| 

BOGA NIE MA I NIE BYŁO- OTO DOWODY 

| Autor | Wiadomość |  
			| Owieczka_in_black 
   |   Re: BOGA NIE MA I NIE BYŁO- OTO DOWODYCytuj: Napisałeś alfabet z którego nic nie wynika .Wynika. Człowiek, jako rozrywkowy gość, porzucił dzielące Was poglądy na rzecz wspólnego śpiewania, co można uznać za narodową tradycję, szczegolnie przy szklanach wypełnionych przednimi napojami  _________________
 Za snem tęskniąc pisarz przytula butelkę,
 Tak, jakby spirytus mógł mu dodać ducha.
 Słowa - kiedyś wielkie - stały się niewielkie;
 Choćby wykrzyczanych - mało kto dziś słucha.
 /Jacek Kaczmarski/

|  
			| N gru 06, 2009 15:14 | 

|  
				|  |  |  
		|  |  
			| Korat 
   |   Re: BOGA NIE MA I NIE BYŁO- OTO DOWODYSłuchajcie , nie chce mi się czytać całego wątku. Pojawiły się tu może jakiekolwiek dowody na istnienie czy też nie istnienie Boga? _________________
 "Ktokolwiek znalazł Chrystusa musi dowodzić innych do niego. Wielka radość nie może byc tylko dla siebie. Musi byc przekazywana"
 Benedykt XVI

|  
			| N gru 06, 2009 16:31 | 

|  
		|  |  
			| monika001 
   |   Re: BOGA NIE MA I NIE BYŁO- OTO DOWODYKorat napisał(a): Słuchajcie , nie chce mi się czytać całego wątku. Pojawiły się tu może jakiekolwiek dowody na istnienie czy też nie istnienie Boga?Pojawiły się.    niepodważalne!!! na nieistnienie. bu ha ha    Cytuj: http://www.youtube.com/watch?v=-QzgSD9Aqps

|  
			| N gru 06, 2009 17:21 | 

|  
				|  |  |  
		|  |  
			| Anonim (konto usunięte) 

|   Re: BOGA NIE MA I NIE BYŁO- OTO DOWODYOwieczka_in_black napisał(a): Cytuj: Napisałeś alfabet z którego nic nie wynika .Wynika. Człowiek, jako rozrywkowy gość, porzucił dzielące Was poglądy na rzecz wspólnego śpiewania, co można uznać za narodową tradycję, szczegolnie przy szklanach wypełnionych przednimi napojami       Nie odczytałam że nas coś dzieli .  mamy razem zaśpiewać z tekstu angielskiego mam zaproszenie . Przyjmuję       Bez ,,przednich napojów."       To chyba najlepszy przykład na istnienie Boga ..... Miłość  do bliźniego .    Pozdrawiam   

|  
			| N gru 06, 2009 19:03 | 

|  
		|  |  
			| Fanir 
   |   Re: BOGA NIE MA I NIE BYŁO- OTO DOWODYCytuj: To chyba najlepszy przykład na istnienie Boga ..... Miłość do bliźniego .Piękne, po prostu piękne... Dziś już nie ma miłości do bliźniego, po prostu nie ma... I jest tak a nie inaczej._________________
 Nawet jeśli Bóg istnieje to nienawidzi ludzi a co najmniej się nimi nie interesuje. Wiele tysięcy ludzi codziennie umiera z głodu- oto miłość "Boga".

|  
			| Wt gru 08, 2009 21:56 | 

|  
				|  |  |  
		|  |  
			| mazli 
   |   Re: BOGA NIE MA I NIE BYŁO- OTO DOWODYFanir napisał(a): Dziś już nie ma miłości do bliźniego, po prostu nie ma...Nie no co Ty, ja tam kocham moich krewnych.

|  
			| Wt gru 08, 2009 22:34 | 

|  
		|  |  
			| thoren 
   |   Re: BOGA NIE MA I NIE BYŁO- OTO DOWODYTaa a ja lubie jajka...     Zauważyłem coś ciekawego w lokalizacji użytkownika @Owieczka_in_black  Zatem pytanie: Czy literatura fantasy lub ogólnie fantastyka blokuje (że tak powiem) drogę do Boga? Zawsze mnie ciekawiły odpowiedzi na to pytanie   _________________
 Tylko uczciwe życie jest szczęśliwe.

Platon

|  
			| Wt gru 08, 2009 22:58 | 

|  
		|  |  
			| No 
   |   Re: BOGA NIE MA I NIE BYŁO- OTO DOWODYJako fan fantasy i s-f (literatury,filmów, gier itp.) oraz ateista  muszę stwierdzić, że nie choć Silmarillion czyta się lepiej niż Biblię. 

|  
			| Wt gru 08, 2009 23:26 | 

|  
		|  |  
			| Owieczka_in_black 
   |   Re: BOGA NIE MA I NIE BYŁO- OTO DOWODY@ Fanir Cytuj: Dziś już nie ma miłości do bliźniego, po prostu nie ma...Powiedz, że żartujesz... @ Thoren Hmm, nie bardzo rozumiem, szczególnie, że nie tknęłam jeszcze nawet klasyki fantasy, a fantastyki nie lubię. Więc to mi na pewno nie blokuje drogi do Boga. A jesli chodzi Ci o zielone doliny i smoki, to tylko fragment tekstu Rhapsody z utworu Emerald Sword._________________
 /Jacek Kaczmarski/

|  
			| Wt gru 08, 2009 23:29 | 

|  
		|  |  
			| Anonim (konto usunięte) 

|   Re: BOGA NIE MA I NIE BYŁO- OTO DOWODYFanir napisał(a): Cytuj: To chyba najlepszy przykład na istnienie Boga ..... Miłość do bliźniego .Piękne, po prostu piękne... Dziś już nie ma miłości do bliźniego, po prostu nie ma... I jest tak a nie inaczej.   Czasem ta miłość  przychodzi od tych od których najmniej byśmy się spodziewali.      Dlatego trzeba  pozbyć się swoich racji  i pozwolić prowadzić  i przyjmować  to co proste .       Poznasz wtedy  miłość .

|  
			| Śr gru 09, 2009 11:15 | 

|  
		|  |  
			| booker 
   |   Re: BOGA NIE MA I NIE BYŁO- OTO DOWODYEstera napisał(a): To chyba najlepszy przykład na istnienie Boga ..... Miłość  do bliźniego .
Na pewno o wiele  lepszy, niż jakakolwiek filozoficzna dysputa.  _________________
 "Mądrość jest umiejętnością widzenia rzeczy z różnej perspektywy"

|  
			| Śr gru 09, 2009 14:39 | 

|  
		|  |  
			| thoren 
   |   Re: BOGA NIE MA I NIE BYŁO- OTO DOWODY   To był tylko wstęp...  Takie pytanie prosto do Ciebie Owieczko     Czy jesteś praktykującą katoliczką? I mean czy interesuje Cię Bóg, czy Go kochasz itp._________________
 Tylko uczciwe życie jest szczęśliwe.

Platon

|  
			| Śr gru 09, 2009 21:31 | 

|  
		|  |  
			| lukasz_zgz 
   |   Re: BOGA NIE MA I NIE BYŁO- OTO DOWODYWitam wszystkich dla tych którzy mają jakiekolwiek wątpliwości czy Bóg istnieje czy nie. Wysyłam linka z dowodem na to że Bóg istnieje Mam nadzieje że niedowierki zaczną w końcu wierzyć a przynajmniej się zastanowią trochę nad swoją wiarą. A oto link http://przer.wrzuta.pl/audio/85Fyr7bpR6 ... y_w_piekle

|  
			| Śr gru 09, 2009 22:21 | 

|  
		|  |  
			| Owieczka_in_black 
   |   Re: BOGA NIE MA I NIE BYŁO- OTO DOWODYthoren napisał(a): :badgrin:  To był tylko wstęp...  Takie pytanie prosto do Ciebie Owieczko     Czy jesteś praktykującą katoliczką? I mean czy interesuje Cię Bóg, czy Go kochasz itp.Nie, nie jestem. Co do Boga - zwątpiłam w Jego istnienie._________________
 /Jacek Kaczmarski/

|  
			| Śr gru 09, 2009 23:32 | 

|  
		|  |  
			| r4dz10 
   |   Re: BOGA NIE MA I NIE BYŁO- OTO DOWODYlukasz_zgz napisał(a): Witam wszystkich dla tych którzy mają jakiekolwiek wątpliwości czy Bóg istnieje czy nie. Wysyłam linka z dowodem na to że Bóg istnieje Mam nadzieje że niedowierki zaczną w końcu wierzyć a przynajmniej się zastanowią trochę nad swoją wiarą. A oto link http://przer.wrzuta.pl/audio/85Fyr7bpR6 ... y_w_pieklestraszenie piekłem nam się już daaawno przejadło  _________________
 "Jedynym dowodem na to, że istnieje jakaś pozaziemska inteligencja, jest to, że się z nami nie kontaktują." - Albert Einstein

|  
			| Cz gru 10, 2009 19:47 | 

|  
		|  |  

|  | Nie możesz rozpoczynać nowych wątków Nie możesz odpowiadać w wątkach