|
|
|
Autor |
Wiadomość |
WIST
|
 Re: Kradzież czy nie ?
Ja sądzę że on oczekuje aby mu powiedzieć co ma zrobić. I tu tkwi problem, bo sam powinien to wiedzieć. Idziesz do spowiedzi to wiesz czemu idziesz, czujesz choćby świadomość grzechu, lub niepewność i tam chcesz to rozwiązać. A Tu wygląda to mechanicznie - powiedzą mi że mam iść to pójdę, mam przecież grzech. I na samej górze Elbrus już napisał, trzeba tylko wyciągnąć wniosek czy Ochrona złodzieja i pomoc w uniknięciu odpowiedzialności jest negatywne i jest w tym momencie jakąś jego winą. Zrobił to bo bal się odmówić, a potem już szło, bo miał pilnować i siedzieć cicho. Teraz żałuje i każdy by miał poczucie że zachował się źle, szczególnie bolesne bo tak naprawdę wiedział już wtedy że nie powinien tak. I myślę że tu te jest zgryz - wiedziałem, a jednak uległem namowie. Grzech to raz, ale jest jeszcze dwa - radzenie sobie w takich sytuacjach, umiejętność powiedzenia nie.
_________________ Pozdrawiam
WIST
|
Śr lis 24, 2010 12:32 |
|
|
|
 |
Selgrado
|
WIST napisał(a): Grzech to raz, ale jest jeszcze dwa - radzenie sobie w takich sytuacjach, umiejętność powiedzenia nie. Asertywność?!
_________________ [KMI ...] ------------.
|
Śr lis 24, 2010 18:22 |
|
 |
WIST
|
Tak.
_________________ Pozdrawiam
WIST
|
Śr lis 24, 2010 22:44 |
|
|
|
 |
andariel14
|
Hehe, Wito, tak, posadzą Cię za współudział 
_________________ Mistakes are as serious as the results they cause.
|
So gru 18, 2010 15:03 |
|
 |
Arkaszka
|
Najważniejsze że żałujesz swego czynu, może w przyszłości nie będziesz miał takich pomysłów
_________________ Zbłądzić może każdy, odnaleść drogę się jest trudno
|
So gru 18, 2010 15:16 |
|
|
|
|
|