|
|
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 3 ] |
|
Obowiązkowe lekcje religii
Autor |
Wiadomość |
proteom
|
 Obowiązkowe lekcje religii
Czy obowiązkowe lekcje religii to coś złego? Niekoniecznie. Obowiązkowe lekcje religii katolickiej mogą być dobre, ponieważ uczą dzieci i młodzież wartości moralnych oraz zasad etycznych, które pomagają im w codziennym życiu. Dzięki nim młodzi ludzie poznają tradycję i kulturę swojego kraju, która w dużej mierze oparta jest właśnie na katolicyzmie. Religia katolicka rozwija wrażliwość duchową, uczy szacunku do drugiego człowieka i otwartości na innych. Wspólne uczestnictwo w takich zajęciach buduje poczucie wspólnoty i umacnia więzi międzyludzkie, szczególnie w narodzie, w którym katolicyzm odgrywał przez wieki ogromną rolę. Dodatkowo lekcje religii katolickiej skłaniają do refleksji nad sensem życia, co jest szczególnie ważne w wychowaniu młodego pokolenia.
|
N paź 05, 2025 19:16 |
|
|
|
 |
mareta
|
 Re: Obowiązkowe lekcje religii
Przy obecnej kondycji forum obawiam się, że wrzuciłeś granat do ogródka.
_________________ "Jesteśmy stworzeni na miarę Słowa, które stało się człowiekiem"
|
N paź 05, 2025 20:06 |
|
 |
Witold33
|
 Re: Obowiązkowe lekcje religii
A ja jestem za. Religia straszy dziatwę piekłem za złe postępki. Moze dzieciaczki będą mniej przeklinać i kraść gruszek, będzie spokojniej.
|
N paź 05, 2025 21:47 |
|
|
|
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 3 ] |
|
|