Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pt lis 07, 2025 2:06

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1758 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94 ... 118  Następna strona
 Intronizacja Chrystusa na Króla Polski 
Autor Wiadomość
Post Re: Intronizacja Chrystusa na Króla Polski
Nie serio, tylko żartując :)

Cz lip 07, 2016 11:14
wybrana napisał(a):
A ty masz pojęcie czym jest?
Może najlepiej żyć w swoim idealnym światku i mówić, że wszystko jest piękne a słońce to już w ogóle nie zachodzi.
Niestety , prawda jest inna i czasem okrutna, ale niestety jest. Trzeba przyjrzeć się prawdzie. Nie mówić, że Kościół jest zły, bo Kościół jest Święty, tylko nie wszyscy ludzie, którzy w nim służą idą z duchem wiary. To wszystko niestety wpływa na wiarę w ludziach i dlatego ona jest taka słaba. Owoce są małe, bo ziarno zasiane z chwastem.

Masoneria i masoni kompletnie mnie nie zajmuje, chociaż wiem czym jest. Nie zwykłam doszukiwać się jej w niczyjej postawie. Słucham Kościoła, papieża i biskupów znając Biblię i nauczanie UNK oparte na niej.
Rozumiem, że Ty znasz tę prawde i jako wybrana (przez kogo) do jej głoszenia masz prawo oceniać kto wierzy prawdziwie, a kto jest masonem. Żałosne.
Ziarno zasiane z chwastem..., owoce małe..., Ty także jesteś powołana do siania ziarna, a siejesz chwast zajmując się wyszukiwanie masonów, zarzucając innym brak prawdziwej wiary, a Jezus wyraźnie powiedział: "Słudzy gospodarza przyszli i zapytali go: "Panie, czy nie posiałeś dobrego nasienia na swej roli? Skąd więc wziął się na niej chwast?" Odpowiedział im: "Nieprzyjazny człowiek to sprawił". Rzekli mu słudzy: "Chcesz więc, żebyśmy poszli i zebrali go?" A on im odrzekł: "Nie, byście zbierając chwast nie wyrwali razem z nim i pszenicy. Pozwólcie obojgu róść aż do żniwa; a w czasie żniwa powiem żeńcom: Zbierzcie najpierw chwast i powiążcie go w snopki na spalenie; pszenicę zaś zwieźcie do mego spichlerza".(Mt13,27-30)

Cz lip 07, 2016 11:25
veros napisał(a):
ErgoProxy napisał(a):
Kończąc żarty, to ty się nie liczysz z nikim i z niczym, ponieważ uważasz, że twoje własne wyznanie nie myli się w ogóle. Pozujesz na katolika, ale jeśli Kościół Katolicki ma inne zdanie niż ty w jakiejś kwestii, to tym gorzej dla Kościoła.

A Jezusa za Boga i Króla uznajesz tylko dlatego, że znalazłeś sobie jakąś ludową "świętą", co nagadała, że Jezus Polsce nieba przychyli. Jak by głosiła, że Jezus w celu nawrócenia rzesz ludzi planuje upadek Polski, tobyś nawijał o Szatanie i masonerii.

Nie :)
Moja wiara w pełni pokrywa się z wiara podawaną przez Kościół.
Nie mam z tym jakichś problemów.

Papież Benedykt XVI goszcząc na jednym z kongresów teologicznych zwrócił uwagę teologom, że żywa wiara jest ważniejsza od teologicznych rozpraw.
I oczywiście miał rację, tylko czy teologowie to zrozumieli?

"Ludowa święta" - ładnie określiłeś Sługę Bożą.
Poznałem ludową świętą, gdy miała już zakończony proces informacyjny w Krakowie i jej papiery podobno pojechały do Watykanu bez uwag ze strony Biskupa.

Z początku miałem liczne wątpliwości wobec jej misji, wydawała mi się nawet szalona.
No bo jak sobie wyobrazić można Komorowskiego czy Tuska klęczących gdzieś w kościele i oddających Polskę we władanie Boga?

A jednak Bóg czyni to co po ludzku wydaje się niemożliwe.
Wystarczy otworzyć serca na Boga i patrzeć na rzeczywistość jakby oczami Boga, a nie człowieka. Wtedy obraz jest zgoła inny, nie ma tam miejsca na szatanów i masonów, drogi kolego.

Wielu znanych odszczepieńców dawniej i współcześnie nie miało problemu z Kościołem....oczywiście z Kościołem własnej wersji, która jest ważniejsza od teologicznych rozpraw......i też patrzyli na rzeczywistość jakby oczami Boga, dlatego uznawali, że mieli/mają prawo rzucać wszelkie oszczerstwa na kapłanów Chrystusa.

Cz lip 07, 2016 11:38
Alus napisał(a):
Wielu znanych odszczepieńców dawniej i współcześnie nie miało problemu z Kościołem....oczywiście z Kościołem własnej wersji, która jest ważniejsza od teologicznych rozpraw......i też patrzyli na rzeczywistość jakby oczami Boga, dlatego uznawali, że mieli/mają prawo rzucać wszelkie oszczerstwa na kapłanów Chrystusa.

A co ty powiesz na to:
wpolityce.pl/.../216910-jezuici-promuja-laczenie-zen-z-chrzescijanstwem..

Cz lip 07, 2016 12:53
http://wpolityce.pl/kosciol/216910-jezu ... rozmycie-d

Cz lip 07, 2016 12:54
wybrana napisał(a):
Alus napisał(a):

A co ty powiesz na to:

Co powiem
http://jezuici.pl/2014/10/zen-a-poszukiwania-duchowe/
Jezuici nie przyjęli Zen i nikomu nie promują, a o. Posacki zasłużył sobie na zakaz wypowiadania się , publicznego sprawowania funkcji kapłańskich, prowadzenia działalności duszpastersko-rekolekcyjnej.

Cz lip 07, 2016 13:18
Alus napisał(a):
wybrana napisał(a):
Alus napisał(a):

A co ty powiesz na to:

Co powiem
http://jezuici.pl/2014/10/zen-a-poszukiwania-duchowe/
Jezuici nie przyjęli Zen i nikomu nie promują, a o. Posacki zasłużył sobie na zakaz wypowiadania się , publicznego sprawowania funkcji kapłańskich, prowadzenia działalności duszpastersko-rekolekcyjnej.

To może wyjaśnij to:
https://radtrap.wordpress.com/2015/11/2 ... more-12212

Cz lip 07, 2016 13:24
Masz wiecej takich bzdetow w necie. My ci to wszystko mamy wyjasniac?
Juz byl tu taki Jajko, ktory wklejal rozne potwarze i kazal forumowiczom je prostowac.

Cz lip 07, 2016 13:36
@ Alus - to może w wolnej chwili poczytaj to:

http://www.opoka.org.pl/biblioteka/I/IR ... a2015.html

Cz lip 07, 2016 13:42
Kael napisał(a):
Masz wiecej takich bzdetow w necie. My ci to wszystko mamy wyjasniac?
Juz byl tu taki Jajko, ktory wklejal rozne potwarze i kazal forumowiczom je prostowac.

I co żyje jeszcze?

Cz lip 07, 2016 13:44
wybrana napisał(a):

Ale czego ma dowodzić istnienie loży masońskiej w kontekście kardynałów krakowskich, zakonu jezuitów, procesu R. Celakówny?
Jakbyś nie wiedziała - wielu znanych polskich literatów, bohaterów narodowych - jak choćby T. Kościuszko, przynależało do loży masońskiej.
Lożę masońską w Polsce, w czasach PRL w 1968 r reaktywował J. Olszewski, do 1994r był jej wielkim kanclerzem. Międzyczasie pełnił funkcję premiera RP, bohater środowisk prawicowych, m.in. prowadzących portal "wpolityce".

Ostatnio edytowano Cz lip 07, 2016 14:02 przez Anonim (konto usunięte), łącznie edytowano 1 raz

Cz lip 07, 2016 13:53
@wybrana: ty wklejasz rozne paszkwile, ktore moze dzis kazdy w sieci wyprodukowac, to ty masz obowiazek je udowodnic. Ale nie kolejna dziwna stronka, tylko powaznymi linkami.
Tak wyglada powazna dyskusja. To co ty robisz to przedszkole. Fora pomylilas.

Cz lip 07, 2016 13:59
Kael, no cos Ty? Przecież wybrana broni zębami Koscioła. To wszystko w trosce o Kościół :o :shock:

Cz lip 07, 2016 14:01
Ktory? Chyba nie ten rzymskokatolicki, ktorego papiezem jest Franciszek, a biskupem w Krakowie Dziwisz.

Cz lip 07, 2016 14:11
Kael napisał(a):
Ktory? Chyba nie ten rzymskokatolicki, ktorego papiezem jest Franciszek, a biskupem w Krakowie Dziwisz.

O Kościół, który założył Jezus Chrystus.

Cz lip 07, 2016 15:17
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 1758 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94 ... 118  Następna strona