Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest N lis 16, 2025 3:51

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 202 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 14  Następna strona
 Wizje życia po śmierci. 
Autor Wiadomość
Post Re: Wizje życia po śmierci.
Idący napisał(a):
glejt napisał(a):
O telepatii czytałam w obrębie osób bliźniaczych.
Nie przeczę , że moje życie jest karykaturą :lol: Jednak ja w stosunku do innych ludzi mam niespotykanie wygórowane oczekiwania. I nie zadawala mnie takie jakie ono jest ale wiele zmieniam i spodziewam się jeszcze zmienić. :idea: :!:
Co więcej jeżeli ktoś się na to godzi mogę pomagać również innym.

Telepatia, jako zjawisko została potwierdzona doświadczalnie. Ale ani Amerykanom, ani Rosjanom nie udało się jej wprowadzić do zastosowań bojowych.

"niespotykanie wygórowane oczekiwania" utrudniają kontakt z ludźmi. Staram się nie oczekiwać niczego od ludzi i z radością przyjmować podawaną dłoń. Uważam, że "rozsądne wymagania" pownien mieć każdy wyłącznie wobec samego siebie. A wygórowanych nie powinien mieć nawet w stosunko do siebie. Nie chcę przekonywać. Wypowiadam jedynie swoją opinię na ten temat.

Te oczekiwania rezultatow wlasnie unniemozliwiaja celowe wykozystanie telepatii.
Aby dzialala potrzebna jest nie tylko czystosc duszy, ale i intencji jako jedno, czyli dodatkowy element jakim jest test, lub inny, lub dodatkowy cel niz sam kontakt , jest elementem przeszkadzajacym-rozpraszajacym , wrecz uniemozliwiajacym zaistnieniie telepatii, czyli kontaktu.
Innaczej mowiac, samo testowanie telepatii wyklucza jej zaistnienie.

Śr lis 25, 2015 15:32

To tak jak z niewidzialnymi rózowymi jednorożcami - próba spojrzenia na nie sprawia, że znikają. Ale oczywiście wiemy, że istnieją.

Cz lis 26, 2015 12:00

Idący napisał(a):
Telepatia, jako zjawisko została potwierdzona doświadczalnie.

Gdzie i kiedy?

Cz lis 26, 2015 19:08

Na jakimś portalu była reklama dla chętnych do nauki telepatii. sorry ale nie pamiętam nazwy. Jednym z warunków telepatycznego porozumiewania się jest to aby nie bać się ,że to co zostanie rozpoznane w naszym umyśle może doprowadzić do potępienia mnie.
Mnie się jednak wydaje, że nie potrzeba znać opisów życia po śmierci. Raczej skłaniam się do twierdzenia aby to już teraz nauczać się jak zmieniać na pozytywną tę rzeczywistość , którą postrzegamy negatywie. Jest to możliwe ale w sytuacji gdy prawidłowo myśleć i kontrolować swoje myśli chce ułamek procenta ludzi to dla tej garstki jest to zbyt duże obciążenie ciągłe prostowanie okolicznych projekcji.

Cz lis 26, 2015 19:45

Robek napisał(a):
Idący napisał(a):

Gdzie i kiedy?

Poszukaj w internecie opisów eksperymentów. Wyszukiwarka pomoże.

Pt lis 27, 2015 21:49

Idący napisał(a):
Robek napisał(a):
Idący napisał(a):

Gdzie i kiedy?

Poszukaj w internecie opisów eksperymentów. Wyszukiwarka pomoże.

Co ty mi tu :D w internecie są eksperymenty praktycznie na wszystko.

Pt lis 27, 2015 22:04

Idący, jeżeli to Ty twierdzisz, że coś takiego zastało udowodnione, to sam powinieneś przytoczyć konkretne publikacje - a nie kazać szukać innym. To tak, jakbyś oskarżał kogoś w sądzie i kazał szukać ławie przysięgłych dowodów na winę ;)

"Wachlarzem o aloes", czyli mój blog literacki o fantasy i science-fiction:
http://wachlarzemoaloes.blogspot.com - blog
https://www.facebook.com/Wachlarzem-o-aloes-1499129103717492/ - fanpage

So lis 28, 2015 8:56
ARHIZ napisał(a):
Idący, jeżeli to Ty twierdzisz, że coś takiego zastało udowodnione, to sam powinieneś przytoczyć konkretne publikacje - a nie kazać szukać innym. To tak, jakbyś oskarżał kogoś w sądzie i kazał szukać ławie przysięgłych dowodów na winę ;)

Czyzbysmy tu byli na sadzie?

So lis 28, 2015 8:58

Jeżeli jest to zbyt daleko idąca analogia, zawsze można wyobrazić sobie, że przychodzi tutaj na forum ateista, twierdzący, że Boga nie ma i jest to udowodnione - jak ktoś chce, to może sobie poszukać w Google ;P

So lis 28, 2015 9:20
ARHIZ napisał(a):
Jeżeli jest to zbyt daleko idąca analogia, zawsze można wyobrazić sobie, że przychodzi tutaj na forum ateista, twierdzący, że Boga nie ma i jest to udowodnione - jak ktoś chce, to może sobie poszukać w Google ;P

Wprowadzanie tu procesu udowadniania powoduje jedynie odbieganie od tematu i tzw. przepychanki.
Internet kazdy kto tu zaglada ma dostepny wiec moze poszukac, poczytac i postarac sie rozumiiec co czyta i samemu wyciagnac wnioski.
Zauwazylem ze dzisiaj wszyscy chca dowodow, a jest powiedziane " Blogoslawieni ktorzy nie widzieli a uwierzyli", czyli ci ktorzy zrozumieli dopiero po wykazaniu dowodow, nie beda mieli latwej drogi do Boga, bo bedzie od nich wymagane duzo wiecej, tak samo jak i od tych ktorzy widzieli w objawieniach.
Jesli chcesz pomoc komus zrozumiec to nigdy na sile, bo daje to przeciwny rezultat.
A najlepiej modlic sie aby ta osoba z pomoca Ducha Sw. sama zrozumiala.

So lis 28, 2015 9:36

ARHIZ napisał(a):

Może powinienem. Gdybym chciał kogoś przekonać. Ale nie chcę. Nie zależy mi na tym.
Wypowiedziałem własne zdanie. I nie będę udowadniać, że tak uważam.
Wiele lat temu interesował mnie ten temat. Wtedy czytałem opisy wielu eksperymentów. Ich powtarzalność przekonała mnie.

Ale wybacz. Nie widzę powodu do przekonywania kogokolwiek. Niech zostanie przy swoim zdaniu. To nie ma żadnego znaczeniu w życiu zwykłego człowieka. Chce, niech szuka. Nie chce, niech zapomni. To zależy wyłącznie na ile rozmówca jest zainteresowany tematem. Chce, badać - niech bada. Chce przekonywać, niech przekonuje. A ja nie będę poświęcać czasu na wyszukiwanie, bo nie mam na to ochoty.

So lis 28, 2015 9:40

sapper napisał(a):
Wprowadzanie tu procesu udowadniania powoduje jedynie odbieganie od tematu i tzw. przepychanki.
Internet kazdy kto tu zaglada ma dostepny wiec moze poszukac, poczytac i postarac sie rozumiiec co czyta i samemu wyciagnac wnioski.
Zauwazylem ze dzisiaj wszyscy chca dowodow, a jest powiedziane " Blogoslawieni ktorzy nie widzieli a uwierzyli", czyli ci ktorzy zrozumieli dopiero po wykazaniu dowodow, nie beda mieli latwej drogi do Boga, bo bedzie od nich wymagane duzo wiecej, tak samo jak i od tych ktorzy widzieli w objawieniach.
Jesli chcesz pomoc komus zrozumiec to nigdy na sile, bo daje to przeciwny rezultat.
A najlepiej modlic sie aby ta osoba z pomoca Ducha Sw. sama zrozumiala.

Gdybyśmy wszystko brali tylko "na wiarę", skutki byłyby katastrofalne - pomyśl o tych wszystkich reklamach w telewizji ;)
Tymczasem jeżeli wspominamy o jakichś dowodach, ale nie potrafimy ich podać - to świadczy to tylko na naszą niekorzyść. No ale sam Idący stwierdził, że nie zależy mu na przekonaniu kogokolwiek.

So lis 28, 2015 11:28

sapper napisał(a):

Ty to już jesteś całkiem odjechany :D :D :D
Najpierw mówisz że nie możność ustalenia wieku Ziemi, stoi w sprzeczności z jakimiś tam znaleziskami ludzkich, kości sprzed kilku milionów lat.
A na każde pytanie odsyłasz wszystkich, do przeszukiwania internetu :-D
Idący napisał(a):
Ale wybacz. Nie widzę powodu do przekonywania kogokolwiek. Niech zostanie przy swoim zdaniu. To nie ma żadnego znaczeniu w życiu zwykłego człowieka. Chce, niech szuka. Nie chce, niech zapomni. To zależy wyłącznie na ile rozmówca jest zainteresowany tematem. Chce, badać - niech bada. Chce przekonywać, niech przekonuje. A ja nie będę poświęcać czasu na wyszukiwanie, bo nie mam na to ochoty.

[...] Asienkka

So lis 28, 2015 13:14
Robek napisał(a):
sapper napisał(a):

Ty to już jesteś całkiem odjechany :D :D :D
Najpierw mówisz że nie możność ustalenia wieku Ziemi, stoi w sprzeczności z jakimiś tam znaleziskami ludzkich, kości sprzed kilku milionów lat.
A na każde pytanie odsyłasz wszystkich, do przeszukiwania internetu :-D
Idący napisał(a):

[...] Asienkka

[...] Asienkka

So lis 28, 2015 18:54

sapper napisał(a):
Pierwsza sprawa to to jest jedynie Twoje zdaniie, nic poza tym, a druga sprawa to nikt Cie nie zmusza do szukania w internecie, podano ci taka mozliwosc i to wszystko, rob sobie co uwazasz za stosowne.
Kazdy ma prawo nawet do urojen, Tobie nic do tego.
Nie chcesz to nie szukaj, nie podoba ci sie to nie czytaj. Nikt tu do niczego Cie nie zmusza.

Jeśli ktoś tu przyjdzie na to forum i zacznie wypowiadać sie na jakiś temat, to wtedy jest ok, natomiast jak ktoś tu zacznie wyskakiwać z tym, że różowe latające jednorożce istnieją, i są na to naukowe dowody, wystarczy znaleźć w internecie, to w tedy nie jest ok, bo to jest zaśmiecanie forum.
sapper napisał(a):
Forum to nie sympozjum naukowe.

Teraz to sie zrobiło sympozjum urojeniowe.

So lis 28, 2015 19:46
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 202 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 14  Następna strona