RM i TV Trwam nie tylko pogłębia wiarę, ale i edukuje
Autor |
Wiadomość |
Anonim (konto usunięte)
|
 Re: RM i TV Trwam nie tylko pogłębia wiarę, ale i edukuje
Robek napisał(a): gita napisał(a): Moje zdziwienie: Robek i Alus to jedna i ta sama osoba???  Wyglądam i zachowuje sie tak oryginalnie, że trudno mnie z kimkolwiek i czymkolwiek porównać. Więc jesli na tym forum, są ludzie którzy zachowują sie tak jak ja sie zachowuje, to aż strach sie bać To księża w Radiu Maryja opowiadają o swoich dzieciach? Chyba zaczne słuchać tego radia, bo tam jakieś fajne tematu, są poruszane  Głupszego pytania nie potrafisz zadać? P.S. Za 5 minut w RM program "Aktualności dnia", zwykle słucham, dzisiaj też będę słuchała.
|
Pn mar 07, 2016 13:08 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Dzisiaj tj. 10.03 b.r. o godz. 19.00 msza św. w intencji ofiar katastrofy smoleńskiej w katedrze św. Jana w W-wie. Transmisja w RM i Telewizji Trwam.
|
Cz mar 10, 2016 18:42 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
gita napisał(a): RM, Telewizja Trwam, ND oraz inne dzieła o.Tadeusza Rydzyka przyczyniają się nie tylko do pogłębiania wiary, ale edukacji. Wspaniałym dziełem Redemptorystów jest WSKSiM, która oprócz ciągłej edukacji organizuje konferencje w której biorą udział krajowe oraz światowe osobistości. Np: https://www.youtube.com/watch?v=ubJPdPXtg3ICala prawda o WSKSiM: http://www.fakt.pl/polska/studenci-ojca ... 19238.htmla tu dowód na zaszczytne 35 miejsce w rankingu uczelni niepublicznych: http://www.perspektywy.pl/RSW2015/ranki ... isterskich
|
So mar 19, 2016 23:35 |
|
|
|
 |
Robek
|
gita napisał(a): Robek napisał(a): gita napisał(a): Moje zdziwienie: Robek i Alus to jedna i ta sama osoba???  Wyglądam i zachowuje sie tak oryginalnie, że trudno mnie z kimkolwiek i czymkolwiek porównać. Więc jesli na tym forum, są ludzie którzy zachowują sie tak jak ja sie zachowuje, to aż strach sie bać To księża w Radiu Maryja opowiadają o swoich dzieciach? Chyba zaczne słuchać tego radia, bo tam jakieś fajne tematu, są poruszane  Głupszego pytania nie potrafisz zadać? P.S. Za 5 minut w RM program "Aktualności dnia", zwykle słucham, dzisiaj też będę słuchała. To są tematy tabu, o których nie można mówić? Przecież co 5 ksiądz ma dziecko, to jest element ich życia, więc wypadałoby sie wypowiedzieć, na temat księży i ich kochanek, oraz dzieci które są tego efektem  Przecież w Radiu Maryja poruszane są przeróżne tematy, a jeśli tam pracuje 10 księży, co statystycznie 2 dwóch z nich ma dzieci, więc to jest coś o czym powinni na antenie z ludźmi porozmawiać.
_________________ Wymyśliłem swoje życie od początku do końca bo to, które dostałem mi się nie podobało.
|
Wt mar 22, 2016 11:37 |
|
 |
medieval_man
Moderator
Dołączył(a): Pn gru 13, 2010 16:50 Posty: 7771 Lokalizacja: Kraków, Małopolskie
|
Robek napisał(a): To są tematy tabu, o których nie można mówić? Przecież co 5 ksiądz ma dziecko, to jest element ich życia, więc wypadałoby sie wypowiedzieć, na temat księży i ich kochanek, oraz dzieci które są tego efektem  Przecież w Radiu Maryja poruszane są przeróżne tematy, a jeśli tam pracuje 10 księży, co statystycznie 2 dwóch z nich ma dzieci, więc to jest coś o czym powinni na antenie z ludźmi porozmawiać. Misją RM nie jest rozprawianie o plotkach dotyczących życia księży, ale prowadzenie ludzi do Boga. W wielu krajach przysłowie brzmi: nie rób, co robi ksiądz, ale rób, do czego zachęca... Proponuję (po raz kolejny): zakończ trolowanie
_________________ Fides non habet osorem nisi ignorantem
|
Wt mar 22, 2016 12:03 |
|
|
|
 |
pilaster
|
Robek napisał(a): Przecież co 5 ksiądz ma dziecko, Doprawdy? A nie co 2? Albo co 50? Skąd robek posiada takie informacje? Cytuj: jeśli tam [RM-p] pracuje 10 księży, co statystycznie 2 dwóch z nich ma dzieci Nie. Bo po pierwsze dobór księży pracujących w RM nie jest losowy. Gdyby któryś z kandydatów miał kochankę i dzieci, to ojciec dyrektor z pewnością by go nie przyjął. Po drugie, nawet gdyby dobór był losowy, to i tak prawdopodobieństwo, że żaden z pracujących w RM księży nie ma dzieci, wynosiłoby... No właśnie, ile by wynosiło? 
_________________ Brothers, what we do in life, echoes in eternity
Jest inaczej - Blog człowieka leniwego
|
Pt mar 25, 2016 9:13 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Na antenie RM i Telewizji Trwam często goszczą obrońcy życia od poczęcia do naturalnej śmierci, o to apeluje również KEP: http://www.radiomaryja.pl/kosciol/komun ... czlowieka/
|
Śr mar 30, 2016 14:18 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
|
Śr mar 30, 2016 15:18 |
|
 |
beata50
|
Cytuj: Komunikat Prezydium KEP w sprawie pełnej ochrony życia człowieka
Życie każdego człowieka jest chronione piątym przykazaniem Dekalogu: „Nie zabijaj!”. Dlatego stanowisko katolików w tym względzie jest jasne i niezmienne: należy chronić od poczęcia do naturalnej śmierci życie każdego człowieka.
W kwestii ochrony życia nienarodzonych nie można poprzestać na obecnym kompromisie wyrażonym w ustawie z 7 stycznia 1993 roku, która w trzech przypadkach dopuszcza aborcję. Stąd w roku Jubileuszu 1050. Chrztu Polski zwracamy się do wszystkich ludzi dobrej woli, do osób wierzących i niewierzących, aby podjęli działania mające na celu pełną prawną ochronę życia nienarodzonych. Prosimy parlamentarzystów i rządzących, aby podjęli inicjatywy ustawodawcze oraz uruchomili programy, które zapewniłyby konkretną pomoc dla rodziców dzieci chorych, niepełnosprawnych i poczętych w wyniku gwałtu. Wszystkich Polaków prosimy o modlitwę w intencji pełnej ochrony życia człowieka od poczęcia do naturalnej śmierci zarówno w naszej Ojczyźnie, jak i poza jej granicami. Wprowadzenie ustawy takiej, jaką chce Kościół, tylko przyczyni się do powiększenia podziemia nielegalnej aborcji. O ile uświadamianie ludzi, że jest to złe, jest jak najbardziej godne pochwały, o tyle wprowadzenie ustawy zabraniającej aborcji może tylko zwiększyć jej skalę. Np. kobieta, która chce usunąć dziecko, jeśli będzie mogła to zrobić legalnie, wykorzysta taką szansę. Tu dopiero powinno się jej pomóc. Najpierw uświadomić, że są inne drogi. Okienko życia, adopcje, pomoc dzieciom chorym i ich rodzinom. Kościół nie powinien wpływać na ustawodawstwo, gdy państwo jest świeckie. Kościół niech sobie wpływa na zachowanie swoich członków. Nie ma obowiązku usuwania ciąży i eutanazji ludzi starych, którzy nie chcą już cierpieć i wolą z godnością zejść z tego świata, tylko istnieje taka możliwość. Jeśli katolik chce, to niech sobie cierpi i niech zobaczy jak to cierpienie go i jego rodzinę uszlachetni. Proszę nie zmuszać ludzi, którzy wyznają inne wartości do cierpienia. To jest nieludzko okrutne. Nie życzę nikomu, żeby się na własnej skórze o tym przekonał. Ja, ponieważ nie wierzę w to, co głosi Kościół, chciałabym mieć możliwość, o ile będę bardzo cierpiała i nie będę miała szansy na wyzdrowienie, skrócenia mojego cierpienia. Jeśli ktoś wierzy może, jeśli chce swoje cierpienie ofiarować Bogu i doszukiwać się w tym jakiegoś sensu.
|
Śr mar 30, 2016 16:36 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Beata50! Hierarchowie Kościoła apelują do ludzi dobrej woli. Czyżbyś zabraniała apelować? Każdy człowiek ma wolną wolę, Ty ją również masz i jeśli będziesz chciała skrócić swoje życie, będziesz mogła to zrobić. Paradoksem jest oczekiwanie, aby lekarze zamiast leczyć odbierali ludziom życie, czy to przed urodzeniem, czy na innym etapie życia. Te paradoksy istnieją już w różnych krajach, między innymi w Belgii. Programy na temat ochrony życia ludzkiego są na antenie RM i Telewizji Trwam. Zaznaczam, że obrona życia ludzkiego powinna być determinowana nie tylko przez Kościół.
|
Cz mar 31, 2016 10:09 |
|
 |
JedenPost
|
gita napisał(a): Każdy człowiek ma wolną wolę, Ty ją również masz i jeśli będziesz chciała skrócić swoje życie, będziesz mogła to zrobić. No właśnie nie bardzo, jeśli nie będzie miała sił, by zrobić to sama. Kościół od lat konsekwentnie zabiega, by osoby pomagające w takim samobójstwie wciąż były karane.
_________________ Lubię Starego czasem, to też sprawia że się wystrzegam otwartej z nim wojny Przecież to piękne, gdy Pan tak dostojny Tak z samym diabłem po ludzku rozmawia.
|
Cz mar 31, 2016 10:39 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
JedenPost napisał(a): gita napisał(a): Każdy człowiek ma wolną wolę, Ty ją również masz i jeśli będziesz chciała skrócić swoje życie, będziesz mogła to zrobić. No właśnie nie bardzo, jeśli nie będzie miała sił, by zrobić to sama. Kościół od lat konsekwentnie zabiega, by osoby pomagające w takim samobójstwie wciąż były karane. Nie tylko kościół to po pierwsze, a po drugie pomaganie w zabijaniu, a nie leczeniu przez lekarzy jest paradoksem i każdy logicznie myślący tak uważa. P.S. Odniosłam się do komentarza, chociaż jest off topem , a ja zwykle nie komentuję off topów.
|
Cz mar 31, 2016 11:32 |
|
 |
Asta
|
Kupiłam jakiś czas temu książkę, która okazała się zapisem audycji nadawanych w RM. Mówiły one o duchowości katolickiej. Czytając ją wiele się dowiedziałam. I trochę zmieniłam opinię o radiu Maryja. Słuchałam go dawniej, ale wydawało mi się za bardzo rozpolitykowane, ale może to się zmieniło.
_________________ "JAKŻE SIĘ OBEJŚĆ BEZ MIŁOŚCI...?"
|
So kwi 02, 2016 7:54 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Asta napisał(a): Kupiłam jakiś czas temu książkę, która okazała się zapisem audycji nadawanych w RM. Mówiły one o duchowości katolickiej. Czytając ją wiele się dowiedziałam. I trochę zmieniłam opinię o radiu Maryja. Słuchałam go dawniej, ale wydawało mi się za bardzo rozpolitykowane, ale może to się zmieniło. RM nadaje 24 godziny na dobę, nocą jest wiele powtórek z dnia. W/g mojej co najmniej 70%% to tematy religijne, pozostałe to społeczno-polityczne.
|
So kwi 02, 2016 8:44 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
gita napisał(a): Asta napisał(a): Kupiłam jakiś czas temu książkę, która okazała się zapisem audycji nadawanych w RM. Mówiły one o duchowości katolickiej. Czytając ją wiele się dowiedziałam. I trochę zmieniłam opinię o radiu Maryja. Słuchałam go dawniej, ale wydawało mi się za bardzo rozpolitykowane, ale może to się zmieniło. RM nadaje 24 godziny na dobę, nocą jest wiele powtórek z dnia. W/g mojej co najmniej 70%% to tematy religijne, pozostałe to społeczno-polityczne. A powszechnie wiadomo - jedna łyżka dziegciu zniszczy całą beczkę miodu....
|
So kwi 02, 2016 9:04 |
|
|
|