Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest So lis 22, 2025 12:35

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 2907 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52 ... 194  Następna strona
 Swieta Rita 
Autor Wiadomość

Post Re: Swieta Rita
Betko, doskonale Cię rozumiem! Dużo czasu minie, nim rana w sercu się zagoi.Blizna jednak pozostanie na zawsze. Czasami jest mi tak ciężko, tak boli, że nie jestem w stanie wytrzymać, proszę wtedy Boga ,żeby mnie zabrał ...bo już sił brak i woli do życia :( Wierzę jednak,że mój i Twój A... nie zbudują szczęścia na naszych łzach a my obie jeszcze kiedyś będziemy płakać... ale tylko z radości ! Trzymaj się cieplutko!

So paź 23, 2010 7:15

Anulo, wiem że mnie rozumiesz obie przeżywam coś podobnego. Wiem może nie to samo bo ja dzięki Bogu za mąż za tego A. nie wyszłam i nie cierpię tak bardzo jak Ty kochana, ale masz racje blizna pozostanie i myślę że nawet czas, który podobno jest "lekarstwem" na to co teraz przeżywam nie usunie z pamięci i serca tego wszystkiego, tych miesięcy gorzkich łez. :( Jeszcze długa droga przede mną muszę znaleźć swoje szczęście i wierze że i Ty kochana je znajdziesz. Przytulam mocno!

So paź 23, 2010 13:47

Witam Was po dłuugiej przerwie w pisaniu, spowodowanej między innymi rozpoczęciem studiów. Mam dużo mniej czasu, ale akurat cieszę się z tego, gdyż mam zajęcie i nie siedzę bezczynnie myśląc o problemach. Wróciłem też do zajmowania się swoją wielką pasją. Nie zapominam z pewnością o modlitwie i pamiętam w niej o Was, szczególnie o Anuli(nadrobiłem zaległości i przeczytałem w większości minione posty). Wiem też, Dariuszu, że martwiłeś się i przepraszam, że nie odzywałem się, a dziękuję za modlitwę.
Co do mojego problemu... Z tymi ludźmi nie miałem więcej kontaktu, wiem jednak, że moi znajomi mają, że oni nie zniknęli. Cieszę się bardzo, że nie dzieje mi się nic złego i dziękuję za to w modlitwie, natomiast te wszystkie wydarzenia też zostawiły u mnie jakąś mała bliznę (ale pewnie nie taką jak Wasza betko i Anulo). Nie wiem, czy kiedyś zniknie, ale rozmyślając o tym wszystkim na modlitwie staram to wszystko wykorzystać do jakiejś pozytywnej zmiany w moim życiu. Głęboko rozmawiając z Bogiem szukam tego co było nie tak, co mógłbym naprawić. I dziękuję też za to, że mogłem spotkać tutaj Was, że wspieraliście mnie w tych najgorszych chwilach. Oby nigdy nie powróciły... Wierzę w to, że stając się lepszy zostawię to całe zło gdzieś za mną... Modlę się o to i modlę też się za Was. Żebyśmy płakałi faktycznie tylko ze szczęścia.

So paź 23, 2010 21:14

Ja natomiast czuje sie coraz gorzej. Pracy nie mam nadal, a cv wyslalam juz z chyba 80...najgorsze jest to ze coraz bardziej siada mi to na psychike. cały dzien potrafie spedzic przy komputerze i zamartwiać sie szukając kolejnego ogłoszenia. a tu akurat sama akwizycja .. co za czasy :( modle sie ale sił mi zaczyna brakować :( do św Rity, teraz też do Judy Tadeusza i św Józefa, szczególnie jest mi on bliski, czuje do niego dziwną sympatię, jak do ojca niemalże...

So paź 23, 2010 22:27

tarczynko, nie wiem, czy to pomoże Ci raźniej spojrzeć na swoje problemy, ale wysłanie 80 cv w tych czasach to nie jest dużo :) więc nie załamuj się tym, tylko dalej szukaj :)
a może wyjdź do ludzi i zapytaj czy proboszcza, czy w sklepie, czy kogoś ze znajomych (nie wiem, czy mieszkasz na wsi, czy na jakimś osiedlu) - może podpowiedzą Ci, komu mogłabyś pomóc, nawet za darmo
bo pomaganie drugiemu człowiekowi wyrywa z poczucia braku własnej wartości,a za dobro, które czynimy innym, Bóg odpłaca dziesięciokroć więcej :)
pozdrawiam serdecznie :)

N paź 24, 2010 7:29

Tarczynko, Ela ma rację. Ja bardzo długo nie pracowałam(żałuję), ewentualnie na "czarno" zarabiałam jakieś grosze. Jesteś chyba po studiach? ale może praca w sklepie, czy opieka nad dzieckiem nie będzie dla Ciebie poniżająca? Spróbuj gdziekolwiek się "zaczepić" i szukaj dalej. Wspomniałam o Tobie i Twojej pracy w piątek naszej kochanej Patronce od spraw beznadziejnych ;)

N paź 24, 2010 8:00

nareszcie jesteś Stasiu , spodziewałem się najgorszego . i niech Ci się dobrze wiedzie . droga Tarczynko , ja w latach 2002 - 2007 byłem aktywnym uczestnikiem "ruchu obrony bezrobotnych" ( do dzisiaj nawet troche się jeszcze angażuje ) . mógłbym dużo na ten temat . w skrócie powiem tak - niedługo wybory lokalne , kandydaci obiecują wszystko wszystkim . nawet gruszki na wierzbie . miej trochę sprytu i podejdź do któregokolwiek z nich aby Ci pomógł znaleźć pracę , a Ty obiecaj mu że wraz z całą Twoją rodziną zagłosujesz na niego . jak dołożysz do tego modlitwy do św Rity - oczekiwany efekt na 99 % .
pozdr

N paź 24, 2010 10:58

:) Pozdrawiam was. Ostatnio na nic nie mam czasu, taki zamęt, ale dobrze mi to robi, nie myśli się tyle. I pamiętam o was w modlitwie. Miłego dnia

Pn paź 25, 2010 5:33

świeta Rito , uratuj nas wszystkich , Betkę , Anule , Tarczynke , pozostałych . u mnie kiepsko - maksimum wysiłku , efekty żadne . od trzech miesięcy pluje krwią od wysiłku wkładanego w mój związek małżeński i nie wiem czy śmiać czy płakać . na tę chwile mogę powiedzieć , Betko , Anulo - witam w klubie . reszta nie przechodzi mi przez gardło . czyżby 21 wiek też był wiekiem szatana ?
święta Rito ....gdy człowiek nie daje rady , wkrocz do akcji ! wkrocz , bo Anuli , Betce , Tarczynce ... i mnie już łez brakuje ! jutro kto chce , o 18.00 modli się do świętej Rity , ja będę na pewno obecny .

Pn paź 25, 2010 21:26

Dariuszu przykro mi, że i Ciebie cierpienie nie omija :( Ten rok nie jest dla nas wszystkich najlepszy :( Dołączam się dzisiaj o 18 do modlitwy za naszą całą grupę. Dariuszu, dziewczyny trzymajcie się!

Wt paź 26, 2010 8:12

Święta Rita pomogła mi już wiele razy, prosiłam m.in. o wyzdrowienie dwóch osób z stanie krytycznym-małej dziewczynki z sepsą i znajomego na intensywnej terapii i oboje żyją, są zdrowi :) aha i o miłość też!
o Świętej powiedziała mi moja nauczycielka na studiach, od lat się do Niej zwraca i zostaje wysłuchana przez Boga :)

Wt paź 26, 2010 10:53

droga święta Rito , zatem uratuj to , co jeszcze gdziekolwiek da się ratować . dzisiaj ok 10.45 w Radiu Maryja co nieco było o św Ricie , chwyciłem za komórkę , dzwoniłem jak szalony lecz albo zajęty albo nikt nie podnosił słuchawki . chciałem ogłosić że ilość parafii pod Jej wezwaniem wynosi zero w czwartej rzeczpospolitej . droga nasza święta , tylko Ty teraz wiesz co obmyśla ta moja była czy nie była bo już nie wiem jak nazwać . pewnie we wrześniu sam pojadę do Cascia . może też moja kochana Mama jak będzie na siłach pojedzie. daj Jej św Rito dużo sił życiowych . mój kolega Zbyszek od 11 lat , 2 godziny dziennie modli się o powrót jego żony . Betko , Anulo , Tarczynko - nasze problemy razem wzięte to mały pikuś w porównaniu z torturami Zbyszka ze strony jego byłej żony . jestem jedynym , któremu on zdradza te horrory . rozwody to plaga 21 wieku . schwyćmy się zatem dzisiaj o 18.00 wirtualnie za ręce i pomódlmy do naszej Patronki . JP2 mówił " jeden z drugim , jeden dla drugiego , jeden obok drugiego , nigdy jeden przeciw drugiemu " . święta Rito , dopilnuj aby ci , którzy tego nie przestrzegają , po wsze czasy byli w piekle . Amen . Ty też Betko Trzymaj się . cierpisz prawie jak mój kumpel Zbyszek . gadżety św Rity ( płatki róż itp ) od sióstr Augustianek dla mnie , oczywiście nasza poczta gdzieś przechlapała . pozdr dla wszystkich .

Wt paź 26, 2010 15:09

nie sądzę, by Bogu miła była prośba o skazanie innych ludzi na wieczne odłączenie od Niego :(

"święta Rito , dopilnuj aby ci , którzy tego nie przestrzegają , po wsze czasy byli w piekle ." - myślę, że nie masz pojęcia o co prosisz...

Wt paź 26, 2010 16:07

masz 100 % racji Elko . dobrze znasz pismo święte . Trójcy Świętej mocno zależy na zbawieniu wszystkich dusz . Bóg rzeczywiście nie chce aby ktokolwiek odłączył się od Niego i trwał w otchłani piekielnej lub czyśćcowej . natomiast dyskutowałbym z tym zdaniem pod kreską ( o św Janie od Krzyża ) , ale to jest forum o św Ricie a nie o św Janie od Krzyża . pozdr

Wt paź 26, 2010 18:26

Dariusz-555 to prawdziwy Polak-Katolik, nie pozwoli sobie zwrócić uwagi bez odbicia piłeczki w drugą stronę. Jestem pod wrażeniem :)

Śr paź 27, 2010 7:36
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 2907 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52 ... 194  Następna strona