POTRZEBUJE PORADY, ZNALAZŁAM SIE W SYTUACJI BEZ WYJŚCIA I JESZCZE KOŚCIÓŁ SIE ZAMYKA PRZED LUDŹMI! SPRAWA WYGLĄDA TAK WRAZ Z NARZECZONYM CHCEMY OCHRZCIĆ NASZE DZIECKO, TU GENERALNIE NIE MA PROBLEMU ZE BEZ SLUBU ALE CHRZESTNY MA TYLKO CYWILNY I KSIĄDZ MI POWIEDZIAL APSOLUTNIE BO ON ZYJE W GRZECHU JEST POGANIMEN I ZYJA W KONKUBINACIE, SZCZEKA MI OPADLA A DODADKOWO KIEDY CHRZESNY PRZYJEZDZA DO POLSKI TO OJCIEC DZIECKA WYJERZDZA I POPROSILAM KSIEDZA CZY NIE MOZNA BY W SOBOTE OCHRZCIC DZIECKA CO SIE OKAZALO NIE!
NIE WIEM CO MAM ROBIC PROSZE O RADE PRZECIEZ DIECKO OCHRZCIC MUSZE!!
Wt lip 15, 2008 17:57
zielona_mrowka
1. Po pierwsze i nadrzędne - NIE PISZEMY WIELKIMI LITERAMI chyba, że BRAK NAM PERMANENTNEJ KULTURY na tym forum :]
2. wątków o chrzcie jest wiele, więc proszę kontynuować w ogólnym > viewtopic.php?t=14678
3. Na chłopski rozum - skoro rodzice chrzestni mają być świadkami i nauczycielami w wierze to czego nauczą dziecko jeśli mają za nic nauczanie Kościoła i życie wg Jego zasad?
Pozdrawiam moderator
_________________ Nie nam, Panie, nie nam, lecz Twemu imieniu daj chwałę za łaskę i wierność Twoją...