Autor |
Wiadomość |
Wojtek37
|
Ja tam słyszałem o Piekle, ale Jezus przyszedł nie , żeby im straszyć, lecz nas z niego wyzwolić!. Wy jak wnosze ze względu na strach tak czynicie, ale nie z miłości, do której wzywa nas Jezus Zmartwychwstały.
_________________ Bardzo mało modli się ten, co przywykł modlić się tylko wtedy, gdy klęczy
św. Jan Kasjan
|
Wt mar 22, 2005 23:03 |
|
|
|
 |
Gość
|
Jeżeli Pan Jezus mówi:Macie bać się diabła", to znaczy, że trzeba się bać. Kto o tym nie przypomina, jest ofiarą diabła albo jego wspólnikiem. 
|
Wt mar 22, 2005 23:06 |
|
 |
Agniulka
|
Tradycjonalista napisał(a): To nie ja mam pecha, tylko ci, którzy nigdy o diable nie słyszeli i na słowo "diabeł' pojawia się na ich ustach uśmieszek politowania. To są ofiary diabła. Dlatego jestem tradycjonalistą, bo kto nie mówi o tym co polecił Jezus, nie mówi prawdy. 
Jak z Kościoła odeszłeś do schizmatyckiej sekty to się odczep od tego co uczy Kościół a pilnuj swoich spraw
_________________ TE DEUM LAUDAMUS !
|
Śr mar 23, 2005 0:01 |
|
|
|
 |
wiking
|
Drogi Tradycjonalisto
Gdzie jest napisane ze to chodzi o diabla? Czy on ma taka moc ze moze dusze wrzucic do piekla, jesliby tego nie chcialy. Zrozum mnie dobrze nie zaprzeczam ze istnieje, ale czy to nie chodzi o sad na ktorym zdecydowane gdzie pojdzie nasza dusza, czyli raczej by sie to odnosilo do Pana Boga.
Nie popadaj w "swiety gniew" tylko chwile pomysl, czyzby to diabel mial nas sadzic w przyszlosci. Przeczytaj co Jezus mowi o sadzie ostatecznym, to On decyduje kto gdzie idzie.
Zadziwiajace jest jednak to ze w Kosciele najwiecej o grzechy i diable mowia neokatechumenat, Opus Dei, Legionisci Chrystusa i wiele innych rzeczywiscosci powstalych czesto po soborze, wiec tu Twoja teoria ze jest to zepsucie posoborowe nie sprawdza sie, jest raczej odwrotnie. Zastanow sie z kim lub czym chcesz walczyc, zanim zaczniesz ranic Twych towarzyszy broni.
|
Śr mar 23, 2005 0:57 |
|
 |
Gość
|
Agniulka napisał(a): Tradycjonalista napisał(a): To nie ja mam pecha, tylko ci, którzy nigdy o diable nie słyszeli i na słowo "diabeł' pojawia się na ich ustach uśmieszek politowania. To są ofiary diabła. Dlatego jestem tradycjonalistą, bo kto nie mówi o tym co polecił Jezus, nie mówi prawdy.  Jak z Kościoła odeszłeś do schizmatyckiej sekty to się odczep od tego co uczy Kościół a pilnuj swoich spraw
To nie ja odszedłem od Kościoła, tylko moderniści odeszli od Tradycji. 
|
Śr mar 23, 2005 17:31 |
|
|
|
 |
Gość
|
wiking napisał(a): Drogi Tradycjonalisto Gdzie jest napisane ze to chodzi o diabla?
(Ew.Mateusza 10:2 
|
Śr mar 23, 2005 17:36 |
|
 |
Agniulka
|
Hehe... oczywiście  to nie ty odszedłeś od Kościioła  to Kościół odszedł od Kościoła  Ale nie martw się i dla ciebie jest szansa nawrócenia i powrotu
|
Śr mar 23, 2005 18:16 |
|
 |
Gość
|
Agniulka napisał(a): Hehe... oczywiście  to nie ty odszedłeś od Kościioła  to Kościół odszedł od Kościoła  Ale nie martw się i dla ciebie jest szansa nawrócenia i powrotu
Gdzie???
|
Śr mar 23, 2005 19:03 |
|
 |
Gość
|
Wojtek37 napisał(a): Ja tam słyszałem o Piekle, ale Jezus przyszedł nie , żeby im straszyć, lecz nas z niego wyzwolić!. Cytuj: 1P 5: 8 "Bądźcie trzeźwi! Czuwajcie! Przeciwnik wasz, diabeł, jak lew ryczący krąży szukając kogo pożreć."
Czy św. Piotr, pierwszy papież napisał to dla żartu? 
|
Śr mar 23, 2005 19:45 |
|
 |
Agniulka
|
Tradycjonalista napisał(a): Gdzie???
Nie "gdzie" tylko "dokąd"
DO KOŚCIOŁA zjednoczonego wokół Piotra
|
Śr mar 23, 2005 20:23 |
|
 |
Gość
|
Agniulka napisał(a): Tradycjonalista napisał(a): Gdzie??? Nie "gdzie" tylko "dokąd" DO KOŚCIOŁA zjednoczonego wokół Piotra
Jestem wiernym nauczaniu św. Piotra. 
|
Śr mar 23, 2005 20:42 |
|
 |
Agniulka
|
Jak będziesz już wierny nauczaniu także obecnego Papieża, to wtedy pogadamy
|
Śr mar 23, 2005 20:43 |
|
 |
Gość
|
Agniulka napisał(a): Jak będziesz już wierny nauczaniu także obecnego Papieża, to wtedy pogadamy
A czego on naucza?
|
Śr mar 23, 2005 20:48 |
|
 |
Agniulka
|
Tradycjonalista napisał(a): A czego on naucza?
J 18,20
|
Śr mar 23, 2005 20:50 |
|
 |
Gość
|
Cytuj: Jezus mu odpowiedział: «Ja przemawiałem jawnie przed światem. Uczyłem zawsze w synagodze i w świątyni, gdzie się gromadzą wszyscy Żydzi. Potajemnie zaś nie uczyłem niczego.
Myślałem, że jest katolikiem i naucza katolików, że powinien utwierdzać braci w wierze. A tu taka niespodzianka. 
|
Śr mar 23, 2005 20:54 |
|
|
|