Intronizacja Chrystusa na Króla Polski
| Autor |
Wiadomość |
|
Anonim (konto usunięte)
|
 Re: Intronizacja Chrystusa na Króla Polski
Nie serio, tylko żartując 
|
| Cz lip 07, 2016 11:14 |
|
|
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
wybrana napisał(a): A ty masz pojęcie czym jest? Może najlepiej żyć w swoim idealnym światku i mówić, że wszystko jest piękne a słońce to już w ogóle nie zachodzi. Niestety , prawda jest inna i czasem okrutna, ale niestety jest. Trzeba przyjrzeć się prawdzie. Nie mówić, że Kościół jest zły, bo Kościół jest Święty, tylko nie wszyscy ludzie, którzy w nim służą idą z duchem wiary. To wszystko niestety wpływa na wiarę w ludziach i dlatego ona jest taka słaba. Owoce są małe, bo ziarno zasiane z chwastem. Masoneria i masoni kompletnie mnie nie zajmuje, chociaż wiem czym jest. Nie zwykłam doszukiwać się jej w niczyjej postawie. Słucham Kościoła, papieża i biskupów znając Biblię i nauczanie UNK oparte na niej. Rozumiem, że Ty znasz tę prawde i jako wybrana (przez kogo) do jej głoszenia masz prawo oceniać kto wierzy prawdziwie, a kto jest masonem. Żałosne. Ziarno zasiane z chwastem..., owoce małe..., Ty także jesteś powołana do siania ziarna, a siejesz chwast zajmując się wyszukiwanie masonów, zarzucając innym brak prawdziwej wiary, a Jezus wyraźnie powiedział: "Słudzy gospodarza przyszli i zapytali go: "Panie, czy nie posiałeś dobrego nasienia na swej roli? Skąd więc wziął się na niej chwast?" Odpowiedział im: "Nieprzyjazny człowiek to sprawił". Rzekli mu słudzy: "Chcesz więc, żebyśmy poszli i zebrali go?" A on im odrzekł: "Nie, byście zbierając chwast nie wyrwali razem z nim i pszenicy. Pozwólcie obojgu róść aż do żniwa; a w czasie żniwa powiem żeńcom: Zbierzcie najpierw chwast i powiążcie go w snopki na spalenie; pszenicę zaś zwieźcie do mego spichlerza".(Mt13,27-30)
|
| Cz lip 07, 2016 11:25 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
veros napisał(a): ErgoProxy napisał(a): Kończąc żarty, to ty się nie liczysz z nikim i z niczym, ponieważ uważasz, że twoje własne wyznanie nie myli się w ogóle. Pozujesz na katolika, ale jeśli Kościół Katolicki ma inne zdanie niż ty w jakiejś kwestii, to tym gorzej dla Kościoła.
A Jezusa za Boga i Króla uznajesz tylko dlatego, że znalazłeś sobie jakąś ludową "świętą", co nagadała, że Jezus Polsce nieba przychyli. Jak by głosiła, że Jezus w celu nawrócenia rzesz ludzi planuje upadek Polski, tobyś nawijał o Szatanie i masonerii. Nie Moja wiara w pełni pokrywa się z wiara podawaną przez Kościół. Nie mam z tym jakichś problemów. Papież Benedykt XVI goszcząc na jednym z kongresów teologicznych zwrócił uwagę teologom, że żywa wiara jest ważniejsza od teologicznych rozpraw. I oczywiście miał rację, tylko czy teologowie to zrozumieli? "Ludowa święta" - ładnie określiłeś Sługę Bożą. Poznałem ludową świętą, gdy miała już zakończony proces informacyjny w Krakowie i jej papiery podobno pojechały do Watykanu bez uwag ze strony Biskupa. Z początku miałem liczne wątpliwości wobec jej misji, wydawała mi się nawet szalona. No bo jak sobie wyobrazić można Komorowskiego czy Tuska klęczących gdzieś w kościele i oddających Polskę we władanie Boga? A jednak Bóg czyni to co po ludzku wydaje się niemożliwe. Wystarczy otworzyć serca na Boga i patrzeć na rzeczywistość jakby oczami Boga, a nie człowieka. Wtedy obraz jest zgoła inny, nie ma tam miejsca na szatanów i masonów, drogi kolego. Wielu znanych odszczepieńców dawniej i współcześnie nie miało problemu z Kościołem....oczywiście z Kościołem własnej wersji, która jest ważniejsza od teologicznych rozpraw......i też patrzyli na rzeczywistość jakby oczami Boga, dlatego uznawali, że mieli/mają prawo rzucać wszelkie oszczerstwa na kapłanów Chrystusa.
|
| Cz lip 07, 2016 11:38 |
|
|
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Alus napisał(a): Wielu znanych odszczepieńców dawniej i współcześnie nie miało problemu z Kościołem....oczywiście z Kościołem własnej wersji, która jest ważniejsza od teologicznych rozpraw......i też patrzyli na rzeczywistość jakby oczami Boga, dlatego uznawali, że mieli/mają prawo rzucać wszelkie oszczerstwa na kapłanów Chrystusa. A co ty powiesz na to: wpolityce.pl/.../216910-jezuici-promuja-laczenie-zen-z-chrzescijanstwem..
|
| Cz lip 07, 2016 12:53 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
|
| Cz lip 07, 2016 12:54 |
|
|
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
wybrana napisał(a): Alus napisał(a): Wielu znanych odszczepieńców dawniej i współcześnie nie miało problemu z Kościołem....oczywiście z Kościołem własnej wersji, która jest ważniejsza od teologicznych rozpraw......i też patrzyli na rzeczywistość jakby oczami Boga, dlatego uznawali, że mieli/mają prawo rzucać wszelkie oszczerstwa na kapłanów Chrystusa. A co ty powiesz na to: wpolityce.pl/.../216910-jezuici-promuja-laczenie-zen-z-chrzescijanstwem.. Co powiem http://jezuici.pl/2014/10/zen-a-poszukiwania-duchowe/Jezuici nie przyjęli Zen i nikomu nie promują, a o. Posacki zasłużył sobie na zakaz wypowiadania się , publicznego sprawowania funkcji kapłańskich, prowadzenia działalności duszpastersko-rekolekcyjnej.
|
| Cz lip 07, 2016 13:18 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Alus napisał(a): wybrana napisał(a): Alus napisał(a): Wielu znanych odszczepieńców dawniej i współcześnie nie miało problemu z Kościołem....oczywiście z Kościołem własnej wersji, która jest ważniejsza od teologicznych rozpraw......i też patrzyli na rzeczywistość jakby oczami Boga, dlatego uznawali, że mieli/mają prawo rzucać wszelkie oszczerstwa na kapłanów Chrystusa. A co ty powiesz na to: wpolityce.pl/.../216910-jezuici-promuja-laczenie-zen-z-chrzescijanstwem.. Co powiem http://jezuici.pl/2014/10/zen-a-poszukiwania-duchowe/Jezuici nie przyjęli Zen i nikomu nie promują, a o. Posacki zasłużył sobie na zakaz wypowiadania się , publicznego sprawowania funkcji kapłańskich, prowadzenia działalności duszpastersko-rekolekcyjnej. To może wyjaśnij to: https://radtrap.wordpress.com/2015/11/2 ... more-12212
|
| Cz lip 07, 2016 13:24 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Masz wiecej takich bzdetow w necie. My ci to wszystko mamy wyjasniac? Juz byl tu taki Jajko, ktory wklejal rozne potwarze i kazal forumowiczom je prostowac.
|
| Cz lip 07, 2016 13:36 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
|
| Cz lip 07, 2016 13:42 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Kael napisał(a): Masz wiecej takich bzdetow w necie. My ci to wszystko mamy wyjasniac? Juz byl tu taki Jajko, ktory wklejal rozne potwarze i kazal forumowiczom je prostowac. I co żyje jeszcze?
|
| Cz lip 07, 2016 13:44 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Ale czego ma dowodzić istnienie loży masońskiej w kontekście kardynałów krakowskich, zakonu jezuitów, procesu R. Celakówny? Jakbyś nie wiedziała - wielu znanych polskich literatów, bohaterów narodowych - jak choćby T. Kościuszko, przynależało do loży masońskiej. Lożę masońską w Polsce, w czasach PRL w 1968 r reaktywował J. Olszewski, do 1994r był jej wielkim kanclerzem. Międzyczasie pełnił funkcję premiera RP, bohater środowisk prawicowych, m.in. prowadzących portal "wpolityce".
Ostatnio edytowano Cz lip 07, 2016 14:02 przez Anonim (konto usunięte), łącznie edytowano 1 raz
|
| Cz lip 07, 2016 13:53 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
@wybrana: ty wklejasz rozne paszkwile, ktore moze dzis kazdy w sieci wyprodukowac, to ty masz obowiazek je udowodnic. Ale nie kolejna dziwna stronka, tylko powaznymi linkami. Tak wyglada powazna dyskusja. To co ty robisz to przedszkole. Fora pomylilas.
|
| Cz lip 07, 2016 13:59 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Kael, no cos Ty? Przecież wybrana broni zębami Koscioła. To wszystko w trosce o Kościół 
|
| Cz lip 07, 2016 14:01 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Ktory? Chyba nie ten rzymskokatolicki, ktorego papiezem jest Franciszek, a biskupem w Krakowie Dziwisz.
|
| Cz lip 07, 2016 14:11 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Kael napisał(a): Ktory? Chyba nie ten rzymskokatolicki, ktorego papiezem jest Franciszek, a biskupem w Krakowie Dziwisz. O Kościół, który założył Jezus Chrystus.
|
| Cz lip 07, 2016 15:17 |
|
|
|