Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Wt wrz 02, 2025 20:48

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 45 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona
 Bać się czy lekceważyć? 
Autor Wiadomość

Ja tam słyszałem o Piekle, ale Jezus przyszedł nie , żeby im straszyć, lecz nas z niego wyzwolić!. Wy jak wnosze ze względu na strach tak czynicie, ale nie z miłości, do której wzywa nas Jezus Zmartwychwstały.

Wt mar 22, 2005 23:03
Jeżeli Pan Jezus mówi:Macie bać się diabła", to znaczy, że trzeba się bać. Kto o tym nie przypomina, jest ofiarą diabła albo jego wspólnikiem. :D

Wt mar 22, 2005 23:06

To nie ja mam pecha, tylko ci, którzy nigdy o diable nie słyszeli i na słowo "diabeł' pojawia się na ich ustach uśmieszek politowania. To są ofiary diabła. Dlatego jestem tradycjonalistą, bo kto nie mówi o tym co polecił Jezus, nie mówi prawdy. :D

Jak z Kościoła odeszłeś do schizmatyckiej sekty to się odczep od tego co uczy Kościół a pilnuj swoich spraw

Śr mar 23, 2005 0:01

Gdzie jest napisane ze to chodzi o diabla? Czy on ma taka moc ze moze dusze wrzucic do piekla, jesliby tego nie chcialy. Zrozum mnie dobrze nie zaprzeczam ze istnieje, ale czy to nie chodzi o sad na ktorym zdecydowane gdzie pojdzie nasza dusza, czyli raczej by sie to odnosilo do Pana Boga.
Nie popadaj w "swiety gniew" tylko chwile pomysl, czyzby to diabel mial nas sadzic w przyszlosci. Przeczytaj co Jezus mowi o sadzie ostatecznym, to On decyduje kto gdzie idzie.

Zadziwiajace jest jednak to ze w Kosciele najwiecej o grzechy i diable mowia neokatechumenat, Opus Dei, Legionisci Chrystusa i wiele innych rzeczywiscosci powstalych czesto po soborze, wiec tu Twoja teoria ze jest to zepsucie posoborowe nie sprawdza sie, jest raczej odwrotnie. Zastanow sie z kim lub czym chcesz walczyc, zanim zaczniesz ranic Twych towarzyszy broni.

Śr mar 23, 2005 0:57
Tradycjonalista napisał(a):
To nie ja mam pecha, tylko ci, którzy nigdy o diable nie słyszeli i na słowo "diabeł' pojawia się na ich ustach uśmieszek politowania. To są ofiary diabła. Dlatego jestem tradycjonalistą, bo kto nie mówi o tym co polecił Jezus, nie mówi prawdy. :D

Jak z Kościoła odeszłeś do schizmatyckiej sekty to się odczep od tego co uczy Kościół a pilnuj swoich spraw

To nie ja odszedłem od Kościoła, tylko moderniści odeszli od Tradycji. :D

Śr mar 23, 2005 17:31
Drogi Tradycjonalisto
Gdzie jest napisane ze to chodzi o diabla?

(Ew.Mateusza 10:2 :)

Śr mar 23, 2005 17:36

Hehe... oczywiście :biggrin: to nie ty odszedłeś od Kościioła :biggrin: to Kościół odszedł od Kościoła :biggrin: Ale nie martw się i dla ciebie jest szansa nawrócenia i powrotu

Śr mar 23, 2005 18:16
Hehe... oczywiście :biggrin: to nie ty odszedłeś od Kościioła :biggrin: to Kościół odszedł od Kościoła :biggrin: Ale nie martw się i dla ciebie jest szansa nawrócenia i powrotu

Gdzie???

Śr mar 23, 2005 19:03
Ja tam słyszałem o Piekle, ale Jezus przyszedł nie , żeby im straszyć, lecz nas z niego wyzwolić!.

Cytuj:
1P 5: 8 "Bądźcie trzeźwi! Czuwajcie! Przeciwnik wasz, diabeł, jak lew ryczący krąży szukając kogo pożreć."

Czy św. Piotr, pierwszy papież napisał to dla żartu? :D

Śr mar 23, 2005 19:45

Gdzie???

Nie "gdzie" tylko "dokąd"
DO KOŚCIOŁA zjednoczonego wokół Piotra

Śr mar 23, 2005 20:23
Tradycjonalista napisał(a):
Gdzie???

Nie "gdzie" tylko "dokąd"
DO KOŚCIOŁA zjednoczonego wokół Piotra

Jestem wiernym nauczaniu św. Piotra. :D

Śr mar 23, 2005 20:42

Jak będziesz już wierny nauczaniu także obecnego Papieża, to wtedy pogadamy

Śr mar 23, 2005 20:43
Jak będziesz już wierny nauczaniu także obecnego Papieża, to wtedy pogadamy

A czego on naucza?

Śr mar 23, 2005 20:48

A czego on naucza?

J 18,20

Śr mar 23, 2005 20:50
Jezus mu odpowiedział: «Ja przemawiałem jawnie przed światem. Uczyłem zawsze w synagodze i w świątyni, gdzie się gromadzą wszyscy Żydzi. Potajemnie zaś nie uczyłem niczego.

Myślałem, że jest katolikiem i naucza katolików, że powinien utwierdzać braci w wierze. A tu taka niespodzianka. :D

Śr mar 23, 2005 20:54
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 45 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona