Autor |
Wiadomość |
Anonim (konto usunięte)
|
Obcy, dla Ciebie pozbawienie życia kogoś, kto ma inne poglądy niż ty nie jest morderstwem. Jesteś niebezpiecznym fanatykiem, albo takiego udajesz.
Ja nie zabiłabym świadomej jednostki, albo takiej, o której nie wiem czy jest świadoma. To dotyczy płodów do momentu, w którym rozwinie się układ nerwowy.
Mówiąc nie przeżyje samodzielnie miałam na myśli, że życie jest uzależnione od konkretnej osoby. Nasze życie jest uzależnione od różnych rzeczy, np. od stężenia tlenu. Ale nasze życie nie jest uzależnione od konkretnej osoby. Płód jest uzależniony od kobiety w 100% i nie może być rozpatrywany oddzielnie. Tu nie ma co wymyślać jakichś pustyń czy kosmosu....
Cytuj: Aha i powiedz mi jeszcze w jakim wieku człowiek ma świadomość.
Tego powiedzieć nie jestem w stanie. Mogę za to ze 100% pewnością powiedzieć, że na pewno nie ma jej do 4 tygodnia ciąży.
Obcy, jeżeli nazywasz morderstwem zabicie nieświadomego płodu, to mam chociaż nadzieję, że nie jesteś na tyle hipokrytą, by nie nazywać morderstwem zabicia świni, czy krowy, bo one mają dużo więcej świadomości niż płód. Choć może jesteś ta jak reszta prolifowych hipokrytów, którzy istoty świadome dzielą na równe i równiejsze, czego Ci nie życzę.
|
So cze 21, 2008 21:02 |
|
|
|
 |
0bcy_astronom
|
Cytuj: Obcy, dla Ciebie pozbawienie życia kogoś, kto ma inne poglądy niż ty nie jest morderstwem. Jesteś niebezpiecznym fanatykiem, albo takiego udajesz. Za to dla Ciebie zabicie człowieka który jest słaby i zależny od innych nie jest morderstwem to sama nazwij sobie jak to się nazywa Cytuj: Mówiąc nie przeżyje samodzielnie miałam na myśli, że życie jest uzależnione od konkretnej osoby. No i co z tego? Są ludzie uzależnieni od aparatur w szpitalach a jakoś są ludźmi. czyli jakby taki płód wyjąć z matki i włożyć do jakiegoś inkubatora to już będzie człowiekiem bo jest zależny od maszyny a nie od innego człowieka? Cytuj: Tego powiedzieć nie jestem w stanie. Mogę za to ze 100% pewnością powiedzieć, że na pewno nie ma jej do 4 tygodnia ciąży. A 3 tydzień i 6 dzień?
_________________ I pomyśleć, że na początku był tylko chaos... i komu to przeszkadzało?...
Tomasz Olbratowski.
|
So cze 21, 2008 21:09 |
|
 |
0bcy_astronom
|
Jak wy to sobie wyobrażacie - że zachodzi do powstania nowego życia podczas zapłodnienia i w tym samym momencie zaczyna się poród? Bo jak człowiek jest za mały żeby opuścić łono matki to nie jest człowiekiem?
_________________ I pomyśleć, że na początku był tylko chaos... i komu to przeszkadzało?...
Tomasz Olbratowski.
|
So cze 21, 2008 21:11 |
|
|
|
 |
niewierny
|
Cytuj: Dla mnie aborcja nie jest zabójstwem. Dla mnie urwanie Ci głowy też nie jest morderstwem.[/quote]
I tu się z tobą nie zgodze
_________________ Szansa, że wierzący ma racje 1/nieskończoność
Więcej w viewtopic.php?t=16963
|
So cze 21, 2008 21:19 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
W 3 tygodniu i 6 dniu to tylko zlepek komórek bez funkcjonalnego mózgu. Czuje mniej niż komar, którego zabijasz. Taki jesteś moralny, ale zwierzę, które czuje, które myśli zabiłbyś i nie widzisz w tym nic złego. A masz może odwagę by spojrzeć w oczy zwierzęciu, zobaczyć jego strach i poderżnąć gardło? Płód przynajmniej nie czuje strachu, bo nie ma czym. Twoja szyneczka czuła i to ogromny strach i ból. Czasem o tym pomyśl, zanim zaczniesz innych nazywać mordercami. Fajnie tak uśpić sumienie tłumacząc że przecież nie robisz nic złego, bo to zwierzątko. Co z tego że czuje znacznie więcej niż taki płód. Można zabić. Zabijaj dalej, smacznego "moralny" przedstawicielu Homo sapiens
|
So cze 21, 2008 21:21 |
|
|
|
 |
0bcy_astronom
|
niewierny napisał(a): Cytuj: Dla mnie aborcja nie jest zabójstwem. Dla mnie urwanie Ci głowy też nie jest morderstwem. I tu się z tobą nie zgodze[/quote] Dlaczego? Dla mnie człowiek to ktoś kto ma tyle rozwiniętą świadomość że potrafi chociaż całkować liczby zespolone na płaszczyźnie Gaussa. Jeżeli tego nei potrafisz to dla mnie nie jesteś jeszcze człowiekiem więc nie zabiję człowieka a więc nie będzie to złe. Cytuj: W 3 tygodniu i 6 dniu to tylko zlepek komórek bez funkcjonalnego mózgu. A w 3 tygodniu, 6 dniu i 23 godzinie? Cytuj: A masz może odwagę by spojrzeć w oczy zwierzęciu, zobaczyć jego strach i poderżnąć gardło? Nigdy nie widziałem strachu w oczach komara i wydaje mi się, że on nie jest ani świadom swojego życia ani nie czuje strachu, szczerze to nawet kiedyś nei zabijałem komarów a to po to by ptaszki mogły się nimi najeść, ale kiedy dowiedziałem się, ze przenoszą paskudne choroby bronię mojej rodziny przed nimi. Cytuj: Płód przynajmniej nie czuje strachu, bo nie ma czym. Po jednym zastrzyku ty też nie będziesz czuła strachu mimo, że będziesz miała czym tylko w tej chwili nie będziesz miała jak. Cytuj: Twoja szyneczka czuła i to ogromny strach i ból. Otóż moja szyneczka nie czułą strachu. Jeżeli została zabita tak jak powinna to i ból był mały. Ja Ci powiem, że i tak praktycznie nie jem mięsa choć zdarza mi się. Cytuj: i. Fajnie tak uśpić sumienie tłumacząc że przecież nie robisz nic złego, bo to zwierzątko. Stajesz w obronie zwierząt a nie stoisz w obronie ludzi? Kto jest dla Ciebie ważniejszy. Cytuj: przedstawicielu Homo sapiens Sama jesteś Homo sapiens.
Tomasz Olbratowski.
|
So cze 21, 2008 22:34 |
|
 |
xeloreu
|
Argumenty obcego są jakby na siłę dopasowywane do ideologii. OK ja też potrafię  . Oto przykład. Jak komuś robią amputacje ręki to to tez morderstwo!! Przecież to w pełni rozwinięta istota. Pozbawia się życia część człowieka, który został stworzony na podobieństwo Boga!! Jest to pogwałcenie praw natury. Powinno się pozwolić, żeby temu człowiekowi całe ciało przegniło. I co? Bronisz zlepku komórek a jesteś za odcinaniem wykształtowanych organów?? Przecież jakby je podłączyć do jakiejś maszyny to by wciąż żyły.
_________________ ...
|
So cze 21, 2008 23:06 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
A ja chciałabym sie dowiedzieć kogo obejmuje ekskomunika?
Czy tylko matkę? Matkę i lekarza? A babcia dziecka i pani Kopacz  Pielęgniarka, dyrektor szpitala 
|
So cze 21, 2008 23:07 |
|
 |
xeloreu
|
Czy twój palec (nieszczęśliwie odcięty) jest człowiekiem?? Bo świadomość i czucie bólu (po odcięciu) ma na poziomie zlepku komórek jakim jest młody płód.
_________________ ...
|
So cze 21, 2008 23:08 |
|
 |
xeloreu
|
Teresse napisał(a): A ja chciałabym sie dowiedzieć kogo obejmuje ekskomunika? Czy tylko matkę? Matkę i lekarza? A babcia dziecka i pani Kopacz  Pielęgniarka, dyrektor szpitala 
Ba... Ciebie też bo nic nie zrobiłaś aby uratować to biedne dzieciątko... A wielu tak dzielnie próbowało...
_________________ ...
|
So cze 21, 2008 23:09 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
1. Skąd wiesz, co zrobiłam a ci nie
2. Możesz podać paragraf KPK na mocy którego obejmuje mnie ekskomunika 
|
So cze 21, 2008 23:11 |
|
 |
xeloreu
|
Ktoś tu ironii nie rozpoznał...
_________________ ...
|
So cze 21, 2008 23:15 |
|
 |
0bcy_astronom
|
w momencie kiedy ktoś stale ironizuje można się pomylić.
A ręka różni się od człowieka tym, że ten zlepek komórek np nie ma duszy co czyni go człowiekiem.
Tomasz Olbratowski.
|
So cze 21, 2008 23:21 |
|
 |
xeloreu
|
Nie ma duszy i to czyni go człowiekiem?
_________________ ...
|
So cze 21, 2008 23:24 |
|
 |
xeloreu
|
A dobra. Załapałem. Chodziło ci że "nie ma duszy co czyniłoby go człowiekiem"? Jeśli tak to czy palec po odcięciu ma duszę??
A jeśli ktoś stale ironizuje to chyba można się domyślić, że znowu to zrobi... Coś nie w tą stronę wniosek wysnułeś.
_________________ ...
|
So cze 21, 2008 23:25 |
|
|
|