BOGA NIE MA I NIE BYŁO- OTO DOWODY
Autor |
Wiadomość |
Owieczka_in_black
|
 Re: BOGA NIE MA I NIE BYŁO- OTO DOWODY
Cytuj: Napisałeś alfabet z którego nic nie wynika . Wynika. Człowiek, jako rozrywkowy gość, porzucił dzielące Was poglądy na rzecz wspólnego śpiewania, co można uznać za narodową tradycję, szczegolnie przy szklanach wypełnionych przednimi napojami 
_________________ Za snem tęskniąc pisarz przytula butelkę,
Tak, jakby spirytus mógł mu dodać ducha.
Słowa - kiedyś wielkie - stały się niewielkie;
Choćby wykrzyczanych - mało kto dziś słucha.
/Jacek Kaczmarski/
|
N gru 06, 2009 15:14 |
|
|
|
 |
Korat
|
Słuchajcie , nie chce mi się czytać całego wątku. Pojawiły się tu może jakiekolwiek dowody na istnienie czy też nie istnienie Boga?
_________________ "Ktokolwiek znalazł Chrystusa musi dowodzić innych do niego. Wielka radość nie może byc tylko dla siebie. Musi byc przekazywana"
Benedykt XVI
|
N gru 06, 2009 16:31 |
|
 |
monika001
|
Korat napisał(a): Słuchajcie , nie chce mi się czytać całego wątku. Pojawiły się tu może jakiekolwiek dowody na istnienie czy też nie istnienie Boga? Pojawiły się.  niepodważalne!!! na nieistnienie. bu ha ha Cytuj: http://www.youtube.com/watch?v=-QzgSD9Aqps
|
N gru 06, 2009 17:21 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Owieczka_in_black napisał(a): Cytuj: Napisałeś alfabet z którego nic nie wynika . Wynika. Człowiek, jako rozrywkowy gość, porzucił dzielące Was poglądy na rzecz wspólnego śpiewania, co można uznać za narodową tradycję, szczegolnie przy szklanach wypełnionych przednimi napojami  Nie odczytałam że nas coś dzieli . mamy razem zaśpiewać z tekstu angielskiego mam zaproszenie . Przyjmuję  Bez ,,przednich napojów." To chyba najlepszy przykład na istnienie Boga ..... Miłość do bliźniego . Pozdrawiam 
|
N gru 06, 2009 19:03 |
|
 |
Fanir
|
Cytuj: To chyba najlepszy przykład na istnienie Boga ..... Miłość do bliźniego . Piękne, po prostu piękne... Dziś już nie ma miłości do bliźniego, po prostu nie ma... I jest tak a nie inaczej.
_________________ Nawet jeśli Bóg istnieje to nienawidzi ludzi a co najmniej się nimi nie interesuje. Wiele tysięcy ludzi codziennie umiera z głodu- oto miłość "Boga".
|
Wt gru 08, 2009 21:56 |
|
|
|
 |
mazli
|
Fanir napisał(a): Dziś już nie ma miłości do bliźniego, po prostu nie ma... Nie no co Ty, ja tam kocham moich krewnych.
|
Wt gru 08, 2009 22:34 |
|
 |
thoren
|
Taa a ja lubie jajka... Zauważyłem coś ciekawego w lokalizacji użytkownika @Owieczka_in_black Zatem pytanie: Czy literatura fantasy lub ogólnie fantastyka blokuje (że tak powiem) drogę do Boga? Zawsze mnie ciekawiły odpowiedzi na to pytanie 
_________________ Tylko uczciwe życie jest szczęśliwe.
Platon
|
Wt gru 08, 2009 22:58 |
|
 |
No
|
Jako fan fantasy i s-f (literatury,filmów, gier itp.) oraz ateista muszę stwierdzić, że nie choć Silmarillion czyta się lepiej niż Biblię.
|
Wt gru 08, 2009 23:26 |
|
 |
Owieczka_in_black
|
@ Fanir Cytuj: Dziś już nie ma miłości do bliźniego, po prostu nie ma... Powiedz, że żartujesz... @ Thoren Hmm, nie bardzo rozumiem, szczególnie, że nie tknęłam jeszcze nawet klasyki fantasy, a fantastyki nie lubię. Więc to mi na pewno nie blokuje drogi do Boga. A jesli chodzi Ci o zielone doliny i smoki, to tylko fragment tekstu Rhapsody z utworu Emerald Sword.
/Jacek Kaczmarski/
|
Wt gru 08, 2009 23:29 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Fanir napisał(a): Cytuj: To chyba najlepszy przykład na istnienie Boga ..... Miłość do bliźniego . Piękne, po prostu piękne... Dziś już nie ma miłości do bliźniego, po prostu nie ma... I jest tak a nie inaczej. Czasem ta miłość przychodzi od tych od których najmniej byśmy się spodziewali. Dlatego trzeba pozbyć się swoich racji i pozwolić prowadzić i przyjmować to co proste . Poznasz wtedy miłość .
|
Śr gru 09, 2009 11:15 |
|
 |
booker
Dołączył(a): Pn cze 18, 2007 10:06 Posty: 625 Lokalizacja: Londyn
|
Estera napisał(a): To chyba najlepszy przykład na istnienie Boga ..... Miłość do bliźniego .
Na pewno o wiele lepszy, niż jakakolwiek filozoficzna dysputa. 
_________________ "Mądrość jest umiejętnością widzenia rzeczy z różnej perspektywy"
|
Śr gru 09, 2009 14:39 |
|
 |
thoren
|
 To był tylko wstęp... Takie pytanie prosto do Ciebie Owieczko Czy jesteś praktykującą katoliczką? I mean czy interesuje Cię Bóg, czy Go kochasz itp.
_________________ Tylko uczciwe życie jest szczęśliwe.
Platon
|
Śr gru 09, 2009 21:31 |
|
 |
lukasz_zgz
|
Witam wszystkich dla tych którzy mają jakiekolwiek wątpliwości czy Bóg istnieje czy nie. Wysyłam linka z dowodem na to że Bóg istnieje Mam nadzieje że niedowierki zaczną w końcu wierzyć a przynajmniej się zastanowią trochę nad swoją wiarą. A oto link http://przer.wrzuta.pl/audio/85Fyr7bpR6 ... y_w_piekle
|
Śr gru 09, 2009 22:21 |
|
 |
Owieczka_in_black
|
thoren napisał(a): :badgrin: To był tylko wstęp... Takie pytanie prosto do Ciebie Owieczko Czy jesteś praktykującą katoliczką? I mean czy interesuje Cię Bóg, czy Go kochasz itp. Nie, nie jestem. Co do Boga - zwątpiłam w Jego istnienie.
/Jacek Kaczmarski/
|
Śr gru 09, 2009 23:32 |
|
 |
r4dz10
|
lukasz_zgz napisał(a): Witam wszystkich dla tych którzy mają jakiekolwiek wątpliwości czy Bóg istnieje czy nie. Wysyłam linka z dowodem na to że Bóg istnieje Mam nadzieje że niedowierki zaczną w końcu wierzyć a przynajmniej się zastanowią trochę nad swoją wiarą. A oto link http://przer.wrzuta.pl/audio/85Fyr7bpR6 ... y_w_pieklestraszenie piekłem nam się już daaawno przejadło 
_________________ "Jedynym dowodem na to, że istnieje jakaś pozaziemska inteligencja, jest to, że się z nami nie kontaktują." - Albert Einstein
|
Cz gru 10, 2009 19:47 |
|
|
|