieranie, to się bardzo mocno mylisz, gdyż wśród młodych rośnie liczba kierujących się przesłaniem BÓG HONOR OJCZYZNA, a więc hasłem w dużej mierze tożsamym z przesłaniem RM, Telewizji Trwam i Naszego Dziennika. Zmniejszenie słuchaczy RM i Telewizji Trwam spowodowane jest tym, że polepszyła się telewizja publiczna, którą teraz częściej warto oglądać, wiem to również po sobie, co nie znaczy, że przestanę wspierać RM i Telewizje Trwam finansowo, gdyż treści religijne tam dominują.
|
Śr lut 17, 2016 9:37 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
gita napisał(a): Kozioł napisał(a): Potwierdza to tylko tezę, że słuchaczy RM ubywa w sposób naturalny. Jeśli masz na myśli, że sposób naturalny to znaczy przez wymieranie, to się bardzo mocno mylisz, gdyż wśród młodych rośnie liczba kierujących się przesłaniem BÓG HONOR OJCZYZNA, a więc hasłem w dużej mierze tożsamym z przesłaniem RM, Telewizji Trwam i Naszego Dziennika. Zmniejszenie słuchaczy RM i Telewizji Trwam spowodowane jest tym, że polepszyła się telewizja publiczna, którą teraz częściej warto oglądać, wiem to również po sobie, co nie znaczy, że przestanę wspierać RM i Telewizje Trwam finansowo, gdyż treści religijne tam dominują. Zaklinanie rzeczywistości nie sprawi że aktualne wskazania 1,8% słuchalności powróci do 4% sprzed paru lat. A na pytanie "czy o. Rydzyk jest dla ciebie autorytetem" twierdząco odpowiedziało 13% Polaków.
|
Śr lut 17, 2016 10:03 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Alus napisał(a): gita napisał(a): Kozioł napisał(a): Potwierdza to tylko tezę, że słuchaczy RM ubywa w sposób naturalny. Jeśli masz na myśli, że sposób naturalny to znaczy przez wymieranie, to się bardzo mocno mylisz, gdyż wśród młodych rośnie liczba kierujących się przesłaniem BÓG HONOR OJCZYZNA, a więc hasłem w dużej mierze tożsamym z przesłaniem RM, Telewizji Trwam i Naszego Dziennika. Zmniejszenie słuchaczy RM i Telewizji Trwam spowodowane jest tym, że polepszyła się telewizja publiczna, którą teraz częściej warto oglądać, wiem to również po sobie, co nie znaczy, że przestanę wspierać RM i Telewizje Trwam finansowo, gdyż treści religijne tam dominują. Zaklinanie rzeczywistości nie sprawi że aktualne wskazania 1,8% słuchalności powróci do 4% sprzed paru lat. A na pytanie "czy o. Rydzyk jest dla ciebie autorytetem" twierdząco odpowiedziało 13% Polaków. Jeśli idzie o zaklinanie rzeczywistości, to Ty jesteś specjalistką.
|
Śr lut 17, 2016 10:21 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
gita napisał(a): wśród młodych rośnie liczba kierujących się przesłaniem BÓG HONOR OJCZYZNA, a więc hasłem w dużej mierze tożsamym z przesłaniem RM, Telewizji Trwam i Naszego Dziennika Szkoda, ze te hasło zawłaszczył katolicki nacjonalizm/narodowy katolicyzm/narodowy radykalizm. Bardzo "ciekawi" spadkobiercy RM 
|
Śr lut 17, 2016 10:34 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
RM, Telewizja Trwam, ND oraz inne dzieła o.Tadeusza Rydzyka przyczyniają się nie tylko do pogłębiania wiary, ale edukacji. Wspaniałym dziełem Redemptorystów jest WSKSiM, która oprócz ciągłej edukacji organizuje konferencje w której biorą udział krajowe oraz światowe osobistości. Np: https://www.youtube.com/watch?v=ubJPdPXtg3I
|
Śr lut 17, 2016 12:29 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
gita napisał(a): RM, Telewizja Trwam, ND oraz inne dzieła o.Tadeusza Rydzyka przyczyniają się nie tylko do pogłębiania wiary, ale edukacji. Wspaniałym dziełem Redemptorystów jest WSKSiM, która oprócz ciągłej edukacji organizuje konferencje w której biorą udział krajowe oraz światowe osobistości. Np: https://www.youtube.com/watch?v=ubJPdPXtg3IA bez tych dzieł J. M. Vianney nawrócił ateistyczną Francję.
|
Śr lut 17, 2016 12:38 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Alus napisał(a): gita napisał(a): RM, Telewizja Trwam, ND oraz inne dzieła o.Tadeusza Rydzyka przyczyniają się nie tylko do pogłębiania wiary, ale edukacji. Wspaniałym dziełem Redemptorystów jest WSKSiM, która oprócz ciągłej edukacji organizuje konferencje w której biorą udział krajowe oraz światowe osobistości. Np: https://www.youtube.com/watch?v=ubJPdPXtg3IA bez tych dzieł J. M. Vianney nawrócił ateistyczną Francję. Ręce opadają jak się czyta Twoje niektóre komentarza! 
|
Śr lut 17, 2016 12:42 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
gita napisał(a): Alus napisał(a): gita napisał(a): RM, Telewizja Trwam, ND oraz inne dzieła o.Tadeusza Rydzyka przyczyniają się nie tylko do pogłębiania wiary, ale edukacji. Wspaniałym dziełem Redemptorystów jest WSKSiM, która oprócz ciągłej edukacji organizuje konferencje w której biorą udział krajowe oraz światowe osobistości. Np: https://www.youtube.com/watch?v=ubJPdPXtg3IA bez tych dzieł J. M. Vianney nawrócił ateistyczną Francję. Ręce opadają jak się czyta Twoje niektóre komentarza!  Merytoryczna odpowiedź  .....epatowanie dziełami nic nie zmienia w kwestii "sukcesów" duchownych.
|
Śr lut 17, 2016 12:43 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Alus! Dziękuję za pochwałę! Możesz mnie nadal chwalić, nie mam nic przeciwko temu, ale ja się na razie wyłączam z dyskusji, gdyż od godz. 13.15 w RM zaczynają się "Aktualności dnia", które zwykle słucham, dzisiaj również. Jeśli chcesz podsłuchiwać, to możesz, nikt ci nie zabrania!
|
Śr lut 17, 2016 12:57 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
gita napisał(a): Alus! Dziękuję za pochwałę! Możesz mnie nadal chwalić, nie mam nic przeciwko temu, ale ja się na razie wyłączam z dyskusji, gdyż od godz. 13.15 w RM zaczynają się "Aktualności dnia", które zwykle słucham, dzisiaj również. Jeśli chcesz podsłuchiwać, to możesz, nikt ci nie zabrania! I te aktualności zapoznały Cię z treścią teczek przechowywanych przez Kiszczaka?
|
Śr lut 17, 2016 13:06 |
|
|
|